Last news in Fakti

12 Май, 2021 15:18 2 001 24

Георги Панайотов: България ще е стабилен съюзник в НАТО

  • красимир каракачанов-
  • георги панайотов-
  • армия

Способностите на въоръжените сили трябва да бъдат развивани, армията модернизирана

Георги Панайотов: България ще е стабилен съюзник в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Георги Панайотов пое поста министър на отбраната от своя предшественик Красимир Каракачанов. На церемонията в зала „Тържествена“ в МО министър Панайотов увери, че ще работи за осигуряване на стабилна среда за сигурност, така че България да посрещне спокойно предстоящите избори и да бъде предсказуем и стабилен съюзник в НАТО.

Каракачанов пожела на новия министър да работи със същия горещ порив затова да издигаме способностите на българската армията, за да може да продължи да бъде институцията с най- високо одобрение в обществото.

Той пожела успех на новия министър. По традиция новият министър получи икона на Свети Георги Победоносец.

Георги Панайотов обясни, че поема поста във време с много размествания в геополитически план. „В такива време БА трябва да е силна. Способностите на въоръжените сили трябва да бъдат развивани, армията модернизирана, но най- голямата способност на армията са нейните кадри“, заяви той.

„Тук съм да работя с вас за подготовката на войските. Трябва да подготвим изтеглянето на контингента ни от Афганистан“, завърши служебният военен министър.

Благодаря на екипа, с който работихме 4 години. Искам да пожелая успех на новия министър на отбраната Георги Панайотов и на целия екип и да работят със същия горещ порив за това да издигаме способностите на Българската армия и да увеличаваме нейните възможности, посочи Красимир Каракачанов.

За да може тя не само да изпълнява своите конституционни задължения за защита на териториалната цялост и суверенитета на Република България и да изпълнява своите съюзнически ангажименти, но и да продължава да бъде онази българска институция, която има най-високото одобрение на българските граждани. Армията и военнослужещите го заслужават, завърши бившият военен министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    23 2 Отговор
    С пет американски бази и без авиация къде ще ходим.
  • 2 НАТО вън

    26 4 Отговор
    Да си натовист занчи че си готов да стреляш срещу Русия => България изчезва за няколко минути
  • 3 Българка

    26 5 Отговор
    По никакъв начин служебният министър на МО не трябва да слуша торбата лой и да не работи "със същия горещ порив" като предишния.
  • 4 Майна

    35 3 Отговор
    ТА НИМА МИСЛИТЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКА ТОВА?
  • 5 Бибитко

    22 3 Отговор
    Била Торбичков вече е готов да ходи при бай Ставри!
  • 6 SAAB

    21 3 Отговор
    Оня с трабанта....скопеният НЕ българин ....треА го затрупат с камЪне на площада.......за дето ни върна на султана !
  • 7 смерш

    4 13 Отговор
    Русенския македонец-агент иван е основния виновник отношенията ни с т.нар.С.Македония да са на най ниската си точка от началото на този век!
    Безсмисленото менторско спъване на преговорите на македонците с ЕС,които са в правото си да се самоопределят както искат,е в противоречие с интересите преди всичко на България!

    Коментиран от #13

  • 8 К Георгиев

    19 1 Отговор
    Каква армия имаме само ,половината забременена а другата с наднормено тегло , ако все пак се намерят други и те не знаят защо са там. И този ще лиже задници. Майка и жална на нашата родина докато има такива влечуги.Жалко.Само едно московско поделение е по многочислено и въоражено от нашата жалка армия заедно със смешната ни полиция.
  • 9 big

    16 2 Отговор
    Основния противник на НАТО е Русия и цялата им политика и действия са насочени в тази посока. Независимо от мащабната антируска политика на България, подмяна на история и факти, промиване мозъците на българите и т.н., все още една огромна част от нас не биха воювали с Русия, особено за интересите на САЩ. Дори и да греша в това, ние нямаме армия, нямаме съвременно оръжие, просто ще ни смажат като мухи! На времето цар Борис 3 го разбра и армията ни не беше пратена на източния фронт, а в Гърция и Македония, където е била бетер башибозук!
  • 10 ССсс

    16 2 Отговор
    Абе стига с това НАТО.НАТО е САЩ а от САЩ освен да ни ограбват ,да ползват територията ни за плацдарм а народа ни за пушечно месо,друго няма да видиме.Искаме референдум и излизане от НАТО а за неграмотните,които ще попитат /Акой ще ни пази/Точка 5-та в ЕС определя колективна защита от страните членки, ако бъде нападната държава от ЕС.
  • 11 Ох Баня ох кеф

    10 1 Отговор
    Това да си никой в парламента а да здаваш власта. Парадокс. Тоя дори и депутат не е .Скрии се по коледа че много остри предмети се вадят по селата.
  • 12 Милия ми той

    14 2 Отговор
    Дано не работи със същия горещ порив че вече я ядохме тая попара.
  • 13 Да ама не

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "смерш":

    Я се скрий бе цървул македонски.Македония в ЕС само ако се идентифицира от 1945г и признае българския език иначе,който и да дойде на власт пълно вето за измекярите марсианци от РСМ.
  • 14 глоги

    8 2 Отговор
    Георги Панайотов: България ще е стабилен съюзник в НАТО.
    Способностите на въоръжените сили трябва да бъдат развивани, армията модернизирана. МЪЙ,И АЗ ТАКА СИ МИСЛЯ. 2% ОТ БВП КЪДЕ ЛИ ОТИДОХА? ЕФ-КИТЕ СЪЩО ГИ НЯМА,МАКАР,ЧЕ СА ПЛАТЕНИ ОТДАВНА.
  • 15 Българофил

    10 2 Отговор
    Избършете си пяната от устата ,господа шизофили !
  • 16 Ама чекайте

    5 11 Отговор
    Половината ключови фигури в новото правителство, включително Премиера са завършили в Москва. За какво НАТО говорим?
  • 17 танкист

    3 1 Отговор
    СКЪСАХ СИ КУБИНКИТЕ НА УЧЕНИЕТО,ОЩЕ СА ЧИСТО НОВИ,А СЕ РАЗПРАХА ОТЗАД,ОТ ПОДМЕТКИТЕ. СЕГА ХОДЯ С ЕДНИ ОТ 4 ГОДИНИ. ДАНО НЕ СЕ СКЪСАТ И ТЕ.
  • 18 НАТОВЕЦА

    14 0 Отговор
    АЗ КАТО ВИ КАЗВАХ ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЧЕТО ВИ Е НАТОВЕЦ И СЛУГА НА ГЛОБАЛИСТКО-САТАНИСТКАТА СЕКТА ,ВИЕ НЕ ВЯРВАХТЕ ДНЕС ВСИЧКИ БЯХА В НАМОРДНИЦИ ДРЕСКОДА НА САТАНИСТИТЕ.

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Смешници

    12 0 Отговор
    Що не попитате с референдум българския народ да ли мисли така.При една война 85% от българите ще дезертират и никога няма да се бият с Русия защитавайки Русия.За жалост управниците на България живеят в някакъв паралелен свят.
  • 20 GnG

    4 0 Отговор
    БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, не е гласувала на РЕФЕРЕНДУМ за встъпване в НАТО !

    ОБЩИНИТЕ, като ОСНОВНА териториална единица в България, могат да инициират РЕФЕРЕНДУМИ и да РЕШАТ "премахването" на ЧУЖДИТЕ ВОЕННИ БАЗИ от територията на ОБЩИНИТЕ !

    Чл. 136.
    (1) Общината е ОСНОВНАТА административно-териториална единица, в която се осъществява местното самоуправление. Гражданите участват в управлението на общината както чрез избраните от тях органи на местно самоуправление, така и непосредствено чрез референдум и общо събрание на населението.
  • 21 Сандо

    0 1 Отговор
    Всичко сме им дали освен едно:плацдарм на войските на НАТО за атака на Русия.
  • 22 GnG

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "НАТОВЕЦА":

    Искаше ми, да не сте прав !
  • 23 GnG

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "НАТОВЕЦА":

    Така ми се искаше, да не сте прав ! :)
  • 24 Поредния

    0 0 Отговор
    далавераджия -министър.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове