Last news in Fakti

13 Май, 2021 13:53 2 535 18

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество за над 5 млн. лв.

  • кпконпи-
  • имущество

Две искови молби са внесени в Окръжен съд – Велико Търново

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество за над 5 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

КПКОНПИ прие решения за предявяване на искови молби в окръжни съдилища на обща стойност 5 263 132,81 лв. В цената на исковете са включени и 13 недвижими имота, както и 15 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Русе се внася искова молба срещу Красимир Михайлов, на стойност 3 130 741, 44 лв. Претендира се и отнемане в полза на държавата на 11 недвижими имота и 5 моторни превозни средства. Михайлов е обвинен от прокуратурата в измама, с причинена имотна вреда в големи размери. Проверката на КПКОНПИ след повдигнатото обвинение е установила значително несъответствие между доходите и собствеността на лицето, поради което е предявен и искът за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

В Софийски градски съд се внася иск срещу Георги Семерджиев в размер на 1 498 372, 49 лв. В исковата молба е включен също 1 недвижим имот, както и лек автомобил. Семерджиев е с обвинение от прокуратурата за това, че е участвал в организирана престъпна група за извършване на данъчни престъпления, ръководена от В. Арабаджиев.

В Окръжен съд – Бургас се внася искова молба срещу Юлияна Петрова. Искът е на стойност 324 292, 62 лв., като в него са включени и 1 недвижим имот и 2 автомобила. Проверката по отношение на нея е започнала, след като тя, качеството на лице, заемащо висша публична длъжност – главен архитект на Община Пловдив, не е подала в срок декларация за имущество и интереси по ЗПКОНПИ. Цената на иска е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи – нейно и на свързани с нея лица.

Две искови молби са внесени в Окръжен съд – Велико Търново. От Милен Георгиев се претендира сумата от 213 653, 86 лв. и 3 моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. Исковата молба срещу Росен Христов е в размер на 82 547, 17 лв., като се претендира отнемането и на 1 автомобил. Той е обвиняем за отглеждане и съхранение на марихуана.

Комисията прие за съхранение запорирани златни и сребърни накити на обща стойност над 900 000 лв. След провеждане на процедура от държавни съдебни изпълнители при Районен съд - Варна по опис на 3 725 бр. златни и 79 бр. сребърни накити, те вече се съхраняват в банков сейф. Запорът и приемането им е в рамките на производство по реда на ЗПКОНПИ срещу лице, обвинено от Окръжна прокуратура – Варна за лихварство. КПКОНПИ е приела за съхранение и златни накити с общо тегло над 2.5 кг. Те се съхраняват в банков сейф в Обществен трезор в БНБ, по предвидения в закона ред, до приключване на производството за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата, водено срещу лице, обвинено също за лихварство - извършване на банкови сделки без съответното разрешение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капка

    24 3 Отговор
    в морето !
  • 2 Гост

    20 3 Отговор
    Въпросът е колко от тези искови молби ще бъдат уважени?! Това е важното! Или пак ще ни осъдят в Европейският Съд и пак всички ще плащаме за некомпетентността на този или онзи и въпросните лица не само ще си върнат иззетото имущество, но и допълнителни пари ще изкарат!
  • 3 К 1929

    20 1 Отговор
    ЗАКРИВАЙТЕ КОМИСИЯТА ,ТЯ ДОРИ НЕ МОЖЕ ДА ПОКРИЕ РАЗХОДИТЕ СИ.

    Коментиран от #13

  • 4 Чакащи

    14 1 Отговор
    А срещу Хисарските, Калинки ,
    кога започва разследването ?
  • 5 Мими

    9 1 Отговор
    Хахсха искате да кажете че д.....я бивш главен прокурор е помръднал една хилядна от милиметъра , а ако отслабне от работа, уау
  • 6 Бай Събин

    5 1 Отговор
    Търновски боклуци искат лесна печалба :(
  • 7 Някой

    21 1 Отговор
    Алоо, прокуратурата не ни залъгвайте с тези рибки!Кажете кога ще разледвате Бойко, Дуган, Певски? Защото те откраднаха МИЛЯРДИ от българският народ!!!
  • 8 На Цацаров му намериха работа,, като

    10 1 Отговор
    Утешителна награда след службата му като гл Прокурор!!!
  • 9 chi

    4 1 Отговор
    Тези ги видяхме колко струват, да си внасят оставките!
  • 10 Монтанчанин

    8 1 Отговор
    А срещу Бойко и компания коги.
  • 11 Развеселен

    9 1 Отговор
    Наистина ме разсмяха тия сладури! Голяма комисия! Напънала се планината и родила мишка!
  • 12 любител

    9 1 Отговор
    кнопче досега трябваше да сте осъдили и прибрали няколко милиарда а някакъв си милион.пълен резил.
  • 13 ГЕШТАПО

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "К 1929":

    СРЕЩУ РАЗБОЙКО КОГА ИСК??? ЗА НАД МИЛЯРД КРАДЕНИ?????
  • 14 Глупости

    6 1 Отговор
    Държавните хрантутници се страхуват от възмездие и вдигат пушилка ! Досега се чесаха по кайсиите и плюскаха на държавна ясла !
  • 15 Бой по

    1 0 Отговор
    Мафията
  • 16 Цаците имитират действие, за да отклонят

    2 0 Отговор
    Разследването на тяхната дейност през последните десетина години....Това не е сън за да се разминеш!
  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор
    То на никой май в България не отговарят доходите и стойността на имуществото!
  • 18 КажиКаскет

    1 0 Отговор
    Не ме интересува какви пушилки вдига и какъв пиар си прави Сасата ,интересува ме кога ще иде на гости при Бай Ставри.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове