Last news in Fakti

15 Юни, 2021 14:52 1 605 32

Петков: Разпоредих всички завършени язовири да влязат в експлоатация

  • кирил петков-
  • язовири

Като резултат от дейностите по прозрачност той посочи „осветляването“ на ББР

Петков: Разпоредих всички завършени язовири да влязат в експлоатация - 1
Снимка: БГНЕС

„В Министерството на икономиката през последния месец разделихме дейностите на два вида - дейности по прозрачност и дейности по икономически растеж. Както в дейностите по прозрачност целяхме да покажем не само ако нещо се е вършило не както трябва, но и да подобрим работата занапред“, заяви служебният икономически министър Кирил Петков по време на отчета на дейността на служебния кабинет.

Като резултат от дейностите по прозрачност Петков посочи „осветляването“ на ББР, която е дала на осем фирми 946 милиона лв. Впоследствие е сменен уставът на трезора и е поставен лимит на кредитите от 5 милиона лв.

„Създадохме комисии по прозрачност и контрол в Държавната консолидационна компания и Агенцията по експортната застраховане. ДКК беше изхарчила 630 милиона и имаме резултат от 10 язовирчета и първите три проверки показаха, че не са влезели в експлоатация. От вчера съм дал разпореждане всички завършени язовири да влязат в експлоатация. Вече всеки договор с външен изпълнител ще бъде разглеждан от тези комисии по прозрачност, за да не се дава повече два пъти от пазарната стойност за бетон“, каза Петков.

„По отношение на икономическия растеж заедно с министър Асен Василев стартирахме Програмата за възстановяване, където над 2,5 милиарда лева ще бъдат достъпни за малки и средни предприятие в партньорство с търговските банки в момент, когато няма актуализиран бюджет и мерките бяха прекратени“, каза Петков.

Съвместно с вицепремиера Атанас Пеканов се работи по плана за възстановяване и са осигурени 500 милиона повече за бизнеса.

„Вкарваме Европейската инвестиционна банка като партньор, така че да има прозрачност при харченето на парите“, каза икономическият министър.

Като друг приоритет в икономиката Петков отбеляза инициативата „Три морета“, на която България ще бъде домакин.

Работи се, за да се осигури присъствието на представители на „Гугъл“ и „Амазон“, които да дойдат за пръв път у нас. Българският бизнес ще има шанс да се срещне с компании от чужбина. Целта е това събитие да не бъде просто снимки и първи запознанства, а да докара реални сделки.

За целта търговските аташета са инструктирани да поканят колкото се може повече представители на фирми от страните в инициативата „Три морета“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    11 22 Отговор
    Този вече и на Господ разпорежда...да напълни язовирите !!!?
  • 2 лют пипер

    12 1 Отговор
    Петков: Разпоредих всички завършени язовири да влязат в експлоатация. Да влезе в експлоатация и язовирът на ТЕЦ "Перник"-бивш!
  • 3 Българка

    26 11 Отговор
    Министър Петков е един от силните министри на служебното правителство! Аплодисменти! Той показва на следващите как се работи в полза на българите!
  • 4 зелен петел

    10 2 Отговор
    Бетон и само бетон. Където и да погледнеш все е бетон. Бетон на морето,бетон в планината,бетон на полето,бетонираха България,като пистата на военното летище в Долна Митрополия.
  • 5 До тук

    6 5 Отговор
    Всичко добре правите. Бо какво ни грее присъствието на Гоогле и Амазон.
    Да не отворят производствен център.
    Смешно е .
    Трябва производство регистрирани фирми тук в България. А не коол центрове, и офшорки .

    Коментиран от #7

  • 6 То тъй, ама...

    16 0 Отговор
    Сигурен ли си, че са завършени ? Да няма после, 'бегай-й' , като ги напълнят ? Щот, тая практика да ремонтираме, ремонтираното, при язовирите не върви. ''Ония'' не са глупави, че ги държат празни.
  • 7 И кое

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "До тук":

    точно добре правят,като до момента нищо не са направили ?

    Коментиран от #30

  • 8 Миризлив пор

    7 9 Отговор
    Този пращи от акъл! Моля някой да му обясни, как започва сухото време и няма как да се напълнят язовирите, пълнят се зимно и пролетно време.
  • 9 Пунта Канна

    9 7 Отговор
    Първо източете язовирите и отидете да се снимате, за да видят хората как ГЕРБ са ги оставили, а след това пак ги напълнете и ги пуснете

    Коментиран от #13

  • 10 ????

    7 0 Отговор
    Не трябва ли първо да се провери качеството на ремонтите?

    Коментиран от #18

  • 11 Хихи,разпореждания

    3 4 Отговор
    Аз разпоредих пък на ч@рката си да е в бойна готовност постоянно,ама тя изпълнява само когато сама си реши..
  • 12 Ноеви ковчези

    10 6 Отговор
    Нали се сещате герберастите, що ги държат празни, щот напълнят ли ги после ще има потопи?? Кога ГЕРБ са направили нещо качествено без проблеми ??? Затова и не ги пълнеха за да няма жертви? В тази връзка, шом ше ги пълнят хорат под язовирите да вземат мерки и да почват да се правят на НОЙевци!

    Коментиран от #16

  • 13 111

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пунта Канна":

    Стига първо да кажеш как се източва празен язовир. Не сте работили в тях, докато са били пълни, нали?

    Коментиран от #22

  • 14 ГЕРБ

    5 12 Отговор
    Абсолютен тъпанарХарвадцйа помия
  • 15 Много ме кефи

    10 1 Отговор
    " разпоредих". Тоя се подиграва на Бойко
  • 16 Фактите говорят друго

    4 10 Отговор

    До коментар #12 от "Ноеви ковчези":

    Нали се сещате, че имаше суша, сега потоп, но водна криза ГЕРБ не остави, защото Ревизоро си беше на мястото и например отърва перничани от безводието и занемареното водоподаване , смени тръби и всичко необходимо.Забравихте ли от репортажите, как вадеха тръби изгнили, слагани още по времето на бай Тошо.Сега имат вода, и ако ГЕРБ отново управляват ще имат и много други придобивки А вие си лайте няма лошо, щом това ви отпуска и лекува от злобата😂😂😂😂
    А новото министърче докато не изведе торба сол в управлението, не трябва толкова да се изхвърля, защото такива като него ги видяхме какво направиха по времето на Царя😂😂😈

    Коментиран от #17

  • 17 скрийте се

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Фактите говорят друго":

    Първо, няма никога повече да управлявате. Второ, ако ви пукаше за хората, нямаше да чакате 10 години да подмените водопровода на Перник от байтошово време! И трето, хейта в мрежата не лекува всеизвестната ви безполезност!!!
  • 18 ха-ха

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "????":

    Ще се провери на пролет. До тогава време много. Да му мислят новите :-) :-)

    Коментиран от #19

  • 19 аха

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "ха-ха":

    А не трябваше ли вие старите да си свършите работата до края на мандата? ВИЖДАТЕ, че няма гаранция за приеизбирането ви!

    Коментиран от #24

  • 20 Пловдивско

    5 3 Отговор
    Какво проверявате,като в града на Апостола се стартират проект след проект за безмислени модернизации на вече направени обекти,чрез кухи новорегистрирани фирми,свързани с кмета и ГЕРБ предприемачи ,голямо източване на пари......
  • 21 ГЕРБ кадър

    2 4 Отговор
    Ще хванете на някой цървула,нашата схема е желязна.Имаме адвокатски кантори,средствата се прехвърлят чрез нови фирми....потоците от пари течат.....

    Коментиран от #29

  • 22 Пунта Канна

    5 8 Отговор

    До коментар #13 от "111":

    Нали се видя на сателитните снимки как язовира е бил пълен на 31.05.2021, а изведнъж Киро Харварда отива след 10 дни и вече е празен.

    Коментиран от #26, #32

  • 23 www

    3 2 Отговор
    Не знам защо язовирите трябва да се въвеждат в експлоатация от министъра на икономиката, но му препоръчвам да чете закона за устройство на територията!
  • 24 ха-ха

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "аха":

    Ние сме временните и както се казва -тя наш'та са видя, пък старите и младите да се оправят.:-) :-)
  • 25 JEFF

    4 3 Отговор
    Това добре, но дали са завършени? Няма да се очудя, ако всичко е само на хартия. ГЕРБ не могат да довършат нищо, дано няма аномалии.
  • 26 На Канна пунтата

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пунта Канна":

    Ами, мистерия.
  • 27 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЛАЛАМ -ЛАЛАМ -ТРАЛАЛА - АЗ СЪМ БЪЛГАРСКИ ТЪПАК СЕГА !!! МЪНДЮ - НОВОВЛАСТ : ЯЗОВИРИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 400 И ВСИЧКИТЕ СА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ !!!! ТРИ НЕ РАБОТЯТ - ГЛАВОУМНИЙ НЕДОКАТ - ОТ + И + ЯЗОВИРИ В БЪЛГАРИЯ !!! ПАРИТЕ НЕ ТИ ДАВАТЖИВОТ ПЕТКОВ - ТЕ СА ОТ МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА !?!?!?
  • 28 КИРЧО МИНИСТЪРЧЕТО

    0 2 Отговор
    КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ТЕБЕ ЗА НЕЩО....
  • 29 БСП ДЕЕЦ

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "ГЕРБ кадър":

    И НИЕ СМЕ В СХЕМИТЕ....ИЗТОЧВАМЕ ЯЗОВИРИ ЗА ЧАСОВЕ.....
  • 30 Спират

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "И кое":

    Парите на шишибойко, и крадците около тях.
    Е това добре го правят.
  • 31 Юпи скакалците

    1 2 Отговор
    Сегашните кирилпетковци, асенвасилевци и атанаспекановци доста напомнят за подобната им каста на крaдците c бeли якички oщe oт прaвитeлcтвoтo нa Кoбургoтa – разните милeнвeлчeвци, никoлaйвacилeвци, плaмeнпeтрoвци и т.н., кoитo зaeднo c кoбургoтcкaтa лиcицa и те с ослепителни харвардски усмивки изпотaрaшихa дe щo мoжaхa в държaвaтa, пa ceтнe ce oттeглихa нa тъмнo в бърлoгитe cи за дa хрaнocмилaт нeoбeзпoкoявaни от никого...
  • 32 фтппх

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пунта Канна":

    Кои манипулираните снимки ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове