Last news in Fakti

2 Юни, 2021 06:44 3 966 36

Николай Радулов: Голяма част от участниците в протестите са подслушвани

  • николай радулов-
  • подслушване-
  • протести

Не е ясно кой е слушал, но тези, които са задали тона, са били сигурни, че Васил Божков няма нищо общо с протестите, заяви бившият главен секретар на МВР

Николай Радулов: Голяма част от участниците в протестите са подслушвани - 1
Снимка: Кадър от предаването "Алтернативата"

Абсолютно сигурно е, че са подслушвани политици. Аз съм подслушван. Голяма част от участниците в протестите - също. С мен се срещаха колеги, които ме предупреждаваха, че са заведени дела за връзки с лица от чужбина, които се опитват да свалят по незаконен начин властта - вероятно са имали предвид господин Божков. Поради тази причина, тъй като става дума за неконституционен опит за промяна на управлението, голяма част от всички, които участвахме там, бяхме наблюдавани.

Това заяви в предаването "Алтернативата" експертът по сигурност и кандидат за депутат от "Има такъв народ" проф. Николай Радулов, цитиран от Фрог нюз.

Според него може да е имало и процесуално дело, за което не знаят. Не е ясно кой е слушал, но тези, които са задали тона, са били сигурни, че Божков няма общо, смята още Радулов.

По думите му технологията на подслушването е проста - лицата на-вероятно да намерили място в разработката или делото.

"Заявителят (ДАНС, МВР, ГДБОП) е направил искането, което е отишло в съд. Той издава разрешението и ръководителят на службата, която експлоатира СРС (председателят на ДАТО и ДАНС) издава заповед и започва подслушването, проследяването и каквото се сетите", обясни Радулов.

Съществува и възможност за отдалечен достъп: "Тоест службата, която подслушва, е ДАТО, но тъй като става въпрос за дело от особена важност като тероризъм, подготовка за убийство, сваляне на законно избрано правителство, става отдалечено подслушване с акаунт", каза още проф. Радулов.

По думите му оперативният работник има право само да слуша разговора. Това се прави, защото идеята е, че ако тези, които участват в разговора, кажат "сега ще подготвим бомбата за взрив", да може се действа веднага.

"Но в същото това време върви запис в Държавната агенция "Технически операции". Няма СРС без запис. На края на срока може заявителят да твърди, че не е необходимо да се създава доказателството средство и тогава записите трябва да бъдат унищожени до 2 седмици", обясни той.

Радулов бе категоричен - ако се окаже, че записите са унищожени, това разкрива че е имало подслушване.

Кадровите промени в ДАНС Радулов определи като “добро начало” по отношение на ръководството на службата. Не е обаче достатъчно.

"Законът на ДАНС е така променен, че за да станеш председател, трябва да имаш 12 години стаж. По времето на Пеевски стажът беше 8 години, защото точно толкова имаше той, а неговите заместници можеха да бъдат избрани при 3 години и половина. Ставаше дума за конкретни хора", посочи проф. Радулов и допълни - смените в ДАНС са с хора от същото управление на ГЕРБ.

“Бъдете сигурни, че в ДАНС до средно ниво в последните години са свързани по един или друг начин с ГЕРБ. И за МВР е същото", добави още той.

По думите му служебното правителство трябва да бъде много внимателно, когато назначава някого на ключова длъжност. Радулов бе категоричен, че следващо правителство трябва да провери дали ДАНС е подавала доклади за проблеми в икономиката и енергетиката, има ли информация и анализи на “Турски поток”, че се строи от близки до Путин фирми и че за охрана отговарят компании в Кремъл.

"Ако няма дела, тази хвалба как се работи срещу руските шпиони, ми звучи като прикритие на руските шпиони", категоричен е експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩОМ ЗНАЕШ

    7 33 Отговор
    Значи ти си ги подслушвал

    Коментиран от #4

  • 2 Суха съчка

    13 42 Отговор
    А защо да не са подслушвани нали тръгнаха да свалят властта с парите на един беглец от правосъдието.

    Коментиран от #22

  • 3 Ей го на

    13 37 Отговор
    Милиционер "професор" акъл ръси ?!
  • 4 ДАНС

    4 28 Отговор

    До коментар #1 от "ЩОМ ЗНАЕШ":

    Тулупи сър,неграмотни....
  • 5 ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА

    6 31 Отговор
    Пак се отваря.......
  • 6 ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА

    6 28 Отговор
    Чакаме изказване на Рашков......без него накъде.....

    Коментиран от #20

  • 7 Магарето

    31 7 Отговор
    Събуждането на достойнството на българския народ свали Бойко Борисов от власт
  • 8 Мдаа

    31 7 Отговор
    Това герберастките тролове вече и сън не ги лови.
    Усещат че папото свършва.

    Коментиран от #11

  • 9 И този

    2 21 Отговор
    Бивш...
  • 10 И този ли е млад и красив,и ууумен?

    6 27 Отговор
    Направо всичките са подслушвани ,другарю.А нощно време ,докато спят е влизано и в спалните им.

    Коментиран от #36

  • 11 Еххх

    5 16 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаа":

    Мечтиии...
  • 12 перничанин

    6 11 Отговор
    Е, нали това ви повтарям от сума ти време. Едни политици и кандидат такива си водят разговори с едни кандидат затворници с 19 повдигнати обвинения.Къде е проблема? Проблем щеше да има, ако не вземаха мерки.
  • 13 оня с коня

    8 12 Отговор
    всички от Антуража на Президента ,както и от "Партиите на промяната" твърдят,че е имало подслушване.За повярват и Всички които са обединени и подкрепят Борисов,просто трябва да бъдат извадени ДОКАЗАТЕЛСТВА- толкова ли е трудно за разбиране?!

    Коментиран от #15

  • 14 Роко

    6 4 Отговор
    Това че са подслушвани е ясно по интересният въпрос е не дали са подслушвани (това е задължение на структурите на реда във всяка нормална държава когато групичка екстремисти платени от организираната престъпност и чужди държави вандалстват по улиците), а защо не бяха вкарани в затвора като са подслушвани? Има защо вандалщина (няма нито един осъден) връзки с организираната престъпност (няма нито един осъден) връзки с чужди враждебни държави (отново няма осъдени). Явно има нещо гнило в съда или Гешев
  • 15 Роко

    4 14 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Доказателства се вадят когато имаш такива. Ако нямаш говориш по медиите и правиш пиар комисии в парламента
  • 16 Красив и умен

    4 14 Отговор
    Деденце, като немаш факти и доказателства, поне си земай хаповете редовно и стига обикаля телевизиите само да им подгизваш креслата
  • 17 Миризлив пор

    2 8 Отговор
    Кога подслушват ББ и всичко е в медиите, кога тях ги подслушвали "ми то знаем ама доказателства всички са унищожени". А иди ги разбери тези хора, кой кого има ли доказателства или само си правят предизборната кампания.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Николай

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА":

    пРашков е зает, спешно се търсят доказателства за подслушване на изяден бизнесмен. Предполага се, че 4-рите тона суджуци за Борисов са направени от бизнесмени. Ако на някой му е останало парче луканка, филе Елена или кайма за кебапчета спешно да ги предостави на министъра като доказателство.
  • 21 НОЗ

    11 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бъдете сигурни, че в ДАНС до средно ниво в последните години са свързани по един или друг начин с ГЕРБ. И за МВР е същото", добави още той.Верно е. И в ДАНС и МВР нов репотбор. Всичко е свързано в ГЕРБ в послесните поне 10 години. Съкращаване на половина щатове ми те не се отлепят от компютрите кво работят. Без туй вече нема кой да стане човек на службите.
  • 22 recovery

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Суха съчка":

    Ти прочети ли цялата статия?Там се казва,че Божков няма пръст в протестите!

    Коментиран от #24

  • 23 Реалист

    4 1 Отговор
    Първо протестиращите не са извършили нищо незаконно. Да се блокира булевард или да се чупят прозорци и да се замърсяват обществени сгради е част от конституцията. И второ, МВР от къде има ресурса да издири и намери цели 50 човека участващи цялата година на протестите??
  • 24 гейзера

    1 7 Отговор

    До коментар #22 от "recovery":

    Що бе, задължително ли е тая статия да е истина!?

    Коментиран от #33

  • 25 Чегъртане Чегъртане Чегъртане

    3 2 Отговор
    И то яко чегъртане !!! С голямата шпакла !!!
  • 26 Лаура Кьовеши

    4 1 Отговор
    Бибитко ще го пратя да бере череши....

    Коментиран от #30

  • 27 Има такъв народ CHICAGO,USA

    2 1 Отговор
    Първи на изборите! И идваме да чагъртаме!
  • 28 Иванов

    3 0 Отговор
    Много реват от това подслушване.То е най лесно да се предпазиш от него.Аз и хората с които работя,нямаме смартфони,не използваме социални мрежи и приложения.По телефона се обръщаме или с американски имена,или с номера.Първи,втори,трети,и така.Номерата ни са на името на клошари.Апаратите Samsung Guru Music2.Телефони които осигурява един човек от нашите,запечатани.Модел който не се предлага в Европа.Какво му е трудното тези лица да се пазят,не разбирам?!?!При организирана среща вадиш батерията,и готово.
  • 29 Стоян Гергов

    1 1 Отговор
    Охраната на Ветко Арабаджата прави постановки , Низко човече.
  • 30 М Коралски

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Лаура Кьовеши":

    Ох как ще им го нашмулят на мутрагените кат Мая Галева
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    Подслушвали сте от време оно!Обидно е ,че подслушвате масово и създавате образи на ясновидци,от човешката мъка.....Вече ми е все тая дали ще ме гледате как се облекчавам във тоалетната!Да ви се похваля перфектна струя,въпреки рекламите ви и годините на ,които съм!:-))))
  • 32 Факт

    4 0 Отговор
    Президента се изказа против американското нахлуване в Чешнигирово и реакцията не закъсня!?
  • 33 recovery

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "гейзера":

    Вие герберастите сте малко албански реутан!Та затова няма смисъл!
  • 34 опозиция

    0 1 Отговор
    Това са евро атлантически ценности . Тези неща сме ги научили от американците. Това е демокрацията.Нали сме член на нато.
  • 35 БЪЛГАРОФИЛ

    0 0 Отговор
    РАДУЛОВ ! ИМАШ ЛИ ФАКТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА ! АКО ли ЗНАЧИ СИ ПОПУЛИС !!!
  • 36 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "И този ли е млад и красив,и ууумен?":

    Щеше да е смешно, ако не беше вярно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове