Last news in Fakti

5 Юни, 2021 08:28 5 010 106

Милен Керемедчиев: Срам ме е, че България се приравнява с Русия, Венецуела, Беларус

  • сащ-
  • санкции-
  • милен керемедчиев

Асен Агов: Нашите служби са мълчали и не са действали!

Милен Керемедчиев: Срам ме е, че България се приравнява с Русия, Венецуела, Беларус - 1
Снимка: БГНЕС

САЩ наложи санкции на 6 физически лица и 64 фирми и организации в България по закона "Магнитски", а ЕП изпраща мисия в България. Какъв знак дава с това Вашингтон, какъв е отзвукът и какви са последствията? Коментар на Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и журналиста Асен Агов.

Като български гражданин ме е срам, че България, като единствена страна членка на ЕС, върху която толкова мащабно се разпростират санкциите по закона "Магнитски", се приравнява с държави като Русия, Венецуела и партията на президента Мадуро, като Мианмар и хунтата, като Беларус. Това каза за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него по абсолютно еднакъв начин се налагат санкции, както върху икономически субекти, така и върху политически лица. В изброените държави този закон е един и същ, не разпределя хората по някакъв друг признак, освен това, че има срастване на олигархията с администрацията, обяснява Керемедчиев.

"Така че, действията на закона "Магнитски", дали към България или към Мианмар са едни и същи – блокиране на сметки, забрана за влизане в страната и официално оповестяване, че тези хора са корумпирани“.

Според Милен Керемедчиев "България влиза в този срамен списък, от който не може да излезе. Колкото по-бързо органите на ЕС преразгледат случая с тази разяждаща обществото "Язва", толкова по-бързо ние ще можем да изчистим нашето име", казва бившият зам.-министър на външните работи.

"Нашите служби са мълчали и не са действали. Всичко, което се съобщава от американците, се възприема като публична тайна. Бездействието на службите, които събират тази информация, е характерен белег на управлението през последните 10 години на "слугинстване" към управляващото мнозинство, към правителството. Това представлява не служба на обществото, което плаща на тези служби, а е служба на определени хора", допълва Асен Агов.

Според него именно това е причината българската демокрация да бъде сбъркана и по-скоро клони към хибридна, "тъй като цялата държава е обърната в услуга на онези, които са на върха в държавната йерархия. Пропастта между гражданите и онези на върха е станала огромна", категоричен е Асен Агов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    33 64 Отговор
    Ами, като ще правим избори като във Венецуела, защо се изненадваш?

    Коментиран от #5, #102

  • 2 Приравняват я другарите

    41 46 Отговор
    Вече 75г
  • 3 Абе клевун,

    135 9 Отговор
    Ами ти като беше на власт подаде ли един сигнал за корупция, или си траеше като мишок?,

    Коментиран от #17, #45

  • 4 Бонговец

    83 8 Отговор
    Това го знае всяко хлапе. А мерки нямааа. Няма и да имааа.Турците не успяха да ни вкарат в пътя. СССР ,Европа...Тия американци си нямат идея с какво се захващат

    Коментиран от #20, #43, #50

  • 5 вбт6

    49 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ами като корупцията по високите етажи на властта и изборните измами са достигнали нивата във Венецуела, как очакваш да се проведат изборите? А за бедността сред народа няма да споменавам.

    Коментиран от #27

  • 6 Май

    63 17 Отговор
    България е единствената в Европа държава до сега , в която има вече наказания по Магнитски ! Корупция ненадмината и съдебна система не закачаща "свои" , било то олгарси и всякакви други ! Срам и позор ! Респект за действията на Божков , събудили и разтърсили заспалия Ганьо !

    Коментиран от #10, #14

  • 7 А мен пък ме е

    88 16 Отговор
    Срам ме е,че такива"убавци" като тоя и Агов им се дава гласност-и то само заради дивашката им русофобия...срам ме е,че са от мойто племе-което някога гордо се наричаше България!!!!
  • 8 Искаме истината

    62 6 Отговор
    Нямам нищо против Русия, Венецуела и Беларус, но наистина е срамно, че САЩ са тези, които ни го казаха право в очите без заобиколки.
    А, защо чак сега ЕП изпраща мисия в България?
    Защо чак сега нашата прокуратура се събуди и се задейства? Да не би на де са знаели тези неща за корупцията по високите етажи на властта? Съмнявам се.
    Щом не са се задействали толкова много години, то от това следва да се предположи, че са СЪУЧАСТНИЦИ на същите тези, които САЩ осветиха пред целия свят. А щом има такива основателни съмнения, че са били съучастници трябва чистка отгоре до долу като се започне от най-главния. Защо чак сега прокуратурата демонстрира действия ? До сега къде спаха ? И тези действия към правилните хора ли са или не ?

    Коментиран от #36

  • 9 Ха ха ха

    57 18 Отговор
    Купи си въже и го използвай тогава... аз пък съм горд да съм до тези страни, според алчния ни окупатор - САЩ!!!

    Коментиран от #96

  • 10 Респект

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Май":

    За Гелев,че го подкара.
  • 11 ШЕЙМ

    16 8 Отговор
    АРЕ СТИГА ВЕ ,БУЦАКА ХИЧ НЕ ГО Е СРАМ ,ПО ДОБРЕ ВИЖТЕ КАКВО Е КАЗАЛ РАДЕВ ЗА СССР ПО ВРЕМЕ НА КЛЕТВАТА СИ В 1982Г. ТЕ ТОВА Е ДНЕВНИЯ РЕД - ЦИТАТ НА БУЦИ
  • 12 бушприт

    41 6 Отговор
    Много са ниски заплатите в България,а цените на стоките и услугите са високи и затова повечето българи са склонни към корупция. Бедността в България е изкуственно поддържана и затова корупцията се шири,а българите си мълчат за нея.
  • 13 ВСИЧКО

    37 9 Отговор
    ТОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕНА"НАШИЯТ"
    ВОЖД И ПЪРВИ РЪКОВОДИТЕЛ НЕ
    СМЕНЯЕМ 11 ГОД. ДР БМБ. ЕВАЛЛА.
    И АКО НЕ БЯХА МЛАДИТЕ БУДНИ БЪЛГАРИ ОЩЕ ЩЕШЕ ДА СМЕ НАЗАД
    ТО ПО НАЗАД НА КЪДЕ ПОВЕЧЕ. СЪС И ЗАТВОР.
  • 14 Респект

    11 26 Отговор

    До коментар #6 от "Май":

    За Гешев,че го подкара,а и не само него.
  • 15 MERS

    39 3 Отговор
    А какво да кажем и че с едно обаждане от 4-ти ставаш 1-ви за трансплантация?!
  • 16 Искаме истината

    32 7 Отговор
    Искаме временното правителство да развърти метлата и да измете всички калинки по всички ведомства отгоре та чак до чистачката.
    СЕГА Е МОМЕНТА ЕДИН НЕ ОСТАВЯЙТЕ. Метла, метла и пак метла, за да не могат да манипулират, спират и препъват развитието на страната ни заради своя сметка и чекмеджета.

    Коментиран от #18

  • 17 Да,да

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "Абе клевун,":

    Тъкмо и аз това щях да питам!
    Като сме на хранилката - хрупкаме, като не сме - лаем.
  • 18 Бонговец

    15 18 Отговор

    До коментар #16 от "Искаме истината":

    Като изметат калинките та ще цъфнем и ще вържем. След тях ще дойдат други. По гладни и по нахъсани да крадат. Българин и дисциплина? Българин и морал? Българин и възпитание? Хахахаха. Такова животно нема

    Коментиран от #35

  • 19 Реалист

    29 8 Отговор
    Такова ниско падение и задокеанско поклонничество((( И Това са хората управлявали външния вектор на Бг в последние години. Кой от какво трябва да го е срам?
  • 20 В.В.П.

    34 9 Отговор

    До коментар #4 от "Бонговец":

    Ама,,то ,никой не иска да те вкарва в някакъв път..!!.Янките,си дърпат ,30 т злато на сезон,сложиха си оперативно тактически оръжия в територията .Това е техния поглед върху България..Нищо повече..За къв път ,става дума!??..Били сме извън пътя ,или как??

    Коментиран от #25

  • 21 Имен ме е срам

    28 7 Отговор
    Че.... един Чекмедже бандит Мутра се упражняваше над Нас три мандата, затри Държавностаа за него съд и каквото му се полага !!!!!!!
  • 22 324

    28 2 Отговор
    То добре, че САЩ се изживява за световен господар и има глупаци та им се връзват на приказките, защото при тях ама хич, хич няма корупция и там властта хич не е обвързана с олигархията! Не ме интересува ни шиши, ни череп, нито никой, защото какво правят те и как го знаем всички, но чак пък да се срамувам, от сравнението на САЩ?
  • 23 Нане

    26 3 Отговор
    тия не са ли от Костовия файтон? Гномчета!
  • 24 Пич

    35 8 Отговор
    Еии , големи сте наивници , или не може да съберете две и две . Какви демократи са американците , та чак ви казвали истината в очите ...!!!??? При Тея няма демокрация , само интереси ... Законът им е измислен , да налагат като с бухалка , всеки , който не им е угоден . В случая ни бият заради " Турски поток " . Освен за България , проекта е важен за Турция , Русия и Европа . И вреден за САЩ . Тея притискат Германия за " Северен поток " та нас ли... Удрят ГЕРБ и ДПС , защото се опитаха да отстояват националния ни интерес , но за беля , това съвпада с интереса на Русия , и американците няма да го допуснат . Корупцията никога не ги интересува , дори я създават , ако работи в техните интереси.

    Коментиран от #95

  • 25 А твоята любима рашия

    11 25 Отговор

    До коментар #20 от "В.В.П.":

    Създаваше заводи без икономически изгоди,като Кремиковци,и тровеше хората.

    Коментиран от #32, #34

  • 26 В.В.П.

    31 2 Отговор
    САЩ са майката и бащата ,на корупцията..Обаче денонощно бълват,, информация,,за други корумпирани..И олигархията ,НЕ Е ОТ ВЧЕРА!!.
  • 27 Жоро

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "вбт6":

    Бил ли си в Венецуела та знаеш че има корупция

    Коментиран от #29

  • 28 Другари

    8 29 Отговор
    За съжаление Бойко е този,който може са създаде правителство. Военната хунта която не носи отговорност, а прави чистки ще докара България до невиждана криза.

    Коментиран от #38

  • 29 Момче не приказвай глупости

    6 9 Отговор

    До коментар #27 от "Жоро":

    Като не си запознат.
  • 30 Жоро

    23 2 Отговор
    Керемедчиев голяма чупена керемида си
  • 31 Васил

    15 6 Отговор
    Нормално диктатора от Банкя я превърна в бананова република
  • 32 В.В.П.

    18 4 Отговор

    До коментар #25 от "А твоята любима рашия":

    В Европа има много заводи за прокат,,И там ги тровят.Кремиковци,е един такъв,дава работа на 10000 повека...Сега ти горят АДР боклук,рашън..От Италия и Германия..Още по зле..
  • 33 123

    21 3 Отговор
    За жалост сме много ама много далеч от изброените държави .А ти си един хрантутеник и нищоправец както и онзи А. Агов
  • 34 324

    18 3 Отговор

    До коментар #25 от "А твоята любима рашия":

    Не знам колко "Кремиковци" тровеше хора в София,, но сигурно по малко от десет, петнайсет годишните таралясници, който се търкаля по ули ците на София, за боклуците, с които ни хранят да не говорим, а за водата съвсем. Но прав си сега ядем демократични банани на корем!
  • 35 Искаме истината

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бонговец":

    И, какво предлагаш да ги оставим тези да продължават да ни крадат и да пълнят шкафчета ли? Аз не съм съгласен. Алчността им вече придобива чудовищни размери и утре няма да са доволни от шкафчетата си и ще искат да пълнят гардероби, а хората ще измират буквално от глад, не че и сега не е така, ама тогава ще е просто трагично.
    Винаги има алтернатива. Няма незаменими. Ще избираме нови и нови лица докато накрая стигнем до правилните. Така е, не става от един път, но предложението ти не е конструктивно. Няма как при доказани крадци, което между впрочем дори САЩ ни го казаха да се примирим и да ги оставим да продължават да ни крадат.
  • 36 САЩ си имат

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Искаме истината":

    своите интереси - и ако в техен интерес беше България да е процъфтяваща, а не лакейска територия, в голяма степен това щеше да е така. Не ми е ясно защо толкова шум се вдига около един АМЕРИКАНСКИ закон - всяка държава има право да определя нейното отношение към лица, които представляват опасност за нея - но да се възторгваме, че ЧУЖДА държава "ни е казала" еди-какво си и ние трябва овчедушно да следваме нейните указания, е просто слугински синдром. А що се отнася до Русия - интересно какви са основанията да смятаме, че е обидно да ни приравняват с една от най-значимите държави в света - ето още веднъж проява на слугинския синдром...

    Коментиран от #41

  • 37 нннн

    16 2 Отговор
    А не сме ли по- зле от изброените страни?

    Коментиран от #46

  • 38 Може да

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "Другари":

    създаде правителство - със Сачева, врачавската зам.-кметица, китната Теменужка, ПКП, Кралев и други знайни и незнайни... Не, блатодаря...
  • 39 Харизан

    11 1 Отговор
    Продажници и лъжци сте всичките политици ,,и на мен ми е срам да живея в престъпна , крадлива държава , като България ,
  • 40 Gost

    13 6 Отговор
    Майкопродаеците в България я направиха много по-бедна от Русия и другите цитирани. Сравненията са глупави.
  • 41 Искаме истината

    14 1 Отговор

    До коментар #36 от "САЩ си имат":

    Нещо не си разбрал. Мен не ме е срам от Русия и останалите изброени, но това не ми пречи да призная, че сащ осветиха няколко човека свързани с всички знаем с какво. Какво лошо има в това? Не трябва ли да се изкарат мръсните ризи на тези и да им бъде потърсена отговорност?

    Коментиран от #52

  • 42 123

    10 6 Отговор
    Българските служби са мълчали и не са действали, това е характерен белег на управлението през последните 10 години на "слугинстване" към управляващото мнозинство, към правителството-тези слъжби не са действали от 1944г а обслужвали привилегийте и правата на БКП за 76 години до сега.Това е причината българската демокрация да бъде сбъркана и по-скоро клони към хибридна- в България няма демокрация ,дори и хибридна.България след 1944 г е превърната в копие на управлението и живота на СССР и все още е такова копие на Русия.
  • 43 Gost

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бонговец":

    Шапка ти свалям ганио много точно казано
  • 44 гледам

    14 3 Отговор
    Дърева при Жоро Любенов. Всички американски посланици са правили доклади от 2006 за лицето БМБ. А през 2008 излиза доклад с дебелина 9 /девет/ сантиметра за криминалното му минало. Питам се удобен ли им е бил или са чакали нашата нетърпимост да прелее границата на търпимото, за да ни впише в закона "Магнитски". Това е завинаги и няма измъкване оттам. Корупцията заглушава възможността на всяка нация да живее свободно и демократично. И мене ме е срам, че сме в този закон, но защо да се лъжем - ние сме си виновни, че търпяхме всичко това. Вярно е, че това общество се събуди всеки и път ще скача срещу всеки сигнал за корупция, но така или иначе се разчухме по света като най-корумпираната държава на всички нива. Ако някой може да посочи сектор, в който нещата са се движили в рамките на закона и извън всякакво съмнение за корупция, моля да го назове.

    Коментиран от #62

  • 45 Сух

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Абе клевун,":

    Нарежда се на хранилка. Изглежда се очаква да се раздават пари..
  • 46 123

    3 12 Отговор

    До коментар #37 от "нннн":

    Във венцуела месечната заплатата е 25 долара.

    Коментиран от #57

  • 47 Янко

    10 3 Отговор
    Ха ха службите ли са виновни бе хораааа ?????
    ПОЛИТИЦИТЕ им разпореждат ! В службите и МВР всичко се знае - но не излиза.
    КАК ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА ПОЛИЦИЯ И ПРАВОСЪДИЕ - ЕТО ТОВА Е ПРОБЛЕМ .
    НЕКА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА СА БЕЗ ЗАПЛАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА . НАЛИ СА ЗА НАРОДА ! ИМАТ СИ ФИРМИ, БОГАТИ СА.
    АКО СЕ СЛУЧИ - БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е РАЙ !
    БЕЗ СУБСИДИИ НА ПАРТИЙТЕ И БЕЗ ЗАПЛАТИ - НАЛИ СА ЗА ХОРАТААААА, НАЛИ СА ЗА НАРОДАААА !

    Коментиран от #56

  • 48 Уреждал

    11 2 Отговор
    Ли е роднински фирми другарят Милен , като висш държавен функционер?
  • 49 Мимч

    13 2 Отговор
    Ами всички знаем,че това се дължи благодарение на досегашното корумпирано управление,а от такова излиза и корумпирана държава,като България.
  • 50 От казаното от

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бонговец":

    теб, единственият извод, който може да се направи е, че сте бавноразвиващи се дебѝли... Тъжно, много тъжно.
  • 51 Жфхки

    9 3 Отговор
    Едно ми е чудно!!!! Всички ревът срещу руснаците ,че американците по добри ......но нали америка се бори най вече срещу русия,да е първа във всичко пред русия!?!? Значи русия е нещо голямо щом америка на първо място иска да ги надвие

    Коментиран от #67

  • 52 Повтарям

    10 1 Отговор

    До коментар #41 от "Искаме истината":

    - този закон е закон на САЩ и обслужва ТЕХНИТЕ интереси. Това за "осветяването" е мантра - нима преди американците да обявят кой кой е според тях липсваше подобна информация в българските медии? Въпросът е къде беше българското правосъдие? И защо първо - някой друг трябва да ни каже какво става у нас и второ - защо трябва да следваме заповедите на този "друг" - ето го отново лакейският синдром. Има и трето - я се замисли дали това са престъпниците в България и ,извеждайки тези имена, кого и защо прикриват с мълчанието си същите тези от САЩ?

    Коментиран от #65

  • 53 Всяко бюджетно

    6 0 Отговор
    Учреждение след смяна на ръководството сменя доставчиците си, с цел материална облага . Не от вчера, е корупцията, а е стил и метод на управление, както казваше Тодор Живков
  • 54 на тоя

    11 0 Отговор
    Колко му се иска пак да е във власта, дупе дава.
  • 55 Варненец

    6 4 Отговор
    Целта на САЩ-акцията не е да се бори с корупцията, а да се вреди на Русия, да се спре Балкански поток. Бойко и Доган подкрепят газопровода, сега САЩ им казват: "Спрете го!" Това е разработка на ЦРУ срещу Русия, ние не ги интересуваме и 0 %.
  • 56 Искаме истината

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Янко":

    Янко няма как полицията да е деполитизирана, след като министъра на вътрешните работи принадлежи към някоя политическа сила и всички под него са му подчинени. Полицаите в системата може да са деполитизирани, но след като министъра е от дадена партия и им разпорежда нещо те го изпълняват и няма как да бъде другояче.
    Има вариант, при който наистина полицията да бъде деполитизирана и той е, управлението и да бъда само и изцяло професионално като ръководителят е главния секретар, който е произлязал от същата тази система и не е политически поставен и назначен. Така той няма да бъде подчинен, на която и да било политическа партия и ще си върши работата без да го интересува кой е на власт. Ако това стане то тогава полицията наистина ще е деполитизирана и независима от политиците. Тогава ще могат свободно да си вършат работата дори срещу тях.
    Същото се отнася и за съда и прокуратурата. Докато има политически назначения в тези системи няма как те да бъдат деполитизирани и неподчинени на политиците, които са на власт.
    Нещата са толкова прости, но политиците не искат да ги изпускат, защото така има голяма опасност да бъдат разследвани и въведени там където им е мястото / естествено тези, които са сбъркали/.
  • 57 В края на

    5 11 Отговор

    До коментар #46 от "123":

    управлението на "другаря" Жан, $ 25 беше недостижима месечна заплата. Гледам, пак са му навили пружината и тестват търпимостта на хората...
  • 58 Докато не вземем....

    10 1 Отговор
    Тоягите и Всички наред от ляво до дясно
    НЯМА да се ОПРАВИМ !!! Ферщейн ???
  • 59 Плужек

    11 2 Отговор
    Думата "мекере", дали му е известна? Ако не, трябва да се огледа в огледалото! Агата също.
  • 60 Три синджира роби

    9 1 Отговор
    Докога бе племе ? Минава време !
    А на вас ви дреме ! Голямо бреме !!!
  • 61 ПСР

    12 4 Отговор
    Не знам,кой се срамува и кой не.Видимо е,че Тупанбаши и шайка,срам нямат.За аверите им от ДПС,е ясно Гьонсурати.
    Вчера,Шпигел и Тагегенсцайтунг,публикуваха унищожителни материали спрямо немските политици и ръководителите на ЕС.Които,до ден днешен,твърдо лансират и подкрепят крадлив,едноличен,бандитски и дълбоко корумпиран модел-ГЕПП ЕООД.
    За мен,евробезобразието е очевадно.Американците се намесват във вътрешните работи на страна-членка на ЕС!!!По болезнена тема,касаеща парите на БГ и ЕС данъкоплатците.Шарл Мишел,АнХела Меркел,Манфред Вебер,Урсула..фон....са точно толкова срамни и корумпета,колкото режима на Тиквата.Те са негови съучастници.Срам ме е от тях.Яд ме е на всички мои съотечственици,които все още подкрепят и гласуват за престъпната оргатизация ГЕПП.
  • 62 123

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "гледам":

    От 1990 г има всяка година Американски доклади за България, в тези докалади доведени да вниманието на всяко Българско правителство са почти едни и същи проблемите на беззаконнност,безнаказност, кражба, корупция и престъпност.Нито едно правителство не е направило нищо от 31 години.Същите доклади идват и от ЕС- ефекта е Българското правителство въвеждт нови закони, правят нови агенции за бораба с корупцуя и престъпност, и след това няма никакв дейност и ефект от всичкия театър за заблуда на западния враг и Българския народ, за да му вземем парите.
  • 63 tato

    7 2 Отговор
    Абе онези от далеко като започнат да помагат на някой нещата не са на добре. Помогнаха на Виетна, Ирак, Яфганистан, а сега и на нес започват да помагат
  • 64 1357

    11 9 Отговор
    Коя държава е най-корумпирана в света-САЩ!Двама предатели,русофоби/русофоб-човек който мрази Русия;русофил -човек който не мрази Русия/,представители на изтритото СДС,ни дават акъл,коя страна да предпочитаме и коя не.Предпочитаме Русия.Според статистика, която се крие 93% от българите са за Русия.По времето на Тодор Живков привържениците на тогавашния Съветски Съюз бяха по-малко,около 80%.Колкото повече се говори и пише от платени индивиди/изхврълени отвсякъде/против Ланинска Америка/в частност Венецуела,запазила своите златни залежи от тъпите сащ/,Против Куба, против Русия, толкова българите се определят към Русия.За най-корумпираната страна сащ, е пожеланието:Да си гледа негрите,които не работят, белите негодници, изоставане във всяка сфера, и ако не са Израел/евреите/който ги управлява,отдавна да ги няма на картата.Нямаме нужда от съвети от корумпираните сащ.Нямаме нужда от целуващата се Херо Мустафа-кюрдка и мюсюлманка.Нямаме нужда и от Агов и Керемедчиев подлоги на сащ.Истината е друга-да отричаме Русия и да ни вкарат в конфликт с РФ, което е целта на тъпите сащ.
  • 65 Искаме истината

    10 3 Отговор

    До коментар #52 от "Повтарям":

    Тук нямаме спор, че тoзи зaкoн e зaкoн нa CAЩ и oбcлужвa ТEХНИТE интeрecи. Така е. Почти сигурен съм, че бългaрcкoтo прaвocъдиe много добре знае какви ги вършат управляващите, но как могат да реагират като началниците им са точно от тази същата управляваща партия? Съгласен съм, че не трябва да cлeдвaмe зaпoвeдитe нa тoзи "друг" и не трябва да сме лaкeи на никого. Само нека не спорим за това кои са прecтъпницитe в Бългaрия, защото мисля, че сме на различни позиции, а не ми се води безсмислед спор точно сега. Щом хората излязоха по улиците на протести нещата са ясни. Няма по важен от народа, а той вижда несправедливостите.
    Относно това кого прикривaт c мълчaниeтo cи cъщитe тeзи oт CAЩ, то е ясно, че не са виновни само тези осветените, а цялата им клика.
    За всички е ясно, че САЩ снеха доверието си от Б и сега търсят да сложат начело ново лице, което да не е толкова опротивяло на хората и да продължат да ни управляват дистанционно.
  • 66 Долу ръцете от Бойко

    8 1 Отговор
    Само с шутове
  • 67 Много е

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Жфхки":

    "ГОЛЯМО". Изнася само онова, което може да изкопае от земята и внася всичко - от долни гащи и джапанки, до четки за зъби...
  • 68 Да живее U. S. of AMERICA !

    9 1 Отговор
    Обичам тази страна ! Мразя комуниста
    Бойко Методиев Борисов !
  • 69 Обичам Русия,но мразя комуниста Путин!

    6 7 Отговор
    Свобода за измъчения руски народ !
  • 70 Обичам България с цялото си сърце!

    8 3 Отговор
    Но ненавиждам комунягата Борисов !
    Свобода за клетият български народ !!!

    Коментиран от #86

  • 71 Старото

    8 2 Отговор
    Име на корупцията, бе връскарството, как се уреждат нещата, по вторият начин. Имаше клетва : “ да ти умрат връзките” . Всичко бе с връзки и подкупи. От пирон, до домашен телефон и каквото се сетите младежи !
  • 72 отговори

    8 3 Отговор
    Агов, а помниш ли кой беше и кога действаше г-н 10%?
  • 73 Обичам Европа! Сърцето ми тропа!

    7 1 Отговор
    Но не харесвам Меркел,Макрон и Джонсън!
    Свобода за нациите !
  • 74 ДаЗдраПерМа

    2 7 Отговор
    и още два чифта цайси да сложи пак няма да види че ако не бяха санкциите и утре и вдруги ден всичко е супер и никога не сме живяли толкова добре колкото при ББ, как беше "пази Боже сляпо да прогледа"
  • 75 Защо се срамиш, бе юроде

    7 1 Отговор
    Това е само политика. САЩ наложи санкции на 6 физически лица и 64 фирми и организации в България по закона "Магнитски", а ЕП изпраща мисия в България. Какъв знак дава с това Вашингтон, какъв е отзвукът и какви са последствията? Коментар на Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и журналиста Асен Агов. Къде беше "Магнитски" за КТБ?
  • 76 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    6 0 Отговор
    ЧЕГЪРТАЙТЕ ГЕРБАВИТЕ Тикви и от вътре.
  • 77 Георги Крумов

    2 2 Отговор
    България е гнездо на оси. Тези оси са атеистите, червени, сини, жълти, и др., управлявали страната през изминалите "демократични" години. Тази трансфорнация на сините талибани, станали оранжеви, доведе корупцията в нашата страна, и тази корупция се вижда от целият свят, с изключение на правителствената прокуратура. До сега са получавали пари от народа, за да бранят неговите интереси, сега се събуждат и се сещат за какво са там. Както се казва, "след дъжд качулка". Очаква ни мъчителен край, но след колко време, не се знае.
  • 78 ТОКУ ЩО ! ИЗВЪНРЕДНО !

    6 2 Отговор
    Следете внимателно изявление на г-н
    Васил Божков от Дубай.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ИСМВ Liverpool, England

    4 2 Отговор
    Заедно с ДБ и ИТН пълно мнозинство.
    Гласувайте масово за тях.

    Коментиран от #92

  • 81 Циник

    8 2 Отговор
    То и Русия, Венецуела и Беларус ги е срам, че ги приравняват с нас.
  • 82 Милен Керемидчиев?? Трябва да тее срам

    6 3 Отговор
    От себеси Какво ти лично направи за тази държава, и да не се Срамуваме!!! НИЩО!! Кога се сети че тее Срам!! Приказки, дрън, дрън!!
  • 83 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    5 5 Отговор
    Как не те е срам че фащ ни краде златото.
  • 84 САЩ

    6 4 Отговор
    Слава на Русия!
    Да живее България!

    Коментиран от #88

  • 85 Алабаш

    5 1 Отговор
    Лъщи-тиквеник, първо се виж в огледалото и тогава ще се срамуваш от себе си!
    Кой си ти бе калинчо плужеков?
  • 86 Буци

    5 4 Отговор

    До коментар #70 от "Обичам България с цялото си сърце!":

    е от "голямото крадливо семейство на ЕНП" на десните!Значи е крадлив десен политик!Не е комунист!Такива са всички крадливи десни политици в Европа!
  • 87 Сър Пичук

    6 4 Отговор
    След като България се управлява от задкулисие генетично свързано с тайните служби и КГБ, след като не сме направили лустрация, след като имаме толкова много проруски партии и явно обвързани с Русия политици, то неминуемо ще сме в компанията на Русия, Венецуела, Беларус и други подобни.
  • 88 ЩАС

    7 2 Отговор

    До коментар #84 от "САЩ":

    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 89 Срамежлив

    3 0 Отговор
    Много си срамежлив бе айдук!
  • 90 Елисавета Илиева Георгиева

    1 3 Отговор
    На 11 юли с бюлетината за Д Б . Успех.
  • 91 българин

    6 2 Отговор
    И този се изказва неподготвен - "Срам ме е, че България се приравнява с Русия ..." и от какво се срамува и това другарче, България не се приравнява с Русия, България благодарение на подопечните на Кремъл нашенски РОДООТСТЪПНИЦИ, МАЙЦЕПРОДАВЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, чийто представител е и срамежливкото не в последните 10 г., а в последните 76 г. в Задунайската губерния вършат все едно и също в полза на една и съща чужда сила и това не е срамно, а подло, долно и престъпно!
  • 92 Ессере

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "ИСМВ Liverpool, England":

    Ей сега!Ъхм!
  • 93 Магнитски

    4 0 Отговор
    А за Американските ТЕЦ-ве що не вземете сами да си наложите санкции?!Години наред грабите българите!
  • 94 Мачкай герберугите а и другите

    3 1 Отговор
    До откат, докато откачат
  • 95 Браво, пич!

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пич":

    Един умен и мислещ човек тук! А на Миленчо искам да кажа, че ако службите ни ранотеха, той отдавна теябваше да е в затвора! Да каже, колко пари имаше преди да стане политик и колко има сега!
  • 96 baraba

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха":

    Горд си ,защото таванското ти помещение е пълно с петолъчки
  • 97 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор
    "имa cрacтвaнe нa oлигaрхиятa c aдминиcтрaциятa" Видяхме наказани по закона "Магнитски" олигарси Пеевски и Божков. Но не виждаме наказани чиновници и политици. Защо? Защото на САЩ не им дреме за българския народ и за благото на България, те се интересуват само от своите си интереси. Да САЩ постъпват правилно с Пеевски и Божков. Но САЩ не казват цялата истина, премълчават онази част, която ще ги скара с политичите и чиновниците у нас, които са готови да се продадат и да служат на САЩ. Така както се продават и служат на олигарси като Пеевски, Божков, ЦЦветан Василев ... повдига ми се. Така както преди нашите управляващи комунисти служеха на Москва. Така сега управляващите мутри и калинки служат на Вашингтон и Брюксел. Ако ния българите не намерим сили само да се освободим и да си опраим държавата. Ще продължаваме да сем роби на управляващи, чиновници, олигрси... и на техните господари в Москва или Вашингтон и Брщксел. Комунистите като Бойко Борисов, Сергей Станишев и Георги Гергов смениха московските господари с вашингтонски и брюкселски господари.
  • 98 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 0 Отговор
    Пoлитикaтa e мръcнo нeщo нe caмo у нac, нo и пo cвeтa. Пoлитцитe ca нaй-гoлeмитe лъжци и мoшeници. A нaй-мръcнa, лицeмeрнa и c двoйни cтaндaрти e мeждунaрoднaтa пoлитикa. Тaм нямa зaкoни, зa рaзликa oт нaциoнaлнaтa пoлитикa, кoятo трябвa дa бъдат cпaзвaни. Мeждунaрoднaтa пoлитикa, e пoлитикa на явни и тайни договорки, на тoягaтa/силата/икономичеси санкции, aрмии и oръжия/ и на мoркoвa/стоки, технологии/знания/, заеми в дoлaр, eврo, рублa, юaн ... / Нитo CAЩ щe ни oпрaвят държaвaтa, нитo Брюкceл, нитo пък Мocквa. Тe прecлeдвaт cвoи лични интeрecи, кoитo нe cъвпaдaт c личнитe интeрecи нa oбикнoвeнния бългaрин. Ниe cмe тeзи, кoитo купувaт прecкъпитe им eнeргoнocитeли, прoмишлeни cтoки, хрaни и уcллуги. Кaтo прирoдeн гaз, нeфт, aвтoмoбили, електроника, машини, coфтуeр, кoмпютри, тeлeфoни ... пoлзвaмe тeхнитe бaнкoви "уcлуги" и пaри - eврo и aмeрикaнcки дoлaр. И cпaзвaмe тeхнитe прaвилa и зaкoни/пиcaни в Брюкceл и Вашингтон/. CAЩ нe гo прaвят тoвa зa дa ce пoгрижaт зa oбикнoвeнитe бългaри. CAЩ гo прaвят зa дa се погрижат за своя интерес. И за да нaкaжaт Пeeвcки и Бoжкoв, кoитo cлужaт нa тeхния кoнкурeнт и врaг Мocквa. САЩ не ги е грижа, дали Пеевски и Божков са лоши. САЩ ги е грижа за това, че те пречат на техните инттереси.
  • 99 Съвпадение

    4 1 Отговор
    И мен ме е срам да чета изказвания на дребни хора, които се мерят с велики сили и цивилизации. Страната ни плаща прескъпо за подобни неуместни изказвания за класациит в света. Не вижда ли къде сме ние?
  • 100 Поздрави от Ямбол

    3 3 Отговор
    И аз съм горд да се сравняваме със тия страни!! Тоя запад дето го искахме се оказа най голямото зло на света!! Благодаря но не се трае вече наглостта му!! Тия пък от САЩ терористите световни като направихме промяната сега веднага се отметнаха от досегашните си приятели! Гадна държава на ПРЕСТЪПНИЦИ!!
  • 101 българин

    3 1 Отговор
    До която и държава да се докоснат руснаците , все мизерия и корупция създават. Силно токсични са, те разбират единствено от ботуш, за тях демокрация , човешки права и човешкия живот нищо не значат, доказали са го и спрямо собствения си народ.
    Държава, която притежава цялата Менделеева таблица като ресурси, а народа и живее още по комуналки на фона на най-богатите руски олигарски в света. Това направиха службите им и в България - Борисов, Божков , Пеевски ... са техен продукт.
  • 102 Селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Грешката на Борисов е че намали заплатите и пенсии те които вашего правителство остави Не трабваше да ги намалява на половина И тези нищожни 50лв дето ги даде /можеби даспечели изборите / трябва да ги премахнат Според г-н Радев това е подигравка с хората Затова да ги връща ме
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    И ПЛЕШИВ СЪМ ...И СЪМ КЬОРАВ ...НО ВЕЛИК МИЛЕН СЪМ АЗЗ !!! СТАВАМ ТОЧНО ЗА ИНТЕРВЮИРАН - ОТ СГАНТА ЖУРНЕТА ДНЕС ...!!!
  • 105 това е

    1 0 Отговор
    ясно!Ти си мазник , мръсник ,мекере и подлога ....
  • 106 Милен Керемидкен?? Какво и защо ни

    1 0 Отговор
    Сравняваш държавата с Беларус и Русия?? Ние сме най бедната, най болната държава, най корумпирана та в ЕС!!! Никоя от трите държави дал си за сравнение не са в ЕС!! Напиши за Мафията Управлявала 13год у нас, За Мафията В Бели Престилки За Мафията в Енергетиката, списъка е голям!! Пиши са това Керемидчиев!! За нашите проблеми пиши, а не "плачи на чужди гробища"!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове