Last news in Fakti

18 Май, 2021 14:41 2 810 41

Нямало как чадърите на плажа да са безплатни

  • чадъри-
  • плаж-
  • шезлонг

Крушкова е на мнение, че ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация

Нямало как чадърите на плажа да са безплатни - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Към днешна дата няма как чадърите на плажа да са безплатни. Това заяви пред bTV Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма.

Тя обясни, че това е решение, което трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, но до момента не е направено.

По нейни думи проблемът с чадърите всяка година тормози и двете страни - хотелиери и концесионери. Тя е категорична, че те "един път завинаги трябва да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка".

Крушкова е на мнение, че ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация. Именно тук била ролята на държавата.

"Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук", заяви тя.

По нейни думи тази година, повече от всяка друга, туризмът е политика, особено за Русия. Тя настоя министърът на туризма Стела Балтова да замине за Русия, да води преговори и да осигури самолетите, които ще докарат руските туристи. Това по нейни думи е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година. Крушкова изрази опасение, че шпионският скандал с Русия ще рефлектира върху туризма.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хотелиера

    12 27 Отговор
    Утре ще поискат и безплатна нощувка.

    Коментиран от #38

  • 2 Последния Софиянец

    10 25 Отговор
    Като ти вземат 50 000 за двеста метра плаж,как да си изкараш парите?

    Коментиран от #9, #21

  • 3 Gadini

    12 13 Отговор
    Безплатни чадъри на язовира ако си ги донесат.
  • 4 Как да няма

    37 1 Отговор
    Вижте Гърция!

    Коментиран от #20

  • 5 Каква

    35 2 Отговор
    сигурна дестинация , ма госпожа ?! Ти луда ли си или се правиш на такава ?
  • 6 Очертава се

    39 1 Отговор
    това лято да е поредното с опашки и задръстваня към Гърция защото нашенските туристически "предприемачи" пак искат да ловят маймуни с трици но този път за фалитите им няма как да обвинят "короната".
  • 7 Бибитко

    23 3 Отговор
    Магарешки, на който цар Тиква даде тлъст плаж на Слънчев бряг, може би ще пусне аванта за предстоящите избори с безплатни чадъри и шезлонги.
  • 8 Съдията Дред

    33 1 Отговор
    И тази година на плажовете ще е рехаво. Свободните зони, колкото и да ги стесняват, ще ни съберат, без да се нагъчкваме. А и е крайно време да разберат, че е по добре да вземат 5 лева за чадър, отколкото да искат по 30-40 лева за чадър и два шезлонга, и да гледа репортажи с по двама плажуващи в зоната. Ама нали са свикнали да мислят за нас като за овце, дето можеш да ги доиш, стрижеш, и накрая разфасоваш, така ще е.
  • 9 Да не

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    вземаш плаж !

    Коментиран от #12

  • 10 БАЙ Х@Й ‼

    13 1 Отговор
    Ами нека са платени - по 20 ст. ‼
  • 11 Джамбаза

    15 1 Отговор
    Тази година на Слънчака чадър + два шезлонга ще е 45лв.
    Така се привличат туристи!
  • 12 Последния Софиянец

    7 9 Отговор

    До коментар #9 от "Да не":

    Взимал съм.50 000 лв наем при два месеца реален сезон е по 1000 лв на ден.100 чадъра по 10 лв.Ама те не се пълнят всеки ден.Ами другите разходи?Ремонти, заплати,осигуровки, рушвети?

    Коментиран от #25, #31

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пипи Чорапчето

    1 5 Отговор
    Миналото лято с тези безплатни и разредени заради ковида чадъри на бургаския плаж се наблюдаваше следния бг феномен; в ранни зори самоотвержени баби заставаха на пост под заветния чадър и го предаваха на дъщери и внучки, които идваха по-късно;))
    Беше хем смешно, хем изключително дразнещо - например ако отидеш към 9-9,30 на плажа вече беше невъзможно да си намериш чадър!
    Та, от тази гледна точка предпочитам да си плащам някаква сума - преди кризата чадъра беше между 3 лв. и не им налитаха толкова;))
  • 15 Промахон

    10 2 Отговор
    Идвам византийци !! С кеф си давам спестените парички по заведенията ви. Тея с ланците по черноморието могат да ми го цоцкат само с влажни очички
  • 16 Пловдив

    14 1 Отговор
    Поради подобни причини(защото, не можело да са безплатни...!?!), от години аз и семейството ми, ходим на море в цивилизовани страни там, където не плащаме чадъри, на "бизнесмени" като Таки, Маджо и Маргините...!!!
  • 17 Реалиста

    11 1 Отговор
    Разбира се, че няма как да са безплатни.Десет кожи при това добре ощавени, трябва да смъкнат от един почиващ, нашите "бизнесмени". Това си могат това правят.Хайде смело към морето, всичко е наточено за "негово величество" клиента-турист.
  • 18 с руските

    4 2 Отговор
    туристи няма как да стане. Путин забрани дестинациите до България за почивки още преди две години, когато онова нещо го обяви за враг на мира в света. Руснаците си продават имотите по морето, а тази жена очаква Стела Балтова да ги върне. Това с чадърите не ми харесва. И по времето на Тато се плащаха,но бяха една шепа, а и беше снобизъм, който струваше 30 стотинки. Така че, туризмът може да разчита предимно на българи, но с подобаващо отношение и уважение, а цената на чадърите да бъде драстично намалена. Държавата да намери дотации да плаща до пълната сума като иска да спаси сезона. Да не говорим, че в повече хотели вече като ти сложат гривничката, ползваш безплатно чадъри и шезлонги.
  • 19 Маргинал

    5 2 Отговор
    Аз на плажа ходя да се къпя и пека на слънце беее.Чадър не ми требе.Да не би водата на морето с водоноски да са я карали или пясъка със самосвали?Ай да ходят вятър да правят.

    Коментиран от #27

  • 20 извинявай

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Как да няма":

    ама няма сила, която да ме накара да легна под сламеняците им. От нашето по-хубаво няма, но е необходима воля и държавна политика нещата да си дойдат на мястото. И да се забранят строежите по Черноморието, че не остана място!
  • 21 Тра-ла-ла

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Просто е! Не го вземаш!
  • 22 нннн

    7 2 Отговор
    Любопитното е, че ти продават сянката на чадъра. Скоро може и сянката на дърветата в парка да плащаме.
  • 23 chi

    3 0 Отговор
    Нямало ама имало...
  • 24 NnNn

    13 0 Отговор
    Емии, като няма как да са безплатни, като няма как да си оправите обслужването, като няма как да намалите безумните цени на всичко, като няма как да си промените и мисленето, че в туриста виждате единствено банкомат, ще ни изгледате задния номер към чуждите дестинации. Арее...
  • 25 Тра-ла-ла

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    А ми такова е! Защо го вземаш? Като остане без наемател ще му свалят наема. Има плажове, които остават без наематели, заради високата концесионна такса. До като има кой да дава, ще вземат да не би да не ти е ясно?
  • 26 NnNn

    7 1 Отговор
    Сигурна дестинация сме били!!!... Сигурна е само -ешерихия коли
  • 27 Тра-ла-ла

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Маргинал":

    Чи баня у вас нямаш ли си да се къпеш там? Аз ходих едно време да плувам, ама от както дойдоха разни маргинали да се къпят и да се изхождат в морето престанах ! Нямате ли си бани и тоалетни поне на двора?
  • 28 ежко

    12 0 Отговор
    Направете ги по 50лв. чадърите и после се вайкайте на дърьавата как нямате туристи!Мен отдавна сте ме изгонили, сега ще изгоните и останалите и накрая и вие ще си тръгнете!Тарикати!
  • 29 mi6osp

    7 0 Отговор
    Ако чадърите станат безплатни, концесионерите и хотелиерите ще започнат да искат парите за сянката. под тях. Сезонът в България е два месеца, със спечелените тогава пари искат да изкарат като средна класаи останалите 10 месеца.
  • 30 Васил

    11 0 Отговор
    А как в Гърция са безплатни не плащаш даже и за паркинг а тука ти свалят по две кожи за да гледаш бетон и да се къпеш във фекалии.
  • 31 Българка

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Защо лъжеш? Концесия се взима за години. Може да не съм много точна, но такава сума е за поне 5 години. Само от наем на заведенията по плажа, концесионера си удесеторявяла годишната вноска за концесията. Познавам няколко такива и са от години в тоя бизнес и не се отказват, а не са глупави хора. Това от чадърите им е чист бонус.
  • 32 Настопроценти

    10 1 Отговор
    В Гърция за чадър и шезлонг не плащаш. Защо там може,а тука не може? Миналото лято на нашето море гледах почти празен плаж. Хората дошли с кемперите си и ходят да си плуват в морето. Не им трябва ни чадър,ни шезлонг.
  • 33 миш

    11 0 Отговор
    И,защо плажовете,собственост на всички българи трябва да са платени?Вие,като одите у балкано,да ви не вземат такса дърво?
  • 34 гост

    10 0 Отговор
    И защо плажовете да не се почистват от общинската служба с наети безработни от бюрото по труда на минимална заплата? Един чадър не струва 18лв за ден? Ходил съм и в чужбина и там се ползва срещу консумация, я на кафе, я на безалкохолно. У нас плащаш 18лв получаваш прокъсан чадър с опикан шезлонг.
  • 35 Zaza

    1 4 Отговор
    А и коктейл не искат ли безплатен 9

    Коментиран от #37

  • 36 от Варна

    9 1 Отговор
    Българите не са учили математика. Всеки турист идва с определен бюджет и не го вълнуват врътките ви тъпи.

    Ако му източите парите по чадъри и други неща, които са безплатни почти навсякъде. Тогава няма да си купи кебабчета, сувенири, ексрурзии, услуги и т.н.

    Защото никой няма да си харчи повече от бюджета. Всъщност би харчил ако се предлага уникален туристически продукт. А българския е на последно място, затова повече от бюджета няма да видите.

    Сега имаме тарикати продават паркинг и плаж. До останалите сектори парите на туристите няма да стигнат.

    Личен мой съвет не ходете на Бг черноморието.
  • 37 нЕЕЕЕЕЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Zaza":

    В Гърция баце 10 евро 2 басейна пързалки чадъри шезлонги и безплатно фрапе за цял ден .
  • 38 Гърция майна

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    В Гърция ,защо са цените са по- ниски за чадъри?
    Да не говорим, че ако си в хотела на плажа,
    са безплатни за гостите?
    Или някой "Маджо"мутра ,
    е по -важен от Българския Туризъм?
  • 39 Можело

    2 0 Отговор
    А защо ние в Чикаго ходим на плаж на езерото и няма нито чадъри, нито шезлонги?

    Коментиран от #41

  • 40 123

    2 0 Отговор
    Нищо безплатно няма, туристите по един или друг начин ще платят за чадър като си го купят и донесът със себе си и могат да го ползват години наред.Цената на един чадър е от 5лв-20 лв-или за 10 дни цената започва от 50 ст на ден до 2 лв на ден. Но няма ли безплатни чадъри ще има много гладни хотелиери, ресорантьори и концесионери, чадърите могат да бъдат платени от курортната такса на туристите. При 140 лв инвестиция за 2 шезлонга и 1 чадър при 8 лв , изплащателния период на инвестицията е 6 дни и през останлите 90 дни всичко е 100% печалба - 2100 лв или 15 пъти печалба при само едно нямеане на чадъра и шезлонгите на ден, при дв е 4200 лв, а не всички турсити стоят цял ден на плажа. Безгранична алчност, хората на запад работят за максимум 10% печалба, не за 15 до 30 пъти печалба както Българския концесионер, за това туристи в Българфия няма да има.
  • 41 123

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Можело":

    Защотот хората в Чикаго работят и се наслаждават на свободното си време и парите си. А България не работят, и търсят различни схеми без работа да се обогатяват, дали за сметка на туристите, дали за сметка на другите Български граждани или за сметка на държавата.Не им стига на ум че едно кебабче не може да стува повече от 1.10лв в ресторанта, и че сами си убиват прехраната а и другите бизнеси които свързани с тях.Като Туристическия бизнес на моорето най вече убиват селското стопанство и хранително преработвателната промишленност
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове