Last news in Fakti

25 Май, 2021 08:21 2 486 35

Илиян Василев: Путин печели от държавния тероризъм на Лукашенко

  • беларус-
  • лукашенко-
  • путин

Логично развитие след поредицата от мекушави отговори към Кремъл

Държавният тероризъм на Лукашенка не е саморасъл, а инспириран от Кремъл. Отвличането на самолета на Райънейр с цел арест на лидера на опозиционния сайт Некста е толкова грубо и ярко предизвикателство към Запада, че е невъзможно да е предприето без съгласуване с Кремъл.

Логично развитие след поредицата от мекушави отговори към Кремъл - включително Северен поток-2. Сега ще има дипломатически опаковано възмущение, призива за освобождаване на Протасевич, още по-голямо лицемерие от изненада от Кремъл и "призиви" да не се избързва и накрая Меркел пак ще каже, че трябва по-внимателно за да не дразним Путин.

А той си калкулира че колкото по тежка е реакцията на Запада срещу Лукашенко, толкова по-добре защото вниманието се отклонява от него и Лукашенко ще припка на килима да моли за помощ.

Отвсякъде печели. Действително ако се блокира въздушното пространство над Беларус и пътуванията от и за страната, Лукашенко ще направи своята съдба съдба на всички белоруси.

Facebook, Илиян Василев


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛОООУ

    60 3 Отговор
    ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ Е УПРАВЛЕНИЕТО ПРЕСТЪПНО НА БОЙКО МУТРАТА ГАДНА !
  • 2 😉😉😉

    46 7 Отговор
    Не можете да ги скарате двете държави каквото и да дрънкате и пишете
  • 3 ТаУмВзе

    40 9 Отговор
    Много сороидчета бре! Трай тиняк, че сме на половин ракета живот.
  • 4 mango

    38 6 Отговор
    Поредния наш журналист с психични отклонения
  • 5 😀😀😀

    34 4 Отговор
    Пак Путин ще да е виновен...
  • 6 Валя

    35 4 Отговор
    А кой печели от войната в Газа? Защо няма санкции на Израел?
  • 7 ПРЕДАТЕЛИ

    12 4 Отговор
    Кaрaкaчaнoв нaгрaди прeдcтaвитeли нa бeлaруcкoтo прeдприятиe, рeмoнтирaлo caмoлeтитe Cу-25
    Тe пoлучихa нaгрaдeн знaк „Зa принoc към Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa“

    Коментиран от #31

  • 8 Сандо

    31 5 Отговор
    На Илиянчо,доказан грантаджия на АзаБ и поръчков експерт,ясна ли му е цялата история с тоя самолет?А готов ли е този лъжец и манипулатор с оръжие в ръка и каска на главата да тръгне да воюва или ролята му е да убеди глупаците да хукнат на явна смърт заради кефа на някакви си алчни,нагли и агресивни чичковци,които и целия свят да глътнат,пак им е малко?Отвратителен манипулатор,но със запазено място в "демократичните" ни медии.

    Коментиран от #30

  • 9 То тъй, ама...

    27 1 Отговор
    С държавният тероризъм, да се оправят съответните държави. Какво ще правим със световният терорист и тероризъм ?
  • 10 Авеее

    4 1 Отговор
    Красивата ,синя п(т)ичка на bTV и едно от най-сексапилните тела от малкия екран./Точка./ Натали Трифонова публикува слънчева,еротична снимка в социалните мрежи. ГОЛЯМ И ЗЕЛЕН ПРАЗЪ!
  • 11 Някой

    26 2 Отговор
    Къде беше този драскач, когато принудиха самолета на Ево Моралес да кацне във Виена? Дра ли ризи тогава? А сега защо го прави? Двойни стандарти ли прилага, или просто си изработва грантовете?
  • 12 Жоро

    23 2 Отговор
    Илианчо за такива като теб сме на това дередже
  • 13 БПФ

    17 2 Отговор
    Айде поредният шизофpeник, който сънува Путин всяка нощ.
    Илиянчо - първата тръба на Северен поток 2 ще бъде завършена до две седмици. Боли ли те?
  • 14 Летописец

    16 2 Отговор
    ЦиРейУ купи ДС, като им раздаде заводи и партии, и власт . Само да са към Турция и Саш, срещу България и Русия.

    Уики :
    " МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“. [2] Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

    Василев отрича тази версия за характера на взаимоотношения с ДС."
  • 15 1234

    15 2 Отговор
    Агента на Държавна сигурност "Сашо", паталогичен русофоб, зад всичко му се привижда Путин! Такива отрепки иван костоф назначаваше за посланици! Утрепаха СДС и разрушиха държавата.
  • 16 Антитъпанар

    11 2 Отговор
    Илийка, а числата от тотото знаеш ли?
  • 17 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    2 11 Отговор
    Голяма инвазия на лилиПУТИняците ... :)))) Ще кажеш, че са болшинство, пък те 2% :)))))
  • 18 Уди Кълвача

    11 2 Отговор
    Тукашната соросня колонялна не отваря и дума за Едуард Сноудън!
  • 19 Sonya Bleyd

    13 2 Отговор
    Много се притесняват шпионите на Сорос заради лова на шпиони в Беларус!
  • 20 Лукашенко

    3 7 Отговор
    Лукашенко без Путин е едно нищо.
  • 21 Путин

    4 4 Отговор
    Поздравявам Северна Македония с 24 май.
  • 22 За простия народ

    8 1 Отговор
    Беларус Украйна граничат с русия САЩ правят превратите проумейте ги
  • 23 Мухаа,хаа!

    15 1 Отговор
    А да принудиш самолет превозващ Държавен глава,в центъра на Виена,за да провериш дали не се намира Е.Сноудън на борда,е рутинна проверка!? Тогава и пуделите от ЕС,и наш Илиян мълчаха като футки,каквито са по манталитет.Този " дипломат" защо не посочва ( както и медиите) записа от разговора с командира на самолета? .В който разговор,той директно посочва че Решението за принудително кацане е на Екипажа,поради подаден сигнал от Тяхното РДВ за евентуално заложено,взривно устройство.Два пъти му задават въпроса,и той категорично го потвърди.Илиянчо,днес е 21 век.Има онлайн запис,как всички пътници и техния багаж се проверяват наред със кучета и сапъори,за взривно устройство.А това е придружено от проверка на документите за самоличност.И там " цъфна" сороското леке.Което е със европейска заповед за издирване от властите на Белорус.Издираван за екстремизъм, съгласно законите на Белорус.Е,как няма да го арестуват?
  • 24 Деймос

    8 1 Отговор
    Такава истерична реакция на ЗАПАДА е лесно предвидима. Руската външна политика е с 2-3 хода напред . Точно това едва ли е в полза На Русия.
  • 25 Давид

    9 1 Отговор
    Роман Протасевич си призна :) америте и МВФ вият на умряло. Лукашенко ги изигра с този журналист под прикритие.
  • 26 Be_google, жив и здрав съм

    6 1 Отговор
    А запада, НАТО, като уби саддам и кадафи какво спечелиха народите на тези страни??? 1 500 000 УМРЕЛИ ДЕЦА ЗА 20 Г.
  • 27 Википедия за

    6 1 Отговор
    списвача Илиан Василев - МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“.Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ .. а сега плямпа глупости
  • 28 любопитен

    7 1 Отговор
    Ако Путин подкрепя Лукашенко, какво е отношението на Щатите към СА дето разфасоваха един журналист?
  • 29 емо

    6 1 Отговор
    според западните кре...тени всички които са симпатизират на запада пък било и престъпници са герои да ама не.национални предатели.ако не игаеш посвирката на запада не си нормален
  • 30 Сандокан

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Де го чукаш, де се пука, на вас ватниците, все войни са в главите. Човека говори за по-твърди икономически санкции, защо да воюват. Както Рейгън приключи СССР за няколко години - руснаците имат много оръжие, ние ще ги накараме да си го изядат. И бам СССР фалира и се разпадна.
  • 31 яко ни лъжат

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ПРЕДАТЕЛИ":

    Бакалов напомни как Австрия приземи самолета на президента на Боливия заради Сноудън: Лукашенко е безскрупулен авантюрист, но имитира големите.Иcпaния oтвoри въздушнoтo cи прocтрaнcтвo зa caмoлeтa нa бoливийcкия прeзидeнт Eвo Мoрaлec, cлeд кaтo тoй бeшe принудeн дa ce призeми в Aвcтрия пo пoдoзрeниe, чe нa нeгoвия бoрд ce e нaмирa Eдуaрд Cнoудън, cъoбщaвa Би Би Cи.

    Aвcтрийcкитe влacти oбявихa, чe caмoлeтът e бил прeтърceн и издирвaният oт aмeрикaнcкoтo рaзузнaвaнe Eдуaрд Cнoудън нe e бил oткрит. Мeждуврeмeннo нa виeнcкoтo лeтищe ce прoвeдe cрeщa мeжду aвcтрийcкия прeзидeнт Хaйнц Фишeр и Eвo Мoрaлec, кoитo oбcъждaхa уcлoвиятa пo ocвoбoждaвaнe нa мaшинaтa.
    Oт бoливийcкoтo прaвитeлcтвo oбявихa, чe ca вбeceни oт oтнoшeниeтo към тeхния прeзидeнт, кaтo oфициaлни cлужитeли тaм вeчe ca пoиcкaли cвиквaнeтo нa кризиcнa cрeщa мeжду лидeритe нa cтрaнитe oт Южнa Aмeрикa.
    Cнoудън пoиcкa пoлитичecкo убeжищe oт някoлкo лaтинoaмeрикaнcки cтрaни, включитeлнo и oт Бoливия, oпитвaйки ce дa избeгнe cвoeтo eкcтрaдирaнe към Aмeрикa.
    Когато постъпваш с президент на латиноамериканска страна като завоевател с аборигени, идва момент, когато такива като Лукашенко имитират големите.
  • 32 Де га чукаш ...

    6 2 Отговор
    ... де се пука. Словесна еквилибристика. Остава само като древните сенатори "за всичко е виновен Картаген", сегашните посевместно в ЕС да се изцепят "за всичко е виновен Путин". Чист ФАРС.
  • 33 Димитров

    6 2 Отговор
    Двойните стандарти са налице!
    Трябва всички факти да се казват,например за подобно задържан самолет в
    Австрия 2013г.на
    Боливия и задържане на президента им,2016г.
    Украйна го направи по такъв начин и задържа издирван от тях арменец,санкции тогава нямаше?
  • 34 big

    4 2 Отговор
    Не знам кое е вярно: терористична заплаха според Беларус или за арестуването на двама опозиционери, но истината е, че Беларус не открива "топлата вода"! Това са изключително демократични прийоми, когато се прилагат от западните държави и САЩ! Аз конкретно не намирам кой знае каква разлика между кораб в международни води и самолет, освен че самолета е във въздушното пространство на Беларус!
  • 35 Сульо

    0 0 Отговор
    А този психо-"демократ" кой го бори за жив, та чак му дават и думата?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове