Last news in Fakti

20 Юни, 2021 15:50 1 788 62

Нинова към политическите лидери: Заявете позициите си по Плана за възстановяване

  • корнелия нинова-
  • варна-
  • бсп

Най-важният въпрос днес е кой какво ще прави в управлението, а не кой с кого ще управлява

Нинова към политическите лидери: Заявете позициите си по Плана за възстановяване - 1
Снимка: БСП

Лидерът на БСП - Корнелия Нинова, която е водач на листата във Варненска област, откри кампанията в морската ни столица като отправи предизвикателство към останалите лидери на политически формации у нас, участващи в предизборната надпревара.

„Днес се говори само кой с кого ще управлява. А най-важният въпрос е кой какво ще прави в управлението. И понеже твърдим уверено, че ние сме единствената партия с ясен план за действие – ден по ден и стъпка по стъпка, днес тук – от Варна, за първи път отправям предизвикателство към лидерите на другите партии. Всеки ден ще им задавам по един въпрос. Въпрос, който касае България и добруването на българския народ. Стига са се крили. За да ни избирате, вие трябва да знаете. А, за да знаете, ние трябва да говорим. И днес първият ми въпрос е свързан с настоящето, но и с бъдещето на България и българския народ.

Скъпи варненци, има една изключително важна тема, на която малко обръщаме внимание – това е Планът за възстановяване и устойчивост. Той много би помогнал на Варна, на вас, а и на всеки българин. И ето, че днес дойде новината, че планът на Гърция не само е одобрен, а и през юли ще получат 30 милиарда евро. За развитие на здравеопазване, образование, на инфраструктура, на туризъм. През юли. А ние все още нямаме План за възстановяване и устойчивост предаден в Брюксел, камо ли да е одобрен и финансиран. Това ни остави Борисов, това е част от наследството. Но не трябва да се оправдаваме с него, той все така правеше – всичко хвърляше на миналото. Ние просто трябва да знаем – това получихме, но оттук нататък на нас се пада отговорността да свършим работата и затова днес питам председателите на другите партии, лидерите на другите партии: Уважаеми колеги, запознати ли сте с окончателния вариант на Плана за възстановяване и устойчивост на България? Вие знаете ли какво трябва да направим от 12 юли нататък? Вие знаете ли общините с какви проекти трябва да са готови, министерствата и администрацията с каква работа трябва да се захванат?

Искаме да знаем позицията на всички партии по тези въпроси. Защото това финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост гарантира бъдещето на България във следващите 10 и повече години.

Искаме същностен и стойностен дебат между политически лидери и политически партии за бъдещето на България“, категорична бе Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 3 Отговор
    План за възстановяване, бейби! Пародията продължава до официален Край.
  • 2 антрашпиц

    3 8 Отговор
    Отговора на другите лидери :Нинова,и ний кат тебе-плана е да се възтановим ние със чуждите пари,а народа ,боли на антрашпица за него.
  • 3 мдда

    7 10 Отговор
    Ти заяви позицията си Нинова... И кажи въобще след като вие бяхте нон-стоп в Парламента последните 30 години, защо изобщо има такова нещо "План за Възстановяване"?

    Коментиран от #6, #7, #31

  • 4 choko

    18 2 Отговор
    Гърция през юли ще получат 30 милиарда евро. А БГ 0 евро ?! :)

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЗА ТОВА

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "мдда":

    ЩОТО 12г ЕДИН ПЪЛНИ ШКАФЧЕТА , А ВИЕ МУ ПЛЯСКАХТЕ !!!
  • 7 Политически

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "мдда":

    ... безотговорен, но иначе даващ акъл!!!!
  • 8 1618

    10 5 Отговор
    Плана за възстановяване е направен от ГЕРБ така, че да има възможност за крадене от Еврофондовете! В това Борисов и ГЕРБ са обиграни! Този план не залага за подпомагане и възстановяване на икономиката на България , а залага на такива сектори като например "саниране на сгради" или "изграждане на магистрали"от където Борисов и неговите приближени обръчи от фирми крадат най- много! Така, че най- напред трябва да се преправи да бъде наистина в полза на икономиката на България , а не за поредните кражби от Борисовото управление и тогава да се предава на ЕС. Борисов за това драпа да се върне отново на власт!

    Коментиран от #12, #36, #37

  • 9 Икономист

    9 3 Отговор
    Дoкaтo Пaртиитe нa прoмянaтa филocoфcтвaт, Гърция пoлучи тoку щo oт EC 30 милиaрдa и куcур EВРO пo "Плaнът зa възcтaнoвявaнe". Скоро пари от ЕС няма да видим. Тежко ни! Мнoгo ca злe нeщaтa в държaвaтa. Oрeл, рaк и щукa.

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мдаа

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "1618":

    Докато има такива дървени философи като теб говорещи глупости, скоро пари от ЕС няма да видим! И после не ме обвинявай, че съм ГЕРБ-ажия, защото не съм такъв и никога не съм бил.

    Коментиран от #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 1618

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Икономист":

    Забавянето беше заради ГЕРБ! Не можем да изпратим в ЕС план за възстановявяне, който всъщност е направен от ГЕРБ не да възстанови икономиката на страната, а залагат на такива сектори, от които да могат да се възползват приближените до Борсов обръчи от фирми, които ще им дадат възможности за поредните кражби!

    Коментиран от #19

  • 16 Пенсионер

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "1618":

    Кабинета на протеста и промяната какво ще направи за Народа? Най вероятно нищо и още по лошо вероятно е да падне по надолу жизнeният cтaндaрт нa живoт нa бългaринa. Зa прoтoкoлът цeнитe нa cтoкитe и уcлугитe тръгнaхa нaгoрe. Дa видим към момента снимката oбeктивнo тeндeнциитe кaкви ca: 1. Пo въпрocът зa дoпълнитeлнитe "Бoриcoвки" - 50 лeвa мeceчнo към пeнcиитe ce търcи нaчин кaк дa бъдaт прeкрaтeни. "Cпeциaлиcти" oт видa "Кaлфин-Нeйкoв Cиe" пo CМИ пocтoяннo тръбят, кaк туй билo лoшo зa пeнcиoннaтa cиcтeмa. 2. Нe ce oчeртaвa в близкитe гoдини и прeизчиcлявaнe нa пeнcиитe, зaщoтo тoвa би дoвeлo дoпълнтeлнo нaтoвaрвaнe мeceчнo нa бюджeтa c 3 милиaрдa лeвa. 3. Прeдcтoи ocъврeмeнявaнe нa пeнcиитe пo швeйцaрcкoтo прaвилo c 5 % идният мeceц юли. Нaлицe e oбaчe пo тoзи въпрoc дълбoкa тишинa. a./ Нacкoрo в eднo прeдaвaнe Ивaйлo Кaлфин, cъoбщи, чe caмo нa 1 милиoн пeнcиoнeри прeдcтoи дa бъдaт ocъврeмeнeни, пeнcиитe? Дa, aмa пeнcиoнeритe в РБ нaбрoявaт 2 милиoнa и куcур души? Другият 1 милиoн пeнcиoнeри зa тях, очевидво нямa дa имa ocъврeмeнявaнe нa пeнcиитe? Тaкa излизa и зaщo щe ce прaви тoвa, aкo Кaлфин кaзвa иcтинaтa? Прeдcтoи нa 7 юли дa видим.б./ Минaлaтa гoдинa миниcтър Caчeвa cъoбщи, цифрaтa 5.7% ocъврeмeнявaнe нa пeнcиитe и пaритe билe зaдeлeни. Ceгaшният кaбинeт oбaчe e oтрязaл 0.7% и цифрaтa зa ocъврeмeнявaнe cтaнaлa 5%. Eтo я ТEНДEНЦИЯТA... Пaри нямa.
  • 17 Българка

    6 4 Отговор
    Планът на ГЕРБ беше план за ударно крадене чрез отклоняване както до сега на средства от магистрали и стиропор. Във всички глави те бяха заложили удобните за "усвояване" строително-монтажни работи. Сега айдушкият им план се преработва, но не можем да спрем времето.
    Никога повече ГЕРБ, ДПС, псевдопатриотите във властта!

    Коментиран от #23

  • 18 ТАЗИ 0 Е

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "choko":

    БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТИКВОПИТЕКА !

    Коментиран от #33

  • 19 Икономист

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "1618":

    Това са глупави оправдания, когато не можем, или нещо не ни върви. Гърците и не самво те, как можаха? И там има много Партии нали. Изобщо у нас нещата започнаха да тръгват надолу и скоро сами ще го видите това и убедите с очите си.

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1618

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "мдаа":

    Коя част от кражбите на Борисовото управление във всички сектори и ведомства не е ясна? Да не говорим за рекетите и съсипаните бизнеси на "неудобните", заплахите за уволнения и купените и политизирани медии и институции включително НАП, ДАНС, полиция! Борисов превърна България в мафиотска диктаторска държава подчинена на едноличното му господство! Времето му свърши!

    Коментиран от #28

  • 22 ДРИС

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "С МАЛКОРАЗУМ":

    ЯВНО СИ С МАЛКО РАЗУМ,ЩОМ ПОДДЪРЖАШ ТАЗИ ЧИЯТО ПАРТИЯ ОПРОПАСТИ БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 23 Икономист

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Това са глупости. Глупави оправдания защото сме некадърни. Като не можем, хвърли обвинението на предните управляващи. Любим сбособ на българската политическа класа. На времето за ГЕРБ виновен беше Станишев, като сдаде властта. Сега ГЕРБ е виновен на протестърите затънали до ушите в управленческа некадърност.

    Коментиран от #30

  • 24 LOSHIA

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "АМОН":

    ТАЯ СИ МИСЛИ ЧЕ С ТОЗИ ДИВ БАЙГАНЬОВСКИ ПОПУЛИЗЪМ ЩЕ СПЕЧЕЛИ
  • 25 1618

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Икономист":

    Няма оправдания когато говорим за кражби за милиони от ЕС , които да облагодетелстват олигарсите приближени до Борисов, а не са насочени реално към икономическата стабилност и подпомагане на България! Зая това по- добре да се изчака , да се огледа и преправи и тогава да се изпраща! Сърдете се на крадливата партия ГЕРБ!

    Коментиран от #29

  • 26 Давид

    6 1 Отговор
    Нинова никога няма да управлява. Освен хайманите в партията и. Да си се снима с кози, докато нейните хора не и направят вендета.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Знаещ

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "1618":

    Пишеш глупости. 30 години вече системата на управление на държавата, е по този начинустроена в РБългария. Налице е ОЛИГАРХИЧЕСКА КАСТА, използваща моделът на разпределение в различни политически Партии и НПО-та. Посредством фарса ИЗБОРИ, едни олигарси идват на власт управляват известно време, нагушват се здраво и после на тяхно място, идват други олигарси на, пак чрез инструмента ИЗБОРИ. Поредно и те се нагушват и въртележката, отново е в ход... Казано по простичко политическите Партии и НПО-тата са паравана, средството за постигане на целта, тоест вземане на властта и консумиране на нейните блага. Другото е приказки за навници. ЦЕЛИЯТ ТОЗИ КОНТРОЛИРУЕМ ПРОЦЕС ГО ПЛАЩА ВИНАГИ НАРОДА!
  • 29 Знаещ

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "1618":

    Както вече писах, пишeш глупocти. Защо само олигарсите на Борисов, а забрави другите олигарси? Тоест ОЛИГАРСИТЕ стоящи зад легионът формиран от Партиите на протеста! 30 гoдини вeчe cиcтeмaтa нa упрaвлeниe нa държaвaтa, e пo тoзи нaчин уcтрoeнa в РБългaрия. Нaлицe e OЛИГAРХИЧECКA КACТA, изпoлзвaщa мoдeлът нa рaзпрeдeлeниe в рaзлични пoлитичecки Пaртии и НПO-тa. Пocрeдcтвoм фaрca ИЗБOРИ, eдни oлигaрcи идвaт нa влacт упрaвлявaт извecтнo врeмe, нaгушвaт ce здрaвo и пocлe нa тяхнo мяcтo, идвaт други oлигaрcи, отново чрeз инcтрумeнтa ИЗБOРИ. Пoрeднo и тe ce нaгушвaт и въртeлeжкaтa, oтнoвo e в хoд... Кaзaнo пo прocтичкo пoлитичecкитe Пaртии и НПO-тaтa ca пaрaвaнa, cрeдcтвoтo зa пocтигaнe нa цeлтa, тoecт взeмaнe нa влacттa и кoнcумирaнe нa нeйнитe блaгa. Другoтo e прикaзки зa нaвници. ЦEЛИЯТ ТOЗИ КOНТРOЛИРУEМ ПРOЦEC ГO ПЛAЩA ВИНAГИ НAРOДA!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 неразбрал

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "мдда":

    Такъв план правят заради пандемията всички в европейския съюз.

    Коментиран от #44

  • 32 Ужааас

    4 2 Отговор
    Другари, гърците получиха вече 30 млрд. лева по своя план за възстановяване заради епидемията. И тези от БСП щели да си казват мнението. Хората си взеха парите, ние "ще си предлагаме да си казваме становищата". Какви хора ще дойдат на власт, тогава Виденовата зима ще ви стори ваканция.
  • 33 забележка

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "ТАЗИ 0 Е":

    Не пишете тъпотии по инерция! ГЕРБ си изготвиха плана! Радефф реши, че не е добър и сега го лустросват!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Нинова

    2 2 Отговор
    не се заигравай с Плана за възстановяване и устойчивост, че грам участие няма партията ти в него. Страшно нахална стана. Напиши най-накрая нещо срещу Боко или ДПС, че може и някой лапнишаран да се хване на въдичката ти.
  • 36 пенсионер

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "1618":

    Пишете, като едно време партийните секретари докладите си! Няма значени каква е темата, важно е да се следва линията на партията!

    Коментиран от #38

  • 37 Планът

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "1618":

    за възстановяване от ГЕРБ беше презентация. Това правителство сега хем му бере срама, хем го подготвя. Нинова да млъкне най-после, че взе да става много досадна.

    Коментиран от #39

  • 38 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "пенсионер":

    Ами то е близко до умът и по писанията се вижда, че форумецът 1618 на времето е бил Партиен секретар.
  • 39 Финансист

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Планът":

    Нашите политици докато се наумуват и налудуват, гърците взеха вече парите от ЕС в размер, 30 милиарда евро. Ние още гоним дивото... Докога..., не се знае.
  • 40 И ОТНОВО8434

    4 2 Отговор
    НИНОВА ,ТИ ЩЕ ПО МРАЗЕНА И ОТ БОРИСОВ

    Коментиран от #41

  • 41 Българка

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "И ОТНОВО8434":

    Ами нека не се забравя 1997-ма година с фалита на държавата и долара стигнал 3000 лева размяна. Празни магазини и плачещи майки пред празните магазини. Това са те.

    Коментиран от #49

  • 42 Да дааа

    3 2 Отговор
    С Нинова сами се заличават.
  • 43 ТАШУНКОСАПА

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "АМОН":

    ЯВНО СИ ОТ ФЕНОВЕТЕ НА ЕДНОКНИЖНИЯ ДОКТОР НА ...НЕуките ........!
  • 44 мдаа

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "неразбрал":

    Да, ама някои държаяви вече взеха милиардите, а нашите умници още нищо не са направили по този важен за държавата въпрос. Карат се помежду си и това е... Дали ЕС ще ни даде някога парите и това не се знае. В близките 2 години не го виждам.
  • 45 комисия

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "1618":

    Ще дадем положителна оценка на писаното!
    Но, имаш пропуски!
    Първо се почва с "Долу ГЕРБ!"
    Пропуснал си накрая лозунг за прослава на вожда ни!
    Пробвай пак.

    Коментиран от #46

  • 46 Минувач

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "комисия":

    Кой е вождът?!

    Коментиран от #51

  • 47 Матей

    2 4 Отговор
    Да си заявят позицията,не е зле и БСП да я заяви.Може да решава тоя,който има пари,бе--казваше бай Тошо.Откъде ще ги вземе БСП за да извърши колосалната стопанска реформа,за която в страната има крещяща нужда?Парите са у гербаджийската мафия и бсп трябва да я отръска,да я одруса даже,да пусне сто-двеста милиарда и чак тогава да прави стопанска реформа.

    Коментиран от #48

  • 48 Минувач

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Матей":

    А, какво пречи БСП да бръкне в офшорките, къде от началото на прехода са сложени много милиарди. Офшорните спестявания може и да гонят трильонът... Ще се занимават те със смешните милиони на Борисов, които са джобни пред офшорките на БСП.
  • 49 помним

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Българка":

    Помним 1997г. Провалът на Виденов, бе осигурен от Сорос! Той не прости текмето, което Жан му удари! Освен това, имаше и друга западна намеса,, за която ние широката публика не знаем в подробности! Но, шокът от обедняването беше голям и акумулира невиждано недоволство. Отприщването изненада дори СДС!

    Коментиран от #50, #52

  • 50 Българка

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "помним":

    И като помниш, какъв беше курсът на долара тогава? Ами празните магазини? Ами майките с уплашеният блуждаещ поглед в невъзможността да купят храна за децата си? Май нищо не помниш.

    Коментиран от #54

  • 51 Който и да съм

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "Минувач":

    Няма значение! Важно да е против ГЕРБ! Сега това е модерно!
    Да смъкнем ГЕРБ, пък после шъ му мислим!

    Коментиран от #55

  • 52 Българка

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "помним":

    Хайде като помниш, а разкажи какво направиха банките 97-ма и КОЙ се облажи отцелият този процес?
  • 53 :))

    2 2 Отговор
    Два тролагерб--/тъпи за двеста.
  • 54 Който и да съм

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Българка":

    Казаха, че фондовете са разпределени предварително. Това, че някои ще ги теглят по-рано от нас, не значи че ги губим!

    Коментиран от #56, #57

  • 55 Минувач

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Който и да съм":

    Това до известно време върви. какво правим после? Сега като го няма Борисов майките на децата с увреждания са много тъжни. Борисов го няма и ся тия майки, не знаят къде да опънат палатки и да протестират? Кофти ситуация. А, трябва и да се яде...

    Коментиран от #58

  • 56 грешка

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Който и да съм":

    Това не е до теб. Грешка!
  • 57 Икономист

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Който и да съм":

    Така е, не сме ги загубили, но въпросът е, кога ще ни ги дадат. Аз го виждам не по рано от 2 години, като се поизбистри положението в РБ. В момента е пълна мъгла и ЕС знае това.
  • 58 уточнявам

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Минувач":

    Това беше сарказъм, по един коментар №30.
    Антигерберистиката продължава излишно и нагнетява само емоции! Клиширани антикорупционни лозунги изпълват медийното пространство и това е кажи речи! А наистина трябва да се яде!

    Коментиран от #60

  • 59 ПРЕСТЪПНИЦИ

    1 1 Отговор
    предстои огромно увеличение на тока , МНОГО НАРОД ЩЕ СЕ САМОУБИВА ОТ МИЗЕРИЯ , ВСИЧКО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ С НЯКОЛКО ПЪТИ ! БОЙКО СЕ НАКРАДЕ , НИЕ ОБЕДНЯХМЕ ............ ВСИЧКИ НИ ЛЪЖАТ - ВСИЧКИИИИ !

    Коментиран от #61, #62

  • 60 Минувач

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "уточнявам":

    Знам!
  • 61 Енгелс

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "ПРЕСТЪПНИЦИ":

    При капитализма е така.
  • 62 РАДИО ЕЛТО

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "ПРЕСТЪПНИЦИ":

    Аааа, не е само Бойко....., много са, най различни от цветовата палитра. 30 години, олигарсите само това правят. Периодично си сменят, креслата във властта и играта продължава. Да му мисли Народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове