Last news in Fakti

16 Юни, 2021 23:30 1 673 28

Цветанов: Скандалите носят дивиденти, но в дългосрочен план това не е работещо

  • цветан цветанов-
  • сигурност-
  • скандали

Според Цветанов е възможно смените в службите за сигурност и разузнаването да имат връзка с разкритията за шпионаж от страна на Русия

Цветанов: Скандалите носят дивиденти, но в дългосрочен план това не е работещо - 1
Снимка: БГНЕС

ПП „Републиканци за България" одобрява промените в сектор „Сигурност", които имат отношение към провеждането на предсрочните парламентарни избори, свързани с ръководителите на Областните дирекции на МВР. Това каза в интервю за предаването „Това е България" на Радио „Фокус" Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България", водач за 1 МИР-Благоевград и 4 МИР-Велико Търново на листата на партията под номер 21.

Според Цветанов е възможно смените в службите за сигурност и разузнаването да имат връзка с разкритията за шпионаж от страна на Русия. „На последните избори останахме с усещането, че системата на МВР не си свърши работата, за да предотврати купуването и нерегламентираното въздействие на избирателите със способи и методи, които бяха приоритет на управляващите.

По отношение на теми, свързани с разузнаването и службата за сигурност, законодателят много ясно е разписал правомощията както на изпълнителната власт, така и на президентската институция. Когато се правят кадрови промени на висши нива в сектор „Сигурност", винаги има съгласувателни процедури между президентство и изпълнителна власт. В момента обаче знаем, че едноличното назначаване от президента Радев води до възприятието, че президентът решава какви ще бъдат промените и рокадите, а не волята на изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет, назначен от Народното събрание", обясни Цветан Цветанов.

Той допълни, че няма информация до каква степен тези агенции са въздействали на изборния процес, но ако има подобни доказателства, те трябва да бъдат упоменати. „Нека да припомним, че през последните няколко месеца имаше сериозни опити от Русия, много бяха случаите за шпионаж на територията на страната ни. На работна среща на НАТО преди седмици имаше изслушване на председателите на ДАНС и разузнаването.

Бяха дадени високи оценки. Силна подкрепа получи страната ни в това противодействие на засилващото се руско влияние както по шпионажа, така и по дезинформационните кампании, които се водят от тяхна страна", допълни Цветан Цветанов. Цветанов определи подслушването като тема, която може да провокира политически дебат и противопоставяне, но за да отклони погледа от реалните теми и политики, които вълнуват гражданите.

„Крайно време е да се научим да чертаем хоризонт и перспектива за политически решения. Скандалите носят дивиденти в краткия политически хоризонт на всеки политически играч, но в дългосрочен план това не е работещо за държавата. През последната година влязохме в политическа турбулентност, която вероятно ще продължи. Има много политики, които чакат стабилно правителство и стабилно парламентарно мнозинство. Хората искат решения, а не политиците да ги призовават да отиват отново на избори.

Трябва да се намери консенсус по важните политики, които нямат политическо противопоставяне. Силата на демокрацията е да чуеш и различното мнение, но и да обединиш енергията, за да бъде тя полезна за страната ни", допълни Цветан Цветанов. Сред приоритетите на ПП „Републиканци за България" са електронното управление, върховенството на закона, политики за хората и подпомагане на малкия и среден бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chi

    37 2 Отговор
    Тоз разбойник иска отново грозде да яде...
  • 2 Daniel

    34 1 Отговор
    То бива да си жалък, но чак пък толкова
  • 3 Митко

    24 1 Отговор
    Децата на шофьорите на номенклатурите ги поставиха за ръководители . Гавра . Гнусно е . Народа търпи и нищо не прави .
    Може да има и деца на чистачки на тоалетните назначени някъде за поставени лица някъде .
    Истинските диригенти на прехода , истинските престъпници и крадци стоят в сянка , страхуват се да излезнат с лицата си , защо ли ? Явно са отговорни за големи зверства и геноцид .
  • 4 Абе клюн мафиотски

    23 2 Отговор
    Трябва да бъдеш разследван. Мафиот.
  • 5 Айде бе

    7 9 Отговор
    Нищото, наречено Цвъчко одобрява нищото, наречено служебно правителство....😁
  • 6 Хон Гил Дон

    21 2 Отговор
    Цецо Цветанов е истинската Мата Хари!
  • 7 Hoho Boho

    19 4 Отговор
    Какви скандали бре!

    Това, че става публично това, което всички го знаем:

    - как мафията действа;
    - как ни крадат;
    - как се купуват избори и т.н.

    НА ТОВА СКАНДАЛ ЛИ МУ ВИКАШ, БРО?
  • 8 Слави Трифонов

    16 2 Отговор
    Охооооо - патерица на ГЕРП ли надушвам?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Румен

    14 0 Отговор
    Нещо меришещо в асансьор
  • 11 Цецо Наглецо - Ушите на Дс...

    8 1 Отговор
    Подчинението на народа се постига с глад,мизерия,неграмотност.Понякога им се подхвърля някой грош и всичко утихва .Точно преди избори се раздават заплати на дър.служители,военни,полицаи,удвояват почти учителските заплати и т.н.Това са техните избиратели ,принудени да кажат на роднините си как се гласуват правилно.Ами мъртвите души?...?!?Със зъби и нокти пречат 100 процентово гласуване с машини.Направиха миш-маш с хартиени,за да не се хване края на замисъла им.Е , постигнаха го.Сега най-безочливо не искат да си тръгнат.Господи,смили се над българския народ и му помогни да изпълзи от ямата, в която е попаднал заради мижави 30-50 лв .Номер 23 за да си върнем България.
  • 12 Фиуууууу

    4 0 Отговор
    Май брада ще си остави Цв.цв.
  • 13 sbs no КОМУНИСТ

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цветанов: Скандалите носят дивиденти, но в дългосрочен план това не е работещо
    КАКТО НАВРЕМЕТО -ПРЕЗИДЕНТА ПЕТЪР СТОЯНОВ -КАЗА ------НА ПРЕМИЕРА ИВАН КОТОВ ---КАЖИ СИ ИВАНЕ ------ГОСПОДИН ---СТОЯНОВ КАКВО ИМАШЕ ДА СИ К8АЗВА--ИВАН ----ТОВА ЧЕ ТОЙ ТИ ОТГОВОРИ ------НЕ ЗАБРАВЯЙ -КОЙ ТЕ ИЗБРА -ТОВА ЛИ БЕШЕ ------ВСИЧКО СЕ ПОВТАРЯ -----ДВЕ ГРУПИРВОВКИ ---СИНЯ И ЧЕРВЕНА ----НИЕ --ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СМЕ -ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО ИМ
  • 14 Хахаха

    5 0 Отговор
    Физкултурникът разбира от вътрешни и външни работи....но главно от печелене на избори. Защо още не е в затвора ??????????
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ха ха

    9 0 Отговор
    Не е работеща твоята асаньсорна партия Цвъки...
  • 17 Гнида

    6 0 Отговор
    Артекс .....
  • 18 Хаджи Генчо

    9 0 Отговор
    Пускай водата и да се отрича в канала. Иначе е за затвор.
  • 19 Гост

    9 0 Отговор
    Борсука се иза@ка и той.
  • 20 Давид

    7 0 Отговор
    Нагъл бандит
  • 21 СусБе

    5 0 Отговор
    Тоя не му ли стигат апартаментите бе?!
  • 22 БиБи Болд сме Бютифул

    4 0 Отговор
    Борисов има рецидив да атакува и отстранява политици с три дъщери Софиянски Цветанов и най вече София с дъщерите Вяра Надежда и Любов
  • 23 На тоя

    4 0 Отговор
    милиционерИН само дивиденти са в главата
    му ! Наглост и селски хитрини до пълна нетърпимост !
  • 24 Черен Петър

    0 0 Отговор
    На този трябва да му се забрани да се явява по медиите със съдебна заповед! Има няколко екземпляра, които са толкова противни за целокупния български народ, че не могат да ги гледат и един от тях е и този...Всеки път, когато цъфне по медиите, изсипва една кола глупости и лъжи...Отрежете му достъпа до публичните медии! Нямаме нужда от лъжци и ограничени хора, а този е точно такъв...
  • 25 пешо

    1 0 Отговор
    цвъки измамника .
  • 26 Джоко

    0 0 Отговор
    Този не го ли замразиха във фризера докато позабравим неговите гафове? Кетчари, безумията с грнооряховските лекари, апартамент гейт и изборните маневри в кварталите на богатите! Какво ни казва- чакам да забравите. Това се помни и дава за лош пример. Да прави фондация и да се прави на експерт като Дянков и Роси Плевнелиев.
  • 27 хаберих

    0 0 Отговор
    Цветанов: Скандалите носят дивиденти, но в дългосрочен план това не е работещо. Дивидентите носят апартаменти,апартаментите имат асансьори,но в дългосрочен план асансьорите се повреждат и не работят. Не бива да им се плащат заплати,ъъъъъ,ремонтите,де!-рече Цвъцко.
  • 28 123

    0 0 Отговор
    Цецо асансьора е вреден за бг народа и е за Белене
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове