17 Май, 2021 13:27 1 176 23

Президентът: Нашите спортисти години наред разнасят славата на родината ни по света

  • румен радев-
  • президент-
  • спортисти-
  • ден на българския спорт

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин

Президентът: Нашите спортисти години наред разнасят славата на родината ни по света - 1
Снимка: Президентска пресслужба

Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме горди като българи и години наред разнасят славата на родината ни по света. Те вдъхват вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да ги побеждаваме. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“2, където в Деня на българския спорт удостои изявени български спортисти с Почетен знак на президента, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

Държавният глава подчерта, че със своята несломима воля обичаните български спортисти ни обединяват като нация около своите невероятни постижения и показват, че човешките възможности нямат предел. „За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва голямо сърце и безпределна обич към България“, посочи Румен Радев.

По думите на президента обществото има бъдеще, ако отдава дължимото на своите герои и отличията са олицетворение на признателността на цялото ни общество за това, което спортистите правят за България.

В Деня на българския спорт държавният глава поздрави всички спортистите, треньорите, преподавателите и спортните деятели за вложените сили, енергия и талант в каузата на спорта. Като общество сме длъжници на нашите деца за създаването на условия и възможности за масов спорт, защото той носи здраве и изгражда пълноценни граждани на обществото, посочи Румен Радев.

Известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева благодари от името на отличените. „Приемаме високите награди като признание за значимостта на това, което правим. Спортът е наша страст и съдба, лудост и радост, болка и гордост, унижение и неизмерна любов. Това са причините да приемем предизвикателството да работим за него в България“, подчерта в словото си Нешка Робева.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 121313

    4 6 Отговор
    Нищо подобно, а баба Нешка от 30г. обяснява какво й казала леля й Ванга.

    Коментиран от #12

  • 2 бушприт

    4 0 Отговор
    На касата мъж плаща кора яйца.
    Касиерката:
    - Само яйца ли имате?
    - Не, имам и душа.
  • 3 Еййййй сичките изпънати и

    5 1 Отговор
    Елегантни......ТУЛУПА ЩЕШЕ ДА РАЗВАЛИ СНИМКАТА С КАРАНТИЯТА СТЪРЧАЩА УТПРЕД...

    Коментиран от #15

  • 4 така така

    12 1 Отговор
    Е от кога я разнасят "славата ни"?? Защото през последните 15 години може да се каже, че не сме печелили никакви първи места на важни олимпиади..

    Коментиран от #8, #13, #16

  • 5 БСП за България и Радев

    7 6 Отговор
    Браво генерал Румен Радев! Прекрасна постъпка. Трябва спортистите даде уважават! Кобрата направи нещо уникално! Два пъти бе на финал за световната титла. Показа къде е България на картата

    Коментиран от #20, #22

  • 6 Жалко

    7 4 Отговор
    Нашите спортисти си правят Балкантурист екскурзии с пари на данъкоплатците с посредствени успехи на терена
  • 7 Преброяване на населението

    6 1 Отговор
    После избори

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Държавата е фирма територия за грабежи

    9 1 Отговор
    Какво прославяне бе😂😂😂😂😂население колко един среден град в европа😂😂😂единия се кефи че е бит на ринга и се лензи други натъпкани с анаболи ше превземали света😂😂😂😂и трети търчащи подир топката на тревата каращи бентлита .....сички издишаааааа сичко е фалшивооо
  • 10 Руски дипломат – първи секретар

    4 7 Отговор
    Гумене, само разнасяш обувките си по д2. Агент майстора те върти на малкия си пръст. Но ние знаем, че ти изпълняваш само заповеди от москва и не можеш да функционираш самостоятелно. Толкова нелепо изглеждаш в този костюм, не ти отива. Нито си интилигентен, нито имаш обща култура. Играй си с дрончето подарък от комунистическата партия на китай.

    Коментиран от #21

  • 11 иванчо

    3 1 Отговор
    "Нашите спортисти ... разнасят славата на родината ни по света"

    Защо всички политици дърдорят все подобни фрази за 'нашите' спортисти', а реално последните 30-на години са брутално пропъждани от родината си от същите тези политици?!?!
  • 12 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "121313":

    „Земята на Ботев и Левски отново е робска земя.“
  • 13 България е

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    НЕЗАВИСИМА държава защото НИЩО НЕ ЗАВИСИ от нея.
  • 14 Въпрос

    3 1 Отговор
    към радев:

    Ако яйцата са от ХЛЕБАРКИ как ще се родят ОРЛИ ?
  • 15 Съвет

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Еййййй сичките изпънати и":

    Не МОЙТЕ БАРА еропланджията Радев, оти той сега се къпе в три морета !
  • 16 Наблюдевие

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    В Татковината едно блато сменя друго. Дано този път не е мочурище.
  • 17 Бърнард Шоу

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Преброяване на населението":

    „Прогресът е невъзможен без промяна и тези, които не могат да променят мислите си, не могат да променят нищо.“
  • 18 Към Радев

    6 1 Отговор
    Един от симптомите на предстоящ нервен срив е убедеността, че работата ти е изключително важна (Б. Ръсел).
  • 19 Линкълн

    3 1 Отговор
    Ако искаш да изпиташ характера на един човек, дай му власт .
  • 20 Случило се

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "БСП за България и Радев":

    така, че един човек се обърнал към високопоставен чиновник, който се направил на важен. Възмутен от наглостта му, човекът не се стърпял:
    - Откъде накъде, ти, любезни, си толкова високомерен? Кой си ти?
    - Като че ли не знаеш! Аз съм управителят!
    - Е, хубаво, и какъв ще станеш после?
    - Губернатор!
    - А след това?
    - Министър.
    - И още какъв?
    - Премиер. Или президент.
    - И после какъв?
    - Никакъв.
    - Е, а аз сега вече съм никакъв. И тогава струва ли си да бъдеш толкова нагъл и високомерен?
  • 21 Мъдрост

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Руски дипломат – първи секретар":

    Старата лисица ще научи повече от неопитния про стак, отколкото неопитният про стак се надява да научи от старата лисица.
  • 22 Притча

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "БСП за България и Радев":

    Веднъж някакъв крал отишъл при мъдрец и седнал, наблюдавайки събранието на учениците му.
    След това, когато започнали вечерята, кралят казал:
    -О, учителю на вечността! Забелязах, че по време на занятията учениците ти седят в полукръг около теб, точно както и моите придворни. Дали в това няма някакъв знак?
    Мъдрецът отвърнал:
    -О, повелителю на света! Кажи ми бързо как седят твоите придворни и аз ще мога да ти отговоря дали търсачите седят в същия ред.
    -В първия кръг седят тези, към които аз изпитвам особено благоразположение, - затова те са и най-близо. По-назад седят важните и могъщите хора на кралството и посланиците. Най-накрая седят най-незначителните.
    - В такъв случай – казал мъдрецът, - ние с теб делим хората по различни признаци. Тези, които седят най-близо до мен, са глухи. Така те могат да чуват. Средната група се състои от невежи, така че те да могат да се съсредоточат върху Учението. Най-далеч седят просветлените, за които близостта от такъв род не е важна.
  • 23 9472

    1 1 Отговор
    Г-н Президент, в тази държава не само спортистите носят гордост. Участници в международни олимпиади в областта на науката, изкуството, технологии... Обърнахме пирамидата и сега се чудим защо техните победители ги няма в БГ, а са в чужбина. Погледнете си кметовете, депутатите, пълно със "спортни величия" и самия доскорошен премиер също. И искате работата да върви? Няма как да се случи, те спорта не могат да си подредят ние им даваме държавата да уреждат. Глава, която са я удряли, глава с която си удрял, няма как да е читава. Питайте компетентните по този въпрос.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове