Last news in Fakti

22 Юни, 2021 16:23 1 286 42

Калоян Паргов: Мястото на Русия е ключово за мира на планетата

  • сащ-
  • великобритания-
  • велика отечествена война

Уроците на историята трябва да бъдат помнени и поуките от тях повтаряни, заяви лидерът на БСП - София

Калоян Паргов: Мястото на Русия е ключово за мира на планетата - 1
Снимка: БСП-София

Мястото на Русия е ключово за мира на планетата. Ето защо е важно съвременните държавни лидери да не забравят и да не подценяват значението и ролята ѝ на европейската и световна политическа сцена. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по повод отбелязването на 80-ата годишнина от началото на Великата Отечествена война, което се състоя в Руския културно-информационен център.

„Не бих се наел да правя историческа ретроспекция, нито пък ще правя анализ на събитията от 1941 г. и всичко случило се след това до победата през 1945 г. Но тук е мястото да отбележим един неоспорим исторически факт, а именно, че с Великата Отечествена война настъпи прелом в настъплението на хитлерофашизма в Европа и света“, заяви лидерът на БСП - София.

По думите му не друг, а Съветска Русия е дала своята воля, дух и милиони предани воини, които да се противопоставят на настъплението на фашизма в Европа и по света. „И не само че споряха настъплението, но и го сломиха“, категоричен бе той.

„Всяка година на 9 май отбелязваме един двоен празник - Деня на победата и Деня на Европа. За всеки човек и европеец е ясно, че ако не беше Деня на победата, нямаше как години по-късно да започнем да празнуваме Деня на Европа“, припомни още Паргов.

Той изтъкна, че антифашистката коалиция, начело със Съветския съюз, САЩ и Великобритания е победила, защото участниците в нея, колкото и различни със своите геополитически и идеологически интереси, са проявили разум да обединят силите си по времето на войната, нанасяйки смъртоносен удар на нацистка Германия.

„Това е извод, който трябва да се помни. Особено в днешните бурни геополитически времена на противопоставяне между различните центрове на сила в света“, заяви председателят на софийската организация на БСП.

Той счита, че уроците на историята трябва да бъдат помнени и поуките от тях повтаряни, за да не се случват отново ужасите на войната. „Те трябва да бъдат разказвани на бъдещите поколения, за да можем не само да не загубим историческата истина, но и никога да не се допускат повече ужасите на една подобна война“, добави лидерът на столичните социалисти.

„Преди 80 години Съветският съюз се противопостави с цялата си мощ и сила на настъплението на хитлерофашизма. И победи. И днес мнозинството от българския народ вярва в силата и мощта на съвременна Русия като партньор на славянските държави“, смята Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отряд,, Чавдар "

    16 15 Отговор
    България беше 45 години от 1944 - 1989г преди това мерзости и продажба на нац интереси след това също. България когато е била с руснаците винаги е била добре!

    Коментиран от #7

  • 2 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 9 Отговор
    Дано БСП не "промените" планетата така както "променихте" Бългрия.

    Понеже всичко в държавата ни е "оправено" благодаение на БСП. Та сега "благодарение" на БСП ще бъдат оправени и счупената Русия и счупения свят. Дано не ги оправят така както "оправиха" България през 1996-97 г. и 2014 г.

    Коментиран от #13

  • 3 Venseremos

    7 7 Отговор
    о.Персин и о. Щурчето ви очакват седерасти предатели!
  • 4 Хахах

    7 15 Отговор
    Другия вариант беше Москва и Берлин да са Хирошима и Нагасаки :-) . Вариант за Хитлер нямаше , Москва я спаси това че Хитлер (до вечера пръв приятел на Сталин ) ги нападна. .... добре ,че е парада в Москва- да разберат руснаците че са победили иначе живеят все едно са загубили войната. Хахахахаах

    Коментиран от #5, #41

  • 5 Красная Армия

    18 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    Червената армия победи хитлериска нациска Германия говедари, ингилизите, франсетата се криха до 1943 Септември месец!

    Коментиран от #10

  • 6 Решетников

    9 11 Отговор
    Абе боклук и така да е кои си ти и като Бг политик на кого на коя държава интересите браниш червено подлого

    Коментиран от #36

  • 7 Хахах

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Отряд,, Чавдар "":

    В този период в химна на България се пише за Москва. Доста е патриотично на една държава в химна да се пее за чужда столица. 1945-1989 е най срамния период от българската история. Всички работеха в ткзс ,и с парите се купувача руски оръжия .Ден след ден година след година. За друго не можеш и да мечтаеш . Най-срамния период от Българската история

    Коментиран от #11

  • 8 хах

    5 0 Отговор
    Изчегъртано от другарите.

  • 9 Отряд,, Чавдар "

    8 7 Отговор
    Фашистчета реванш ли искате елате де елате

    Коментиран от #35

  • 10 Хахах

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Красная Армия":

    И 45 -та пак щяха да им пуснат бомбите ако искаха. Към тази дата ( година) само САЩ има ядрено оръжие така, че те решават кой ще е победител или изравнен като Хирошима и Нагасаки, ако ми схващаш идеята. Никой не отрича приноса на Русия

    Коментиран от #12, #34

  • 11 КОНТРАТА

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хахах":

    Въhльо оръжието за НРБ беше подарък от СССР както и суровините, а Варшавския договор гарантираше суверенитета на НРБ на 100 % сега се молете някой да не поиска земя от РБ, че сте обречени!
  • 12 Красная Армия

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хахах":

    Ще им пуснат бомбите обаче не знаеха дали СССР също няма вече ядрени бомби затова не пуснаха бомбите.

    Коментиран от #15

  • 13 Професора

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Иван Костов хубаво ви оправи 1997-2001 продаде ви на Кравария после царчето ви довърши, а Боко ви вкара в 5 глуха!
  • 14 Дългият

    7 1 Отговор
    Не може да се отрече дори и в съвременната глобална политика значението на антифашистката коалиция САЩ, СССР, Обединеното Кралство Великобритания, Австралия, Канада, Нова зеландия. С участие на военновременни дивизий на Мароко, Полша, Финландия, Норвегия, Гърция, Сърбия, Сингапур, Албания. Наши неграмотни политици тогава ни определиха като противници на тези държави.
  • 15 Хахах

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Красная Армия":

    Не са ги пуснали ,защото към тази дата са съюзници. И това е единствената причина. Сталин да беше нападнал Пърл Харбър и щеше да му отеснее не Русия ами цял СССР. Хахахах това е причината - просто са били съюзници последните няколко години

    Коментиран от #19

  • 16 мдда

    7 3 Отговор
    Взехте да гълтате вода и пак искате да се хванете за сламката Русия, но вече никой не ви вярва Паргов..
  • 17 Sociallanall

    7 2 Отговор
    Аз съм неграмотен без образование, никъде не ме взимат на работа и съм на соц.помощи. Социалист съм и мисля, че всички трябва да сме равни. Не харесвам богатите и аз искам да съм богат. Бсп да ми даде.

    Коментиран от #20

  • 18 Калмук

    4 4 Отговор
    Като истински правоверен сталинист, другарят Паргов подминава темата за пакта Рибентроп-Молотов с последвалата подялба на Полша и анексията на Бесарабия. Ако Хитлер си беше кротувал, най-вероятно и досега щеше да има съвместни паради на Вермахта и Червената армия.
  • 19 Бесен Язовец

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хахах":

    То е така резин па хапни. Пръдливата крава нямаше достатъчно тежка вода за да пусне бомби на СССР и докато сготвят още тежка вода СССР вече си сглоби също бомби, ядец!

    Коментиран от #21

  • 20 Хахах

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Sociallanall":

    Те най -неспособните и безперспективните харесват соца. Защото в него и способите не могат да се развиват. Демек никой да не кара Ферари - за всички москвичи след 10 години евентуално хахахах
  • 21 Хахах

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Тази опорка отдавна отпадна. През това време продължават опитите с ядрено оръжие за които още им пилат разни организации, че са замърсявали. С какво са правени опитите ??? Много соц пропаганда четеш, чети неутрална история не произведена в СССР или САЩ ;-) те вечно ще си хвалят тяхното

    Коментиран от #22

  • 22 Бесен Язовец

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хахах":

    Неутралната на чичо Сорос лииии....?

    Коментиран от #24

  • 23 антибсп

    6 4 Отговор
    Нет россия, нет проблема - товарищ Сталин.
  • 24 Хахах

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Не знам какво е писал Сорос. Още не си ми отговорил ,щом според соц пропагандата САЩ са нямали ресурс за други ядрени бомби както до преди 1989 беше много популярна пропаганда . С какво са правели опитите за "подобряване "на бомбите. Има дела срещу тях че са замърсявали природата с опитите.Почвате със Сорос, когато нямате какво друго да кажете. :-)

    Коментиран от #26

  • 25 инж иванов

    5 3 Отговор
    Социалистите що направо не се преместят в Русия а се мъчат тука.Хем и държавата ще си отдъхне от тях.
  • 26 Физика

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Хахах":

    Краварите когато си правят опитите в пустинята СССР вече има бомба готова!

    Коментиран от #30

  • 27 Паргов

    6 2 Отговор
    ние знаем, че не се долюбвате с Нинова, ама тя дума не обелва за Русия, бе, човек. Днес се навършват 80 години от нападението на ФАШИСТКА Германия над СССР. Какво е това пълно мълчание. Очаквахме Нинова една дума да обели поне. Иначе ви прати по пазарите да агитирате за БСП, разбирай за нея.
  • 28 Р.Овчаров милионер

    4 3 Отговор
    от БСП.....Вие не разбрахте ли,че ние ви Управляваме и сме богати,а вие сте Управлявани и сте бедни....
  • 29 Яве

    7 2 Отговор
    Болшевишки подлоги!
  • 30 Хахах

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Физика":

    Е обясни му на другия събеседник. Според него САЩ с Хирошима и Нагасаки са си ги изхабили хахахах и нямат за повече бомби.
  • 31 Москва не вярва на сълзи

    4 5 Отговор
    Пътят на Европа включително България минава през Русия! Колкото и да беснеят някои продължавайки да хулят и сипят своята жлъч и омраза, това е истината.
  • 32 Байрактар TB2-1453

    3 3 Отговор
    Прав е Паргов, обаче за да има мир русия трябва да се наблюдава от въздуха както правя аз.
  • 33 007

    7 2 Отговор
    Чудесни примери са и фашизЪмът и комунизЪмът, как човечеството създава "чудовища", в началото с добри намерения, дори като теория са велики, прекрасни и докато "пораснат" всички им се радват, помагат и в един момент се разбере, че "мутацията" ги е превърнала в чудовища. Следва героична епопея за ликвидирането и, естествено се награждават като победители, вместо да си заврат главите в .... и да се срамуват за това, което са сторили или са позволили да се случи. В случая, един умен човек му се налага да говори глупави неща за неща, които вече са повече от ясни какво вреди са нанесли и какво е полужителното и, че освен поуки, за друго няма какво да се ползват, камоли да се използват пак, така да пробваме, може пък този път да се получи. Измряха бабичките, които ви строиха социзмЪт, не намерихте нови за комизмЪт; ами сеага!
  • 34 mi6osp

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Хахах":

    Известно е, защо САЩ, когато бяха монополисти в ядреното оръжие, не посмяха да бомбардират СССР : САЩ прецениха, че с няколкото си ядрени бомби само ще накарат Русия да превземе цяла Европа барабар с Англия. Решиха да натрупат запас, както и да създадат термоядрено оръжие и тогава да ударят СССР . СССР обаче бързо създава собствено ядрено и термоядрено оръжие и ликвидира това предимство на САЩ. Ще припомня, че Чърчил предлага на Рузвелт план Unthinkable - веднага след победата над Хитлер западните съюзници да атакуват обезкръвената съветска армия. Рузвелт го разубеждава с довода, че тогава даже американската армия няма да може да г
    спаси Англия от победния ход на Съветската армия.
  • 35 стоян

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Отряд,, Чавдар "":

    До 9 ком -другарю -ти от отвъдното ли се обаждаш
  • 36 На България бе,кауне!

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Решетников":

    Есть Россия,есть Болгария,нет Россия,нет Болгария.Понял меня? А такива като теб разбират само от ч е г ъ р т а н е, за 30 г.превърнахте Родината ми в клоака!
  • 37 Ха ха ха

    6 2 Отговор
    Какво друго да очакваме от долнопробен комуноид с кремълски зависимости , освен да величае най-големия убиец на планетата Сталин, и неговите недъгави отрочета ,като путкинннн
  • 38 бабаяга

    5 0 Отговор
    По-добре си събирайте каквото сте домъкнали от азиатския кър...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Браво Паргов

    4 0 Отговор
    За достойната ви антибългарска позиция ви награждаваме с руско гражданство товарищ Паргов. Кога да дойдат да ви вземат от родната психиатрия?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Шердан Българов

    3 0 Отговор
    ПАРГОФФ САМО ДА ТЕ ПОПИТАМ НАКЪДЕ ОРИЕНТИРАШ ДЕЦАТА ТИ ДА СЕ ИЗУЧАТ И РЕАЛИЗИРАТ КЪМ МОСКВА ИЛИ КЪМ САЩ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове