Last news in Fakti

16 Май, 2021 16:20 2 432 17

Калоян Методиев: Промените в Изборния кодекс са заложили бомба за предстоящия вот в чужбина

  • калоян методиев

Кадровата политика на това правителство в първите си часове още вдигна топката на ГЕРБ и те си я отиграват брилянтно, каза политологът

Калоян Методиев: Промените в Изборния кодекс са заложили бомба за предстоящия вот в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС

Промените в Изборния кодекс са заложили бомба за предстоящия вот в чужбина. Коментарът в "Денят започва с Георги Любенов" направи политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев. Той определи назначенията в служебния кабинет като "катран в кацата с мед".

"Кадровата политика на това правителство в първите си часове още вдигна топката на ГЕРБ и те си я отиграват брилянтно - и по отношение на културиста от НАП, и по отношение за това, което ме питате - началничката на кабинета на МВР, която е в ръководството на партията на Божков. Разговорът се измести от най-важното - за изборите. А разговорът беше конструиран за провеждането на избори като заложен хаос. Тази комбина, която се създаде в НС между - даже не съм сигурен дали се е създала там, или си е съществувала преди това, но комбината между Слави Трифонов и ДПС по отношение на Изборния кодекс и на начина на съществуване на предишния парламент заложи една бомба в изборния процес. Тоест априори имаме проблем с провеждането на предстоящите избори по отношение на изборите в чужбина. Не дай си Боже, да имаме 700-800 или повече от 1000 секции - това означава безконтролен изборен процес в чужбина и тоя, който си направи секция, ще е този, който ще определи резултата, защото българската държава, а и българските политически партии нямат ресурса да покрият такава територия, такъв мащаб и да контролират изборния процес", заяви Калоян Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАРВИН

    11 7 Отговор
    EВOЛЮЦИЯТA ПРИ ВИДЪТ "БУЦИ" E ПOВEЧE OТ ЯВНA - ПРEДИ E ЖИВAЛ В ПEЩEРИ И НИ E ПOЗНAТ КAТO "ПEЩEРНИЯ ЧOВEК" CEГA E EВOЛЮИРAЛ И ЖИВEE В БУНКEРИ И НИ E ПOЗНAТ КAТO "БУНКEРНИЯ
    ЧOВEК" ДРУГO В НEГO НE CE E ПРOМEНИЛO
  • 2 КОТарАК

    47 14 Отговор
    заложили са топка в кухата ти кратуна палячо! в ЩАТИе се гласува с машини от 30 години , в Европа не но в Европа не се купуват гласове с чували!!!!ПРОСТО ТЕ НЯМАТ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ ЦИРКАДЖИЯ СМОТАН
  • 3 Големи

    32 12 Отговор
    тъпни си съчинил , бе ! А аз с целия си акъл ги и прочетох !
  • 4 Няма ли поне един

    21 5 Отговор
    от ....лози в бг'то да не е подкупен.
  • 5 Българка

    31 11 Отговор
    Не разбирам защо този разбирач не рева, когато Борисов назначава министърка, която е срещнал на магистралата? Защо всичките продажнаци не казваха години наред, че ни управлява магистралка, са се вторачили в новия шеф на НАП, че бил културист. Ами по-добре изглежда от тлъстите и кухи министри на спорта, в МО , от Борисов. Това да е проблемът.
    А за изборите в чужбина определено има правила за създаване на изборни комисии. Защо се всява паника и страх?

    Коментиран от #11

  • 6 Bar

    14 30 Отговор
    Един опомнил се човек. Трябва да знаете, че и вие един по един ще се опомните
  • 7 Вики

    30 11 Отговор
    Всичките опити на този смешник да плюе по правителството, постигат само един резултат-доказват колко правилен е изборът на президента!
  • 8 КОТарАК

    11 10 Отговор
    КАК ОТ ТОЯ БОКЛУК ДЕТ ВСЕ МИ СЛАГА ДИСЛАЙКОВЕ 1 НЕ СЕ НАМЕРИ ДА МИ ПРОТИВОСТОИ С ТЕЗА , С ПРИКАЗКИ!!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Гербер Гербов

    6 10 Отговор
    Аз на в изборния ден съм на почивка в Гърция. Байонуй бай бай
  • 10 Мийка Гешева

    20 9 Отговор
    Контролът до сега беше еднопосочен-в полза на ГЕРБ. Интересно ще е на 11.07 при нова ЦИК, областни управители и шефове на служби дали на ГРОБ ще им се получи! Надали някой вярва на "социолозите" вече...

    Коментиран от #15

  • 11 Bar

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Сега по изглеждане ли се става шеф вече?
    Рене: - Аама, че си гл....!!!
  • 12 Hoho Boho

    16 7 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Защото такъв им е матриала на гербаджиите. И троловете им са прости.. и платените им плитколози - също.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гнусници

    12 8 Отговор
    Това шкафче с рушвети и подаръци много народ е хранело и, та сега за това чува такъв силен рев.
    То и народа рева толкова години, но нямаше кой да го чуе, да провери изборните измами и купуване на гласове, миграциите на разни роми от един район в друг и унищожавене на вота на всички жители в малките селища.
    В радното ми село, едни роми, заселени от гербаджиите в бившите ТКЗС и ДЗС и още толкова фиктивно регистрирани при тях , подменят вота на местните избори и избират кмета. Но хрантутниците на Бою тези неща не ги виждаха до сега и изборите за тях бяха кристални чисти и справедливи.
  • 15 перничанин

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Мийка Гешева":

    ЦИК може да е нова, но това за новите областни управители не го разбирам, защото са си старите ( изборни длъжности са). На ГЕРБ ще им се получи, защото причината не е в тях. Те си имат твърди последователи по много причини, кои пратени, кои безплатни. Проблема е в останалите. Всеки малко грамотен вижда, че алтернативата е ламтяща за пари сган. Жалкото и гадното е, че сме поставени пред избор между лош и много по-лоши.
  • 16 Коцалиев

    8 3 Отговор
    Калоян е по голяма слиb@ oт Нинова
  • 17 бузю

    0 3 Отговор
    стана ми ясно що го е наритал президента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове