Last news in Fakti

27 Май, 2021 22:40 1 218 31

Калоян Паргов: БСП трябва да представи пред обществото левия разказ за бъдещето

  • калоян паргов

Да посочим пътя, по който България ще се придвижи от последно място по развитие в ЕС към по-горни позиции, каза той

Калоян Паргов: БСП трябва да представи пред обществото левия разказ за бъдещето - 1

Изключително важно е, в периода до 11 юли, БСП да съумее да представи пред българското общество левия разказ за бъдещето на България след десетилетното дясно управление на Борисов. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по време на третото заседание на XIV Конференция на Софийската градска организация.

„Това изисква от всички нас, не само да сме се поучили от грешките и пропуските, допуснати в предходната кампания, но и да сме мобилизарани да поемем или да участваме със сериозни позиции в управлението на страната. Анализите на районно, градско и национално равнище показват, че на парламентарните избори от 4 април БСП претърпя тежка загуба. За първи път през трите десетилетия след промените, и то след седемгодишен период в опозиция, левицата получи толкова съкрушителен резултат“, изтъкна той.

По думите му сега е моментът БСП да представи по-конкретно и експертно обосновано своите реалистични управленски виждания за развитие на икономиката, на здравеопазването, образованието, науката и културата, на социалната сфера, селското стопанство и т.н. „Да посочим пътя, по който България ще се придвижи от последно място по развитие в ЕС към по-горни позиции“, обясни Паргов.

„Очакванията са за нови управленски идеи и интелигентни решения, ефективно конкретизирани. И тази конкретна управленска програма още утре да може да я представим пред обществото. Времето на общите приказки изтече. Необходими са конкретни решителни мерки!“, каза лидерът на столичните социалисти.

Той засегна и темата за отговорността, която по думите му е ключова.

„За да продължим напред е важно да си изясним кой, кога и как поема отговорност за взетите решения. Диалогът в партията е нарушен. Разминаването между ръководството и структурите на партията е на път да се превърне в стил на партийно управление. Не е естествено, когато „отгоре“ се налагат водачи, граждански квоти, в противовес на мнението и аргументите на партийните организации, след това да им се търси отговорност за постигнатите резултати“, каза Паргов.

Председателят на БСП - София заяви, че основната задача е да се изберат кандидатите за народни представители в трите софийски МИР-а. „Партийните ни организации са излъчили достойни кандидати с ярки професионални биографии. Считам, че ще съумеем да подредим листи, в които да бъдат представени различни професии и сектори“, акцентира той.

Паргов призова кандидатите за народни представители да се посветят изцяло на кампанията, защото „София е по-сложен град“.

„В столицата, където живее почти една трета от населението на България, изборите се влияят изключително от националната политика. Естествено и от поведението на БСП, от управленските решения, които предлагаме, от професионалната подготовка и качества на кандидатите ни“, каза Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десен, мразещ грооп

    9 6 Отговор
    Лявата работа и в живота и в политиката нее убава работа
  • 2 Абе знаем ви разказите

    8 3 Отговор
    Разказвачи сте отвсякъде..
  • 3 бай Тошо

    9 4 Отговор
    Вас ще ви оправи Жан Виденов !
  • 4 Госあ

    7 3 Отговор
    Левия разказ за бъдещето се нарича индустрия, селско стопанство и енергетика. Как и с кого. Без тези основополагащи стълба, лява политика е невъзможна. Изобщо, как си представяте социална политика и търговия ??? Че нинова ми бръщолеви само за бизнес, и то точно малък и среден. Не сме Норвегия и Дания със залежите от нефт и газ, а Швеция е един добър пример.
  • 5 заложна къща

    6 3 Отговор
    гепи кинтажа и с децата у америка ви е схемата на вас винаги била, нинкова, р.овч, банкерчето миронов, живкови, станишко, първанкатапредибтях оги дойнов и мноого редови, и т.н. от вас го прихванаха и гербавите. дали сте вие или джипко е все тая.
  • 6 Госあ

    6 2 Отговор
    Проблемът на лявото в момента и то по целия свят е, че от учени, артисти и работници, левите изведнъж се оказаха икономисти и адвокати. Или така наречените десни. Смехотворно.

    Коментиран от #13, #16

  • 7 нутри булет

    5 2 Отговор
    не паргов,не искаме разкази,искаме реални действия и справедливост
  • 8 Гост

    6 3 Отговор
    Паргов, как милионери притежаващи хотели по гръцкото черноморие ще придвижват България от последните към първите места, другарю!? Колкото и патос да вкарвате в речите си, няма как да ви повярваме!
  • 9 Софиянец

    3 2 Отговор
    Е че те от 44-а го показват, колко още?!
  • 10 паргов

    3 4 Отговор
    Ти каза след изборите, че не приемаш манипулациите и изкривяването на истината по отношение на твоето поведение и позицията ти за свикване на заседание на 50-тия конгрес на на БСП, Татяна Дончева направо каза "Корнелия Нинова не е човек за преговори, а за клюки". Какво правиш в тази партия, бе, човек!
  • 11 Чукча писател ...

    5 0 Отговор
    "Десните " ГЕРБ ... :))))))) "Лявото " БКП-БСП срещу "дясното " БКП-ГЕРБ ... :)))) И бабите на село не вярват на тази лъжа !
  • 12 SDEЧЕВ

    2 5 Отговор
    Разказа го видяхме шефа на Васил Божков се върна на бял кон.Бог да ни опази от тази партизанска паплач
  • 13 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    И това наистина ме наведе на мисълта за проказата в ляво причинена от мошетата. Именно по тази причина, смятам че днес истинското ляво е фашизма.
  • 14 Миро

    3 0 Отговор
    БСП отиват към гибел. Само те обаче още не са го разбрали но скоро ще го разберат. 10 процента ако вземат ще е една истинска победа за тях. Нека после си направят няколко пленума конференциики заседания и конгреси за да анализират успеха си на изборите. Жалка гледка.
  • 15 ха ха

    2 1 Отговор
    От къде изпълзя този гущер Калоян Паргов?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 И тея немат връзка с реалността

    1 0 Отговор
    Таз партия е необходима за да е облъчен приспан и пропагандиран народа всичко е некъв абсурд
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИМПИЙЧМЪНТ

    2 0 Отговор
    СТЪКИ ПРЕЗИДЕНТ
  • 21 Няма Мандра

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Селски бандит

    Коментиран от #26

  • 22 Бай Курти

    2 0 Отговор
    Благодаря другарю,но не искам вие да ми показвате пътя.Че той води до никъде.
  • 23 Centurion

    2 0 Отговор
    Паргов,тези лакардии си ги говорете на вашите събрания.Тя и предната ви програма беше добра за ухото,но никой не ви се вързва.Популисти сте,искате хората да ви изберат но държавата няма ресурса за социалните ви намерения,и когато видите реалността ,ще се откажете от половината неща.
  • 24 ПАРГОВ...КАТО АНДЕРСЕН

    3 0 Отговор
    РАЗКАЗИ И ПРИКАЗКИ НЕ ЩЕМ.....ЗНАЕМ ВИ ВАС БСП КОМУНИСТИТЕ........ЛЕВИТЕ У...ЛЕВО
  • 25 Шумкарин

    3 0 Отговор
    Паргов Тези локуми ще ги разтягаш в землянките на партизанките
  • 26 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Няма Мандра":

    Така е, дори мандри не останаха от вас.

    Коментиран от #27

  • 27 Сиренето с пари

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Мандри има но сиренето с пари не с кражба от селската банда шумкари

    Коментиран от #28

  • 28 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Сиренето с пари":

    Ма като гледам си гоуем гражданин, още не можеш да преглътнеш кравата и нивата, А ? Хахахаха
  • 29 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Лявата вода изтече . Леваците останаха .
  • 30 НЕ СТАВАААШ

    1 0 Отговор
    ПОСОЧИ НИ ПЪТЯ ПАРГОВ И СЕ НАКРАДИ И ТИ МРЪСНИКО ! ВЪНШНИЯ ТИ ВИД НА ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НЕ ТИ ПОЗВОЛЯВА КАРИЕРА БЕ ПРОСТАК !
  • 31 ЧИБА ИЗРОД

    1 0 Отговор
    И ВТОРИ ПЪТ В БАНКЯ НЕ СТЪПВАЙ ЧЕ КАКТО ВИЖДАШ НА ВАШАТА ПАРТИЯ НЕ И ВЪРВИ ТЪДЯВА , БОЙКО ДА ТИ Е ОБИЦА НА УХОТО , ЗАТВОРА НЕ МУ МЪРДА , АЙДЕ ЧИБА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове