Last news in Fakti

29 Май, 2021 07:42 4 863 47

Манолова: ЕРП-тата са закриляни от КЕВР

  • мая манолова-
  • кевр-
  • ерп

Лидерът на "Изправи СЕ.БГ" представи нов сигнал за човек от енергийния бизнес

Манолова: ЕРП-тата са закриляни от КЕВР - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Изправи СЕ.БГ" Мая Манолова представи нов сигнал в ефира на "ЕвроДикоФ" по телевизия Евроком. Този път става дума за човек от енергийния бизнес.

"Става дума за едни рамкови договори, които заобикалят обществените поръчки. Представяме един сигнал от енергетиката. Вчера излезе докладът на КЕВР, в който енергийните дружества поискаха увеличение", допълни Манолова.

От доклада на КЕВР, публикуван вчера на страницата на регулатора, става ясно, че най-голямото увеличение на цените на тока и парното е в София. С 14,25 % ще се увеличи цената на парното и топлата вода, а с 4,21 % ще се увеличи цената на тока. Увеличението на тока за Южна България на територията на ЕВН Пловдив ще е 2,37 %, а за Източна България на територията на Енерго Про Варна – 2,14 %.

Манолова представи сигнал от граждани, постъпил в Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, за договори на ЕВН Електроразпределение Юг за поддръжка на електроснабдителната мрежа на завишени цени.

Фирмите, които са поддържали мрежата, присъединявали са клиенти и са правили планови ремонти, са отстранени с процедури, проведени на австрийски сървър по австрийското законодателство. Информацията за това е протокол със спечелилите участници. Не са ясни предложените цени и защо са избрани тези фирми за поддръжка. Ясно е обаче, че парите за поддръжка на мрежата, влизат в увеличаването на цената на тока, обясни Манолова.

Решението е обжалвано в съда в Долна Австрия, след което процедурата е спряна. ЕВН обаче са продължили дейността. Без да има надлежно сключени договори с възложител се извършват строително-монтажни дейности. ДНСК е установило нарушенията, но дейностите продължават и санкции не са последвали, обясни Манолова.

ЕРП-тата са закриляни от КЕВР. Регулаторът трябва да следи основателно ли е искането на по-високи цени на тока и представените разходи, категорична бе тя.

Манолова настоява енергийният министър да сезира Върховната прокуратура за проверка на процедурата във връзка с вчерашния доклад на КЕВР. Според доклада в осем топлофикации има надвзети приходи от клиентите в размер на над 20 млн. лв. по вина на КЕВР. Причината е разликата в цената на природния газ от 1 юли 2020 г. до 30 юни 2021 г. Топлофикация София е надвзела 15,114 млн. лв. Останалите топлофикации са в Пловдив (ЕВН България), Плевен, Бургас, Варна, Враца, Велико Търново и Разград.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАВЕДИ СЕ МУТРИ ВЪТРЕ

    18 59 Отговор
    ОСЪДИ ГИ...СВЪРШИ НЕЩО РЕАЛНО....НЕЩО РЕАЛНО.......АМА НЕ ТИ СТИСКА
  • 2 Иванчева

    15 58 Отговор
    Дребното ножче на Мая Манолова, протестно-отровните и на политически пумпалообразната Татяна Дончева май няма да успее да се прави пак на голям сатър. Щото нещо пак взе да се клати на летвата за влизане в парламента, и то в посока на изпадане.
  • 3 Мая

    11 61 Отговор
    Манолова е отлична ученичка на Боко Тиквата. Точно по негов пиниз прехвърля собствените си грехове върху чужди глави и го прави точно с неговото безцеременно безочие на пълно перде.
  • 4 КОТарАК

    68 9 Отговор
    тука има все още няколко герберски трола , които не знаят , че скоро няма да могат да си плащат тока , защото на шефчетата им свършват парите за харчене

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Велислав

    16 47 Отговор
    „Преоблякъл се Илия, погледнал се – пак в тия!“. Хората си мислят, че сестра Галева и нейната партия са нещо ново. Само се пребоядисали. Дори БСП ги е гнус от Манолова. Мутресата трябва да разчита на мутри и други отрепки. Едно е сигурно – на Хаджигенов и разногледия арменец не им остава много в политиката…
  • 6 Прогноза за

    15 40 Отговор
    Мая Манолова на избори 11-и юли – Вън – на–улицата.
  • 7 Светослав

    21 8 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Като не можем, почваме, като габровци-да режем опашките на котараците, да не бяга топлото🤣
  • 8 ПИТОМЦИТЕ НА РАДЕВ

    23 24 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    ЩЕ ВДИГАТ ЦЕНАТА НА ТОКА....ЗАТОВА ЛИ СКАЧАХМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ......ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ
  • 9 Психолог

    19 41 Отговор
    Ако беше дете щях да съм сигурна, че Мая Манолова страда от диагнозата хиперактивност.

    Но Манолова не е дете, тя е обсебена от това да е непрекъснато в светлината на прожекторите и пиара, което граничи с биовампиризъм.
  • 10 Веси

    19 43 Отговор
    Отвратителното е, че тази свръх амбициозна женица Мая Манолова вместо да прави нещо истински ценно в битката срещу мутрите, тя вреди с непрекъснатото си дърдорене, припряност и хаотичност в името единствено на пиара си. И някой трябва да я спре, защото е вредна!
  • 11 антиКЕВР

    39 4 Отговор
    Комисуята е мафия, да я запалим с техния газ!
  • 12 Галева

    8 34 Отговор
    е майсторка на яловите скандали,дрън-дрън-ярина.Изглежда като страхотно разобличение,но от него нищо няма да последва.Все не могат да се натуткат, а и в прокуратурата са възприели много тарикатски подход–предлагат нечитави прокурори,отхвърлят ги, после пак и пак.
    Чакаме уж нови избори, ама през това време боковци се подготвят,замитат си следите.
  • 13 цербер

    6 23 Отговор
    Лидерката на "Изправи СЕ.БГ" Мая Манолова

    Коментиран от #14

  • 14 Мая -

    14 22 Отговор

    До коментар #13 от "цербер":

    партийния скакалец или .. волна пипируда….
  • 15 Доктор

    17 25 Отговор
    Хапчев да се заеме със случая: няма ли да има проверка за психологическа годност на Маямата, Танка изку ф ялата, Капона сви нята - все стари партизанки нов бардак искат да правят.
  • 16 Сърп и чук

    34 13 Отговор
    Браво, Мая! Ти си хит на политическия сезон! Грозотиите повлекани са в Герб! Те никога няма да си развалят спокойствието за интересите на обикновения човек! Знаят само да се запишат в най силната за момента партия, да заемат места за калинки, да си носят токчетата и чантичките и да се правят на важни и единствени! Калинки - вън! Мая бе оставена с гипс и патерици да води сама заседания на НС през 2013 г., а на оная кържалийска килимарка и пращат вертолет да и транспортира гащите!
  • 17 Манолова?? ЕРПтата и КЕВР са едно

    36 5 Отговор
    ОПГ!! Цял Народ го знае и изпърпява на гърба си!! Тези от КЕВР са задължително за съд и проверка надълго по фамилията и Овшорките за имотно и финансово състояние!!
  • 18 От ренегати

    16 8 Отговор
    в българското политическо пространство не може да се видят истинските политици.
    Десните са лесни защото ГЕРБ беше като боклукчийска кофа. Приемаше всякакви отрепки от други партии и ги правеше свои говорители - Гърневски, Биков, Ан.Тодоров и т.н.
    А какво да кажем от ренегатите на БКП/БСП/- Татяна, Мая, Добрев, Гергов, Янков и т.н.
  • 19 Чичо Гошо

    27 5 Отговор
    Абе къде е Бойко

    Коментиран от #25

  • 20 льотчикът

    12 24 Отговор
    да се маха!!!

    Тоя е е фен на Маяма и мястото му е в нейния аус пух, където с пълни гърди да вдишва от нейните секреции.
  • 21 Изследване

    11 29 Отговор
    Мая Манолова от „Изправи се. Мутри вън“ е политикът, изрекъл най-много лъжи в предизборната си кампания. Това показва анализ на платформата „Лъжеш ли“. След нея се нареждат Тома Биков и Росен Желязков от ГЕРБ.

    Коментиран от #23

  • 22 Петев

    16 28 Отговор
    Дискредитираната сестра Галева обикаля телевизиите и като повредена латерна плещи глупости и лъжи, от които на нормалните хора им е втръснало. На Костинбродската сестра Галева не вярвайте дори да ви каже кой ден е днес – погледнете си календара! Жалка манипулаторка и лъжкиня още от времето, когато предложи Пеевски за шеф на ДАНС, а след това обяви, че нито лук е яла, нито мирисала. Тази представлява най-големият упадък в политическата ни „класа“…
  • 23 „Лъжеш ли“

    8 16 Отговор

    До коментар #21 от "Изследване":

    е независим проект на група млади хора.
    Звучи като независим проект на младежкото ГЕРП – група млади хора, които и без това няма какво да правят.
    Мая е ясна. Излъга, че е била на разходка в Дубай, ама то и аз няма да кажа когато ни пари съм видял ни за общ проект съм се разбрал с най – честния данъкоплатец в родината ни! И сега ще усеща дългата ръка на Един с прякор „кости на главата“.
  • 24 За сведение

    7 15 Отговор
    Георги Гергов и Кирил Добрев работят за Мая Манолова и за провал на БСП на изборите.Същото правят Станишев и Михаил Миков. По примера на някои от пловдивските си съпартийци, които с помощта на Георги Гергов се опитват да саботират предизборната кампания на социалистите, бившият зам.-председател на БСП Кирил Добрев също работи активно за изборен провал на собствената си партия. Добрев, заедно с други опоненти на Корнелия Нинова, подкрепят активно формацията на Мая Манолова – както финансово, така и логистично.

    Коментиран от #26, #28

  • 25 БСП КРАТУНИТЕ

    5 15 Отговор

    До коментар #19 от "Чичо Гошо":

    БОРИСОВ Е В БАНКЯ...ДВА МЕСЕЦА ЧАКА РАДЕВ И РАШКОВ ДА ГИ ПРИБЕРАТ...ЯВНО МНОГО ГИ Е....ШУБЕ
  • 26 Добрев

    6 8 Отговор

    До коментар #24 от "За сведение":

    продължава да работи подмолно срещу БСП и в полза на кампанията на бившия омбудсман и осигурява мрежа от застъпници и наблюдатели за коалицията на Мая Манолова. За нея са ангажирани да работят и кметове, близки до Кирил Добрев. Негова фирма има над 40 договора за доставка на гориво с общини в България – от кметства до детски градини.
    Неформален организационен секретар на щаба на Манолова в София е друг представител на вътрешнопартийната опозиция на БСП – Димитър Дъбов. След като опитите на Дъбов за влияние вътре в партията, и то в неин ущърб, бяха пресечени, сега бившата “дясна ръка” на Станишев работи за кампанията на бившата си съпартийка.
  • 27 НАВЕДИ СЕ МУТРИ ВЪТРЕ

    12 12 Отговор
    МАЯ, ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ТОКА НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ..ЯМА ЛИ ДА СИ НА ПЛОЩАДА...ИНАЧЕ СИ АУТ ОТ ПАРЛАМЕНТА
  • 28 Съдружникът

    11 7 Отговор

    До коментар #24 от "За сведение":

    на Кирил Добрев – бившият депутат от БСП Еленко Божков, също е активен член на сдружението на Манолова. Божков беше активен участник в антиправителствените протести, а Манолова и Татяна Дончева от “Движение 21” се застъпиха за него, след като беше обвинен заради акцията в столичното метро, довела до спиране на влаковете.

    Коментиран от #29

  • 29 Бившият

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "Съдружникът":

    председател на БСП Михаил Миков, който е приятел на Татяна Дончева, също е мобилизирал местни активисти във Видин да помагат за кампанията на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Макар и да е заявявал, че „набедената опозиция в БСП“ никога не е била за съюз с ГЕРБ, сега Миков с действията си демонстрира точно обратното, като се старае да отцепи максимално гласове от левицата.
    По всичко личи, че вътрешната опозиция в БСП не спира да търси реванш и ще използва Мая Манолова като подмолното си оръжие срещу Нинова. Поставянето на капани пред социалистическата партия по места, разпалването на скандали и интриги, разцепването на местните структури и финансирането на чужди кампании са само част от арсенала, който използват, разчитайки на срив на БСП на изборите.
  • 30 Чук и Гек

    10 11 Отговор
    Майчето е супер! Вече не знам в кое НС беше. Стои си тя на столчето, а от задния ред Атанас Папаризов пуснал ръка я гали по бузката! Хич не реагира да му изтрещи един шамар със завъртане! Само се усмихва и нагажда като квачка на полог! Такива жени трябват и в политиката - обаятелни, внимателни, грижовни!
  • 31 НАВЕДИ СЕ МУТРИ ВЪТРЕ

    9 7 Отговор
    МАЙЧЕ, ЩО СЕ МРАЗИТЕ С НИНОВА......РАЗБИВАТЕ *ЛЯВОТО ПРОСТРАНСТВО*.......ДРУГО СИ Е ДА СТЕ ЗАЕДНО НА ПЛОЩАДА СРЕЩУ УВЕЛИЧЕНИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА
  • 32 Сърп и чук

    9 3 Отговор
    Нинова на такива като Миков им каза преди местните избори! Тези, които се канят да я критикуват след изборите, да се кандидатират и покажат резултат! Справка за изборните постижения на БСП, при председател М. Миков - 38 депутата! А някой помни ли какъв предизборен подарък направи на Герб в началото на 2009 г. като вътрешен министър? Уволни хиляди служители на МВР, почти всички, които имаха стаж за пенсиониране.Имаше такива, които от 20 г. бяха за пенсия, имаше и такива - от 20 дни, едва навършили 45 години. Първо - настрои хиляди срещу БСП, второ - оголи системата, трето - свърши непопулярна работа, която гербажиите сетне да не вършат, защото те са МВР. А сега - пенсия и заплата до най малко на 60.
  • 33 Към цъкащите

    5 7 Отговор
    минуси на критичните коментари:
    Ще бъде интересно за форума да представите и фактология в защита на Манолова.
    Иначе проявявате само елементарни пристрастия на облъчени или заинтересовани фенове към нея.
  • 34 big

    10 2 Отговор
    В това отношение е абсолютно права. Проблема е, че не само ДКЕВР закриля ЕРП-тата, а и съда и прокуратурата. Последните "покриват" откровените им престъпления според Конституцията и Закона за енергетиката, частната собственост и т.н. Да не говорим, че самоуправството според закона също е престъпление, но няма кой!
  • 35 Предизборните

    7 10 Отговор
    трикове на сестра галева отдавна вече не хващат дикиш.

    Хората свикнаха да я възприемат като безпредметен, ненужен и истеричен фон на политическата ситуация.

    Коментиран от #36

  • 36 Съгласен

    7 7 Отговор

    До коментар #35 от "Предизборните":

    Така е - уж показва, че работи за ползу роду, а на всички е ясно, че с всички сили работи единствено за своя полза и цел да се докопа до територия за власт и пари.
    Но е твърде елементарна и прозрачна в кампанията си, дори за "съмишлениците -мутри".
  • 37 Петров

    12 3 Отговор
    Всички герберастки калинки трябва да бъдат разчистени.Иначе ще продължат да саботират новата власт.
  • 38 МУТРИ ВЪН

    8 0 Отговор
    Ми да премахнем КЕВР
  • 39 Росен

    7 4 Отговор
    Бившият премиер наистина може да направи щастливи всички българи. Решението е просто: Бойко напуска политиката, отива в манастир и се отдава на пост и молитва. От години той твърди, че е вярващ, че слуша само „началника“, въртейки очички нагоре, а и Севда го снима все на фона на икони и кандило.
  • 40 Вида

    4 1 Отговор
    Скумрията трябва да се поРи редовно!
  • 41 chi

    7 1 Отговор
    КЕВР е толкова дискридитирана, че трябва да бъде закрита!
  • 42 Петко

    3 2 Отговор
    Иcкaм дa oбърнa внимaниe нa ceктoрa здрaвeoпaзвaнe. Aкo трябвa щe пoкaжa дoкумeнти.

    Преди повече от година Нова ТВ показа механизъм за отклоняване на европейски средства от ръководството на МБАЛ "Св. Анна " София. Д-р Близнаков директора на болницата се хвали, че докато е под крилото на д-р Москов, Бoриcoв ще го покрива. Крадец да си в тази държава.
    Доколкото се чува, сега ще се опита да се скрие при Мая Манолова, защото и тя била от Дупница. Така се хвали
  • 43 селтак

    6 2 Отговор
    Тоа караконджул още ли е жив?

    Коментиран от #44

  • 44 така така

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "селтак":

    Това ти ли си... караконджула??
  • 45 Реалиста

    0 2 Отговор
    "ЕРП-тата са закриляни от КЕВР". Кажи нещо ново.Това го знае цяла България.
  • 46 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ЗАЩО ПРОСТЕСТЪРСКАТА СГАДЮРИЯ Е ВСЕ ПРИ "САШОКО ПИШОКО" И ТО НАЧЕЛО С--- ГОВ НО ТО БОЙКО РАШКОВ -САМОВЛЮБЕН Л АЙ НО МЕТ !?!?!?!?!?!?
  • 47 възмутен

    1 0 Отговор
    Браво ,Мая! Само ти си ни надеждата да става нещо в тази държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове