Last news in Fakti

12 Май, 2021 09:32 10 412 60

Христо Иванов: „Приятелчетата“ на Борисов изскочиха

  • христо иванов-
  • политика-
  • бойко борисов

Ние на тези избори ще се явим с готовност да споделим отговорността, обеща лидерът на "Демократична България"

Христо Иванов: „Приятелчетата“ на Борисов изскочиха - 1
Снимка: Архив

Изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че предстои ГЕРБ да се сблъскат с много пари на олигархията, изправени срещу тях, е израз на съзнаването, че тепърва предстои да заговорят хора, които са били мачкани от управляващите, коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по ТВ1. Той припомни думите на зърнопроизводителя Светослав Илчовски, че е чакал времето на управляващите да мине и прогнозира, че и други ще заговорят.

„Мина времето на Борисов и той по-добре от всички си знае „приятелчетата“. Сега приятелчетата изскочиха. Това няма да е красива гледка, както не беше красива гледка и спорът между двамата (Илчовски и Иван Ангелов). Това е ГЕРБ, тези хора те са ги създавали, подхранвали, доили, щавили със своите прокурори, със своята НАП, със своите кметове. И сега тези хора въстават, започват да говорят, да се спъват в собствените си неумения да говорят, да изказват истината за ГЕРБ. Скелетите излизат от гардероба, хлебарките излизат изпод килима”, заяви Христо Иванов.

„Тези 10 години са години на един зле прикрит криминалитет, който не се разплете само благодарение на нежеланието на прокуратурата в България. Затова толкова настоявам на реформата в прокуратурата, защото от прокуратурата зависи от тази цялата мътилка да отдели зърното от плявата, да каже къде е истината и да отговори на въпроса кой е отговорен за това“, добави Иванов. Той допусна, че сега е възможно прокуратурата да стане старателна и да започне да разследва, но посочи, че „това също няма да има нищо общо с правосъдието“.

„Бойко Борисов е виждал как хора от обкръжението на Тодор Живков го жертваха, за да могат да си купят индулгенция с този жертвен агнец, за да бъдат участници в новото време. В момента те с Гешев са в ситуацията на дилемата на затворника - кой първи ще тръгне срещу другия, защото Гешев разбира, че историческото му време изтича. Ние ще направим всичко възможно да го сменим и той знае, че най-простият начин е да се обърне срещу Борисов. Това се случва почти като политически закон“, каза съпредседателят на „Демократична България“. По думите му обществото не трябва да позволява това, защото то няма да има нищо общо с правосъдието.

На въпрос за очакванията му за служебния кабинет Иванов каза, че разчита той да работи фокусирано, организирано и да не надскача ролята си, а следващият парламент бързо да съумее да излъчи редовно правителство.

„Ние на тези избори ще се явим с готовност да споделим отговорността, ако ни дадат възможност българските избиратели за това да има управление. Страната трябва да има редовно правителство“, уверен е той.

Съпредседателят на „Демократична България“ определи невъзможността да се разгледа в пленарната зала законодателната инициатива за закриване на специализираните съдилищата и прокуратури като страх и посочи, че обединението няма да се откаже от този проект. На въпрос за мълчаливия протест на прокурорите срещу законопроекта Иванов каза, че не се трогва.

„Когато видя прокурори да излязат на протест срещу беззаконието, когато видя един от тези прокурори да се сезира за пачките (в чекмеджетата) - аз съм ги сезирал и те си затварят очите, да се сезират за действията на Гешев, тогава ще слушам техния жален плач по статут, заплатки и работни места, защото за това става дума. Няма йерархия, която може да бъде над съвестта над един свободен човек“, коментира съпредседателят на „Демократична България“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с една

    69 5 Отговор
    дума с неговите камъни по неговата глава.

    Коментиран от #14

  • 2 Си ган

    44 77 Отговор
    Ице, пак започаме турове и абордажи,а? Къде ще дебаркираш сега?
  • 3 Бaро Вкаров

    57 19 Отговор
    Мачкай,Ице!
    И продавай на матряла турболевите идеи ,за десни консервативни!🤡👍
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 534

    40 44 Отговор
    Абе, Маджо ми се обади.
  • 7 sagittarius

    88 10 Отговор
    Вие представяте ли си Гешев да арестува Борисов, за да спаси кожата!!! Ще бъде историческо събитие, да знаете! :)
  • 8 Карло

    22 41 Отговор
    Ице, къде си, тате?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    79 15 Отговор
    Хората са казали- "Кажи кои са ти приятелите и аз ще ти кажа кой си"
    Христо Иванов е прав. Няма как високоинтелигентни хора да са приятели на опростачена мутра.
  • 11 1618

    79 11 Отговор
    Борисов вече е морално деградиран човек! Никой няма да го пусне да продължава да управлява България!Борисов и ГЕРБ падат от власт завинаги!

    Коментиран от #12

  • 12 Си ган

    9 33 Отговор

    До коментар #11 от "1618":

    Той и няма да поиска при следващата пълна победа...знае кога да спре.

    Коментиран от #21

  • 13 Българка

    49 33 Отговор
    Призовавам всички, които са за реформи и промяна да подкрепят ДБ и Христо Иванов. Те са последователни реформатори и експерти. В обединение с ИСМВ и други партии за промяната могат да изведат България от блатото .

    Коментиран от #29, #41, #44

  • 14 гост

    28 42 Отговор

    До коментар #1 от "с една":

    Ристю а я сега кажи за твоите приятелчета - Маджо и Прокопиев ... ?
  • 15 ЧОБАН

    19 25 Отговор
    ТАКА Е ЧЕРЕПА БАНКЕРЧЕТО И ВСЯКАКВА ДРУГА СМРАД
  • 16 ДЖАНЪМ

    49 10 Отговор
    БТВ, Нова, БНТ, смешни сте. Спрете да занимавате хората с Герб и тиквата по новините.
    Колко сте прозрачни 🙄

    Коментиран от #19

  • 17 NeXu s

    22 32 Отговор
    Дъртият комуняга Бойкикев пак се изцепи. Нима не е истина, че опозицията се спонсорира от Русия, Белград и Дубай? Мустакът и Черепът много искат друго правителство и прокурор, които да ги оневинят и да се върнат тук на бял кон.
  • 18 4INGIZ

    22 4 Отговор
    Еййй,''''СИ ГАНА''-що не си стоиш при ГРОБ-аджиите ,белки ти намерят нова службица ,че пак ще станете гладни въшки квито си бяхте
    преди 2009 ..или ще си вече от РЕФОРМАТОРИТЕ ВЕ??
    Ква из..мет сте само..
  • 19 NeXu s

    9 17 Отговор

    До коментар #16 от "ДЖАНЪМ":

    Пускай си клиповете на Шпакловчика и се успокой.
  • 20 Христо Иванов - Премиер

    31 11 Отговор
    Новият премиер каза-"Ще бъдем безмилостни към престъпленията на герб и борисов! Браво господин 😍👋💗💋
  • 21 1618

    35 10 Отговор

    До коментар #12 от "Си ган":

    Борисов от тук нататът сще слиза все по- надолу! ГЕРБ се сриват!Те вече са наясно ,че лъжите, манипулациите, заплахите,рекетите не работят в тяхна полза!

    Коментиран от #35

  • 22 Гербаджии и тази сутрин окупираха тв ефи

    34 4 Отговор
    Гербаджии и тази сутрин окупираха тв ефира

    Дончев:" Аз не обичам фурми, но те са питателна храна.... при дарения не може да има печалба. Няма значение какво говори този господин /шефа на Градус/"
  • 23 user

    18 20 Отговор
    Тоя най-обича да цитира какво казал Черепа за Борисов, сега какво казал този Илчовски за Борисов. Все едно е върховната истина и може да е позовем на техните думи. Пълен тъпанар е този Иванов!
  • 24 Subaru STI

    27 5 Отговор

    До коментар #4 от "ГРОБ":

    Кой каквото си надробил, това ще яде. А когато мутрата мачкаше, размазваше и палеше опоненти къде бяхте?
  • 25 ТаУмВзе

    9 14 Отговор
    Соросоидчето плъх, бивш Гербераст пак лае луната.
  • 26 Пич

    22 6 Отговор
    Ще се опитам да ви го кажа безпристрастно. Единственото право което са ви оставки , е правото на гласуване. А ви е оставено , защото не ги интересува кого ще изберете. Който и да спечели , дали една партия , дали коалиция , ще бъде привикан и в Европа , и зад океана , и ще му бъде заповядано какво точно да прави , без да мисли. Па вие се яжте един друг , и дрънкайте грандиозната глупост , че народът решавал . А най големите наивници дават пример с чужбина. Чужбина с нямането на собствени жилища , нямането на собствени земи , и имането на кредити за всичко . Че онези отдавна са много по зависими от вас - изхвърлят ги от днес за утре , като загубят заплата , губят жилището , колата , вземат им и децата дори . А вие ми ги давате за пример. Пфу... Запомнете най после - спасението ви е единствено във вашите ръце. Не чакайте избори и политици да ви спасяват.
  • 27 Арест за мутрата Маджун

    18 1 Отговор
    Какво се ослушват тия мутри вече 30 години? Да им вземем хотелите заводите и всичко откраднато от нас И наследено от колелетата им!!
  • 28 Да, ама

    19 9 Отговор
    народа чака и иска наказание за Борисов.Това трябва да стане,а не пак да се отърве.От партиите на протестите народа очаква ЗАТВОР за Борисов.
  • 29 Да си знаеш

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Няма промяна , само подмяна
  • 30 Да си имаме уважението

    9 5 Отговор
    Хич не се опитвайте да ми внушавате кой добър, кой лош, защото имам и мозък в главата, и виждам и живея в тази държава, и знам, че преекспонирането на проблемите е огромно. Също така, различавам глупостите и откровените манипулации, поради наличие на образование и много опит в бизнеса. Със здраве! Аман от манипулативно говорене! Не ви е срам!
  • 31 Дано да е

    6 3 Отговор
    наистина ПРОМЯНА,а не ПОДМЯНА.Трябва да докажете.
  • 32 ДБ СОФИЯ център

    13 9 Отговор
    Започваме изчегъртване на герберуги
    Тежка,но приятна процедура. Един по един
    до един всеки гербав пингвин 🐧 !
  • 33 Този път София ще бъде изцяло за Д Б !

    10 11 Отговор
    Всички интелигентни и мислещи хора ще гласуваме за тази партия ! Успех на г-н Христо
    Иванов на изборите !
    Само ЛЕВСКИ !

    Коментиран от #54

  • 34 Бъбу

    12 8 Отговор
    Нагъл и тъп Пинокио, какво заплашва че щели да се разпри казват бизнесмени. Това още по ясно показва колко е зависим от Божков и сие и на протестите се видя как маджото ги управлява по телефона. Та тази мутра ще закрива спец прокуратура и спец съда и какво му пречат? Пречат му защото е взел едни пари и е обещал да оттърве от разследване такива като божков, а парите са много, не като измислените в чекмеджето, ужасно много и ако не ги оправдае знае че прошка няма, разбирам го Пинокио и му съчувствам защото няма да му дадем тази възможност. На следващите избори тези неофашисти /пък ако ще да се наричат градска десница, по скоро червени грантаджии/не бива да се допускат до парламента. Ако те влязат значи ще влезе и Божковата партия и кой ли не и тогава жална и майка на държавата.
  • 35 Си ган

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "1618":

    Чакай, не бързай толкова....нека минат изборите..
  • 36 КРАДЕЦА

    11 4 Отговор
    МУТРАТА РЕКЕТЬОР , ПАРАЗИТА БОКО КАКВОТО СИ Е НАДРОБИЛ ТОВА ЩЕ СЪРБА !
  • 37 Гроб

    7 6 Отговор
    Пуснахте ли кафяво отзад 🤣🤣🤣🤣 шкафа с 💶💶💶 да се върне на народа а куцото шкембе на бесилката 💪🏻👍🏻🤣🤣

    Коментиран от #43

  • 38 гост

    10 5 Отговор
    Ице, разкажи за Прокопиев, Маджо, Славчо Христов и ти си не по-малко зависим от всички останали, срещу които викаш. Чакам да дебаркираш на Буджака да видим къщите на Прокопиев и Цветан Василев дали са законни.
  • 39 До Ком. 33

    7 4 Отговор
    И защо си мислиш че София като гласува за грантаджиите от дб то те ще влезнат в парламента. Нали се сещаш че София не е българия и дори всички софиянци, според теб, в което силно се съмнявам, да гласуват за дб, пак няма да ви стане работата. Измети долни и зависими от големите пари това са Пинокио, онази тлъста свиня до него и другите от дб, които аз мисля че няма да помириша парламент.
  • 40 Някой

    5 4 Отговор
    Близнашки: Когато Христо Иванов стана министър в моето правителство, беше адвокат със спрени права, но нямах избор.
  • 41 Случаен

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Хахахаха, ама ти май си и вярваш? Тоя е чист дж**дър
  • 42 Лили

    2 3 Отговор
    Какъв нос? Какво чудо!
  • 43 Тоя па...

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Гроб":

    Фантазьор.....
  • 44 Ехото...

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Не всички са съгласни с глупостите Ви...
  • 45 Алексей Сергеев

    8 6 Отговор
    НО ПРИЯТЕЛЧЕТО И ИДЕОЛОГА на Христо Иванов, познатият ни на всички ИВАН КОСТОВ се е скрил и само дава нареждания на ген. Анастсов и Христо Иванов
  • 46 Тони

    5 5 Отговор
    Тоя пА! за каква отговорност говори, като той самия не е човек, на който може да се разчита!
  • 47 Токин

    5 5 Отговор
    А какво правим, когато и приятелчетата на Христо Иванов изскочат? За едни олигарси като Прокопиев, Дончев, Донев и Цветан Василев питам...
  • 48 ЕсЕс

    3 2 Отговор
    Каква отговорност ще споделяте, като ако се разчита на вас, ще се оплетете като патета в калчища?
  • 49 Петър

    2 1 Отговор
    На следващите избори ДБ няма да са в парламента. За един месец в сегашния те само си увеличиха заплатите и друго не направиха.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Няма

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Неадекватен":

    БЪЛГАРИ

    Коментиран от #52

  • 52 НЯМА

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Няма":

    Крадци
  • 53 Истината

    1 0 Отговор
    От коментар 50 боли нали ,да източваш пенсионните фондове го може само задкулисието ,не им е за първи път или тези които дърпат конците и режисират цирка с избори и партии . Няма България ,няма българи, няма пенсионни фондове , няма задкулисие крадци на пенсионни фондове .👍🧐
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 67889

    2 0 Отговор
    Безинтересен костовист
  • 56 Гого

    2 0 Отговор
    Все едно пък Иванов не го бутат неговите приятелчета в сянка
  • 57 вили

    0 0 Отговор
    ЗАТВОООООООР
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Живка

    1 1 Отговор
    Писна ми вече от този Христо Иванов. Само плюе по Борисов. Целият е изтакан от злоба и завист. Като беше министър в кабинета на Бойко не смееше да се обади. Обаче като го изгониха и почна да плюе ежедневно. Е това ако не е поведение на един страхлив и подъл човек.
  • 60 Мерило

    0 1 Отговор
    Христо Иванов много се е надъхал за предстоящите избори, но като нищо ще останат извън парламента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове