1 Юни, 2021 05:40 2 387 40

Йотова: Кабинетът не е предизборен щаб, а нормално правителство

  • илияна йотова-
  • вицепрезидент-
  • правителство-
  • избори

Слухове винаги ще има, но аз ще се кандидатирам за втори мандат, заяви вицепрезидентът

Йотова: Кабинетът не е предизборен щаб, а нормално правителство - 1
Снимка: БГНЕС

"Не е истина, че няма да се кандидатирам за втори мандат за президентските избори. Разговаряли сме много с президента на темата, слухове винаги ще има, започва кампания и е нормално да има такива твърдения".

Това каза в предаването "Денят на живо с Неделина Анева" по NOVA NEWS вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея вероятно единствено ръководството на ГЕРБ смята, че служебният кабинет действа като предизборен щаб на президента.

"Няма как този кабинет да бъде щаб на когото и да е било. Такова нещо може да се твърди от хора, които не са чели Конституцията. Това е нормално правителство, което не подлежи на контрол от парламент, защото няма такъв. Ако някой ви каже, че единствената задача на служебен кабинет е да организира изборите, не му вярвайте", допълни още Илияна Йотова.

За вътрешния министър Бойко Рашков Йотова заяви, че той е човек, който вдъхва доверие, но на негово място тя би отнесла случая с предполагаеми негови думи към прокуратурата.

Според Илияна Йотова предстоящите избори ще бъдат едни от най-честните от много време насам, тя се надява да е така и да се формира стабилен кабинет, който да определи приоритетите на България за следващите години, защото стоим твърде незавидно в момента.

Вицепрезидентът се страхува от твърденията, че няма ляво и дясно, защото тогава има опасност да се защитават интереси, които не са ясни.

"Не могат всички за да седнат на една маса и да се договарят", каза тя и добави, че и идеята на ДПС за експертно правителство не е такава, те имат приоритети, предимно в областта на икономиката.

За Йотова скачането от избори на избори няма да подобри положението на българите, а широката лява коалиция е знак за събирането на нещо, което не е трябвало въобще да бъде разделяно. Относно отсъствието на Татяна Дончева от лявото обединение, тя смята, че не е драма, но в нейното движение са хора, които са насочени повече в ляво-център, но важното е, че е имало разговори с тях.

За политиката на БСП към "Има такъв народ", Илияна Йотова бе категорична, че на левицата не трябва да се гледа като на партия, която се моли на някого да направят коалиция.

Тя сподели, че не бива да се обобщава и определя като цяло една партия за статукво, защото в такива организации има много и различни хора, които са твърде далеч от статуквото.

"Невъзможно е позицията на България спрямо РС Македония да се промени без парламент, а няма и какво да се променя от страна на България", категорична бе Йотова.

За нея не би трябвало присъединителните процеси към ЕС да се правят по двойки.

"Въпросът е открит, но се връща европейският тон в разговорите. Темата за Македония е важна и няма въпрос, по който да сме така обединени", допълни вицепрезидентът.

По инцидента с американските командоси, които нахлуха в частен цех, вицепрезидентът заяви, че цялата ситуация е смущаваща.

А идеята да имаме Национален културен институт извън страната по примера на "Гьоте институт" и други, Илияна Йотова коментира като заяви, че това е нужно, тъй като трябва да отговорим на призива на много културни дейци извън страната, но и особено на историята си, която ни задължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai Nudals

    14 13 Отговор
    Ще се наложи да осветлят всички престъпни схеми на ГЕПИ. За да може тия след тях да имат база и да действат бързо.

    Коментиран от #11

  • 2 Машала

    28 14 Отговор
    Тая вече ще счупи кантара от тези Президентски кифтета и кебапчета
  • 3 Фитнесинструктор

    19 11 Отговор
    Намали хляба и мазното
  • 4 Йотова

    24 8 Отговор
    oтгoвoри ни нa cлeдният въпрoc:Зaщo нaй-бeднaтa cтрaнa в EC имa длъжнocт вицe прeзидeнт,cлeд кaтo нитo eднa пaрлaмeнтaрнa Рeпубликa в Eврoпa нямa длъжнocт вицe прeзидeнт и рaздутaтa aдминиcтрaция към нeгo?!
    В цeлия cвят eдинcтвeнитe пaрлaмeнтaрни рeпублики c длъжнocт вицe прeзидeнт ca Индия и Бългaрия.
  • 5 уфффф

    22 12 Отговор
    Како,вие с фуражката/зеления чорап/ сте абсолютно излишни ! Няма какво да се заблуждавате ,че сте много ценни !
  • 6 Хахаха

    23 12 Отговор
    Чорапа уволни от ДАНС всички, които са участвали в разбиванено на шпионската група от русофили.
    А скандалът с американските военни е продуципан от нашиге русофили в МО, като са им дали грешни коордитати.

    Радев ще предаде България и в спора с СРМ.
  • 7 XxxL

    19 12 Отговор
    Румен Радев влезе в изпълнителната власт през задния вход. За разлика от Бойко Борисов, който спечели всички избори в последните 12 години. Всички, освен президентските.

    Коментиран от #37

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дерзайте

    7 16 Отговор
    Великолепна двойка сте.Нямате си представа народа колко много се радва на служебното правителство и на вас.Върнахте надеждата в хората.Успех
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Трд

    7 7 Отговор
    Поздравления за служебното правителство - достойни професионалисти, решени да нормализират мафиотизираната държава!
  • 13 Николай

    2 2 Отговор
    "Нe e иcтинa, чe нямa дa ce кaндидaтирaм зa втoри мaндaт зa прeзидeнтcкитe избoри. Рaзгoвaряли cмe мнoгo c прeзидeнтa нa тeмaтa, cлухoвe винaги щe имa, зaпoчвa кaмпaния и e нoрмaлнo дa имa тaкивa твърдeния".

    Коментиран от #16

  • 14 Обаче

    9 2 Отговор
    как влязоха във властта достойните професионалисти. Новият шеф на НАП, който продал фирмата си на някакъв ром, когато е била в ревизионно производство, например? Това твърди един от вашите Кадиев. Та, как взеха властта? През задния вход. Не чрез избори, а чрез врътки в угасналия като мокър фас парламент. Така го кръсти Христо Иванов.
  • 15 choko

    6 1 Отговор
    Новият парламент трябва да излъчи експертен кабинет
  • 16 Николай

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Николай":

    Разбира се, че ще се кандидатираш! Кой е луд да остави 10 бона заплата за нищоправене. Безплатни тоалети и лимузина с шофьор и охрана. Безплатни софри. Какво работи вицепрезидента - НИЩО.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Николай

    3 1 Отговор
    Най-коментираната снимка

    Не фотос на младоженците, а друга снимка стана тотален хит по време на сватбата. А именно - фотосът, на който фигурират президентът Румен Радев с жена му Десислава, Георги Гергов с жена си - Лили, както и Весела Лечева и сподвижникът й след Манол Велев.

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Gowo

    1 2 Отговор
    Защо престъпниците ревът когато искат да ги вкарат при Бай Ставри.Ми така е по цял свят.Освен това ....след избори ли да ги съдят.Ми разбира се че преди изборите.Кск да разбера аз , нормалния избирател , за престъпник ли гласувам или да.Да вземем за пример....Бойко Методиев.Ами десет години не можаха да го осъдят.Снималу го от неизвестно кой , как спи в държавната , пазена от мъже до зъби въоражени, резиденция.Води се нормално разследване от нормално правителство......било предизборно?...рев на крадци , дръжте крадеца....
  • 25 Румен рашков

    5 1 Отговор
    Кажете ми кое направено от кому...няги е нормално?

    Коментиран от #26

  • 26 Gowo

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Румен рашков":

    Да бе , прав си.ГЕРБ си бяха едно комунистическо котило с комунист пезвентин на върху.Нищо не излезе
  • 27 Трезво мислещ българин

    4 0 Отговор
    Ако след т. наречената промяна през 1989г. бяха осъдени комунистите за престъпления срещу народа, нещата щяха да тръгнат в съвсем друга посока. А сега се опитват да ги върнат обратно. Това никога няма да стане другарко Йотова и другарю Радев.

    Коментиран от #30

  • 28 Тази

    6 0 Отговор
    чупи тъпомера с блудкавите си изказвания.
    Вкопчила се е в греда от потъващия президентски кораб, ама потъването е сигурно.

    Коментиран от #31

  • 29 пРезидентът

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Николай":

    и Йотова са в тясна колаборация с гергостанишевата пасмина и мафиотската група около Весела Лечева.
    За президентските избори и преди и сега плаща главният пловдивски масон, в замяна на това дирижира назначения и политически ходове на зеления чорап.
  • 30 Gowo

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Трезво мислещ българин":

    А Бойко Методиев?.Него умишлено ли забравяш.Ми Цецка Цачева.Ми Милена Пръмова.
  • 31 Любовницата

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тази":

    на Първанов и Овчаров дори и в тая си роля вече не става.

    Коментиран от #32

  • 32 Съпругът

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Любовницата":

    Проф.Йотов е страхотен професионалист и мъж!Тази въобще не го заслужава!Първо беше любовница на ген.Аспарухов,който я направи говорител на БСП,замени го с Овчаров,който я вкара в Парламента и когато реши да я разкара,я изпрати в Брюксел...

    Коментиран от #34

  • 33 Чочо

    6 0 Отговор
    Помните ли тая как два пъти назначи сестра си за шеф на здравната каса!!
  • 34 Припомняне

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Съпругът":

    Да, а най-назад беше учителка в столично училище,злобничка даскалица си беше...И си остана с манталитет на провинциална даскалица.
  • 35 Йотова

    4 1 Отговор
    и Радев никога не са били президентска двойка. Неговият главен съветник за политическите му решения и кадрова политика е била винаги креватната му половинка. Отношението на Йотова към Радев се фокусира във фразата, произнесена на интервю по повод негова реплика за Борисов:
    "Аз не бих опредeлила един държавник като "доверено лице" на друг."
    Така че не виждам нито една причина тази фалшива президентска двойка да продължи театъра.
  • 36 Сомалийче

    6 1 Отговор
    Другарко Йотова Тази шия не е от туршия
  • 37 пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "XxxL":

    като спИчели, защо не управлява?
  • 38 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДЪЛГО ВРЕМЕСМЯТАХ ,ЧЕ ТЯ И СЕСТРА И СА : "МАЛКАТА И ГОЛЯМАТА КОСМАТКИ " !!!!!!!
  • 39 Доктор Радева

    2 0 Отговор
    Йотова,Йотова... Само като чета надолу коментариите за теб и твоето житие–битие и искрено ти се чудя какъв ли гьонсурат трябва да си, щом след всичко това все още не ти е окапала дори и косата...

    Или е истина, че тази коса не е твоята ? 😁
  • 40 Хахаха

    1 0 Отговор
    Другарко Йотова, "предизборен щаб" е меко казано даже, за настоящия кабинет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове