Last news in Fakti

8 Юни, 2021 13:31 1 931 65

Протестите в защита на проф. Кантарджиев продължават

  • протести-
  • подкрепа-
  • проф. кантарджиев

Десетки негови колеги от Националния център се събраха с искане той да не бъде пенсиониран

Протестите в защита на проф. Кантарджиев продължават - 1
Снимка: БГНЕС

Пенсионирането на едно от емблематичните лица на Националния оперативен щаб срещу коронавируса проф. Тодор Кантарджиев вчера предизвика множество коментари, стигна се и до протест пред здравното министерство.

Десетки негови колеги от Националния център се събраха с искане той да не бъде пенсиониран.

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вчера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни пред Нова телевизия и "Здравей, България" служител в НЦЗПБ.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев. Настояват той да бъде върнат на поста му.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    63 24 Отговор
    начинът бил грозен...чували с трупове някак си много извисено звучи. да се благодари че го пенсионират , има държави които щяха да постъпят другояче с тоя шемет за всяване на паника и другите му простотии в ефир
  • 2 РЕАЛИСТ

    69 22 Отговор
    Абе, това първият човек ли е, който , като е навършил пенсионна възраст го пенсионират. Някакъв специален индивид ли е? И без това потен вода не е пил цял живот. Трудовите хора се радват, ако оцелеят до пенсия.
  • 3 Абе

    41 19 Отговор
    То значи било много лошо да си пенсионер в България :D
  • 4 Ива

    43 23 Отговор
    Има и много по важни въпроси за решаване в момента цялата държава е окрадоха а те се занимават със пенсионирането на професора

    Коментиран от #29

  • 5 мимишко

    36 18 Отговор
    Кой е баш протестъра,Стъки ли?
  • 6 анонимен

    46 21 Отговор
    Абе хора не се излагайте това е чучело на ГЕРБ, да плаши с трупове, чували и т. н.
  • 7 КРАНЧЕТО

    45 18 Отговор
    СПИРА КРАНЧЕТО ЗА КОРОНАТА И ДОКТОРЯТА ПОЧНАХА ДА ПРОТЕСТИРАТ,СГЪВАХА ЯКО МАНГИЗА,А СЕГА СЪД И НОВ НЮРБРГСКИ ПРОЦЕС ЗА ПЛАТЕНИТЕ ДОКТОРЯ.
  • 8 Калинките наскачаха

    37 18 Отговор
    Боко ги "захрани" свикнаха,и сега им се плаче за стария модел..
  • 9 Майна

    36 18 Отговор
    Този е престъпник, благодарение на НАБИВАНЕТО В ГЛАВИТЕ НА ТОЛКОВА ХОРА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ИНЖЕКТИРАТ ПРЕПАРАТИ , КОИТО НАРИЧАШЕ НАГЛО ,,ВАКСИНИ,, МНОГО ОТ ТЯХ СТАНАХА МОРСКИ СВИНЧЕТА....
  • 10 мъкаааа

    24 17 Отговор
    А генералът Венци Мутафчийски просто попита:"-Ти,къде?". Проф. Тодор Кантарджиев погледна към изхода и рече оклюмал:"-Пенсионираха ме гадоветебез време!".
  • 11 До Дебилите

    34 18 Отговор
    Абе стига с този цър вул.Пенсионирането е напълно законно и само работодателя определя дали може да го остави още на работа или не.В случая работодателя е министерството на образованието и държавата.Този лакей на мутрата трябва да бъде доволен,че не му е повдигната отговорност,за ежедневното плашене и стресиране на БГ народа заедно с другия гол охлюв Мутафчийски,защото има точка в закона за умишлено нагнетяване на страх със фалшиви новини се носи наказателна отговорност.И сега в момента се вижда как сда манипулирали и лъгали всеки ден.В моментъа всичките умрели са с някакви заболявания и няма такива,умрели само от вируса,както ни лъжеха ежедневно...И с какво този лакей е заслужил професорска титла или е допринесъл с нещо за здравеопазването....ами с нищо.
  • 12 коко

    31 17 Отговор
    През цялото време хората се възмущаваха от поведението на НОЩ и начинът, по който се изживяваха на екрана. Някой от тях трогна ли се ? Вслуша ли се в разумните гласове и на други лекари ? И от кога да си пенсионер е повод да протестират и да те защитават ?
  • 13 Нали искаме

    27 16 Отговор
    да сме правова държава, тогава да се спазва закона, и да се пенсионира. Път на младите да се дава, а не изкуфелници. Като е пенсионер, никой не му забранява да работи като доктор, а директор е административна длъжност.

    Коментиран от #45

  • 14 Голям Прасс

    23 13 Отговор
    Нека си протестират!
    Те вече не са ни нужни!
    Народът свикна да не ходи на лекар, защото ако не те интубират веднага, поне ще те издрусат за няколко теста, че ... понякога тестовете не били верни.
    И хората си се лекуват сега по бабешки.
    Поради това, на лекарите трябва да се дава минимална заплата , за да не умрат от глад.
    А който успее да излекува болен и болния подпише, че е така, да му дават някаква горница.
    Иначе можем да умираме и без тяхно участие.
    Господ да ги съди!
  • 15 Стига

    28 15 Отговор
    шум за нищо ! Има необходимия стаж и възраст - и точка ! Стига драми и излишни приказки !
  • 16 кочо кратуната

    19 13 Отговор
    как може да защитаваш това герберско говедо ,който от тв екраните плашеще и манипулираше българския народ .Интересно какъв му е приноса за борбата му с пандемията освен че беше чист манипулатор и всяваха страх ухората заради ковида .Отдавна трябвало да си замине това недоразумение .
  • 17 пенсионер

    22 14 Отговор
    Голяма Трагедия! Да те пенсионират с максималната пенсия при навършване на пенсионната възраст! Ама той разчита, че "пандемията" ще се влачи още няколко години и ще продължава да се облажава, затова му е тъжно.

    Коментиран от #23

  • 18 Хахаха

    20 15 Отговор
    КЛОУНЪТ НА ЩАБА ИЗЛЕЗЕ МНОГО ВЛИЯТЕЛНА ФИГУРА !!!!!! Хахахахахахаха. Какво ли ще стане, ако уволнят деБила Витанов ?????????? Хахахахахахаха
  • 19 РИвье Калинка

    21 14 Отговор
    Ами реват и протестират, защото всички са навързани като котешки черва. В "неговия" институт работят само лелки и тетки от техно село или роднини. Ама много бил направил за института....Много е направил, за калинките, които сега реват.
    'щото новия шеф ще ги разкара една по една от уютните, санирани кабинетчета, а те...освен да дрънкат глупости и да сърфират във Фейсбука в работно време, друго не умеят.......
  • 20 Пенсионер

    17 11 Отговор
    И аз искам да се пенсионирам, ама ще е друг път. Така казва новият закон за пенсионната реформа.
    Тоя му дошло времето да се пенсионира. Какво се политизира въпроса? Само той ли се пенсионира? От кога да се пенсионира човек поради навършване на години е обидно и недостойно?
    НЯма да говорим за чувалите за трупове, виещите сирени, изнемогващите болници и прочее. Тия извления сигурно са много престижни?
    Тоя и другите платени провокатори и паникьори, трябва да бъдат съдени за държавна измяна и геноцид, а не да ми хленчат, че се пенсионират!
  • 21 Браво

    16 11 Отговор
    доживял е до пенсия и се пенсионира ,колко хора не доживяха или няма да доживеят да се пенсионират

    Коментиран от #26

  • 22 Обиден!

    12 12 Отговор
    И за мен като ми дойде законоустановеният срок за пенсиониране ме пенсионраха,пък нямаше такава врява ,плач и пищене до небето...?!?!
  • 23 Направо...

    11 11 Отговор

    До коментар #17 от "пенсионер":

    ...тази вечер не съм спал...!Как може да пенсионират Др.Кантарджиев...безсрамници такива...
  • 24 Бай Шиле

    14 12 Отговор
    Този селски простак ли защитават протестиращите?
    Такива глупости дрънкаше през цялото време!
    Професор бил и бил член на незнамсикой международен "орган".
    Ми като гледам на колко е години ми става ясно, че е и "член" и "професор", защото по времето на соц-а, когато са го бутали нагоре, е бил член на БКП. На другите, не-комунисти, не беше позволено да излизат в чужбина и не ги правеха "професори".
    Не си в БКП-то - не си титулован.
    А като искат в някой международен форум представител от България им изпращаха "наши момчета, верни на БКП".
    Такъв глупак не заслужава нито титли, нито членства.
    Не го ли виждате какъв е "бек"?
  • 25 д р Вирхов

    13 10 Отговор
    Какво е недоволен Кантар Топузов,ще му дадат тавана и ще има да митка по кръчмите...както досега.Алчен и безскрупулен тип!
  • 26 Ние Знаем

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Браво":

    Не доживяха заради тях!
  • 27 Оставете

    12 6 Отговор
    Не вадете “скелет” от гардеоба. Всеки стига до “заслужен отдих поради възраст, прослужени години и старост”. Такива тук са 2,5 милиона, около. Алтернатива - подмладяване с “елексир”. Досадни сте, от КОРИСТ е. Младите са надеждата!
  • 28 Димитров

    6 8 Отговор
    Дали новият директор е придобил силни връзки?
    Професорът е доказан специалист!

    Коментиран от #32

  • 29 айдедеее

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ива":

    Ами то това им е целта, да отклоняват вниманието на хората от важните проблеми в страната. Изчезнали милиони, раздадени по непрозрачен начин и без конкурси милиони, те седнали да ми реват, че някакъв му дошло време за пенсия и го пенсионирали. Вместо да протестират срещу корупцията, за дълбока реформа в съдебната система, за по-високи заплати, те протестират моля ви се срещу пенсионирането.

    Коментиран от #41

  • 30 жожо

    11 4 Отговор
    Тоз Кантарджиев ли е най-важния в държавата ни бре? Всички пенсионери като него да се пенсионират и да не спират развитието на страната ни. Има по-належащи проблеми в страната ни за разрешаване.
  • 31 Последния Софиянец

    9 5 Отговор
    Всички герберасти протестиращи да се изнамерят от Рашков и да се изчегъртат
  • 32 дончев

    10 5 Отговор

    До коментар #28 от "Димитров":

    Доказан-недоказан следващото поколение идва, добре образовано в западни университети, с европейски манталитет, културни, интелигентни. Пенсиите в пенсия. Всичко с времето си.

    Коментиран от #58

  • 33 хееъй

    10 4 Отговор
    Кантарджиев е човек на герберите и на Борисов, затова пискат, махнаха им политизираните кадри по държавните институции, така са правили и ГЕРБ като ка дошли на власт. Кадрите се сменят, за да не саботират процесите в държавата.
  • 34 Чичо

    11 4 Отговор
    Ако останалите без работа заради Нощ излезнат, тия ще бегат като гепажийскоте автобуси миналата година
  • 35 горан

    9 4 Отговор
    Точно го беше казал някой тук във форума, този е лакей на мутрата.
  • 36 пенсионер

    13 4 Отговор
    Какво толкова е направил тоя бе, то изопщо нямаше нужда от НОЩ, това можеше да го свърши министъра на здравеопазването. Ама нали да намерим на всички приятели държавна службиза и те да цуцат . И сега тоз взима голяма пенсия, че иска и голяма заплага да взима като директор, на два стана да тъче. Хората останаха без работа от неговите мерки, той алчния двойно заплащане иска. Не го е срам, в тези трудни времена.

    Коментиран от #37

  • 37 Как какво

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "пенсионер":

    играеше статист на Щаба
  • 38 Хахахахахах

    8 3 Отговор
    Някакви клоуни се опитват да върнат цирковият артист в цирка!
  • 39 Павел Пенев

    3 4 Отговор
    Пенсионерите няма за кога да работят. Демократите искат да уморят хората,че да не им плащат пенсии,защото пенсионните фондове са окрадени от Боко и сега се рефинансират от бюджета.
  • 40 безпартиен

    7 3 Отговор
    Нека да остане на работа човека,ама защо само за началник трябва да е абониран?Не може ли да е доктор в някоя болница?Ако е такъв голям специалист ще го вземат във всяка частна болница в България!Може и в Родопите или Северозападна България!Работа много стига да му се работи!Народа и без това боледува много,та един доктор повече там ще е от голяма полза!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 В правовата държава

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Нали искаме":

    закона не се прилага избирателно. Мика,дето мирише на пръст беше в парламента,нали.

    Коментиран от #60

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 китан

    8 3 Отговор
    С най-голяма смъртност сме в ЕС. Нищо не направиха нито герб, нито Борисов, нито НОЩ, нито прехваления Кантарджиев. Само хаос, безраотица и глад.
  • 51 Тук плачещите защитници

    3 2 Отговор
    дали не одобряват новия си началник ?
  • 52 6363

    6 2 Отговор
    А бе тоз ли е най-важен в държавата, че оревахте орталъка. Голям праз че е пенсионер, да отиде в частния сектор и да работи. Има толкова други неща да се вършат.

    Коментиран от #53

  • 53 На хранилка

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "6363":

    Бай Шиле е готов за Комиците!
  • 54 Манафоглу

    1 2 Отговор
    Като лапат е добре а кат ги пенционират е зле. Де да можеше всеки да се пенционира с 6 цифрена сума накрая. А сега чували има ли, че се сетих.Къде е оня с чувалите, че ще го търсят да прави компания на Фаучи в Гуантанамо.
  • 55 Байно

    2 2 Отговор
    А Бойко Рашков няма ли да го пенсионират?
  • 56 Кукуригу

    3 3 Отговор
    Ми от как се спомина професор Вучков,лека му пръст в телевизиите има вакантно място!Може да му спретнат предаване - "Брифинги,размисли и акъли за мор и вируси"и на който му липсва да си го гледа!Да му пратят и плешивия с черната униформа за да го пляска по врата в ефир като Бени Хил!
  • 57 Кукуригу

    0 2 Отговор
    Ми oт кaк ce cпoминa прoфecoр Вучкoв,лeкa му пръcт в тeлeвизиитe имa вaкaнтнo мяcтo!Мoжe дa му cпрeтнaт прeдaвaнe - "Брифинги,рaзмиcли и aкъли зa мoр и вируcи"и нa кoйтo му липcвa дa cи гo глeдa!Дa му прaтят и плeшивия c чeрнaтa унифoрмa зa дa гo пляcкa пo врaтa в eфир кaтo Бeни Хил!

    Коментиран от #62

  • 58 А съветничката на 75години???

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "дончев":

    А съветничката на министъра на 75години???
  • 59 Невежество

    0 1 Отговор
    Всеки от драскащите тук се напъва да не се изпусне, че е умен. Ето
    какво пише у законо: ""Прoфecoритe и дoктoритe нa нaукитe мoгaт дa рaбoтят нa ЩAТНA (повтарям за умните ЩАТНА) длъжнocт дo нaвършвaнe нa 65-гoдишнa възрacт, a aкaдeмицитe и члeн кoрecпoндeнтитe - дo 70 г." Четете преди да дрънкате!

    Коментиран от #61

  • 60 111

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "В правовата държава":

    Сравнението е неуместно. Депутатите се избират, назначенията се правят от министерството.
  • 61 Баш невеж си ти

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Невежество":

    Цитираният от теб законов пасаж САМО ПОСОЧВА възрастовата рамка за придобиване на пенсионна възраст от лица с научни звания, НО ИЗОБЩО НЕ ЗАДЪЛЖАВА никого да бъде автоматично пенсиониран или сам автоматично да се пенсионира при навършване на тази възраст, както и теб не те прави автоматично по-умен това, че си намерил нещо в интернет. Примерите за запазена щатна длъжност при навършена пенсионна възраст са десетки хиляди само у нас, да не говорим пък в чужбина.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Туморно мислене

    1 0 Отговор
    “Основната разлика между човека и българина е, че човекът обича, а българинът мрази. Преди сто години Елин Пелин се заблуждаваше, че „ако в България се роди гений, то това ще бъде геният на завистта“. Е, България не роди Салиери. Защото не роди Моцарт. Но гений на омразата със сигурност ще роди. Условията за това никога не са били по-благоприятни. Омразата е навсякъде. Ние се приспособяваме към омразата чрез омраза. Тя е нашият единствен енергиен източник. Тя движи личността и обществото. Тя събира и разделя българите в семейства, групи и партии, прави избори, управлява държавата еднолично или в коалиции. Всяка власт произлиза от омразата. Нито една промяна, нищо в България не е направено без омраза. Богът на омразата е българин.” Затова България открай време е онази страна на омразата, в която няма ненаказано добро.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове