Last news in Fakti

25 Юни, 2021 21:53 1 997 45

Пациенти подкрепиха лекарите от "Пирогов", където тече проверка за фалшиви хоспитализации

  • пирогов-
  • нзок-
  • здравна каса-
  • хоспитализации

В спешния институт тече разследване на Здравната каса за нейното източване чрез пациенти "фантоми"

Пациенти подкрепиха лекарите от "Пирогов", където тече проверка за фалшиви хоспитализации - 1
Снимка: БГНЕС

Бивши пациенти на спешния институт „Пирогов“ в София излязоха на протест в подкрепа на лекарите, които са ги лекували, предаде bTV. Поводът за недоволството им е проверката в лечебното заведение от НЗОК за фалшиви хоспитализации.

В началото на февруари гражданката Роси Иванова се разболява от коронавирус. Влошава се и е откарана с линейка в „Пирогов“. Възстановява се, но за три месеца ѝ се налага да лежи три при пъти в болницата заради множество усложнения, сред които на сърцето и на черния дроб. Именно заради тях Роси става един от бившите пациенти, които получават обаждане от Здравната каса.

Разказва, че я питат дали е била лекувана в „Пирогов“. „Това ме засегна като пациент. И ми стана неприятно, защото аз дължа живота си на екипите. Начинът, по който се прави тази проверка, и отношението към тези хора, е скандално“, коментира жената.

Такива усложнения се срещат често, казват лекари. „Голяма част от пациентите са с много дълъг период на възстановяване на белия дроб. Така че се налагат прегледи, лечение и в болнична обстановка“, обясни доц. Даниела Антонова.

От здравното министерство обаче преди две седмици обявиха, че проверяват „Пирогов“ заради съмнения за 900 фалшиви хоспитализации на пациенти, преболедували COVID-19 и след това повторно приети с други диагнози. Днес лекували се в спешния институт излязоха на демонстрация, за да защитят медиците.

Проверката все още продължава, заявиха за bTV от НЗОК и отказаха да коментират преди края ѝ. Равносметката за „Пирогов“ – за периода на COVID епидемията са лекувани 5000 пациенти с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Фройд

    68 8 Отговор
    Кви са тия пациенти излезли на протест в спешен институт, значи не са спешни ами мними пациети!

    Коментиран от #20

  • 2 Майна

    65 6 Отговор
    Винаги е имало и добре обгрижвани, но тези дето протестират в подкрепа на тази бяла магия ми идват ..в повече
  • 3 Майна

    55 4 Отговор
    ...бяла мафия...
  • 4 xyx

    37 5 Отговор
    БУНТА НА МАЙМУНИТЕ !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БСП и ГЕРБ

    26 2 Отговор
    Тече проверка за фалшиви хоспитализации, не се притеснявайте бе хора (платени)те са чисти не са крали няма далавери всичко е ок.
  • 8 Перо

    28 2 Отговор
    Пациенти-роби! Умирайте!
  • 9 Гост

    45 4 Отговор
    Колко трябва да си проЗд за да подкрепяш някой, за който има подозрения, че е вършил такива безобразия....
  • 10 мнение

    42 4 Отговор
    Как може да протестират срещу проверки за източване на Здравната каса? Това в никоя държава го няма. Хората трябва да се борят против злоупотребите. Що за ценности имат тези сбърканите. Вероятно са платени протестиращи. Това че били донолни от грижите , няма нищо общо със злоупотребите.

    Коментиран от #12, #38

  • 11 Последния Софиянец

    29 3 Отговор
    Ще подкрепят я!Иначе ще има да си чакат подлога.Нали са в ръцете на мафията в бели престилки.
  • 12 Последния Софиянец

    29 2 Отговор

    До коментар #10 от "мнение":

    Докторите крадат,а пациентите са им заложници в ръцете.
  • 13 Едеее

    13 3 Отговор
    Всички знаем че е така!
  • 14 Провинция

    31 2 Отговор
    Толкова странен протест. Срещу какво протестират, не разбирам. Резултати от проверката има ли официално? Тези хора имат ли малко здрав разум да помислят, че ако се докаже, че действително техните лични данни са били неправомерно използвани за отчитане на нереални хоспитализации, или пък са им сложили диагноза, която нямат, с цел болницата да получи плащане от здравната каса, то тогава как биха нарекли това!? Не може да не си дават сметка тези протестиращи, че в случай, че се докаже такова нарушение, то това е чиста проба престъпно деяние.
  • 15 Последния Софиянец

    24 6 Отговор
    Затвор за Балтов и мафията в бели престилки!Гавра с пациентите.Гадове!

    Коментиран от #18

  • 16 Питали я...

    16 2 Отговор
    И тя патицата "обидена".
  • 17 ХАХАХА.... ПРОТЕСТА Е СРЕЩУ ФАТМАШКОТО

    4 22 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВО И ОНЯ ИЗМ'ЕК'ЯР-КУЛТУРИСТА , БРЕ...БОРСУЦИ.
    ХА-ХА-ХА
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анелия Николова

    7 16 Отговор
    Това са хора, които са благодарни на лекарите. Защото само те знаят какво е някой да ти даде помощ и надежда! Не са като онези платените и алкохолизирани летни протестиращи!

    Коментиран от #31

  • 20 яяяя

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Фройд":

    Има много пациенти, които не подкрепят крадливите килъри-изнудвачи !
  • 21 баба ти от Пловдив

    6 2 Отговор
    тогава да идат в ' каспела' Пловдив да видят какво става- пациенти с камъни в бъбреците ги лъжели, че са им разбили камъните, за което много франкове платихме, а после в друга болница са казали , че камъните в бъбрека са там! не е за парите, които сме изпратили, проблемът е , че са лъгали сирак и естествено ще има проблем тази ' болница' нали в кавички!!!!!
  • 22 5555

    3 2 Отговор
    Истината е че лекарите имат един успешен случаи на сто неуспешни и го перят. Кабинетите на алтернативната медицина са пълни с пациенти изоставени от ангелите в бели престилки. Или както каза Мангъров - за да си изкараме заплатите ни трябват нови пациенти постоянно
  • 23 фалш

    19 2 Отговор
    Фалшив протест изпълнен от роднини и приятели в роля на фалшиви пацииенти:)
  • 24 уеиуеи

    12 3 Отговор
    900 фалшиви хоспитализации - Балтов няма наяждане бе
  • 25 Слави

    7 2 Отговор
    Тая работа със здравната каса е все едно хотелиерите да се съберат и да си направят хотелиерска каса и да цуцат всеки месец от народа пари за тази каса и после да си пълнят хотелите с клиенти, а да плаща хотелиерската каса
  • 26 pary

    11 1 Отговор
    Драги пациенти какво подкрепяте? Тези които измъкват вашите и нашите пари с " трансплантиции" които потъват в техните джобове и изтачването на здравната каса? и плюс огромните заплати на фона на беднотията в държавата.
  • 27 ZSK

    4 6 Отговор
    Няма надписване. Когато една пътека свърши, а пациента все още е болен, лекарите се опитват да намерят някакъв начин да довършат лечението на пациента. Търсят други болници, допълнителни пътеки и т.н. Лично имам скорошен пример с моя роднина, която за съжаление почина, но лекарите направиха всичко възможно и то без пари под масата или над нея. Просто системата е изкривена.

    Коментиран от #30

  • 28 Малеее

    10 1 Отговор
    Пациенти на повикване май! Истинска перверзия. Най- честата практика е да ти назначат някакво изследване и те викат след 3 дни да се отчекираш, защото се оказва,че си бил пациент в стационара. Откакто болниците станаха търговски сергии, милост няма. Само алчност.
  • 29 Питам

    6 1 Отговор
    А за операция на скъсан менискус ще проверявате ли?
  • 30 Уфффф

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "ZSK":

    Няма такова нещо. Като не си излекуван, просто не те изписват. Какво е това да се търсят други пътеки? За различните диагнози, има и различни клинични пътеки. Ако имаш съответното заболяване - те приемат по пътека, която е за това заболяване. Значи, според теб е нормално, да нямаш цироза, а да пишат, че имаш, така ли? Или гастрит, или диабет? Я, стига! Вместо самият пациент да контролира това да не се случва, те тръгнали на протест, представете си

    Коментиран от #35

  • 31 Уж така

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Анелия Николова":

    Драга Анелия,благодарността няма нищо общо с фактите,че пациенти, които нямат определена диагноза, са писани, че имат. И някой вероятно е получил пари от касата. Ако се позамислиш, ще схванеш разликата. Тече проверка, нека приключи, тогава ще видим.
  • 32 ZSK

    1 2 Отговор
    До коментар 30. 3 диагнози По първата и основна само 10 дни клинична пътека и причина за летателният изход. Магьосници или богове да са тези лекари.
  • 33 Явно

    4 3 Отговор
    Като чета коментарите, стигам до извода,че българинът много,ама много мрази да е благодарен.И е мнителн, подозрителен.Аз винаги казвам,че всичко се връща - и доброто и злото.Тези ,които ръсят обиди срещу всички лекари,за да се харесат на партийните си вождове,дали си мислят,че са застраховани и никога няма да се разболеят.
  • 34 9632

    5 1 Отговор
    а когато убиват хора когато правят фалшиви операции когато изнудват за пари когато оперират пияни когато ни осакатяват небрежни нехайни злобни всички имаме по няколко случая с тях и все за пари реват едно време си искат пликовете с пиене боклуци
  • 35 ZSK

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Уфффф":

    3 диагнози По първата и основна само 10 дни клинична пътека и причина за летателният изход. Магьосници или богове да са тези лекари.
  • 36 баба ти от Пловдив

    4 0 Отговор
    тогава да идат в ' каспела' Пловдив да видят какво става- пациенти с камъни в бъбреците ги лъжели, че са им разбили камъните, за което много франкове платихме, а после в друга болница са казали , че камъните в бъбрека са там! не е за парите, които сме изпратили, проблемът е , че са лъгали сирак и естествено ще има проблем тази ' болница' нали в кавички!!!!!
  • 37 :D :D :D

    4 0 Отговор
    Да бяха позачакали.Че ще е много смешно ако подкрепят източване на касата.
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "мнение":

    Протестират,защото са виновни!И те са били в дала верата!Сега се страхуват от наказание!
  • 39 Протестирайте срещу анархията на "новите

    1 3 Отговор
    По време на най тежката пандемия която досега не се е случвала ,когато лекари се разболяваха на работното място,а паралелно платени гьотверени протестираха като изтървани от психото в противовес на мерките за да дестабилизират държавата умишлено,вместо да помогнат,та сега здравния антиваксър проверявал.Ами той не беше ли болен от ковид в Пиригов и не го ли спасиха,ама не изпълнява инструкции!Та така,тези хора които протестират са били тежко болни с усложнения,а никога лекари не са отричали че някои лежат по дълго,а други впоследствие имат усложнения сърдечни или други и е редно да се върнат за докекуване.Как ще говорят за фалшиви пътеки,преди да е проверено и анализирано.Това е преднамерено от търсачите на поводи за дестабилизация.Още повече извънредната обстановка изисква и извънредни мерки и лечение според обстоятелствата.
  • 40 Да,

    3 0 Отговор
    Във Щвеция по повод ковид леченията удължиха временно болничния престой и лечение съобразно спешните нужди от подкрепа.Така се прави,а не чиновнически подход!
  • 41 хахаха

    3 0 Отговор
    Протест в защита на злоупотребата и източването на Здравната каса. Тези протестиращи да не се окажат съучастници в престъпление срещу държавата,? Ако се окаже така, нека бъдат съдени заедно с лекарите, които са злоупотребили с държавни пари.
  • 42 Учуден

    3 0 Отговор
    Половин година в България друга болест освен Ковид нямаше, в болниците се приемаше единствено ако си заразен та ми е чудно тая Роси как е лажала три пъти за да си лекува сърцето и черния дроб след като обикновенния българин нямаше право на това, тая е 100% фалшив пациент най вероятно роднина на някой лекар, както и останалите протестиращи.Затвор за Балтов и останалите щабаджии!!!
  • 43 Хахах

    0 0 Отговор
    Габровски да проверят…
  • 44 Съседа

    1 0 Отговор
    Аз незнам какво става .ама яко мафия .съседката ми е мед.сестра за 10г. 4 коли купи .като две чисто нови .преди месец си взе автомобил на лизинг за 52000 лв .ще кажете на лизинг е .еда но началното плащане е около-25 000 лв кеш.Аз работя кат луд по30 дена в месеца и немога да си го позволя .нищо че имам малък бизнес .давам добри заплати и усигуровки на 5 човека .та дочух че. в болниците санитарки с ков-19 добавката стигат до2200 лв 2500лв заплата .та ние бизнеса внасяме .а те ни обират е как нема да протестират.
  • 45 Какво има

    1 0 Отговор
    да ги подкрепят,важно е какво ще покаже проверката.Безпочвеното доверие само може да ги насърчава към злоупотреби.Борисов и той прибира пари от болници чрез подставено лице от МАКЕДОНИЯ.ПРОКУРАТУРАТА СПИ Ли????2
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове