Last news in Fakti

24 Юни, 2021 10:40 1 667 29

Бойко Рашков зове за по-тежки наказания за извършителите на трафик на хора

  • бойко рашков-
  • трафик на хора

Трябва да предвидим наказания в НК, чрез които по-успешно да преодоляваме последиците от престъпленията от трафик на хора, смята служебният вътрешен министър

Бойко Рашков зове за по-тежки наказания за извършителите на трафик на хора - 1
Снимка: БГНЕС

"Не може успешно да противодействаме на престъпленията с трафика на хора, ако продължават да се налагат условни присъди. Очевидно е, че тези либерални наказания не могат да окажат превантивно и възпиращо деяние върху дееца". Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който оглавява и Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет.

"Дали успяваме да укрепим психиката на жертвите на тези престъпления?", попита реторично Рашков, цитиран от БНТ и БГНЕС.

"Струва ми се, че в тази посока ние не успяваме", каза той и като причина посочи леките наказания, налагани от правосъдните органи.

"Трябва да предвидим наказания в НК, чрез които по-успешно да преодоляваме последиците от престъпленията от трафик на хора", заяви вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАШКОВ СЪС СЕДЕМТЕ АПАРТАМЕНТА

    5 18 Отговор
    ПОДАДЕ ЛИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЕНСИЯ

    Коментиран от #25

  • 2 ПАК ЛИ....ТРЯБВА

    5 12 Отговор
    ДО КОГА БЕ....РАШКОВ
  • 3 Огън,Рашо!

    7 4 Отговор
    Само кумулативни снаряди "зайчарника" вече се разпада!

    Коментиран от #13

  • 4 Кажи си Бойко

    8 9 Отговор
    Бойко Рашков крие имуществото си чрез брачен договор.С него вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна.Той трябва да отговори как е придобил къщите и апартаментите си. Как нотариуси като жена му станаха милионери? С брачния си договор, който вътрешният министър си е направил, вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна. Иначе трябваше да декларира нейните имоти“.

    Коментиран от #8

  • 5 Максимално

    13 2 Отговор
    тежки , както и на търговците на човешки органи!
  • 6 Миризлив пор

    7 6 Отговор
    А бе имаше един рапър, добре си живееше и заработваше от износа на свежа женска плът. Хванаха го, той нае правилната адвокатка, по съвместителство народен представител от партията на Рашков и предложи поправка в закона с която редуцираха наказанията и човека вместо 10 лежа 3...
  • 7 Павел Пенев

    9 6 Отговор
    Бойко,вкарайте Борисов в ареста и изборите ще бъдат честни, а ГЕРБ няма да влязат в парламента. Тогава всички българи ще ви аплодират.

    Коментиран от #16, #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рашкови всички са такива,😂

    4 7 Отговор
    Рашков, като си толкова загрижен за трафика на хора а и толкова имотен,ще ти трябват няколко живота да можеш да ползваш това което имаш, затова направи от резиденцията дом за закрила на жертви на трафик,а ?!😂😂😂😂
    Тогава може да ти повярваме, че си загрижен,😂😂😂😂Знаем обаче от историята, че комунист кръв повръща, ама крадено не връща😂😂😂
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой си

    5 6 Отговор
    Рашков пратил цивилни ченгета да дебнат в храстите за купуване на гласове в Смолян.Полицаите спирали коли и разпитвали пътниците без да се легитимират.Благодарение на управлението на пенсионера-имотен милионер Бойко Рашков МВР се превръща в посмешище.
    В Смолянско са пратени „под прикритие“ цивилни оперативни работници от съседните Областни дирекции на МВР в Кърджали, Пловдив и Пазарджик. На тях е наредено да се крият в храстите по черните пътища в областта. Да пресрещат колите, да ги спират и да проверяват пътниците. Освен това цивилните ченгета не се легитимират, както е по закон, разпитват хората и оказват натиск, твърдят потърпевши. Хората са били буквално уплашени след като са спирани със стоп-палка от цивилни лица. Те помислили, че стават жертва на магистрални бандити.
    В Окръжна прокуратура Смолян не е постъпил нито един сигнал по темата „за безпрецедентен натиск върху избиратели“.

    Коментиран от #14

  • 13 Фен на Рашков

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Огън,Рашо!":

    И зайчарника и гълъбарника , всичко ще падне !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Чочо

    7 0 Отговор
    Най имотния политик,,19 имота,перлата,палат под Витоша с 12 бани,басейн,сауна,фитнес,джакузи...и представете си,бил все на заплата като държавен служител
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Подкрепа за Борисов

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Павел Пенев":

    ГЕРБ и Борисов ще влязат в парламента а Радев и Рашков повече няма да видят власт Това е Истината
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Подкрепа за Борисов

    7 4 Отговор
    Борисов е Лидер А Радев е Кремълски хрантутник заедно с Рашковците Вън Оставка Комуняги
  • 20 САМО НАПРЕД

    3 6 Отговор
    ДАВАЙ СВОБОДАТА НА НАШАТА РОДИНА,МАЧКАЙ ГИ ТИЯ ГЕРБЕРИ ОТ ПОЛИТИКАТА КОЕТО НИ ПОПРЕЧАТ ВСЯКЪДЕ МАЧКАЙ ГЕРБ Г-Н РАШКОВ
    !!!!!
  • 21 Темидец

    3 1 Отговор
    Това добре,но ми е интересно,в качеството си на какъв,точно този ще променя НК?
  • 22 Рашков

    3 1 Отговор
    3 дена го били-ни дума,ни вопъл,ни стон.Но накрая устата сама проговори,беше мандрата в село Антон.
  • 23 WIRIO

    1 0 Отговор
    България отдавна е разграден двор, особенно пък държавната грница. С 50-100 гранични полицаи с 10-20 " жипки" на 60-80 км нищо не става и то при тази организация. Полицаите с жипките на пътя койта трябва не спират, но виж честен обикновен и човечец на 10 км. три пъти ще го спрат и проверат. Граничната пази пътя не пази границата.
  • 24 ЛОГО 2

    1 0 Отговор
    Ами той трафика на нелегалните емигранти си е вид доходен и печелив бизнес в които са ангажирани и " високо отговорни хора в държавните институции" . Как без тех това ще стане?Който има информацията той държи и трафика. Спат ли нарядите в жипките през ноща? защото през деня требе да са по нивята по лозята - земеделците граничари - полицаи.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 7484390210

    0 0 Отговор
    А със съвременното робство няма ли да има борба, то влиза в тая категория?
  • 27 АПАРАТЧИКА

    3 0 Отговор
    БОЙКО РАШКОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ЗА ПРИДОБИТИ ИМОТИ В ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, ДАЛИ Е ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ ВЪРХУ СУМИТЕ ЗА ПОКУПКА НА ИМОТИТЕ И ОТ КЪДЕ Е ПРИДОБИЛ ТЕЗИ ДОХОДИ. С ЕДНА ЧИНОВНИЧЕСКА ЗАПЛАТА ВСИЧКО МЕРИШЕ НА КРАЖБА ОТ ДЪРЖАВНАТА ПРЕВАТИЗАЦИЯ.
  • 28 местен

    0 0 Отговор
    до 23 ВИРИО .
    дРУЖЕ ЗА КОНТРАБАНДА И ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ И ХОРА БЯХА ОТСТРАНЕНИ ДАМ Г.Костов и на ГДГП гл.к-р Кичиков НО ТЕЗИ КОИТО ПРЯКО ОТГОВАРЯТ ЗА ОХРАНАТА на БТГ директорите на РДГП Бургас и Елхово Много е фрапиращо този директор на РДГП Елхово вместо отстраняване бе възнаграден Издигнаха го за още по висока длъжност за директор на ГДГП на мястото на отстранения Кичиков .Вгранична полиция нещата не са добре Явно има нужда от промяна и в кадровата политика ПРЕДИ ДНИ СЕ ПРОСТРЕЛЯ ГРАНИЧЕН ПОЛИЦАЙ това на какво се дължи .Кой ще поеме отговорност Нещата опират до сектор ЧРКОИТО ПОДБИРАТ И НАЗНАЧАВАТ тОВА ГО СПОДЕЛЯМ ОТ ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ КОИТО ИМАМ .
  • 29 възпитан

    0 0 Отговор
    Трафиканта взема яки парички наема мастит адвокат той се договаря със съдията и се получава условната,трябва да се изчагърта МАФИЯТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове