Last news in Fakti

17 Май, 2021 08:38 1 428 17

Александър Симов: В БСП има различия, но нищо драматично не е станало

  • александър симов-
  • бсп

В един момент медиите създават усещането, че сякаш БСП се разпада по своите шевове, но това не е вярно, коментира членът на Националния съвет на партията

Александър Симов: В БСП има различия, но нищо драматично не е станало - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а е знак за политическа сила, заяви в сутрешния блок на БНТ Александър Симов – член на Националния съвет на БСП. Вчера структурата избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В новия щаб са привлечени и експерти, а съставът е намален до 8 души.

"Съвсем нормално е в една партия, в която има вътрешнопартийна демокрация, да има и различни течения. От зората на своето съществуване българската левица винаги е имала различни течения в себе си. Нищо драматично не е станало. Да, в БСП има различия и те си личат. Даже те често получават такова медийно осветяване, че в един момент се създава усещането, че сякаш БСП се разпада по своите шевове, не смятам, че това е вярно", коментира Симов.

По думите му БСП се намира в по-добра кондиция в момента. Според него изборите на 4 април са били парадоксални в много отношения.

"Това бяха избори, на които малко се говореше за политика и общо взето спечелиха партиите, които мълчаха. Надявам се изборите на 11 юли да са точно обратното. Защото 45-ият парламент с неговия кратък, буреносен и екзотичен живот всъщност постави отново някои политически въпроси и проблеми, на които трябва да се търсят конкретни решения", каза Симов.

Според него доста социалисти са променили отношението си към партията "Има такъв народ".

"Те бяха наградени от българския народ, те бяха феноменът на предишните избори. Искам да видя от тях конкретика, ангажимент, наистина поемане на отговорност, защото до момента тяхното поведение разочарова", допълни той.

Разликата между отказа на БСП да състави правителство и отказа на "Има такъв народ" Симов коментира така: "Те избягаха от отговорност, отказът на БСП беше бърз и мотивиран, за да можем да лишим България от възможността Бойко Борисов да остане на власт. Те се изплашиха от носенето на отговорност".

"Тепърва ще уточняваме кампанията и посланията. Предстоят ни още две заседания на Националния съвет за определяне на водачите на листи и за определяне на целия състав на листите. Ще уточним своите послания", каза още Александър Симов.

Според него БСП трябва да търси обединение на левите гласове, но не смята, че пътят вън от БСП е полезният път за всеки, който иска да наложи своите идеи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    5 9 Отговор
    тия ако се сетят да сложат Жан на мястото на Корнелия , като нищо ще спечелят изборите :)
  • 2 русенец

    4 9 Отговор
    Да, при комунистите се случват различия до момента, когато вождът изкаже правилните идеи и посочи правилната посока. Така са БСП, ИТН, ГЕРБ, ДПС, Атака, а и останалите български партии.
  • 3 надарена кака

    2 0 Отговор
    Да е станало. Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 4 БСП и ДПС КОАЛИЦИЯТА

    9 9 Отговор
    НЯМА КАК ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ, НАРОДА НЕ ВИ ЩЕ ОТВРАТИЛ СЕ Е ОТ ВАС.

    Коментиран от #10, #13

  • 5 РЕАЛИСТ

    7 3 Отговор
    Всичко ставащо в БСП и създаването на две нови леви партии, показва, че Бойко продължава да пръска пари за борба с Нинова. Това е единствената партия от която се страхува.Другите са безобидни паленца, които са се умилквали в краката му и го слушат още. Слави ли ще му е заплаха. Та нали , като се целуваха в устата и език си пускаха.
  • 6 Всетая

    5 2 Отговор
    Герб се разпадат експонинциално. ИТН се пазят от всички, които имаха допир с токсичните.
  • 7 нннн

    4 0 Отговор
    И си коригирайте листите!
  • 8 Факт

    12 3 Отговор
    И все пак и въпреки всичко, трябва да се признае, че БСП беше единствената опозиция... Всички без БСП бяха управляващите от скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на Магарешки... В следващия парламент ако има антиГЕРБ правителство, то няма как да се случи без БСП... Безспорен факт е, че само това е начинът да се сложи край на модела Борисов-Доган-Беевски-Гешев...

    Коментиран от #12

  • 9 1234

    7 2 Отговор
    Прав е драмата тепърва предстои на 11 юли..... Тогава ще видим какво ше говориш
  • 10 Sss

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "БСП и ДПС КОАЛИЦИЯТА":

    Не, не си актуален, данните ти са тотално стари... Днес реалната коалиция е ГЕРБ- ДПС... Страната все още е в модела Борисов-Доган-Беевски- Гешев. Всички ключови решения се вземаха с гласовете на ГЕРБ и ДПС...Нищо че ви хвърлят прах в очите...Медиите подчинени на Пеевски и ГЕРБ в един глас продължават да величаят толупа ...
  • 11 stan4o

    6 4 Отговор
    Тези се изпокараха. Освен да лапат друго не могат, но трапезата е малка да побере всички готованковци, а и ще става по-малка и сега е борбата кой са се намести на нея. Да кажат с какво са допринесли за благоденствието на обикновенния българин с водената от тях "социална политика". С голямо нищо.
  • 12 РАДИОАКТИВЕН

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    КОЙТО ОПИТА ДА СЕ КОАЛИРА С БСП ЩЕ СТАНЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП.
    И КУЧЕТАТА В БЪЛГАРИЯ ЗНАЯТ ЧЕ БСП Е ПАРТИЯ НА РАЗРУХАТА.
    ТЯ Е КАТО ПРОКАЗА ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Посетител

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "РАДИОАКТИВЕН":

    Абсолютно прав си, но по отношение на ГРОБ! То се видя в 45-я Парламент.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ПАРИ НЕМА - ЩЕ ФАЛИРАТ БАНКИТЕ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА ......
  • 17 Някой

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Александър Симов: В БСП има различия, но нищо драматично не е станало , само дето загубихме 50% от избирателите си и само 43 депутата,а щяхме да сме на първо място вместо на трето.Но затова е виновен баджанака.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове