Last news in Fakti

14 Май, 2021 16:53 8 127 33

Ива Митева за гардовете от НСО и раздутия автопарк

  • ива митева

По отношение на машинното гласуване, бившата шефка на НС обясни, че това е голяма стъпка, а видеонаблюдението не е било прието от депутатите, защото е достатъчно заснемането и излъчването

Ива Митева за гардовете от НСО и раздутия автопарк - 1
Снимка: БГНЕС

Досегашната шефка на Народното събрание Ива Митева разкри, че изобщо не е искала да ползва защита от гардовете на Националната служба за охрана (НСО), но е била принудена да спазва закона.

В интервю за партийната телевизия на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов тя обясни, че специално е изтеглила нормативната уредба за държавните гардове, защото "всячески" се опитала да се отскубне от тях. Иначе Митева каза, че била твърдо против ползването на НСО от заместниците ѝ на президиума на 45-о НС, както и от министрите.

Не харесвала и раздутия автопарк и на парламента, и на министерствата, като разкри, че на места имало дори шефове на дирекции, които се ползвали със служебни лимузини. 20 броя били напълно достатъчни, като тя харесала примера от Мароко за въпросното число. "Там народните представители зареждат с карти. И казаха, че 20 коли са им напълно достатъчни", добави Митева.

"Назначена бях в дирекция "Европейска интеграция" на парламента по времето на СДС. Това беше много интересен период, в който се опитвахме да приобщим европейското към българското право, а след това се преместих в сърцевината на НС с дирекцията по законодателство. Там законите се гледат за всички съответствия", разказа разградчанката.

"Вие саботирате ли ни?", са ни питали неведнъж депутати в дирекцията", добави още тя.

По повод неприетите текстове от Кодекса за социално осигуряване във връзка с преизчислението на пенсиите - тема, която възмути хиляди възрастни хора у нас на финала на съществуването на парламента, Митева бе категорична - има проблеми с внесените текстове.

"Много правилно не допуснахме този закон", отсече тя и се аргументира - ако е бил приет и на второ четене, депутатите от ИТН повече не можели да излязат и да кажат, че са за прозрачно и предвидимо законодателство.

По отношение на машинното гласуване, бившата шефка на НС обясни, че това е голяма стъпка, а видеонаблюдението не е било прието от депутатите, защото е достатъчно заснемането и излъчването. "Не забравяйте, че може да има непредвидени обстоятелства като това машината да спре да работи, така че има случаи и места, при които е важно да има видеозаснемане на хартиите", каза още тя.

Митева се възмутила от думите на екс социалния министър Деница Сачева, че с машините се компрометирали изборите. "В секции като болници и мобилни секции няма да има машини, това трябва да е ясно. Самият Бойко Борисов през 2019 г. предложи 100% машинно гласуване. Тогава ГЕРБ и патриоти го подкрепиха, а БСП се въздържаха", припомни Митева.

И заговори за интервю на лидера и зам.-лидера на ГЕРБ Томислав Дончев, че било голяма глупост хартиените бюлетини да останат. "Как се обърнаха тези хора", пита шефката на 45-о НС.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    18 69 Отговор
    Тази ми е неприятна...БОЙКО РАШКОВ В МОМЕНТА СЕ БОРИ ЗА НАРОДА...ЯНАКИ СТОИЛОВ СЪЩО..

    Коментиран от #8

  • 2 Един

    22 63 Отговор
    Ходи пеша мa!

    Коментиран от #14

  • 3 НОВО ПЕТ

    35 60 Отговор
    А КАК ТОЛКОВА БЪРЗО СИ ГЛАСУВАХТЕ НОВИТЕ ЗАПЛАТИ....БЕЗ ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ......ГОСПОЖО МИТЕВА

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Свалете охраната

    70 5 Отговор
    на тиквата.
  • 6 Гост

    32 37 Отговор
    На колко години беше като те назначиха в Народното събрание? Завърши право и хоп, в Министерство на правосъдието! Има няма две години и хоп, назначиха те в Народното събрание! Или си уникален юрист, или не си по различна от онази уволнената от Агенцията за инвестициите! И ти и тя сте клатили нечии камбанки!

    Коментиран от #18, #27

  • 7 стига с тези

    27 13 Отговор

    До коментар #3 от "НОВО ПЕТ":

    нови заплати! Не БЕШЕ увеличение на заплатите, а и какво, завиждаш ли? Не можаха да получат и аванс даже!

    Коментиран от #11

  • 8 оня с коня

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Ами кажи им да се борят Интензивно на МАКС,щото имат на разположение САМО 2 Месеца Служба!:)
  • 9 НОВО ПЕТ

    46 2 Отговор
    БЕЗ ГАРДОВЕ ЗА ДЕПУТАТИТЕ....ДА УСЕТЯТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 НОВО ПЕТ

    13 20 Отговор

    До коментар #7 от "стига с тези":

    ТОВА Е НАЙ ВАЖНО ЗА НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ....ДА УРЕДЯТ СЕБЕ СИ....НАРОДА КУЧЕТА ГИ ЯЛИ

    Коментиран от #17

  • 12 Инженера

    26 6 Отговор
    И аз по това време завърших Техническия, от София съм, ама не ме взеха (назначиха) в Министерство на енергетиката!

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фен

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "РАДЕВ.....ДЕЙСТВАЙ":

    И Радо прашката да направят политик.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "НОВО ПЕТ":

    ЩО ИЗПОЛЗВАШ МОЯ НИК , БЕ !

    ТОЛКОВА ЛИ СИ НЕГРАМОТЕН ЧЕ НЕМОЖЕШ ДА СИ ИЗМИСЛИШ НОВ НИК ?
  • 18 Професор

    19 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Вече обяснихме за камбанките. Свекър -- висш кадесар, шеф на Дирекция Затвори в КДС по времето на бай Тошо. Досието му е публикувано от Комисията по Досиетата и е обществено достъпно. Защо никой не се потруди да ги публикува тези факти?
  • 19 Радио Келто

    12 14 Отговор
    Как са й изскочили вените на врата, докато говори....кой знае как до пръсване се очертават те, докато напъва в тоалетната. Не ставаше за тази работа Ива-нека си остане един обикновен деловодител в парламента. Там начело трябва силен характер човек, мотивиран, да всява респект и уважение от депутатите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 34567

    11 14 Отговор
    Няма да е лошо да се върне на старото си работно място, ако е възможно, разбира се.
    Не става за тази висока длъжност, не успя да се справи. Крещя, тропа по катедрата , удря звънеца и като едно малко дете повтаря - няма, няма пък. Симпатична и крехка, и прекрасно знае накъде се е запътила. Но по - прилича да е писарушка в някой отдел на НС. Пък и , не е виновна, но не и се разбира какво говори.
    Истината е, че успя да разбърка много правила, което беше в полза на нейните политически шефове.

    Коментиран от #30

  • 22 Вярвай си

    8 6 Отговор
    Нямат ни срам, ни очи! А тези, безценните от временното правителство ще получат по още 6 (да, шест!) заплати след края му. Наистина ли смятате, че са там за да оправят вас или държавата?
  • 23 Просто човек

    15 7 Отговор
    Страхотен човек. Надявам се да сте председател на 46-то НС! Успех!
  • 24 Длугалко по полека

    6 9 Отговор
    Абе НСО-не го ли ползваше и радевица да си пазарува парцалки и да ходи на фризьор?! А и самата Ива, важното е да следим какво има в чуждата копанка.😂😂 На нея и се полагало охрана ами ходи като Рюте с колело до работата или оди пеш щом толкова те боли за разхищенията😂😂😂
  • 25 РЕСПЕКТ

    13 5 Отговор
    БРАВО ,ИСТИНСКА БЪЛГАРКА ,ВАСИЛ ЛЕВСКИ БИ СЕ ГОРДЯЛ С ТАКИВА БЪЛГАРКИ.
  • 26 Егати и Цирка

    9 12 Отговор
    представяте ли си Ивето, шахматистката, льотчика и чалгаря с гномчето да ни управяват ... е нема такъв п..... народ .. е нема!
  • 27 Николай

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Тя е била секретарка на Христо Бисеров. На печелившите честито.
  • 28 ТАЯ

    5 8 Отговор
    ФЪФЛИ НЯМА ЯСНА ДИКЦИЯ И Т ИДИОТ СА АУТ ПО ГЛУПАВ ОТ ДЪРТИЯ СЛАВУНДЕР НЕМА
  • 29 АУУ

    5 6 Отговор
    КОЛКО ЛИ КАМБАНИ Е БИЛА ДА СТИГНЕ ДО ТУК А СТИГА И ТОЛКОЗ
  • 30 Гражданин

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "34567":

    Какво/кого предлагаш-ткп? Не, мерси.
  • 31 РЕСПЕКТ

    7 0 Отговор
    ДА СЕ КОПИРА ДОБРИЯТ ПРИМЕР ОТ РУМЪНИЯ ,ТАМ КМЕТ НА ГРАД СЕЛО НЯМА ПРАВО ДА КУПУВА СЛУЖЕБНА КОЛА НАД 8000€ И С ПРЕДИМСТВО ДАЧИЯ КАТО МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО
  • 32 Професор

    2 3 Отговор
    Виж сега, како, ти си просто една кадесарска калинка. Демонстрира законово буквоядство, неспособност доброжелателно, но организирано да ръководиш парламента, показа пълна арогантна неколегиалност, и се прояви като тъпичка истеричка навлязла в критическата. Навря се в катедралата за Великден с тлъста охрана и с мутренско-нагли тоалети. Прикриваше упорито турския си произход, депесарската си закваска и кадесарската си комунистическа рода. Како, искаме да ти кажем -- ние знаем, ние виждаме, ние помним.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове