Last news in Fakti

12 Май, 2021 10:50 2 544 30

Радев: Омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел, се пропука

  • румен радев

По думите му 45-ият парламент е бил белязан с много емоции

Радев: Омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел, се пропука - 1
Снимка: БГНЕС

"Макар и кратък, животът на 45-ият парламент не бе напразен - остана като драматичен жалон в излизането на обществото от авторитаризма и корупцията. Това каза президентът Румен Радев на официалната церемония в Гербовата зала по представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.

По думите му 45-ият парламент е бил белязан с много емоции.

„Хората вложиха в него очаквания. Чуха се дълго премълчавани мнения. Възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел. Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите основи на почтеността и закона“, подчерта президентът. Според него това е урок за всички партии в навечерието на новата предизборна кампания.

„Макар и служебен, кабинетът, който назначавам днес, има амбицията да бъде на демократичното единодействие. Той доказва онова, което за съжаление не бе постигнато от 45-ото Народно събрание – че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червените линии помежду си и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България“, коментира Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    24 78 Отговор
    Крадев, твоето управление се пропуква. Не мисля, че ще дочакаш нови президентски избори..

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 2 Шуши

    58 12 Отговор
    Тик так тики така няма вече шкафче
  • 3 Българин

    72 26 Отговор
    Най добрият Президент на България.Мачкай Гробарите нагли

    Коментиран от #21

  • 4 Маргинал

    50 13 Отговор
    А къде е Тиквата? Да не е в Дубай?
  • 5 Чичо Чери

    37 11 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Ти мисли баце де ще се крие до Парламентарните пък и след тях
  • 6 Ххахахха

    46 10 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Вашата приключи вече троле
  • 7 Миризлив пор

    19 46 Отговор
    Спокойно, помним и Виденов и Станишев, и 3-5-8 модела... Докато си летял със самолета със гарантирана заплата 1 шапка пари някои сме работили и сме си плащали рекета.

    Коментиран от #23, #28

  • 8 пешо

    31 8 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    баце, ти ли си?
  • 9 jorj

    17 38 Отговор
    Ти с Путин си омертата, която иска да съсипе България и да я натири в Азия!!!!! Ще си платиш за мръсотиите!!!!
  • 10 ТаУмВзе

    7 26 Отговор
    Аре бре сладур, Арестувайте мутропитека! Пак нищо няма да стане. Ще се лази на Кравария и това е. А мутропитека ще си харчи чекмеджетата на друго място. СРАМ И ПОЗОР СТЕ!
  • 11 Скоро

    25 12 Отговор
    изцяло на парчета ! Връщане назад няма , само напред !!!
  • 12 Българка

    36 16 Отговор
    „Мaкaр и cлужeбeн, кaбинeтът, кoйтo нaзнaчaвaм днec, имa aмбициятa дa бъдe нa дeмoкрaтичнoтo eдинoдeйcтвиe. Тoй дoкaзвa oнoвa, кoeтo зa cъжaлeниe нe бe пocтигнaтo oт 45-oтo Нaрoднo cъбрaниe – чe e възмoжнo дeмoкрaти oт рaзлични цвeтoвe дa нaдмoгнaт oвeхтeли рaздeлeния и чeрвeнитe линии пoмeжду cи и дa ce oбeдинят oкoлo кaузaтa зa cвoбoднa и cпрaвeдливa Бългaрия“, кoмeнтирa Рaдeв.
    Респект и адмирации за президета Радев! Дано горните думи не са само пожелания! Успех на служебния кабинет!
  • 13 От мен толкоз

    13 5 Отговор
    Този Парламент беше най-грозното проявление на човешката природа и показа абсолютна некадърност, абсолютно безхаберие по отношение на проблемите на хората, абсолютна незаинтересованост към проблемите на държавата. Въпреки това, ще завърша с нещо положително, а именно, че провокира интересът на гражданите към политиката. Оттук нататък, да ви ясно, "уважаеми" политици, ще ви следим изкъсо и ако си въобразявате, че разиграването на циркове и опорочаването на институции ще ви бъде простено, жестоко се лъжете. Не си въобразявайте, че сте богопомазани, защото ще разберете, че не е така. Това важи за всички, без изключение, които бяха в този Парламент! Да си позволиш да превърнеш основните стожери на демокрацията в оръжие за лични партийни облаги е безумие. Не си го позволявайте! Това е лукс, който не ви е по мярка! Ние нямаме нужда от циркаджийски номера, а от политици, които познават законите и имат не само идея, а и знание и воля да водят страната към растеж и просперитет, а не към анархия!
  • 14 Националист

    17 19 Отговор
    Поредната простотия . Но какво да очаква човек от Радев?
  • 15 Последния Софиянец

    10 4 Отговор
    И на мен ми се наложи да затворя едно заведение заради чиновнически рекет.И няма на кого да се оплачеш.

    Коментиран от #27

  • 16 обективен

    10 0 Отговор
    Закривай ДАНС !
  • 17 ПЕЕВ

    15 15 Отговор
    РАДЕВ КАРИКАТУРА НА ПРЕЗИДЕНТ.

    Коментиран от #24

  • 18 Пепи

    6 6 Отговор
    Г-н Президент! След като днес сложихте точка на на управлението на ГЕРБ, българското общество чака ясни отговори за Вашата позиция, относно инициативата Три морета и вчерашната декларация на букурещката среща. Ако БМБ пое пътят извън властта, Вие тепърва започвате борбата за втори мандат. Г-н Президент, Вие сте на много ветровит кръстопът: Да браните геополитическите интереси на Запада, или да защитите българския национален интерес и суверенитет. Да, в България има много русофили, продължители на една вековна традиция на близост с руския народ и култура. Но уверявам Ви, че има много и русофоби и българофили, които са обезпокоени от факта, че управляващите въвличате Родината ни в военна авантюра. Чакаме отговорите Ви г-н Радев. Днес Вие изпратихте в историята един корумпиран и незачитащ българския народ субект. Помислете как и Вие ще преминете през нашата история като патриот или като предател.
  • 19 Публичният

    6 8 Отговор
    морален образ на президента Румен Радев вече 4 години респектира голяма част от българите. Този образ събира одобрение и от ляво, и от дясно, особено в контраст с ГЕРБ и Бойко Борисов, при които думичката „морал“ концептуално не съществува.

    Внимателен анализ на изминалите 4 години начело с Радев в президентството, обаче, показва, че има нещо гнило на „Дондуков“ 2. За случайно забравилите тук е моментът да припомним, че пилотът Радев стана президентът Радев именно единствено благодарение на широката подкрепа на Социалистическата партия и в частност – на лидера й Корнелия Нинова.

    Още след встъпването си като държавен глава, Румен Радев започна да дава сигнали, че търси постепенна, но крайна еманципация от хората и партията, които го поставиха на една от най-високите длъжности в държавата. С времето, а и особено през последната една година, този факт стана видим за почти всички наблюдатели, с изключение единствено на твърдите привърженици на БСП. Те и до днес убедено вярват, че Радев е техният президент, че той е ляв човек и русофил, че той е страстно загрижен за бъдещето и просперитета на левите хора в България.

    Коментиран от #20

  • 20 Да, ама не!

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Публичният":

    Истината е съвсем друга, като, за съжаление, за някои тя ще стане видима с просто око едва когато вече е късно. Или поне, когато е късно за БСП.

    „Истината“ всъщност е многопланова, а президентът Радев умело жонглира с нея пред очите на хората, които го избраха за президент. Защото фактите са красноречиви сами по себе си.

    На първо място Радев не е русофил, както мнозина си мислят. Тук трябва да отбележим, че проправителствените медии вършат огромна услуга на Румен Радев, като постоянно го заклеймяват за „човек на Москва“, за „защитник на славянството“, за „руски генерал“.

    Нищо от въпросните твърдения обаче не е истина. Радев е всеотдаен защитник на концепцията „Три морета“, която пък по философия е една от най-антируските инициативи в Европа днес.

    Второ, няма руски генерал, завършил висше военно американско училище. Или дори да има такъв, нашите американски партньори никога нямаше да позволят той да стане президент.

    Трето, любовните заигравки и евтини флиртове между Румен Радев и десните у нас вече са напълно прозрачни и само човек, който ползва бинокъла наобратно, така както го ползваше доскорошният ни министър на отбраната Красимир Каракачанов, може да бъде сляп за този факт.
  • 21 Кристално

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    ясно е, че на последните парламентарни избори, както и на тези, които предстоят през юли, Радев откровено симпатизира и защитава всички политически формации с изключение на БСП и на ГЕРБ, разбира се.

    Далеч обаче не така стоят нещата с другата системна партия ДПС, към която в последно време Румен Радев тихомълком направи серия от реверанси, може би разчитайки, че с тях ще умилостиви партията на Ахмед Доган и съответно – ще получи подкрепата на нейните привърженици на задаващите се наесен президентски избори.

    В същото време вече е кристално ясно, че в политиката Румен Радев разпознава като „свои хора“ аморфната маса от избиратели, подвизаващи се днес под името „Има такъв народ“. Нещо повече – според хора от близкия кръг на президента, Радев не крие тази своя симпатия, а дори разказвал, че на последните парламентарни избори не бил гласувал за БСП, а за партията на Слави Трифонов.

    Коментиран от #22

  • 22 Няма лошо!

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кристално":

    ще каже някой политически анализатор. Може и да е така, но пък подобни действия със сигурност излизат извън моралните граници, в които се очакваше, а и трябваше да се движи Румен Радев. Защото няма как да претендираш за морал, при положение, че от четири години ти не си спрял с провокациите спрямо тези, които те избраха за президент.

    Нещо повече: вече е абсолютно ясно, че с опита за вкарване в бъдещото служебно правителство на лица от вътрешната опозиция на БСП, всъщност Радев се опитва да забие последния пирон в ковчега на разядената от интриги и скандали социалистическа партия. Интриги и скандали, зад които прозира дългият пръст на държавния глава.
  • 23 За обективния

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    наблюдател е абсолютно ясно, че с това си действие президентът всъщност забива нож в гърба на БСП и лидера Корнелия Нинова, тъй като за предстоящото фиаско на служебния кабинет отново негативите ще паднат върху БСП, а пък президентът ще може да се измъкне от създадената от него ситуация с думите „Аз дадох шанс на онези, които ме избраха“.

    Реално обаче, едно подобно твърдение би било крайно лицемерно и напълно невярно. Вкарвайки хора от вътрешната опозиция на БСП в служебното правителство, Радев напълно осъзнато доубива и увеличава разделението в Социалистическата партия точно преди новите парламентарни избори.

    Едва ли някой има съмнение, че през следващите два месеца ние ще станем свидетели на куп скандали, интриги и провали на поредния служебен кабинет на Радев, а в крайна сметка като основен виновник за неговия провал ще бъде посочена именно Столетницата.
  • 24 Време е

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕЕВ":

    за проглеждане. Радев не е и никога не е бил президент на БСП. Радев е един неопитен в политиката мъж, който се бори за власт и всячески бленува за втори мандат. И това не е гледната точка, от която идват атаките към Радев от страна на ГЕРБ. Там „играта“ е друга и в някакъв смисъл дори логична. На фона на Борисов и ГЕРБ Радев би могъл да изглежда като морален и загрижен за всички български граждани политик. От гледна точка на БСП, обаче, неспиращите предателства и интриги на Румен Радев към социалистическата партия го карат да изглежда единствено като поредния властолюбив предател.

    Коментиран от #25

  • 25 Пред БСП

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Време е":

    стои огромно предизвикателство, а то е да успее да постави точните и ясни граници между себе си и действията на президента Румен Радев и да убеди своя електорат, че Радев е мимикрия, но не и истина. Време е симпатизантите на БСП да излязат от паралелната реалност на това какво искат и на това какво действително имат. Именно от това действие ще зависят и резултатите на предстоящите парламентарни избори, и резултатите от последващите президентски избори, и бъдещето на БСП като партия, и нормалното развитие на България като суверенна държава.
  • 26 !!!?

    4 1 Отговор
    Радев, кога ще се пропука твоята Омерта за кремълските терористи и шпиони ? Кога най сетне ще чуем от тебе да кажеш на Кремъл да спре с агресията срещу суверенна България, както ти я наричаш и се вричаш ? До кога това лицемерие, задкулисие и двуличие от тебе !!!?

    Коментиран от #30

  • 27 казввай

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Аз съм Мая,слушамте?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Миризлив пор

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "ухаещ":

    Не, не съм летял на държавна заплата а съм работил! И да не мислиш, че държавната машина за рекет са я създали ГЕРБ? Те просто я наследиха, при гореизброените също имаше плащане под масата, спонсорство и протекции. Просто се сменя получателя, машината си върви.
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "!!!?":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове