Last news in Fakti

9 Юни, 2021 20:38 2 469 24

Ген. Гяуров разкри използват ли се службите за политически цели

  • ген. димо гяуров-
  • служби-
  • подслушване

Той подчерта, че информацията от службите има за цел превантивност или да се вземат правилни конкретни решения

Ген. Гяуров разкри използват ли се службите за политически цели - 1

"Съмнявам се, че всички искат да научат дали са били проследявани, когато встъпят в управление. Службите са мощно оръжие, което може да е изключително полезно в тежки моменти и в ежедневието. Успешното боравене с тях е много полезно", това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Според него, за да се отсъди, че дадена служба е работила за предишен премиер, трябва да има данни. Той допълни, че досега е изглеждало, че системата е достатъчно надеждна.

"Десетина години имаме устройствени закони, които регламентират дейността на службите, има и ротация, мислехме, че всичко е наред, но изглежда, че не е било така. Дългите отпуски на ръководителите будят подозрение", посочи бившият директор на Националната разузнавателна служба и добави, че системата е достатъчно надеждна, ако се спазват правилата.

Той подчерта, че информацията от службите има за цел превантивност или да се вземат правилни конкретни решения, слабите места в системата са субективния фактор, възможно е да има злоупотреба със силата, която предоставя дадена служба.

За санкциите на лица и фирми в България от страна на САЩ Димо Гяуров заяви, че разузнаването няма отношение по прилагането на закона "Магнитски", а самото обявяване за него не е било изненада.

"Държавата трябва да бъде много внимателна с този проблем. Публикуването на имената не е нарушение на права, а цели да се предпазят останалите, самият закон "Магнитски" е насочен към ограничаване контактите с такива лица и фирми", заяви още той и предупреди, че са възможни обжалвания и ощетяване на държавата и данъкоплатците. А всеки заинтересован трябва да се консултира директно с американските власти, за да се избегнат проблеми и грешки.

Относно инцидента с МиГ-29 и майор Валентин Димитров Терзиев, Димо Гяуров изрази надежда, че пилотът ще бъде намерен, а отговорите на въпросите, които се задават в момента, трябва да се изчакат от разследващите органи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дали е така

    8 3 Отговор
    Тоя не беше ли приятел на Антонина Стоянова?
  • 2 Женаральо

    10 3 Отговор
    Който върви с титлата напред, няма много какво да каже.
  • 3 Сатана

    6 5 Отговор
    Бай Димо,кАжи дали службите подслушват всички подлоги продаващи Родината ни за жълти стинки на военнолюбци желаещи България да е фронтова държава?
  • 4 русенец

    21 4 Отговор
    Г-н Гяуров е първият случай в историята, когато от ефрейтор се става генерал. Калинка. И Хитлер е бил ефрейтор, но не си е позволил да си даде генералски чин. Не четох статията, мненията на калинките не ме интересуват.
    ...
    Аман от генерали в тази опоскана държавица, аман от вождове! Индианци не останаха!
  • 5 :):):):)

    5 2 Отговор
    Диме,за всичко се използват.За лично облагодетелстване също.Затова недей да съчиняваш всичко знаем
  • 6 Хмммм

    9 3 Отговор
    Този го направиха шеф на разузнаването,много млад ,навремето. Защо? Много кадърен..... или нещо друго?

    Коментиран от #8, #21

  • 7 Последния Софиянец

    7 4 Отговор
    Поздрави от Съдебната палата! Гешеф е позор! Оставка и затвор!Утре 8 30 пред ВСС ще посрещаме Лаура Кьовеши.
  • 8 Резил

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хмммм":

    Срамота е тоя от ефрейтор да стане генерал, а офицери на по 20 години служба, я стигнат полковник, я не. Абе нема смисъл...
  • 9 Перо

    9 3 Отговор
    И какво разбира случайника мл.сержант от запаса от служби и разузнаване.Колкото Атанасов, толупа и една плеада измислени генерали /парашутисти/,не ставащи и за чеп за зеле!
  • 10 Аз негодника

    4 1 Отговор
    Америка е държава, в държавата...Всичко се контролира от ТРАНС НАЦИОНАЛНИТЕ КОМПАНИИ...Памперсовия президент е марионтката на сорос...Какво бъдеще имат тия джендъри с наркомански наклонсти бе Генерале...Та ни ги сочиш за пример и подръжание...Имат ни за африканска държава...А ти пък се правиш на местни шериф...С ТЕНЕКИЕНАТА ЗВЕЗДА...
  • 11 Службите на Борисов

    6 4 Отговор
    Какви Служби какви офицери бе,заради тези седя като затворник вкъщи щото съм наричал Борисов диктатор,а Гешев герон.тофил,само СРС в задника дето не ми завряха,то бяха заплахи, пращаха ми биячи,то не бяха чудеса!
  • 12 Хаберий

    5 4 Отговор
    На тоя боклук и американска подлога много често му дават думата. Да не би да го подготвят да сменя А. Атанасов?
    Ще бъде огромна грешка.

    Коментиран от #20

  • 13 Само че

    4 3 Отговор
    Много приказки и нищо, а само недомлъвки като "много мощно оръжие", "трябва да има данни", "досега изглеждало", "ако се спазват правилата", "възможно е да има злоупотреба". Не стана ясно нищо от това интервю г-жо Атанасова освен, че досега всичко поне на вид е добре(на вкус не се споменава), оръжието е много мощно, но е възможно да не работи заради злоупотреби ако някой някъде има данни за това, иначе по принцип по инструкция би трябвало да си работи перфектно. Дали работят правилно службите и къде трябва да се пипне от настоящата власт явно ген. Гяуров не знае, не се интересува или не иска да разкрие в това интервю с звучното и заблуждаващо заглавие
    "Ген Гяуров разкрии използват ли се службите за политически цели".
  • 14 безпартиен

    5 2 Отговор
    Така както гледам ние сме държавата с най-много генерали и професори на глава от населението!

    Коментиран от #24

  • 15 мда

    5 2 Отговор
    Този капрал, ако е ген.Аз съм маршал.
  • 16 Баце

    2 0 Отговор
    Подкрепям с 200, службата беше надеждна
  • 17 безпристрастно

    2 0 Отговор
    кой ли му верва на тоя смешник
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 секс пистолс

    0 2 Отговор
    долу калпавия руски лумпенпролетариат!Да живее световнното класоосъзнато анархистично движение Анархи ин Ю Кей!!!
  • 20 Не бъркай

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хаберий":

    Атанасов с тоя.
  • 21 Големия

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хмммм":

    Катър.
  • 22 big

    1 0 Отговор
    По принцип е прав за службите и какви са техните реални цели и задължения. Проблема е, че те се използваха за други цели и това доведе до състоянието в което сме: разграден двор за чуждите разузнавания, ширеща се корупция и клиентелизъм, абсолютна негодност и непрофесионализъм водещи дори до национално предателство!
  • 23 Този убеден

    1 0 Отговор
    "антикомунист" е просто слагач - вие преценете - комсомолски секретар -или, както му казваха, "секретар на УК на ДКМС" на Първа езикова гимназия - Варна, където е приет за член на БКП - един от най-младите комунисти /вероятно би спорил за титлата "най-млад член на Партията " с Боико Борисов "./ Въпреки че е завършил право, не се възпротиви, когато бракоразводният адвокат П.Стоянов и под давление на А.Стоянова го произведе за една вечер от ефрейтор в генерал в нарушение на един куп изисквания и норми, а СДС го назначиха за главен разузнавач и контраразузнавач на България въз основа на неясни мотиви. И защо му давате дума на този компетентен по нищо псевдоспециалист?
  • 24 А може би

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "безпартиен":

    и с най-странно съотношение между адмирали и бойни корали в света - просто корабите са по-малко от адмиралите...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове