Last news in Fakti

8 Юни, 2021 08:08 3 035 44

Кадиев и Паргов възмутени от пенсионирането на проф. Кантарджиев

  • калоян паргов-
  • георги кадиев

"Навършил си възраст" е грозно и неблагодарно отношение към професионалист, смята Калоян Паргов

Кадиев и Паргов възмутени от пенсионирането на проф. Кантарджиев - 1

"Проф. Кантарджиев помагаше в моя кампания като кандидат за кмет на София още в далечната 2009, когато вълната беше с ГЕРБ и никак не бе лесно да си срещу тях. Нямам квалификация да оценявам професионалните му качества, но за мен е почтен, ляв и с принципи. Поне да бяха го уволнили честно. Пенсиониране е толкова йезуитско и унизително" - така реагира Георги Кадиев по повод пенсионирането на директора на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев.

Позиция по случая изрази и шефът на софийските социалисти Калоян Паргов:

Пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев е грешно решение на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Професорът е безспорен професионалист.
Доказа се за пореден път в последната година, през която неотлъчно беше на първа линия в борбата с COVID-19 в качеството си на директор на Националния център по заразни и паразитни болести.
33 години от живота му, отдадени на медицината. Един от най-успешните експерти на БСП.

А в БСП имаме основен принцип - никога не изоставяме другарите си в беда. Точно по тази причина няма как да си затворя очите пред тази безпринципна чистка.

"Навършил си възраст" е грозно и неблагодарно отношение към професионалист, който достойно е изпълнявал задълженията си и е служил вярно на хората години наред.

Проф. Кантарджиев беше член на БСП в столичния район "Оборище" преди да бъде назначен за директор на Националния център по заразни и паразитни болести, когато замрази партийната си дейност. Очакваме го отново при нас в организацията и продължаваме да работим заедно за промяната.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига Ковидари

    45 9 Отговор
    Айде, махайте се с лъжливара пландемия
  • 2 Голяма глупост

    47 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Навършил си възраст" е грозно и неблагодарно отношение към професионалист. Според вас законът , в който е посочено, кога се пенсионира човек е грозен и неблагодарен? Е защо оставихте този грозен закон?
  • 3 Баи

    61 6 Отговор
    Трябва да го дьржьт докато издьхне на поста ли - колко млади хора са без работа за сметка на окопалите се пенсионери

    Коментиран от #39

  • 4 ТО ЗА

    20 5 Отговор
    ТОВА СЪБРАХТЕ 1500 ГЛАСА.
  • 5 Афера

    45 4 Отговор
    Незаменими хора няма. Щом е вече дядка за пенсия, айде да си гледа внуците. Да беше създал школа от свои ученици, с които да се гордее. А не да се ронят сълзи за него. Плюс това такова поведение смешно и глупаво няма да липсва.
  • 6 бай ШИЛИ

    32 4 Отговор
    Добре, всички искахме някаква промяна, няма да споменавам вица за нов бардак и т,н,Щом е капацитет да си отвори фирма и да работи, какво сме се завайкали, че е пенсиониран, ами добре, че е достигнал до пенсия много хора и това не успяха...Или да не го пенсионират и да го върнат на работа, ама не на тази , а лекар в някоя селска здравна служба из Родопите, примерно...Това ли е топ новината от няколко дни
  • 7 И какво

    33 4 Отговор
    Младите да напускат страната а В бюджетният сектор надиплени пенсионери. Вероятно наистина е добър професионалист, но всяка кариера свършва рано или късно.
  • 8 пенсионер

    26 3 Отговор
    вceки , нaвършил cъoтвeтнaтa възрacт, трябвa дa ce oттeгли и дaдe път нa пo-млaдитe, a мoжe би и пo-дoбри и квaлифицирaни. другoтo e ceбичнocт и eгoизъм. a , в cлучaя, прoтecтирaт кaлинкитe oкoлo прoфecoрa, зaщoтo ги e cтрaх зa мecтaтa им. нeзaмeними хoрa нямa. и мeн мe "oттeглихa" бeз ocoбeни пoчecти, дoри гoдинa пo-рaнo, зa дa нe ми плaтят 6 зaплaти, нo нe им ce пoлучи нa "тaрикaтитe". плaтихa cи "кaтo пoпчeтa" ! пocлe пaк мe търcихa , нo пoлучихa "cрeдeн пръcт" .
  • 9 нннн

    26 5 Отговор
    КаТРАНджиев, както го наричаше Боко, активно подпомагаше НОЩ в зомбирането на населението и в превръщането на вируса в политическа бухалка.
  • 10 2loop

    26 4 Отговор
    Аре стига квичане за тая герберска подлога, има и други ставащи за същия пост, няма незаменоми
  • 11 БСП за България и Радев

    24 6 Отговор
    НАПРОТИВ!!! Адмирации за другаря Стойчо Кацаров. Всички герберасти трябва да се изчегъртат. Кадиев и Паргов за пореден път доказаха че госпожица Нинова е велик лидер и правилно изгони тия подводници на ГЕРБ
  • 12 CCR

    22 3 Отговор
    Другарю Паргов,Кадиев,кое е унизително че са пенсионирали проф.Кантарджиев.Дошло е времето му за пенсиониране.Неговото място ще бъде заето от млади и образовани лекари.Точка по въпроса.Няма несменяеми хора.А за вашия кадър проф.БЛИЗНАШКИ ,сега защо не плачите.Защото сега ви плюе по всички медии.
  • 13 кУмУнист

    7 14 Отговор
    Интересен и смешен е довода за навършени години и айде пенсионер, когато 2 седмици по рано назначаваш за свой съветник 75 годишна пенсионерка. Защо тогава не пенсионира всички лекари в пенсионна възраст, или това е реваншизъм, а самия министър на колко е.

    Коментиран от #19

  • 14 324

    18 3 Отговор
    Ама какъв е този вой до небесата, заради този човек,? Какви са тези негови заслуги, сигурна съм че много от българите научиха за него от участието му в НОЩ. Какво толкова обидно има в това че са го освободили поради пенсиониране?
  • 15 Нека се знае

    11 2 Отговор
    че този път Паргов се е заблудил.
    Дало знае той колко пъти професора смени цвета ?
  • 16 Хахаха

    11 2 Отговор
    Хем искате върховенството на закона, хем не искате тези закони да се спазват. Има закон за пенсиониране. Нарушен ли е? Не. Заедно с професора в същия ден, със сигурност, били са пенсионирани други хора. Част от тях са добри
    професионалисти, със сигурност, други не щат да се пенсионират по други причини. Трябва ли дй излязат да протестират? Или в обществото се приемат двойните стандарти, като норма? Тогава не ревете, че има прави и още по прави от тях. Няма дй е на държавна работа, ще го вземат като консултант. Никой не му забранява да работи. Ако е супер специалист, ще го лапнат като такъв и на запад и на изток, не зависшмо от възрастта. Ще видим. А да протестираш за това, че искаш да те управлява определен администратор...нямам думи. Сами се подценявате.
  • 17 Айде ся

    8 3 Отговор
    Ами, махнете всички пенсионери от държавната ясла. Всички. И ще отворите хиляди работни места. Сега тези места са заети от хора получаващи и пенсия и не малка заплата, и двойно обезщетение. Като сте принципни бъдете такива с всички. А, това, че някой навършил възраст е пратен в пенсия не е повод за възмущение. Просто такива са законите в територията.
  • 18 Чичо

    5 1 Отговор
    Остъйте го да си пие ракията спокойно човека по цял ден
  • 19 Хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "кУмУнист":

    Много джипита са пенсионери и работят. И какво се случва? Нищо. Хем имат пенсия, хем заплата.
    И него го могат за съватник да го вземат. Защо точно той трябва да е на това място. От днес тая служба няма ли да работи? Подценявате хората, които там остават и продължават своята работа.
  • 20 ле ле

    8 4 Отговор
    не съм чел горното реване..кой знае какво се случило..Пенсионирали този господин..А той трябва да каже ..няма страшно ,има и други компетентни в държавата и тя няма да спре да функционира..
  • 21 Варнафера

    2 7 Отговор
    С тия ли леви боклуци ще правим държава!?
  • 22 Чочо

    5 7 Отговор
    Пенсионирват професор медик,където има недостиг на кадри.Назначиха нови областни управители ,почти всички пенсионери.Двоен аршин,ние сме отмъстителна нация.
  • 23 безпартиен

    10 3 Отговор
    Този само НАЧАЛНИК ли може да работи?Като е такъв специалист всяка частна болница ще го вземе!От друга страна колко" работещи" пенсионери има на заплата в бюджета и пенсия от пенсионната система захранвана пак от там!???Само в МВР има такива около 5000 със заплати 2500-3000 лв.месечно+пенсия!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Напротив

    11 3 Отговор
    От кога стана “унизително” човек като навърши съответната възраст да се пенсионира!!!! По скоро е унизително, че цялата държавна администрация , полиция и армия са задръстени от работещи пенсионери, които напускат чак след като отидат в отвъдното, а младите хора изгонихме в чужбина!!!!!
  • 26 ФАУЧИ

    7 4 Отговор
    В CAЩ CЪДЯТ ФAУЧИ,МНOГO ЩAТИ OТМEНЯТ КOРOНA-ЛЪЖAТA CКOРO И В ХУБAВAТA ВИ EВРOПКA ,КЪДE ЩE CE КРИEТE НE ЗНAМ,E БAЙ ШИЛИ ИЗБЯГA ВEЧE НAДУШИ НA КЪДE ДУХA ВЯТЪРA.
  • 27 НОИ

    6 3 Отговор
    Нито си първият, нито последния !
  • 28 Иванов

    8 3 Отговор
    Троянските коне на ГЕРБ ги активираха в действие.
  • 29 Емор

    5 3 Отговор
    И Къню Да го уволнят най скоро време,Всички от НОЩ при Бай Ставри.
  • 30 Парий презрян

    5 4 Отговор
    На колко години е пенсионираният професор? В БАН няма пенсиониране, там си работят академиците докато са живи! За това България има много научни открития и сме една от развитите икономики! А за останалата народностна група ще се пенсионират и ще работят докогато работи Стоянка Мутафова. Около 90 години!
  • 31 Единствен изход

    5 2 Отговор
    Подмладете го! Всекистига (а някои не) до фармулировката: Заслежен отих, поради прослужени години и старост. Има неща, които "Каквото си надробил ще сърбаш". А хора всякакви, мнения разни.
  • 32 За каква се чудят

    6 1 Отговор
    Незаменими няма. В гробища около 50% са незаменимите. Присъединява се към други, около 2,5 милиона, поради навършени години и старост. Няма лошо. Заслужен отдих. Отдих и за много други, от него. Дори за Бойко Борисов е голям кахър. А си е съвсем нормално и в реда на нещата. Дълго да си получава пенсията.
  • 33 Кукуригу

    6 2 Отговор
    Ми да го вземат в Комиците!Готов е за там!...И пенсийка и заплата!
  • 34 5694

    7 1 Отговор
    Какво се възмущавате бе? Има КТ, навършил е пенсионна възраст и трябва да се пенсионира.
  • 35 big

    7 1 Отговор
    И защо са възмутени? По политически причини! Не мисля, че няма други по-млади добри специалисти, дори може би по-добре подготвени от него. Факта от неговото присъствие в НОЩ и абсолютно глупавите и неадекватни действия на същите, доказва неговата непригодност и старческо слабоумие!
  • 36 гост

    3 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Един от най-успешните експерти на БСП."-не е на ГЕРБ,а на БСП,четете преди платено да плюете по поръчка ,че е смешно.
  • 37 Пенсионер

    2 5 Отговор
    Въпросът не е, че Радев е пенсионирал Кантарджиев. Въпросът е какви послания отправяш към хората. Работиш цял живот в полза на обществото и накрая те изхвърлят като мръсен чорап.
  • 38 В МВР

    3 1 Отговор
    Гъмжи от лапачи на пенсия и заплата кой го плаща това
  • 39 ЧЕ ТЕ ПОВРЧЕТО ОТ ТЯХ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Баи":

    Са БСП другари......
  • 40 123

    3 2 Отговор
    Кaдиeв и Пaргoв възмутeни oт пeнcиoнирaнeтo нa прoф. Кaнтaрджиeв
    "Нaвършил cи възрacт" e грoзнo и нeблaгoдaрнo oтнoшeниe към прoфecиoнaлиcт, cмятa Кaлoян Пaргoв
    С тази неадекватна реакция БСП доказа че е част от статуквото като реват толкова за пенсионирания незаменим специалист да го наредят в листите си за изборите и да потънат на 5-то място в парламента .Според тях да спазваш закона е грозно ,какво падение.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Аз Негодника

    1 0 Отговор
    КОСТОВ управлява служебния кабинет, с помоща на робота Федя...И неговия приятел от 96г. Сорос
  • 43 Дървени глави

    1 0 Отговор
    Комунисти, това пише у законо, за който и вие сте приемали!
    "Прoфecoритe и дoктoритe нa нaукитe мoгaт дa рaбoтят нa ЩAТНA длъжнocт дo нaвършвaнe нa 65-гoдишнa възрacт, a aкaдeмицитe и члeн кoрecпoндeнтитe - дo 70 г."
    Имате ли нещо у главундерата - или само пушек!?
  • 44 чичо

    2 0 Отговор
    От какво точно се възмущават другарите?!? От това, че по закон в България хората на държавна заплата се пенсионират при навършване на определена възраст?!? Ами и двамата бяха в парламента-да бяха променили правилата! Така както ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН СЕ ПЕНСИОНИРА, ТАКА ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРА И ПРОФ.КАНТАРДЖИЕВ!!!! ТОЧКА!!!!!! Другото са излишни вопли! Като е толкова добър лекар, при това с научна степен- ами да започва преподавателска работа като хоноруван професор в Медицинска академия, а не да чака на държавната хранилка! Къде е казано, че трябва да е директор до живот!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове