Last news in Fakti

17 Юни, 2021 14:12 1 625 10

България има нужда от ум, твърда и последователна политика

  • владислав панев-
  • корупция-
  • демокрация-
  • българия

Манталитет на огромни комисиони от еврофондове и обществени поръчки, от толериране на "нашите"

Изборите наближават и отново мисля да съм в ролята на надписите на кутиите от цигари. Не стойте прекалено много в социалните мрежи до 11 юли. Ще се излива пропаганда от всички страни (и от нашата разбира се, макар че се стремя да съм максимално позитивен).

Това е негативното на Фейсбук - фаворизира най-радикалното говорене, което често си е чист хейт без никаква полза.

Това коментира във "Фейсбук" съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев.

А България има нужда от точно обратното - умна, последователна, но и твърда политика, която да промени държавата, като я нареди сред световните шампиони. Напред да излязат добрите качества на кандидатите да управляват, не просто омразата и ненавистта.
Това не значи да се умерени с престъпниците, които завладяха държавата. Те са като пиявици и трябва да бъдат отстранени от позициите си ако искаме бъдещето ни да е добро. Манталитетът ГЕРБ е просмукал управлението, а точно той е вреден. Манталитет на огромни комисиони от еврофондове и обществени поръчки, от толериране на "нашите".

На 4 април свалихме този манталитет завинаги, на 11 юли ще започнем да променяме играта. Така че да няма повече наши и ваши, всички да са равни пред закона и институциите. Така да се родят бизнес шампионите, които предлагат най-добри продукти на потребителите у нас и по света. А не тези, които правят най-добре далавери с държавата, като в същото време потъпкват инициативата и предприемачеството.
България има своите успешни примери.

Трябва да ги показваме повече и да подобряваме средата, за да бъдат пример за подражание на децата ни. Намираме се в уникален етап от световната история, когато родителите са убедени, че децата им ще живеят по-зле от тях. Това е голямото предизвикателство, с което да се справим. Всичко друго е ала бала.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванко 1

    3 9 Отговор
    Е как да е умна, с един Кавун начело ве.
  • 2 перничанин

    5 4 Отговор
    Няма да гласувам за теб!
  • 3 Електра

    7 9 Отговор
    Още ли никой не разбрал, че Узунов е маша и куче касичка на Кауна. Дали изчадията, като Канна Рачева, Кулезич, Дачков, Жени Марчева, В. Николаев и други поръчкови на Каунската хунта и комумафия мисирки, ще отразят тези далавери. Дали ще отразят и видеото с Корумпирания митничар, за пакетите с рушвети давани ни Узунов, куче касичката на Кауна Радеф, НЕ ВЯРВАМ. Народа ни обаче не е глупав и знае, че освен пури е имало и пари, и ще накаже Хунтата на Корумпирания Каун...
  • 4 русенец

    8 3 Отговор
    Не знаех, че има и Зелено движение. Предполагам, че също е на държавна издръжка. да взема да организирам едно пембяно движение, че и на мен не ми се бачка.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Така е

    4 6 Отговор
    Къде акъл в изкуфяли тикви? Ще се оправят нещата, важното е, че Баш Тиквата и червенотиквеничковчетата ги изметохме!

    Коментиран от #8

  • 6 Славчовист

    2 1 Отговор
    Ще променяме играта! Забрави за правилата!
  • 7 Зелен

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Ааа! Това е НПО! Караме на грантове!:0
  • 8 Метач

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    Ураа!
  • 9 перничанин

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    На издръжката на Сорос е, те тия са джендърите.
  • 10 dfu

    1 0 Отговор
    България има нужда не само от ум и твърда последователна политика, а и от много умове и ръце, които да изкоренят тиквенските модели и манталитет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове