Last news in Fakti

26 Май, 2021 21:35 3 483 27

Пострадали от ЧСИ искат срещи с министри и институции

  • чси-
  • темида-
  • съд

Движението отправя и основни искания към Министерството на правосъдието

Пострадали от ЧСИ искат срещи с министри и институции - 1
Снимка: БГНЕС

Пострадали от частни съдебни изпълнители искат срещи с министри и институции, за да представят събрани от тях данни за злоупотреби.

Водачът на Национално Освободително Движение "Ивайло" капитан Ивайло Павлов и заместникът му Галин Манчев се срещнаха с екипа на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Бяхме радушно посрещнати. Беше поет ангажимент за пълно съдействие, когато депозираме доказателствен материал по каналния ред", обясни Павлов.

Движението отправя и основни искания към Министерството на правосъдието. Сред тях са незабавна проверка на всяко 50-о дело на ЧАС/ДСИ на случаен принцип за цялата страна, незабавна проверка на дейността и водената отчетна документация, назначаваме на проверка на самия инспекторат на Министерството на правосъдието.

И още - правосъдното министерство "да предяви искане към ВСС за незабавно спиране на всички заповедни производства, предвиждащи гледането им в закрити съдебни заседания до окончателното премахване на гледането на делата в закрити съдебни заседания без призоваване на длъжниците".

Освен с ръководството на Министерството на вътрешните работи, Движението иска срещи и във ВСС, президентството и с омбудсмана.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние

    44 4 Отговор
    За мутрите има опрощаване след 10г. На всички кредити,а за бедните и изнемогващи хора от кредити и лихви НЯМА спасение.Това те е държава,а мащеха...колко народ се самоуби и половината в чужбина хора са там,за да нне умрат в БГ или да се поболеят от стрес и тревога и притеснения.Защо не приехте давността за всички хора,ами чак от 2031г.? Искате да измрат повече българи,затова.Дано ви тежат като грях,лобисти алчни..опрощавайте милиони на едни..а другите да мрат.
  • 2 дявола

    48 4 Отговор
    Ч.С.И не трябва изобщо да ги има,това са глутница ВЪЛЦИ изпиващи и последната капчица кръв на хората

    Коментиран от #12

  • 3 Display

    45 2 Отговор
    ЧСИ трябва да се забрани със закон, никой не те уведомява за дата, час на дело,че да можеш да се защитиш или обосновеш защо не връщаш парите,нищо........пристига ти писмото с 400% лихва и се почва тормоз........

    Коментиран от #10

  • 4 ДПС прави избори в Мадан, с ориз, брашно

    24 0 Отговор
    ДПС прави избори в Мадан, с ориз, брашно и сол. Повечко сол, че солено да им излезне на хората гласуването за олигархичната структура ДПС. Срам и позор! Унизително. Дано солта накрая изядат точно ДПС - скрития коалиционен партньор на Борисов!
  • 5 BokoMavro

    26 2 Отговор
    Какво става с Мавродиев? Дето даде от ББР непосредствено след началото на Ковид пандемията миналата година 74 милиона лева на копърките ЧСИ? Заплатката на Мавродиев като шеф на ББР беше 36 211 лева месечно.
  • 6 оня с коня

    4 20 Отговор
    Не знам в какво точно се състои "Пострадването" на някой от ЧСИ,но България е Правова държава и ВСЕКИ ПОСТРАДАЛ може да заведе Дело в Съда за Неправомерни действия от Частно лице или Институция.

    Коментиран от #7, #8, #9, #19

  • 7 Хаха

    28 2 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Пропусна да напишеш и че трябва да има пари за тая работа. А ЧСИ може да ти блокира сметките, след като си бил осъден без да разбереш
  • 8 6666

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Оплаквания в дома на покойника, това е правовата България. По конституция здравеопазването е безплатно, нали така...
  • 9 7899

    22 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Хората нямат пари,децата гладуват,борят се да оцелеят и на това се разчита да ги мачкат и те нищо да не могат да направят...лесно се говори наизуст-заведи дело...по-добре да няма чси и да няма начин хората да се унищожават така.колко народ се уби..
  • 10 Сочи

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Display":

    Аз се махнах от България заради тея ЧСИ-та, 10 години! И слагаха лихви, дела и всички салтанати. Не им дадох и 1 стотинка. Даже си продадох имуществото на името на друг човек че ми блокираха сметките, как си му е реда. Април ми изтече българската лична карта и повече в България няма да се върна. А тея от ЕОС Матрикс продължават да ми звънят! Викам аз вече гражданин на друга страна, тея пак викат давай парите ))) и се почват псувни и ругатни. А аз им викам аз съм на плажа в Сочи, елате тук ще ви дам парите )))
  • 11 chi

    15 1 Отговор
    ЧСИ трябва да бъдат забранени със закон!
  • 12 Priceless

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "дявола":

    Не е точно така. Безплатен обяд няма. Примерно.
    Караш камион. Става катастрофа. Има щети. Ти си виновен. Фирмата ти е с неограничена отговорност. Кой ще плаща? Застрахователят оправя първо нещата, но после на баба Никифорица от Кондофрей ли да иска?
    Идва ЧСИ и каквото има се взема - и четките за зъби дори. В жилищна кооперация какво ми каза домоуправителя 'Някъде за 2-3 неплатени такси и не се церемонят, описва се'. Не е приятно, но пък е резонно.

    Коментиран от #13

  • 13 777

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Priceless":

    Какви ги пишеш бе човек? Нали имаш застраховка, нали затова се плаща и гражданска и каско! Че ако се налага ти да плащаш за катастрофите, за какво се застраховаш изобщо? И каква е тази фирма с неограничена отговорност? Ти въобще на колко аспирина си?

    Коментиран от #15

  • 14 ЧСИ ТРЯБВА ДА

    12 2 Отговор
    Се забрани със закон, всеки добросъвестен човек иска да бъде изряден с банките и институции. Но, това проклятие ЧСИ е като ГЕРБ ГЕПИ.
  • 15 Priceless

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "777":

    Именно, ти на колко къпинови ракии си? Застраховатeля решава бързо проблема веднага, но после има ли виновен - търси от него.

    Коментиран от #16

  • 16 777

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Priceless":

    Аз ти казвам, че си ач-кюпек и пишеш глупости, ти продължаваш с твоите си неща. Да, имал съм произшествия и съм бил виновен и една стотинка не съм платил! За това се грижи застрахователя ми! Иначе няма да си правя никаква застраховка и дори и да съм виновен не могат да вземат нищо от мен, както от тези цигани на които им продават задлъжнелите фирми. А, да, фирмите с ограничена отговорност а не с неограничена. Тея лафове иди на село ги разпъвай, тука все ще се намери по-умен от теб. Освен ако си наистина глупав и сключваш застраховка без защита от нищо...ама чак толкова глупав не вярвам да си.
  • 17 Бончо лудия

    3 2 Отговор
    веднага да се закрият тези ЧСИ-та , какво правят държавните Съдилища
  • 18 Драгомир

    2 1 Отговор
    Допускането на някакви решения на закрито заседание на съд без призоваване на другата страна е доказателство за престъпна държава. Проблемът с ЧСИ и колекторските „фирми” е в българския т.н. „законодател”, който по правило е полуграмотен идиот излъчван от партии. Вижте например Закона за енергетиката. Той роди бандитското поведение на топлофикациите, които крадат безогледно. И само този закон ли не е свързан с правото, а с други интереси? Когато ти пробутват върховенство на закона, а не върховенство на правото - вече си обезправен без надежда. Вижте жалкия професионализъм на пълнещите ВСС и КС и не се чудете на другите ментарджии в управлението на държавата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли ,че безплатен обяд няма.Като вземеш пари/кредит трябва да го върнеш
  • 22 Kiko

    0 0 Отговор
    Защо ми изтрихте коментара помияри модератори
  • 23 Kiko

    0 0 Отговор
    Криете всички измамници от държавата на Борисoff
  • 24 ЧСИ Мая Иванова Монтана!! Продадоха

    2 0 Отговор
    Дърводелското предприятие. Собственост на Софийска фирма на База на една Фалшива Скица Нотариус по сделката Искра Фидосова, която не благоволи да отиде в Съда да си защити Нотариалния Акт!!! Шефката на Правната Комисия на Парламента!! Предприятието е в С Меляне, община Г ДАМЯНОВО!! КМЕТА Т ТОДОРОВ, СЪУЧАСТНИК, Кметството издава фалшивата скица, двама братя бивши Милиционери, единия съученик на Кмета Тодоров!! И Монтанските съдилища, Услужливо "Съдили" по волята на Фидосова, фирмата е за купила предприятието на Търг, всичко платено, данаци платени, даже и данак Смет, който то никой не събира!! 15 дк двор и 3000квм сгради, ремонтирани, овошна градина, Стопанство, новоизградени Сушилни и парилня за дървен Материал, 50 000 са само тези съуражения!! Продадено на местен Житар за 40 000лв????Съобщение от ЧСИ че Фирмата, собственик дължи 45 000лв на ЧСИ!!! Ще дойдат да описват домашното му имущество, ден и час!! Тогава Собственика получава инсулт и едвам оцелява, 2015 год от тогава е куц влачи един крак, и една ръка е не пълноценна, живее в Банкя!!! Нямаше правосъдие, нито държава през тези години, Монтанския Феодален Окръг Голямо ОПГ!!! Жалби до Прокоратура, Шефа на Камарата на ЧСИ Нищо, все едно, че пиша на Арменския поп Мафия!! Който нее Мачкан не знае нищо!! Така се вземат Предприятия!! ЧСИ, бивши Милиционери, кметове на общини, нотариус, всичко Узаконено през съда!!!! Монтана!!!!
  • 25 До 6.оня с Коня!! Да ти вземат Предприя

    1 0 Отговор
    Съдилищата озаконяват Грабежа, Прокоратурата, Полиция ОРТАЦИ, и някое ЧСИ от Същото ОПГ Вилнее!!! Може да си перфектен собственик, даго владееш много градини, Вземат ти го!! Жефа на Камарата на ЧСИ Мафиот, в Сметката му в Овшорката 15 милиона Евра!! На Сина та Съдия К Печев на сметка 5милиона Евра??? Как са спечелени,??? Корупция и далавери, Рекет!! Или не сте имали подобни проблеми или кой знае....
  • 26 Шефа

    1 0 Отговор
    Шефа на ЧСИ
  • 27 Ч СИ новата мафия с Писалките, вместо

    1 0 Отговор
    Бухалки те, докато, ги има тези и Колекторите, няма да сме Нормална държава!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове