Last news in Fakti

27 Юни, 2021 23:04 3 216 36

Румен Петков: Някои действия на Манолова са като от инструментариума на Борисов

  • румен петков-
  • абв-
  • мая манолова-
  • избори

Така председателят на АБВ определи натискът за одържавяване на новоизградения частен паркинг за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево”

Румен Петков: Някои действия на Манолова са като от инструментариума на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Новоизграденият частен паркинг за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” отговаря на всички изисквания, едно от най-добрите съоръжения в Европа е и не бива политически и предизборно да се спекулира с този въпрос, тъй като най-сетне бе решен проблемът на превозвачите на терен. Така Георги Петърнейчев, председател на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), коментира пред медиите в Хасково апелите на Мая Манолова паркингът за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” да бъде одържавен. Той обясни, че шофьорите се налага да останат на границата понякога десетки часове и въпросното съоръжение най-сетне им осигурява необходимото в чисто битов план – въпрос, който доскоро е бил много проблемен. От страна на превозвачите бяха заявени намерения за серия от протести, ако апелите на Мая Манолова стигнат до реализация.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи натискът за одържавяване на съоръжението като рекет и подчерта, че подобни действия от страна на Мая Манолова по никакъв начин не се различават от инструментариума на Бойко Борисов. Според него средствата финансиране на за кампанията на формацията на Манолова се осигуряват именно чрез рекет и мачкане на собствениците. Петков настоя държавата да покаже, че налице е проблем и да отстрани от поста Областния управител на Хасково. Ако подобен подход на мачкане на бизнеса бъде подминат, обезсмисляме смисъла на гражданското общество и общественото недоволство, което настоя за промяна в начина на управление, добави той.

Водачът на листата на „БСП за България“ в Хасково Владимир Маринов коментира, че е много грозно, когато една частна инициатива е печеливша, да се тръгва с идеята тя да бъде одържавена. Това означава, че всеки един бизнес, който се развива добре, е застрашен от това държавата да протегне ръка към него. Подходът на ГЕРБ не бива да се повтаря отново, подчерта той и добави, че работата на държавата е да създаде условия бизнесът да се развива, тъй като частните предприемачи пълнят хазната.

„Ние от „БСП за България“ не искаме да бъдем част от това. И ако Областният управител, в съдружие с Мая Манолова, която определя мен като статукво, а аз нея от дете я гледам по телевизиите и в парламента, много съжалявам. Татяна Дончева и Мая Манолова не са протестният вот и те не са новите лица в политиката. Ако те са новите лица, Бог да пази България“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Румбата

    14 9 Отговор
    обграден от яки мужици с подпухнали дзъркели......
  • 3 Шафйор на Тир с швецко име

    2 6 Отговор
    искам тама !
  • 4 Hoho Boho

    7 12 Отговор
    Стой си при аутсайдерите и не ръси глупости..
  • 5 Лейка

    14 13 Отговор
    Румба, пак се напъваш без памПерс. Само ти липсваш и твоя Мангъров на хоризонта.
  • 6 не мога да се

    12 13 Отговор
    начудя защо, вие, от "БСП за България" сте си пуснали плювалниците по всички партии с изключение на ГЕРБ и ДПС?!
  • 7 Такива обекти са монопол

    7 13 Отговор
    И Манолова го иска правилно. Смешник.
  • 8 ха ха

    11 10 Отговор
    Вие сте от инструментариума на Борисов..
  • 9 Копейкин

    16 12 Отговор
    Така е Мая и Таня не са нови лица. Нови са Румбата, Корни, Гечев , Велизарчо ... и цялата кохорта ДС агенти и доносници, заедно с внуците си !
  • 10 така така

    9 10 Отговор
    Румене пак неси посещавал шадравана...

    Коментиран от #11

  • 11 Hoho Boho

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "така така":

    той е с памперси....
  • 12 а защо

    10 10 Отговор
    паркингът за тирове до граничния пункт „Капитан Андреево” да не бъде одържавен, а да бъде частен. Кажи, бе, Румене, бе. Лепта ли ще получаваш от него.

    Коментиран от #27

  • 13 Чук и Гек

    12 7 Отговор
    Ами направете и ГКПП - то частно, всичко частно и да се приключва! Петков! В толкова мръсотии си затънал, че ако има кой да те раздруса, от теб ще пада смрад и оборски тор! Гьола за дезинфекция на границата частен ли е! Отвсякъде точат!
  • 14 Брендиманска

    9 4 Отговор
    Мая от "Мутри вън" имала подход като на Бърборко. И каква стана тя?!

    Коментиран от #16

  • 15 НЕМА А ТОРМОЗИШ М'АЯ МИ'НЕТА,БЕ

    12 6 Отговор
    ФОНТАН,...ФАТМАШКАТА ПАРТИЙКА СЕ ФИНАНСИРА ДИРЕКТНО ОТ ...БОСА НА ФАТ'МАКА,...ЕЛ ЧАПО ДУБАЙСКИ!
  • 16 този

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Брендиманска":

    като го е казал е бил минимум на половин кило водка.

    Коментиран от #18

  • 17 УМРЕМ ОТ КЕФ.....

    12 7 Отговор
    А...ГЛЕДАШ КАК ДЪРТИ ПРЕСТЪПНИ И АЛЧНИ КОМУНЯГИ СИ ПЛЮЯТ В...ДЖУКИТЕ,....БЕЗЦЕННО....!!!
    ААААХАХААА.....
  • 18 Брендиманска

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "този":

    А помниш ли Всичко къде завършва на "ич" вътре, ама то и руски имена имат такова окончание. Тогава Мая не беше с подходите на Бърборко. Егати и държавата
  • 19 654хгер6ъ4

    8 8 Отговор
    Бойко ви е приготвил голяма мръсотия за изборите, тоя и хората около него, докато не затрият България и българите окончателно, няма да мирясат! И иска пак да управлява, въпреки, че не го искат хората!

    Коментиран от #21

  • 20 ежко

    9 3 Отговор
    Не,бе.Държавата да изгради един държавен паркинг, а частниците да си държат своя.Няма нужда от одържавяване, а от конкуренция.Да ги видим тогава какъв вой ще нададат т.н. частници:)

    Коментиран от #26, #28

  • 21 ама и

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "654хгер6ъ4":

    Бойко Рашков му е приготвил такъв капан, че ще се върти в него като мишка.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БРАВО

    7 1 Отговор
    100% ПРАВ.
  • 24 Да бе

    6 6 Отговор
    АБВ не бяха ли в коалиция с ГЕРБ преди време?
  • 25 оня с коня

    7 2 Отговор
    Нека не подценяваме Мая,щото е много хитро същество.Та ако успее да се шмугне в Следващия парламент,като нищо може да Убеди едно Бъдещо правителство съставено от " Партиите на промяната" да бъде ОДЪРЖАВЕН въпросният Частен в момента паркинг.А идеята е тип "Нищо ново под слънцето":ДОГОВАРЯ СЕ Предварително със Собственика на Паркинга една МНОГО ЯКА Сума която Той да получи от Държавата,като естествено Порядъчна част от Нея ЩЕ ДЕЛНЕ на Мая - също както бе закупена някаква "Дупка" във Центъра на Варна от един Мастит бизнесмен за доста Милиони от Държавата.
  • 26 Държавният паркинг

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "ежко":

    ще работи на загуба. А шефове ще са на политици родата.
  • 27 Ами защото

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "а защо":

    ако бъде одържавени братя Галеви ще го приватизират . Разбра ли най-накрая колко си заблуден.
  • 28 Луд ли си ?

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "ежко":

    Държавните фирми се управляват от протежетата на политиците и само трупат загуби ,без значение дали са НЕК, ВиК, Марица Изток 2, Окръжна болница, Булгаргаз .....
  • 29 В ръководството

    5 0 Отговор
    на държавните фирми са представителите на политиците без разлика дали на държавно или общинско ниво. А политиците и свестни хора е неосъществима комбинация.
  • 30 На Шиши майка му

    0 2 Отговор
    Онова дебелото момченце, с което нямам нищо общо, идва пак като шеф на ДАНС и заедно с Бокича ще фалират няколко тлъсти банки.
  • 31 Ruslan

    2 1 Отговор
    От тоя паркинг се хранят бая партии. Има един мазен ама много мазен адвокат от Свиленград, който е председател на общ.съвет от ГЕРБ с име Гошо Еленков та тоя му дават проценти от тоя паркинг. Мания адвокат кара коли за половин милион и не му дреме а вие си лайте. Няма да има промяна явно е ако искаха до сега тия като тоя адвокат мошеник да са дадени на НАП и прокуратурата.
  • 32 Избирател

    1 0 Отговор
    Комунистическите псета и изборите немогат да изчакат и почнаха да се хапят.Хора внимавайте да не се върнат на власт,жална ни майка тогава.
  • 33 НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко шкафа":

    БЪРЗО ПЪЛНЯТ ШКАФОВЕТЕ....НЯМА ВРЕМЕ
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 СЕЛТАЦИ КОМУНЯГИ

    1 0 Отговор
    ГОЛЯМ КЕФ, НЕ МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИЯТА САМИ СЕ КЛАТЯТ ГЛАДНИТЕ КОМУНДЕТА.
  • 36 БСП най крадливата партия

    1 0 Отговор
    Я ДОКАРАЙТЕ И ВАЛЬО ТОПЛОТО И РУМЕН ОВЧАРОВ ТА ДА Е ПЪЛНА КАРТИНКАТА БОКЛУЦИ ТАКИВА, И БЕЗ ТОВА ПОСКЪПВА ТОКА И ПАРНОТО ОТ 1ЮЛИ СТРЕМИТЕЛНО.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове