Last news in Fakti

19 Юни, 2021 09:50 1 346 27

Данчев: Предлагаме мащабни и конкретни мерки с внимание към засегнатите сектори

  • димитър данчев-
  • бсп-
  • икономика

Данчев разясни какви са плановете на БСП за подкрепа на малкия и среден бизнес, който претърпя тежки последици

Данчев: Предлагаме мащабни и конкретни мерки с внимание към засегнатите сектори - 1
Снимка: БСП

"Ковид кризата удари българската икономика асиметрично. Някои сектори бяха по-силно ударени от други, по-малко засегнатите възстановиха вече до голяма степен нивата на приходите си от 2020-та и 2019 г. Доходите в сектори като туризъм, транспорт, ресторантьорство и преработваща промишленост осезаемо са намалели.

По мое мнение именно в тези сектори трябва да продължат мерките за подпомагане. Кредитите, които се предлагат на фирми не са най-справедливата антикризисна мярка. Липсата на грантова подкрепа към по-малките фирми не дава яснота как ще могат да вземат въпросните кредити, като няма как да ги обезпечат", заяви Димитър Данчев, водач на листата на "БСП за България" в Добрич в ефира на "Предизборно студио" по БСТВ.

Данчев разясни какви са плановете на БСП за подкрепа на малкия и среден бизнес, който претърпя тежки последици: "Ние от БСП предлагаме мащабни и конкретни мерки, обърнати с внимание към засегнатите сектори, но и към малките и средни предприятия като цяло. Ще продължим да предлагаме онази краткосрочна икономическа мярка, с която да не се начисляват лихви по дължимите данъци от бизнеса, защото това ще даде шанс, особено на сектори като ресторантьорство и хотелиерство да заработят нива, като онези преди Ковид пандемията.

Подпомагането на износа на малките и средни предприятия чрез увеличаването на застрахователния капацитет на българската агенция за експортно застраховане е крайно необходим. Не стана ясно дали ще има такова увеличение, въпреки че чухме, че служебното правителство предвижда да ревизира дейността ѝ. Това може да се случи само при наличие на едно работещо правителство, което да актуализира държавния бюджет. До началото на този месец са изплатени едва 17% от средствата, които имат да получават малките и средни предприятия, предназначени да бъдат помощ за първата вълна на Ковид.

Кандидатът за депутат коментира откриването на предизборната кампания на БСП в Добрич: "Листата на БСП в Добрич се състои от 12 човека с различни професии и експертен опит в различни сфери. Има сериозно представителство на отделните общини. Имаме една от най-балансираните откъм професионализъм и политически опит листи в страната. Пандемията вече не ни ограничава и може да правим срещи с жителите на областта и представителите на отделните професионални гилдии в страната“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    5 0 Отговор
    Освен Ковид-кризата,България я удари и шкафче,асансьор,тераси,аптеки,горива уж евтини и други щуротии,все в тоя ред
  • 2 Да бе

    2 1 Отговор
    В тая полит агитация, освен отлагане на дължими данъци, друго не пише. Дават точно толкова, колкото и предишните, нищо и половина
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДРУГАРЕ, КВО ПРЕДЛАГАТЕ

    2 1 Отговор
    КАТО НЕ МОЕТЕ ДА ГО ИЗПЪЛНИТЕ...ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ ВЪРВЯТ ЯКО НАГОРЕ.....НАМАЛЕТЕ ГИ.....ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ

    Коментиран от #6

  • 5 ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ

    1 1 Отговор
    БСП...СПИ

    Коментиран от #19

  • 6 0808

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "ДРУГАРЕ, КВО ПРЕДЛАГАТЕ":

    .... мразя гроб, но и бсп са мерзав-и!! Преди избори ни свалят звезди от небето, но отдавна не им вервам... 5%.
  • 7 ЧАЛГА ТАЙМ

    2 1 Отговор
    ЧАКАМЕ СЛАВЧО И ТОШКО ДА СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ...НАРОДА ГЛАДУВА

    Коментиран от #13

  • 8 Българка

    1 1 Отговор
    Непрекъснато се говори за мерките за подпомагане на туризъм, ресторантьорство. БСП поставят за преоритет и сектор транспорт. В служебното правителство според мен най-слаб министър е този на транспорта. Там има мъгла и пълно мълчание. Поне аз не съм чула нищо от служебния министър. Да не би да е излязъл в отпуск? Всички знаем за огромните проблеми в БДЖ. Всички знаем за огромните безобразия с подаръка, който направи бойковото управление на концесионара на летище София. Този подарък ощетява българите с милиони. Всички знаем за голямата чувствителност на избирателите за манипулациите на изборите от Михаил Константинов и Информационно обслужване! Но. пълно мълчание. Според мен служебният министър трябва да бъде "събуден" или изгонен. Очакваме назабавното отстраняване на Мишо Константинов.Нали честните избори са преоритет
  • 9 .......

    2 3 Отговор
    УЖ В ЛЕВИЦАТА БЯХА ПТОТИВ ДЖЕНДЪРИТЕ А ПОНЕ ТРИМА И ТОЗИ МЯСАТ НА ДЖЕНДЪРИ ,КОРНИ НА РАЗГОНЕН БИК МЯСА

    Коментиран от #11

  • 10 БСПрче МЛАДО

    1 2 Отговор
    ВИЖ ЦЕНИТЕ...ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА ЧЕ МИЗЕРСТВАТ...НЕМАТ ПАРИ ЗА ХЛЯБ И ОЛИО....
  • 11 ДРИС

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от ".......":

    АМИ ТО В МЛАДЕЖКИТЕ СТРУКТУРИ НА ГЕРБ И БСП СА САМО ДЖЕНДЕРИ,ТАМ НОРМАЛЕН НЯМА ДА ОТИДЕ
  • 12 Тошко

    0 1 Отговор
    Преди изборите всички сте готови на всичко и обещания до небето а после си го местите в другия крачол
  • 13 LOSHIA

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЧАЛГА ТАЙМ":

    ЗА ТЕБЕ И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ЦЕНИТЕ ЩЕ СА МНООООООГО,МНОГО ВИСОКИ
  • 14 .......

    2 1 Отговор
    ТОЗИ И ТРИМА ДРУГИ ОТ БСП МЯСАТ НА ДЖЕНДЪРИ ,А КОРНИ НА ЖЕНСКИДЖЕНДЪР С ПРЕВИШЕН ТЕСТОСТЕРОН
  • 15 све

    1 1 Отговор
    Коцето ще довърши вилата край морето и ще вземе новото Мондео.
  • 16 ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ

    0 1 Отговор
    БСП МИ ПРАВЯТ ПРОГРАМИ......
  • 17 ДАНЧЕВ, НАЛИ МЕРКИТЕ НА БАЦЕТО

    1 2 Отговор
    НЕ ДЕЙСТВАХА...СЕГА НЕЩО ОБРЪЩАТЕ ПАЛАЧИНКАТА....ЩО ТАКА БЕ ДРУГАРЮ ДАНЧЕВ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДРИС

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ":

    БСП СПИ!!!!ЗА НЕЯ ТОВА Е НОРМАЛНОТО И СЪСТОЯНИЕ.ОПИТВА ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ МИНАЛОТО СИ ,НО НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ.ВСИЧКИ ЗНАЯТ,ЧЕ ТЯ Е ЧАСТ ОТ МАФИОТСКИТЕ СТРУКТОРИ И ОТНОВО СЕ ОПИТВА ДА ИЗМАМИ НАИВНИТЕ СИ ИЗБИРАТЕЛИ.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хайахахаха

    0 1 Отговор
    Подпомагане, но с условия. Типично за Октопода БСП. Не мерси! Нямам намерение да гласувам за социалисти, които не знаят какво е социализъм!
  • 23 Хайде успех

    1 0 Отговор
    Успех на БСП и да си увеличат тройно гласовете им пожелавам!

    БСП е социална партия, грижеща се и за хората,ако имаш шанс да победят и управляват, България ще е доста по-добре!
  • 24 НАДЕЖДА

    1 0 Отговор
    НАДЯВАМЕ СЕ БСП ДА Е СРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАРТИИ , А ВЪЗРАЖДАНЕ ДА ВЗЕМЕ ПОНЕ 10-15% , ЗАЩОТО ТОВА СА ПАРТИИ МИСЛЕЩИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО !

    Коментиран от #27

  • 25 ДАНЧЕВ, ВИЖ ЦЕНИТЕ, ЯКО НАГОРЕ

    0 0 Отговор
    НАПРАВИ НЕЩО.......ДЕЙСТВАЙ...СТИГА С ПРОГРАМИ И НАМЕРЕНИЯ
  • 26 МУЦКИ

    1 0 Отговор
    В ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО ИМА КОЕФИЦИЕНТ ЗА ТЪПАНАРИ КАТО ВАС ПО 1.75 АЙДЕ ЧЕСТИТО / ПОЗДРАВИ ОТ ПИНГВИНА /
  • 27 ПСИХИАТЪР

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "НАДЕЖДА":

    ПИЧ ЗЕМИ СЕ ПРОВЕРИ АКО Я КАРАШ ТАКА ЩЕ СТИГНЕШ ДО ДЕПРЕСИЯ И ЖЕЛАНИЕ ЗА МАСОВИ УБИИСТВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове