Last news in Fakti

29 Май, 2021 06:32 8 873 27

Наказват с актове шофьори за бягство от катастрофи, в които не са участвали

  • водачи-
  • актове-
  • катастрофи-
  • пътна полиция-
  • кат-
  • нарушения-
  • бягство

Привикани водачи обвиняват "Пътна полиция"

Наказват с актове шофьори за бягство от катастрофи, в които не са участвали - 1
Снимка: БГНЕС

КАТ наказва с актове шофьори за бягство от катастрофи, без да се провери дали са извършили нарушенията, предаде NOVA.

Обвиненията идват от потърпевши водачи, които са били привикани в „Пътната полиция” и санкционирани за участие в пътен инцидент, само след случайно посочване на регистрационния им номер от друг водач с щети по колата.

Антон Петров е с акт за причиняване на катастрофа и бягство от нея от четвъртък. Шофьорът казва, че поискал доказателства за вината си. Според пътния експерт и автомобилен състезател Румен Дунев, който използва специален уред, вратите на автомобила категорично не са пребоядисвани. Сега на Антон му остава единствено варианта да обжалва акта си от КАТ.

В столичния КАТ е бил привикан и друг шофьор, който е и пътен експерт , за да му се състави акт. Той също е категоричен, че не е участвал в катастрофа.

„Дойдох и бях неприятно изненадан, като ми казаха, че е предизвикано ПТП с моя автомобил и той е напуснал. Казах им, че това е невъзможно”, сподели Красимир Георгиев.

Оказва се, че в практиката на адвокат Мария Янева също има подобни казуси. Последният казус е завършил в съда в края на март. И актът на клиент на Янева е бил отменен.

„Съдът в своите мотиви посочва, че след като не е изяснен авторът, съответно е нарушено и правото на защита на клиента ми”, обясни адвокатката.

В писмена позиция до NOVA от „Пътна полиция” заявяват, че призовават всеки собственик на автомобил, посочен за избягал след катастрофа от другия участник в нея, и „в случай на явни противоречия, се извършва оглед на сочената за избягала кола. Ако не се установят щети по нея, всеки случай се прекратява”. За случаите с Антон и Красимир ще бъде назначена проверка.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МВБ

    123 3 Отговор
    Фиражките са много прости. Дадоха им норма за съставени актове, сякаш са в производството.
  • 2 Жоро

    96 3 Отговор
    Те ако работеха с доказателства нямаше и 2 лв. Да си изкарат а щяха да просят по светофарите!

    Коментиран от #12, #18

  • 3 Фаро

    86 0 Отговор
    А за всичките останали безобразия в държавата са нужни тонове доказателства и накрая нищо
  • 4 Петър

    68 0 Отговор
    Тая норма нали знаеш защо е, и от кой беше наложена?
  • 5 Потърпевш

    65 4 Отговор
    Аз също искам да видя с очите си как съм минал на червено а не един катаджия казал, че съм минал!
  • 6 Една

    59 3 Отговор
    Аз още не съм видяла знака а те ме снимали с превишена скорост! Помня, че намалих като го видях ама те вече ме снимали

    Коментиран от #14, #24

  • 7 Гост

    47 2 Отговор
    Всичката им работа е такава .
  • 8 Шаран БГ

    36 19 Отговор
    Не ругайте толкова много по катаджиите !! И те са хора като нас и най.често си гледат работата...... Иначе ние съвсем ще изкудкудякаме .
    Никого не защитевам- и между тях има " зрънца ", некълняеми. Ама и ние си струваме парите.
    Защго в Чехия,Унгария, Германия по-дисциплинирани шофьори от нас - българите няма ?? Имам наблюдения от конгломерата Бон, Кьолн, Дюселдорф ...до Дортмунд на север. Там сме перфектни и не рипаме , кога се опикаме !! Тук сме "адвокати на дявола"..........

    Коментиран от #11, #16, #23

  • 9 любител

    41 7 Отговор
    ето за това трябва да сменят всички висши служители които се кланят на боко тиквата и тези продължават за да му събират пари за купуване на следващите избори неговите си ги пази за навън като избага.
  • 10 1212

    44 4 Отговор
    Случвало ми се е да ми звънят по телефона, че съм избягал от ПТП, разбрахме се на момента, оказа се, че диспечерската е объркала една цифра в номера. Тъпанари, неграмотни, кво да ви кажа на всякъде бачкат само такива.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 любител

    33 5 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    прав си кой работи в полиция и армия още от едно време това са хора които ги мързи да работят. за тях е по важно да изкарат пари без труд без значение как. няма някой в Б-я който да не е дал пари на катаджии само и само да не се разправя с тъпънари. да не говорим за стотици може би хиляди пострадали и не получили защита и удоволетворение

    Коментиран от #19, #26

  • 13 Аlf

    30 0 Отговор
    Да се събереме пред КаТ и да ги приключиме.таа корупция тамне познава граници
  • 14 Светослав

    7 17 Отговор

    До коментар #6 от "Една":

    Ако си блондинка няма как да видиш знак😜
  • 15 рангел

    27 0 Отговор
    в страната на неограничените парадокси, иди доказвай,че нямаш сестра!
  • 16 Сланина и Зурла

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "Шаран БГ":

    Винаги има глупаци като теб,и за това тук никога няма да има оправия!
  • 17 Pam

    17 0 Отговор
    Извършва се геноцид над народа.
  • 18 Николай

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Че те катаджиите какво правеха до сега,
    -Старшина Тръпков документите за проверка. Знаеш ли защо те спрях? И кво ше прайм ся.....
  • 19 Реалист

    6 10 Отговор

    До коментар #12 от "любител":

    Чакай малко.... какво искаш да кажеш? Генерал Румен Радев е от военните. Айде да ги изключим тях, а?
  • 20 Чичо

    11 0 Отговор
    Нищо няма да подписваш и нищо не мохат да докажат. Даже ако не ме намерят на адреса няма как да ме извикат, аз затова живея на друг адрес
  • 21 Пострадал

    17 0 Отговор
    Мен наскоро ме удари един тарикат с джип на околовръстното на Икеа и си замина.
    В кат ме викаха да ми гледат пак колата и се оказа че оня нямал и драскотина. Искараха ме че лъжа едва ли не. А ме удари и 100% имаше и той щети по колата. Айде кажете кой ще плати щетата ми???
  • 22 Ужас

    17 0 Отговор
    А убиеца на Милен Цветков,трябва ли да представя доказателства че нее участвал в катастрофата.
  • 23 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Шаран БГ":

    "Ханко брат" как си?
  • 24 И още нещо

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Една":

    Конструкторите и инженерите са преценили, че километражът не е съвършен уред. Той се влияе дори от размера на гумите, даже и от това дали е износена или нова. Затова са дали толеранс от 10км.в полза на шофьора. Което беше наложено при настройката на радара. Само че Великият ПОЖАРНИКАР издаде заповед толерансът да бъде 3км.??? По голяма тъпотия не съм чувал. Все едно да забрани на Земята да се върти. И след това намаляха ли катастрофите? Промени ли се нещо? И радарите са на места с безсмислени ограничения. Или нахубав прав участък. Че кой кара с 90км/ч. Те товарните и ТИР-овете карат с повече от 90. А бе всичко е за касичката!

    Коментиран от #27

  • 25 факт

    7 0 Отговор
    КАТ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗФОРМИРОВА И ДА СЕ НАЗНАЧАТ НОВИ ХОРА!
  • 26 ШИфьора

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "любител":

    Не и против Армията. В Армията се работи, не се рекетира!
  • 27 Ам'чи

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "И още нещо":

    Той и радара има процент на грешка, влияе се и от дъжд, мъгла...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове