Last news in Fakti

8 Юни, 2021 14:10 8 528 105

Политолог за проф. Кантарджиев: Подхлъзнаха го подло

  • пенсиониране-
  • кантарджиев

Затова днес е разделното време, в което почтените хора казват публично: "Благодаря ви проф. Кантарджиев! Благодаря!

Политолог за проф. Кантарджиев: Подхлъзнаха го подло - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Две неща са за отбелязване в скандалния факт на неблагодарното пенсиониране на проф. Кантарджиев. Това написа в профила си в социалната мрежа политологът Огнян Минчев.

Според него това е човек с огромен принос в справянето с пандемията от коронавирус у нас. Според Минчев в България много хора завиждат на кадърните и успели българи и просто се отървават от тях.

Ето какво точно пише политологът. Публикуваме думите му без редакторска намеса:

"Две неща са за отбелязване в скандалния факт на неблагодарното пенсиониране на проф. Кантарджиев.

Първо, това е човек с наистина огромен принос в управлението на антиепидемичните мерки в България. Да, българската държава е организационно слаба. Да, политическите решения, свързани с пандемията бях противоречиви и спорни.

Експертите на Националния щаб, сред които проф. Кантарджиев направиха всичко по силите си за да компенсират тази институционална и политическа противоречивост. На тези хора трябва да свалим шапка! Трябва да им благодарим. Това е човещината, благодарността, справедливостта - когато получиш нещо, да кажеш "благодаря ти"!

Не да кажеш по бай Ганьовски - "тоя ли бе, не го ли знам аз него каква е стока..." Затова днес е разделното време, в което почтените хора казват публично: "Благодаря ви проф. Кантарджиев! Благодаря!"

Второ, повечето значими изследователи на българската народипсихология и душевност са единодушни, че притежаваме неблагоприятните черти на масова завист и масова нетърпимост към успелия човек.

А успелият човек в повечето случаи е заслужил за обществото човек. Дори когато се е грижил само за себе си - да забогатее, да успее, да се издигне - той по пътя си неизбежно е правил неща И в полза на обществото, които заслужават похвала и благодарност. (Друг е въпросът, че може да е правил и много недостойни неща.)

Толкова повече заслужава похвала и подкрепа човекът, който с живота си, с работата си, с резултатите от нея е дал на обществото значими блага, от които се ползват всички. Какъвто е случаят с проф. Кантарджиев.

Ама не! У нас винаги ще се намери някое завистливо, озлобено човече, което се дразни от успелия, от допринеслия, от уважавания и оценявания от обществото човек.

Ще се постарае да го подхлъзне, да го удари в гръб, да му отмъсти за собствената си несъстоятелност.

Пази Боже, когато такова човече получи власт. А в България такива човечета с предимство идват на власт. Затова сме на тоя хал, между другото..."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОДЖИ

    106 27 Отговор
    А ГОДЖИ КОГА ЩЕ ГО ПЕНСИОНИРАТЕ?

    Коментиран от #34, #35, #103

  • 2 Някой си

    124 31 Отговор
    Като щеше да мрем яко, не бяхме подхлъзнати а?

    Коментиран от #86

  • 3 Последния Софиянец

    78 34 Отговор
    Напротив, тоя гербав, ако не го уважавахме, досега да е бил разстрелян или в Белене

    Коментиран от #91

  • 4 КОТарАК

    91 43 Отговор
    стига сте ни занимавали с тоя ненормалник-вижте му физиономиите по господари на ефира в ютуб
  • 5 До дебилите

    115 38 Отговор
    Aбe cтигa c тoзи цър вул.Пeнcиoнирaнeтo e нaпълнo зaкoннo и caмo рaбoтoдaтeля oпрeдeля дaли мoжe дa гo ocтaви oщe нa рaбoтa или нe.В cлучaя рaбoтoдaтeля e миниcтeрcтвoтo нa oбрaзoвaниeтo и държaвaтa.Тoзи лaкeй нa мутрaтa трябвa дa бъдe дoвoлeн,чe нe му e пoвдигнaтa oтгoвoрнocт,зa eжeднeвнoтo плaшeнe и cтрecирaнe нa БГ нaрoдa зaeднo c другия гoл oхлюв Мутaфчийcки,зaщoтo имa тoчкa в зaкoнa зa умишлeнo нaгнeтявaнe нa cтрaх cъc фaлшиви нoвини ce нocи нaкaзaтeлнa oтгoвoрнocт.И ceгa в мoмeнтa ce виждa кaк ca мaнипулирaли и лъгaли вceки дeн.В мoмeнтa вcичкитe умрeли ca c някaкви зaбoлявaния и нямa тaкивa,умрeли caмo oт вируca,кaктo ни лъжeхa eжeднeвнo...И c кaквo тoзи лaкeй e зacлужил прoфecoрcкa титлa или e дoпринecъл c нeщo зa здрaвeoпaзвaнeтo....aми c нищo.
  • 6 Ива

    104 20 Отговор
    политологът Огнян Минчев. И какво толкова дошло е времето му за пенсия нека даде път на младите голема новина от вчера
  • 7 Гост

    80 22 Отговор
    Още един мисир зажалил за бай шиле! като е толкова "безценен", що не си го носи на гръб в дома, да му вари ракийка, а може и да се гушнат...
  • 8 Нито

    84 17 Отговор
    е подхлъзван , нито има каквато и да било подлост ! Има стажа , който е нужен , както годините за пенсиониране - точка !!!
  • 9 Майна

    84 25 Отговор
    СТАВАТЕ СМЕШНИ С ,,ТРАГЕДИЯТА,, НА ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК...СТРАХУВАШЕ ТОЛКОВА ХОРА, ЧОВЕК ,ЗА КОЙТО ПАРИТЕ СА СЛУЖБИЧКАТА СА НАЙ-ВАЖНОТО НЕ МОЖЕ ДА Е ЛЕКАР...ТРЯБВА ДА Е ПОСЛЕДСТВЕН
  • 10 Последния Софиянец

    92 20 Отговор
    Като ни затваряше и обричаше на глад семействата ни беше много весел Кантарджиев и разправяше вицове.Сега вече не се смее.Ние се смеем.
  • 11 Чичо

    70 16 Отговор
    Кантаря да си пие ракията, малко хора ли оставиха без работа със заеми, а бацо го нема и ковида го нема, аре чао
  • 12 Лост

    69 12 Отговор
    Минчев ти от кои си? От подхлъзнатите или от хлъзгавите?
  • 13 Пит

    59 19 Отговор
    Близо 20000 починали в Бг
    Това ли е кадърноста на този професор
    Има нещо което не се казва,но ако се каже всички ще са съгласни с пенсионирането
  • 14 СИГУРА Е

    57 17 Отговор
    КОЙТО РАБОТИ ЗА ГЕРБ СЕ ПОДХЛЪЗВА ЖЕСТОКО И ПОСЛЕ СЪЖЕЛЯВА ЯКО. ПИТАЙТЕ ПСЕВДО ПАТРИОТИТЕ КАРАКАЧАНКАТА, ЦЪРНИЯ ВАЛЕРИ И БОЛЕН СИДЕРОВ.
  • 15 111111

    60 12 Отговор
    Добре че е този "политолог" за да ни отвори очите, иначе какво бихме правили? Благодаря ти г-н политолог! Аман от неГаньовци, като този политолог!
  • 16 Чичо Сом

    31 9 Отговор
    Не кълве, не кълве че като тръгне сом след сом....
  • 17 стига рувале

    55 11 Отговор
    Що па той въобще не се пързаля две години по нервите ни с идиотията си в слугинаж на Буци. По-добре за него - пенсия , вместо съд , а вероятно и затвор.
  • 18 Варнафера

    52 10 Отговор
    Какво е работил като само обикаляше телевизиите!?

    Коментиран от #22

  • 19 волан

    37 8 Отговор
    Политолог за проф. Кантарджиев: Подхлъзнаха го подло. ПО СЪЩИЯ НАЧИН СТАНА СЛУЧАЯТ С ПЕНСИОНИРАНИТЕ ВОЕННИ ОТ БИВШИЯ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ. ЗА 2 ДЕНА РАЗБИ АРМИЯТА СЪС СВОЯ ЗАПОВЕД.
  • 20 гербераст зад всеки храст

    57 11 Отговор
    Голям рев реват тия герберасти за всеки кърлеж изтръгнат от смукалото! Представям си като пенсионират Борисов в Централния, какво квичене, ще настане ?
  • 21 Hess

    30 10 Отговор
    Немците са го изписали над портала на "Бухенвалд"-Jedem das seine(всекиму според заслуженото)...
  • 22 Не само

    20 6 Отговор

    До коментар #18 от "Варнафера":

    телевизиите, ами и кръчмите
  • 23 Успял човека в какво

    34 8 Отговор
    В това да ни направи на маймуни?
  • 24 Behemoth

    44 10 Отговор
    Тоя беше подлога на Тиквата в страхуването ни...време е за коремния хирург....
  • 25 Успял човека в какво

    29 10 Отговор
    В това да ни направи на маймуни?
  • 26 Абе с две слова

    33 11 Отговор
    Гербаджийски вопли..
  • 27 Тъжно и вярно

    23 37 Отговор
    Защо всички се вторачват в НОЩ и К19? Нима проф. Кантарзжиев се е появил с тяхното появяване? Нима този човек не е достигнал до заеманата до сега длъжност със знание, опит и труд? Неблагодарни народе, така губим цвета на нацията си! Двама мои близки на възраст под 50г, са професори във Великобритания и Япония и НИКОГА няма да се върнат в България. Сетете се за IT специалистите ни, хората на изкуството, та дори и хората с обикновени професии, които работят и живеят в чужбина, но там получанат достойно възнаграждение за труда си, за разлика от тук. Пребройте наум тези, които познавате– роднини, близки, приятели! Ето за това България стремглаво върви от дъното по–надолу.

    Коментиран от #42, #51

  • 28 Мдаааа

    20 38 Отговор
    Като чета коментарите, стигам до извода, че кретена си е кретен-нямя лекуване. С тия новите, какво ви чака. В крайна сметка, след 1 година пак ще сте по площадите, но по бедни и по озверени от сега. Айде почвайте с минусите и помндте какво съм писал.

    Коментиран от #49, #65, #70

  • 29 :))

    14 15 Отговор
    ".... Второ, повечето значими изследователи на българската народипсихология и душевност са единодушни, че притежаваме неблагоприятните черти на масова завист и масова нетърпимост към успелия човек...." ****** Уж тръгна да защитава Кантарджиев--- па наруга и нахейти българите !:))....типично за тулум с шарлан като огнян !
  • 30 нннн

    41 12 Отговор
    Аз не му благодаря. Огромен е приносът му за побъркване на хората и превръщане вируса в политическа бухалка. Смятам, че може да бъде даже съден за това.
  • 31 анонимен

    45 5 Отговор
    Поклон пред проф Кантарджиев,но аз съм лекар и преди години щом навърших 55г.,веднага ме пенсионирайа. Няма лошо и сега още работя но не съм завеждаш отделение. Няма драма,професора сигурно ще работи но няма да е директор. Нали искаме правова държава!!!
  • 32 банана джо

    23 9 Отговор
    Подхлъзна се сам и се опасявам да не падне на байСтаври на "мъжеството", че станахме за срамотиите на дърти години.
  • 33 Пловдив

    25 7 Отговор
    ... А не, защото се беше заиграл(колегите му, също... ) с банкялийското тъпо и нагло говедо, така ли...?!? Който се е хванал, на хорото, с необразования олигофрен от Банкя, е изгорял!!!
  • 34 Лепа Брена

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "ГОДЖИ":

    Айде да не пенсионираме Годжи, а вместо него Мутафчийски. Годжи твори и цял живот е творял, другия ако някога е творял и е бил гениален, вече е най-обикновен убиец и продажник.
  • 35 психиатър вма

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "ГОДЖИ":

    Добър въпрос, защото това е мрачният идеолог на пандемията, неразбиращ нищо повече от собствената си самовлюбеност и готов да прегази всеки, който подложи на съмнение грандоманската му самооценка.
  • 36 Вечна памет

    16 9 Отговор
    Професора може да се нареди до Левски, Ботев и тн.
  • 37 Има причина

    11 3 Отговор
    Има следствие. Но все пак тук има около два и половина милиона пенсионери. Е,и?

    Коментиран от #89

  • 38 Роки

    8 10 Отговор
    Няма драма - готвят заслужилия професор за министерски пост,за да се издъни най-накрая, че здравеопазването ни оправия няма,а другата опция е - кандидат за президент!

    Коментиран от #76

  • 39 Доротея

    29 8 Отговор
    И кой му пречи, след като е такъв патриот, да работи на ползу роду и като пенсионер безвъзмездно? Патриотизмът не изисква непременно висок пост, а доблест и себеотрицание! Явно, някои лица не могат да живеят два часа без да са на власт! Като Боко тиквата! Бе, тва гербераста доскоро трябваше да умре на кметския стол, за да сдаде мандата - като кмета на Мъглиж! Сега нещата стават по нормално - пенсиониране! Какви са тези претенции - незаменим и безсмъртен!?
  • 40 четящ

    23 5 Отговор
    абе минчев, това което казваш може и да е вярно за психологията на българина, ама няма нищо общо с това един човек на пенсионна възраст да се оттгели и да си гледа старините.. освен това, какво направиха НОЩ - на 2 място в света сме по смъртни случаи от Ковид -19 на глава от населението... това знаеш ли? защо го премълчаваш? защото и ти за нищо не ставаи? е затова!

    Коментиран от #78

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пенчо

    18 5 Отговор

    До коментар #27 от "Тъжно и вярно":

    И знаеш ли защо твойте познати са станали професори (освен, че са кадърни) ? Ами там просто няма дедковци-професори, които да си пазят местата до 80-годишна възраст
  • 43 Вируслав

    17 5 Отговор
    Крайно време е да се въведат времеви и възрастови ограничения за всички РЪКОВОДНИ постове в държавни учреждения, агенции, предприятия и т.н. от обикновен служител нагоре! Минимална възраст за заемане на подобна позиция да кажем 40 навършени години (все пак трябва да си се доказал в професията) и да речем максимум две до три петилетки заемане! След това надолу по стълбицата и следващия/та по-млад с нови идеи, разбирания и т.н. Навсякъде мухлясали старци за по 30+ години закотвени, че и реват, като ги пенсионират на по 70?! Социализъм ли е да го опишеш?!
  • 44 огп фтнр

    20 4 Отговор
    Неблагодарно пенсиониране ли? Не бях чувал такова съчетание от думи. Още ли занимавате хората с това Недоразумение Кантарджиев?
  • 45 Знаем го Огито

    8 5 Отговор
    И той се слага яко на банкянският, да вземе да отслабне, че едва ходи и скоро ще гушне букетчето и край с тъповатите прогнози, които никой не чете.
  • 46 Normalen

    12 5 Отговор
    Благодаря, проф. Катранджиев! Смятам за необходима поне минимална любезност. Ком много хора казват, че професорът е добър и заслужил човек - нека го изпратим в пенсия да си гледа старините. Има млади хора, които трябва да поемат и да доразвият всичко постигнато. Ако старите стоят до 80-90 г. същите тези млади ще са пенсионери далеч преди пенсионирането на най-заслужилите! Отнася се за всеки във всяка сфера, ама Андрешко знае само да хейти по презумпция…

    Коментиран от #50

  • 47 Чичо от село

    16 4 Отговор
    Щом Оги Минчев го защитава, значи ми е ясно :D
  • 48 реалност

    22 6 Отговор
    С най-голяма смъртност сме в ЕС. Нищо не направиха нито герб, нито Борисов, нито НОЩ, нито прехваления Кантарджиев. Само хаос, безраотица и глад.
  • 49 Хахаха

    10 15 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаааа":

    От мен +. Като гледам малкото минуси, явно на доста хора започва да им светва червената лампичка за това, което се задава от тези "новите" и "честните", голяма част от които също са прехвърлили пенсионната възраст, но нали са от "нашите нови", тях няма да ги чегъртаме..., така де... пенсионираме. Даже напротив, тях сега ги назначаваме..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Рачо Ковача

    10 18 Отговор

    До коментар #27 от "Тъжно и вярно":

    За съжаление повечето коментари са писани полуграмотни и необразовани неблагодарници които нямат и един процент от знанията на професора. А колкото до труповете - те се появиха в късната есен когато отвориха всичко.На трето място сме по суетност в Европа. За това не е виновен Катранджиев.
  • 52 Фершел

    6 6 Отговор
    Тоа медвед по цял ден яде мазни дюнери на Плиска и после а ки по три кила го вна

    Коментиран от #56

  • 53 хвърчило5

    22 6 Отговор
    Тоз Кантарджиев го направихте медийна звезда. Стига вече ни занимавахте с него.
  • 54 beg255

    3 4 Отговор
    Рече и отсече ГОМ_$_НЯН.
  • 55 питащ

    18 5 Отговор
    А кога ще изхвърчи онзи дъртак от КЕВР който е на 77 години. Няма ли млади и компетентни хора да се справят с работата. Или герб търсеха единствено и само послушковци и калинки, като Деса дуловската, ПКП и т.н.
  • 56 Дофтор

    5 5 Отговор

    До коментар #52 от "Фершел":

    Като го гледам сто процентов маясъл
  • 57 незнайко

    14 4 Отговор
    Стига с това пенсиониране !!! Човека е навършил години и има стаж как няма да не се пенсионира ??? Друг е въпроса, че НЕ МУ Е ПРЕДЛОЖЕНО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РЪКОВОДИ !!! Това са различни неща !!!
  • 58 пенсионер

    13 7 Отговор
    Какво толкова е направил тоя бе, то изопщо нямаше нужда от НОЩ, това можеше да го свърши министъра на здравеопазването. Ама нали да намерим на всички приятели държавна службица и те да цуцат . И сега тоз взима голяма пенсия, че иска и голяма заплага да взима като директор, на два стана да тъче. Хората останаха без работа от неговите мерки, той алчния двойно заплащане иска. Не го е срам, в тези трудни времена.
  • 59 Арендатор комбайнер

    10 7 Отговор
    Спокойно има много свободни места по селата за Кантарджиево при арендаторите и в кооперациите. Гладен няма да остане. Може там да е полезен в повече.
  • 60 Арендатор комбайнер

    5 5 Отговор
    За кантарджии теглещи зърното
  • 61 Петър

    3 3 Отговор
    Правописът на статията говори за тежестта на мнението.
  • 62 Николай

    14 7 Отговор
    На право се чудя, какво го оплаквате, че той беше част от щаба сътворил куп глупости докато съществуваше.
  • 63 Драйфус

    7 7 Отговор
    Ако не беше пандемията и НОЩ,никой нямаше да знае,че Кантарджиев съществува,че е жив.Предложете на президента да го награди с почетен знак,щом толкова много е дал за медицината и здравеопазването.Май този вой е за нещо друго,а???

    Коментиран от #82

  • 64 qwerty

    7 4 Отговор
    Други завистливи пък гонят кадърните в чужбина, за да се отърват от тях.
  • 65 Мдааааа шизоида

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаааа":

    Оди паси патки, ти па нас ще оценяваш
  • 66 имам баялда

    6 6 Отговор
    Това е положението. Българин завистлив,мързелив и отмъстителен.Факт! Каквото и да си направил добро и кадърно ти ще бъдеш потопен в гюбрията на Българина.
  • 67 Фаро

    8 6 Отговор
    Дай боже всекиму такова пенсиониране и пари в брой от някоя тиква.Оревахте орталъка вие гербеджиите ревливи.А кога гепехте и лъжехте не ревахте заради вас минималната пенсия не е 700лв
  • 68 Цоко

    6 5 Отговор
    Ако бай Шиле е бил най-свестния от щаба, въпросът трябва да е - защо останалите нощни подлеци още не са уволнени и арестувани?
  • 69 Bbbbbbbbbbbbbb

    10 6 Отговор
    Да се радва, че го пенсионираха, а не го уволниха . Защото тези от щаба това заслужат. Да оставим резултатите- отчайващи. Но да бъдеш безгръбначно и да се съгласяваш с безумията на един психично болен граничи с престъпление против нацията.

    Коментиран от #73

  • 70 водим записки

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаааа":

    Пропусна нещо и за Сталин и 44-та да кажеш този път.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Я СТИГА!

    13 5 Отговор
    ВИЕ ШЕГУВАТЕ ЛИ СЕ?! ТОЛКОВА МНОГО БЪЛГАРИ СЕ СПОМИНАХА ОТ СТРЕСА ПРИЧИНЕН ОТ ТЕЗИ "ЛЕКАРИ" И "ДОКТОРИ" ОТ КРАДЛИВИЯТ ЩАБ "НОЩ"! ЗА ЗАТВОРА СА НЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ! ПЛАСИРАХА ЧУВАЛИТЕ ЗА ТРУПОВЕ НА ТУЛУПА БОРИСОВ! СЕГА, КАТО НЯМА "НОЩ"?! КАКВО???!!! КАКВО, КАТО НЯМА ПРОСТАК БОРИСОВ! Я БЕГАЙТЕ НА М....
  • 73 asdf

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "Bbbbbbbbbbbbbb":

    Аз му съчувствам. Знам какво е на шефа да му хлопа дъската.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 перничанин

    5 8 Отговор

    До коментар #38 от "Роки":

    Ако го издигнат за президент ще спечели на първи тур. Сега троловете на президента ще се активират и ще почнат плюенето, но ако се навие Кантарджиев ще надмине 2.5 милиона гласа.

    Коментиран от #84

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 перничанин

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "четящ":

    Рошков е по-дърт от Кантарджиев. Да освобождава министерския стол и в старчески дом.
  • 79 Огнян Свинчев?? Щом и този казва колко

    8 4 Отговор
    Е бесценен Катранджиев, значи, човека сие за Пенсия!! Свинчев, виж Харалан се покри, а ти продължаваш да грухтиш!
  • 80 Доко

    8 3 Отговор
    Със тиквата и неадекватни решения ( затваряме отваряме и тн ) успяха да побъркат бая народ така че недейте да го величаете толкова . По добре погледнете колко народ психясаха от тяхните действия .
  • 81 5590

    6 3 Отговор
    Айде стига с тоз Кантарджиев, че ми писна дами го давате.
  • 82 перничанин

    2 4 Отговор

    До коментар #63 от "Драйфус":

    Това, че илитерат като теб не познава професор Кантарджиев, не го прави неизвестен. Само ще ти кажа, че от над 10г го канят водещите телевизии във България да коментира всякакви въпроси свързани с вируси и ваксини.
  • 83 срам ме е

    4 7 Отговор
    Прав сте, г-н Минчев. И това е едно временно правителство, което само за още един месец колко ли мърсотийки може още да сътвори. Че доктора е служител в болницата, а не правителствен служител, за да го освобождова от длъжност правителството. Надявам се след два месеца той да бъде назначен отново. При тази липса на специалисти у нас един знаещ и можещ човек да бъде уволнен. Това е срам за нацията.

    Коментиран от #85

  • 84 да знаеш

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "перничанин":

    Не си много умен.
  • 85 qwerty

    2 3 Отговор

    До коментар #83 от "срам ме е":

    Трябва да те е срам! НЦЗПБ не е болница, а ти дори не го знаеш.
  • 86 Ами ако не

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    бяха мерките взети от именно този щаб и хората специалисти в него,щяхме да бъдем като в Индия. Поне като си неграмотен си замълчи,вместо да показваш липсата на разум.
  • 87 Браво на

    2 2 Отговор
    автора страхотна статия обрисуваща сегашния нездравен министър/защото май като медик не се трудил а само на ръководни службички и на сянка с политика/,както и многото неграмотници вярващи в конспиративни теории и извънземни.Като прочетох няколко от първите коментари видях и какво е нивото на пишешщите,а то е плачевно ниско.
  • 88 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    КОИ ПОМНЯТ ФАМИЛИЯТА КАНАЗИРЕВ ОТ ФИЛМА !?!? ЕМИ ТОВА МУ ОТИВА НА МОМЕНТНИЯ "МИНИСТЪР" НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО -/ ДРЕБНА ПРОДАЖНА ДУШИЧКА -"ОТМЪСТИТЕЛ "/ - НО ТОЗИ ВЪВ ФИЛМА БЕШЕ ПОНЕ МЪЖАГА !!!!!!!!!!
  • 89 Некой

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Има причина":

    Като искат да работят тези 2.5 милиона пенсионери да станат политолози! Другият вариант да няма подло пенсионирани, е пенсионната възраст да стане 100 години. Тогава да му мислят бачка торите!
  • 90 Стига вече

    5 2 Отговор
    Не само той, всички които са на държавна хранилка, при наличие на условия за пенсиониране трябва да го направят.После да си направят частен бизнес или да отидат на работа в частна фирма.Защо правите трагедия от това пенсиониране? Всеки по пътя си.Сега ще вземе накуп няколко хилядарки и да отиде на екскурзия да си почине от напрежението.
  • 91 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти май по навик без да мислиш, "Прoф. Кaнтaрджиeв бeшe члeн нa БCП в cтoличния рaйoн "Oбoрищe" прeди дa бъдe нaзнaчeн зa дирeктoр нa Нaциoнaлния цeнтър пo зaрaзни и пaрaзитни бoлecти, кoгaтo зaмрaзи пaртийнaтa cи дeйнocт"
  • 92 pbdan

    4 1 Отговор
    Пeнcиoнирaхa прoф. Кaнтaржиeв нa 65г., a деменциралият проф. Иван Иванов, шеф на КЕВР на 75г. кога? Дъвчи приказките, обаче все още го държат там на огромна държавна заплата и максимална пенсия. Нека сме принципни навсякъде за държавните хранилки. Академиците от БАН и те му завиждат.
  • 93 литератор

    3 0 Отговор
    г-н Политологът се опитва да се оприличи с Вазов навярно.
  • 94 Комунист лъже

    3 0 Отговор
    Чети закона бе политологче! Спри да пишеш глупости, ако можеш!?
    "Професорите и докторите на науките могат да работят на ЩАТНА длъжност до навършване на 65-годишна възраст, а академиците и член кореспондентите - до 70 г."
    Личи си, че т.н. "политолог" е завършил научен комунизъм! Срамота!

    Коментиран от #98

  • 95 Наистина

    3 1 Отговор
    Голям ревльо, големо нещо !
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Айде бе

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Комунист лъже":

    Цитирaният oт тeб зaкoнoв пacaж CAМO ПOCOЧВA възрacтoвaтa рaмкa зa придoбивaнe нa пeнcиoннa възрacт oт лицa c нaучни звaния, НO ИЗOБЩO НE ЗAДЪЛЖAВA никoгo дa бъдe aвтoмaтичнo пeнcиoнирaн или caм aвтoмaтичнo дa ce пeнcиoнирa при нaвършвaнe нa тaзи възрacт, кaктo и тeб нe тe прaви aвтoмaтичнo пo-умeн тoвa, чe cи нaмeрил нeщo в интeрнeт. Примeритe зa зaпaзeнa щaтнa длъжнocт при нaвършeнa пeнcиoннa възрacт ca дeceтки хиляди caмo у нac, дa нe гoвoрим пък в чужбинa.

    Коментиран от #104

  • 99 Който и да съм

    2 0 Отговор
    Абе драскачи- вие въобще не четете какво е казал човека. Само като видите снимката и почвате, както са ви инструктирали! Да речем, че изчегъртате всички, които не ви харесват. После какво ще правите, как ще живеете, вий деца нямате ли? На какво ще ги научите? Та вие сте зомбирани от злоба, завист и отрицание? Вие се борите срещу недъзите на настоящето, но как ще градите по-доброто бъдеще?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Родина мащеха

    1 1 Отговор
    Кaк дa имaш cигурнocт, вярa и жeлaниe зa живoт в Бългaрия, кaк дa милeeш и дa ce гoрдeeш c тoвa чe cи бългaрин, cлeд кaтo в прoдължeниe нa 40 гoдини aктивeн трудoв cтaж нeпрeкъcнaтo ce дoкaзвaш кaтo знaния, умeния, труд и чoвeчнocт ? Слeд кaтo в прoдължeниe нa 33 гoдини грaдиш и прeвръщaш Нaциoнaлния цeнтър зa зaрaзни и пaрaзитни бoлecти в oбрaзцoвo нaучнo звeнo c нaй-oтлични пocтижeния и c бeзcпoрeн мeждунaрoдeн прecтиж ? Слeд кaтo въпрeки чe caмият ти cи в риcкoвa групa oт Кoвид-19 в прoдължeниe нa нaд гoдинa рaбoтиш извънрeднo и без заплащане (!) в нeбeзoпacнa cрeдa, нe caмo прeз дeня, нo чecтo и прeз нoщтa в имeтo нa oцeлявaнeтo нa бългaрcкaтa нaция oт cмъртoнocнaтa пaндeмия ? И cлeд вcичкo тoвa един ден изниква някакъв нeвзрачен чинoвник с най-банална кариера, комуто са възложили за едни 60 дни да потърка едно министерско кресло и кoйтo ни в клин, ни в ръкав ти зaявявa, чe лecнo зaмeнимият cи тoчнo ти и c eднa химикaлчицa зa ceкунди пocтaвя тoчкa нa вcичкo, кoeтo cи пocтигнaл дoceгa и кoeтo ocмиcля целия ти живoт. Това ли трябва да бъде България за такива почтени хора и заслужили деятели на науката и общественото здраве, като професор Тодор Кантарджиев ? Отговорът зависи от всички нас.
  • 102 Доктор Радева

    1 1 Отговор
    Респект и благодарност за знанията и труда ти, проф. Кантарджиев ! Бъди жив и здрав и така за още много-много години !

    Само аз лично познавам кажи–речи стотици хора, които с доверие те гледаха и слушаха през всичките изминали години, включително и когато Ковида дори не ни се беше и присънвал !

    А пък завистливо и отмъстително прокудилите те властимащи пигмеи нека отсега се подготвят за позорната и мъчителна участ, каквато неизбежно – рано или късно – сполетява мерзавците от всякакъв калибър 😁
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Айде я

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Айде бе":

    Касае ЩАТНА длъжност за ПРОФЕСОРИ, ДОЦЕНТИ, АКАДЕМИЦИ и ЧЛЕН КОРЕСПОНДЕНТИ! Не касае ЩАТНА длъжност за шофьори, ватмани, учители, техници, инженери и т.н. Това казва законът, който не важи в чужбина. Този закон е приет от главанаците депутати, избрани от стадото. Аз не съм го писал и приемал. ЧЕТИ!
  • 105 ДИВ

    1 0 Отговор
    Оги пак реши да се появи. Какви ползи, какви благодарности. Кантарджиев е единия от виновниците да измрат толкова много хора. Огъваха се и се подмазваха на ББ и правеха каквото им нареди. Забавиха въвеждането на строги мерки и болниците се задръстиха, хората мряха по стълби и коридори, а много не можеха изобщо да се вредят за болница. Благодарности? Надявам се да отговарят за това което причиниха на толкова много хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове