14 Май, 2021 11:21 41 481 26

Проф. Габровски с последни новини за Владимир Каролев

  • пирогов-
  • легла-
  • владимир каролев-
  • николай габровски

"Пирогов" намалява леглата за COVID с 50%

Проф. Габровски с последни новини за Владимир Каролев - 1
Снимка: БГНЕС

Стойчо Кацаров е позната фигура, запознат е със системата. Въпросът е с какво да се справи за този кратък период. За мен като представител на съсловните организации трябва да се справи с пандемията и да се осигури една нормална есен. Това ще бъдат основните му грижи как да продължим, за да постигнем една спокойна есен. Това заяви заместник-директорът на „Пирогов“ проф. д-р Николай Габровски в ефира на bTV.

„Знам, че тези 1000 лв. за медицински персонал са гарантирани и за юни месец. Има един буфер, но дали ще се използва за тях, това е политическо решение. За нас е важно екипите да продължат да бъдат мотивирани“, обясни той.

„Много противоречиви твърдения бяха изказани за Щаба. Моето мнение е, че в сравнение с останалите европейски държави ние се справихме добре. Ние имахме един от ниските проценти от болни лекари и медицински сестри. Имахме един добър баланс колко да бъдем затворени и да оцелеем по време на кризата“, заяви проф. Габровски.

Той коментира и каква е обстановката в момента в „Пирогов“. „Осезаемо е намаляването на натиска през последните седмици. Намаляваме леглата за ковид с 50%. Всички болници, които са лекували ковид, ще продължат. Процентите пада, времето е добро, броят на ваксинираните расте. Ако продължим по тези положителни тенденции, смятам, че ни очаква една спокойна есен“, прогнозира той.

По думите му подмладяването на вируса е факт. Английският щам обхваща все по-млади хора. „Коронавирусът засегна хората така, че забави лечението на заболяванията, които имат. Срещаме едни тежки случаи, които не са лекувани“, посочи проф. Габровски.

Той коментира и състоянието на икономиста Владимир Каролев.

„Той е с много тежки травми на много органи поради тежкото падане, което е претърпял. Мога да ви уверя, че се полагат всички усилия във всякакво едно отношение, за да може той да се подобри. В голяма степен той е стабилизиран, но това е динамичен процес. Лекарите правят всичко, за да се справят с проблемите, които се появяват.
Припомняме, че финансистът изчезна в Пирин на 9 май, след акция на 10 май бе открит. Според планинските спасители той е падал по скали над 400 метра. Каролев бе прехвърлен от разложката болница в "Пирогов".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    43 9 Отговор
    Каролев е куча марка-ще се оправи

    Коментиран от #12

  • 2 Баба Тонка

    85 50 Отговор
    МАХНЕТЕ МАСКИТЕ И СИ ПРИБЕРЕТЕ МАСКАДЬОРИТЕ!.......СТИГА С ТОЗИ МАСКАРАД!............... НЕ ТОВА ОЧАКВАХА ХОРАТА ОТ ВАС..................ДЕРТ НИ Е ЗА ВАШИТЕ ИЗБОРИ!...............ЗАЩО БОРИСОВ НЕ Е В ЗАТВОРА?

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 психиатър

    40 20 Отговор

    До коментар #2 от "Баба Тонка":

    Бабо Тонке, ти вече си изстреляла патроните, бързо на преглед при мен, записвам те за 14.00 часа!
  • 5 НАЗДРАВЕ ДРУГАРИ

    39 21 Отговор
    АЙ СПРЕТЕ СЕ С ТОЗИ!
    КАКВО ПРАВИМ С ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ.?
    А ФАНДЪКОВА?
  • 6 при толкова

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "Баба Тонка":

    травми на всички вътрешни органи, при счупен гръбнак и мозъчно-черепна травма чак се чудя как е жив този човек и какво може да се направи, за да бъде върнат към нормален или поне към живот Каролев. Според мен най-вероятно е на животоподдържащи системи, иначе досега поне една операция биха му направили. Дано се сучи чудо и го върнат към живота.
  • 7 госпожо

    52 14 Отговор

    До коментар #2 от "Баба Тонка":

    този кабинет работи от три дни! Какво сте очаквали? Всеки един от министрите да държи в ръката си вълшебна пръчка ли! Никой не Ви бие по главата да ходите на избори, но маската ще си я носите, защото правилата трябва да се спазват. Излезте една крачка извън България, нарушете правилата и ще видите какво ще ви се случи. Защо Борисов не е в затвора ли? Поради същата причина - повдигане на обвинение, доказателства , дело и затвор. И накрая не крещете. Кому е необходимо да пишете с главни букви. И за това има правила в интернет!
  • 8 БСП за България и Радев

    20 28 Отговор
    Топ приоритет в държавата е да се спаси боецът и мъченик срещу ГЕРБ - Владимир Каролев
  • 9 АНАЛ изатор

    26 16 Отговор
    Тъпата статия е предназначена за КОВИД а не за Каролев. На никой не му пука за него.
  • 10 Перо

    44 22 Отговор
    Това недоразумение и измислен икономист присъства всеки ден в новините,а стотици честни хора умират всеки ден,без никой да знае. Не ги обявяват и като статистическа единица. Радвам се,че скоро няма да го видя по медиите на 112-то място!
  • 11 Гост

    44 12 Отговор
    Защо занимават обществото с това недоразумение Каролев хората?! Какво ценно е направил за някой друг освен за себе си!?
  • 12 Невролог

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ще се " оправи"!! Колкото се " оправи" Михаел Шумахер!! Ясно?? А за инцидента, виновен е коронавирусът!!!
  • 13 Хихата

    22 4 Отговор
    Аз пък мисля, че за него е по-добре да си отиде. Дори да оцелее, то неговото няма да е живот, а вегетация. Ще се мъчи и той, и близките му. За активен човек като него такъв "живот" ще е по-лош от ада. Дано си замине мирно и тихо...
  • 14 Случаен човек

    38 4 Отговор
    Каролев бил умен, добре организиран и екипиран отличен планинар?!? Може да е всякакъв, но НЕ и ДИСЦИПЛИНИРАН !!! Упорит и самонадеян човек! Затова е на туй дередже! Да бе мирно седяло, не би чудо видяло . . . е казал Народа! Но Каролев чужда дума не слуша! Туй то!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Каролев е дребен хитрец

    21 8 Отговор
    КОГАТО МУ КАЗВАХМЕ НА КАРОЛЕВ, ЧЕ 9-ТИ МАЙ Е ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ХИТЛЕРОФАШИЗМА, ТОЙ СЕ ПРАВЕШЕ, ЧЕ НЕ ЧУВА! Е, ЧУ!

    Коментиран от #18

  • 17 Непозната

    26 5 Отговор
    Дано се оправи и оздравее! Бъдете хора, не злобейте! Пожелавам му Здраве!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 в хбйнкмйл;

    17 7 Отговор
    Никакъв шанс за Каролев. И да го позакърпят, той може да остане с мозъчни увреждания, или с парализа, или един Бог знае какво. Наигра се, навилня се това нагло, упорито, самонадеяно недоразумение - да не ни занимават повече с него. И да, нали рипаше и не щеше да носи маска ... На оня свят няма да носи, със сигурност...

    Коментиран от #22

  • 20 ЕМИЛ

    18 3 Отговор
    РАЗПОРЕДЕНОНО ОТ БИШИЯТ ПРЕМИЕР ВИП ОБГРИЖВАНЕ ВБЕСЯВА " ОБИКНОВЕНИТЕ " БОЛНИ НАТЪПКАНИ В КОРИДОРИТЕ НА ПОЛИКЛИНИКИТЕ НАДЯВАЩИ СЕ НА ПРЕГЛЕД ПРИ СПЕЦИАЛИСТ.
    ОТВРАТИТЕЛНО !
  • 21 Анонимен

    14 1 Отговор
    Ако го спасят, но остане пълен труп, по-добре е господ да си го прибере. Иначе трагедията ще му бъде голяма. На никой не трябва да се случва такова нещо!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 хайко

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Дано никому не се случва, но в случая единствено той със своята самонадеяност си го е случил. И сега ще си носи последствията...
    Или както казва народът: Човек каквото сам си направи, и Господ не може да му го направи.
  • 24 Потърпевш

    9 1 Отговор
    Този Габровски е един рекетьор от класа маскиран под лекарската професия. На мой приятел не започна операцията докато не плати 2000 лива с разни комбинации за които той "няма хал хабер"знам че има много подобни случаи. Хора пишете за тях и него рекетьора професор габровски. Напоследък си прави постоянно пиар по разни телевизии с една единствена цел..познайте каква...

    Коментиран от #25

  • 25 А.Манов

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Потърпевш":

    Тези професорЕ, ако не им дадеш парите те оставят да умреш.
    Този е същият, как така уж най-добре се справили, пък сме на челните места по умрели.
    Габровски, наборе, да не ти попада в ръцете болен, наглеци с наглеци.
  • 26 инчхай

    1 0 Отговор
    какво ни е здравеопазването жена с инсулт лежи 5дни по пътека и я изписват от Тутраканската болница и почива,а при травми който сам си ги е пречинил може и месец да лежи,едни със самолет ги вземаха със счупена ключица,други министрите ги съпровождат тъка е при ГЕРБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове