Last news in Fakti

29 Юни, 2021 10:42 2 639 34

Нинова в Силистра: Ще предложим специален Закон за развитие и на Североизтока заради тежките проблеми в региона

  • корнелия нинова-
  • бсп

Служебният кабинет да вземе спешни мерки за борба с комарите по поречието на Дунава, каза на голяма среща в крайдунавския град лидерът на БСП

Нинова в Силистра: Ще предложим специален Закон за развитие и на Североизтока заради тежките проблеми в региона - 1
Снимка: БСП

"След многото ми обиколки в Североизточния регион мога да кажа, че той се нуждае от специален закон и целева програма за развитие. Опустелите села, плодородната земеделска земя, лошите пътища, бедността и безработицата са основателни причини да разработим специални мерки за Североизтока още в началото на новия парламент". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на предизборна среща в Силиста.

"Неравенствата имат много измерения. Едно от тях е неравенството в регионалното развитие. Цели райони в България опустяват. Един от начините да бъде решен този проблем е в Плана за възстановяване и устойчивост да се заложат средства и целева проекти за съживяване на такива региони", отбеляза тя.

"Северна България е облагодетелствана с река Дунав. Но това благо не се използва за развитие на градовете по бреговете ѝ", заяви Нинова.

"Скоро имах среща с представители на туристическия бранш. Те очертаха пред мен огромните възможности за развитие на икономиката и туризма по река дунав по подобие на други европейски страни. Недопустимо е да имаме такива природни дадености и да не се възползваме от тях. Вместо това унищожаваме земята, водата, горите си. Сметището край Силистра изчерпва капацитета си. Боклуците пропиват и замърсяват почвата. Местната власт нехае. Комарите отново са огромен проблем. Жителите на всички дунавски градове, откъдето минах молят за помощ. Още днес се обръщам към служебното правителство – осигурете средства за пръскане. Хората тук не могат да се покажат навън", възмути се председателят на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да гласуваш за БСП ,ДПС и СДС е съдизъм!

    16 4 Отговор
    Достатъчно необразовани ,и неинформирани хора ще гласуват за тези 3 партий ! ? ! След такъв вот ,след толкова години мизерия … няма кой да ви спаси от тази глупост!!!!

    Коментиран от #6, #13, #22

  • 2 Миризлив пор

    9 5 Отговор
    Комари винаги е имало и ще има. Средствата за пръскане се осигуряват от правителството а то е от БСП, партията на която Нинова е шеф, вече баце го няма, поемайте си отговорност!

    Коментиран от #28

  • 3 Смях в залата😂

    26 3 Отговор
    А ма нинова,ти оправи родния си край-Северозапада,че тръгна да оправяш и Североизтока!Няма ли да се засрамиш с големите си лъжи?!

    Коментиран от #5, #14, #16, #18, #19

  • 4 Дългата ръка на курнелия

    12 4 Отговор
    И тя като бореца-мутра, лъже че ще огрее навсякъде!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Да гласуваш за БСП ,ДПС и СДС е съдизъм!":

    Те в България мислят ,че Русия е прекрасна страна и най великата сила в света ,братски народ …. Ти да вярваш в това ,че Русия ще те оправи …🤣 те вярват във всичко бееее ! Всеки млад руснак мрази с все сърце всичко в Русия и се чудят как да избягат от там ! Тук е същия Содом
  • 7 КАЖИ НЕЩ ЗА ЦЕНИТЕ НА НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ

    9 5 Отговор
    ЯКО ВЪРВЯТ НАГОРЕ...ЩАВЯТ ЗДРАВО НАРОДА....РАДЕВ И НИНОВА МЪЛЧАТ....ЩО ЛИ
  • 8 Кяр и берекет

    10 2 Отговор
    Ми обективно погледнато тя Курнелия са опрай!
  • 9 НАВЕДИ СЕ МУТРИ ВЪТРЕ

    12 3 Отговор
    КЪДЕ СА ГАЛЕВА И ДОНЧЕВА ДА ВИДЯТ КВО СТАВА С ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ......КАК СЕ ДЕРЕ ЯКО НАРОДА
  • 10 Кукуригу

    5 4 Отговор
    "Тежките проблеми" са ГЕРП,ДПС,БСП и псевдо-патриотите!
  • 11 кога ще

    7 2 Отговор
    го предложиш? Като спечелиш изборите ли? Забрави!
  • 12 Страхът си отива, ГЕРБ си отиват. И това

    4 6 Отговор
    Страхът си отива, ГЕРБ си отиват. И това е най-важната новина след изборите в Благоевград: ако има честни избори с машинно гласуване, ГЕРБ не просто не са първи - не са трети!
    Ние сме на ход! #23

    Коментиран от #29

  • 13 Правопис

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Да гласуваш за БСП ,ДПС и СДС е съдизъм!":

    Запознай се с правописния речник и тогава акъл давай. Неграмотник!

    Коментиран от #32

  • 14 ДРИС

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Смях в залата😂":

    НА ХОРАТА ИМ ПИСНА НЕГОДНИЦИ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ПОЛИТИЦИ!!!!!!!

    Коментиран от #33

  • 15 онуй

    5 1 Отговор
    щеше да обединява Западните Балкани, тази тръгна към Североизточния регион. Тези двамата преписват един от друг "програми", "платформи", че и поведение.

    Коментиран от #17

  • 16 И ОТНОВО

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Смях в залата😂":

    Нинова,хората искат действия и резултати,а не 32год. само празни приказки.
  • 17 И ОТНОВО

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "онуй":

    ако забелязвате опорките им са еднакви с тези на ГЕРБ,НАПЪЛНО ЕДНАКВИ!
  • 18 Е, де

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Смях в залата😂":

    Северозапада, беше приоритет на една друга партия. И почти, го 'оправи'. А за Североизтока, на Нинова, ще ѝ трябва преводач. Там, 70-80% говорят на 'майчин' език.
  • 19 копанарин

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Смях в залата😂":

    Ами явно лъжата и уйдормите са и в кръвта ...Разтяга локуми , досущ ,като крушовенска копанарка -вретенарка ...Милионерка ,фрашкана с мангизи още от млади години, кога приватизира цяло Външно-търг. предприятие -днес тръгнала Животът да бедните да оправя ...айде де-де ...
  • 20 БСП= ГЕРБ

    6 0 Отговор
    Стига сте лъгали хората! Едва ли има по доверчиви и наивни от нас българите,но другарко комунист,Вие вече прекалявате!Какъв ще да е тоя „специален” закон за развитие на североизтока,сигурно като „специалния” закон за развитие на северозапада? Единствено което е нужно на бълграският народ,за да заживее нормално е партиите ГЕРБ, БСП,ДПС,СДС и ОП да не влязат в парламента!
  • 21 Пременил се дяволът в ангел

    8 1 Отговор
    БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС и т. Н. Всички са в комбина. Те подкрепяха Доган, Борисов и Пеевски и още ги подкрепят. Не се лъжете,а искайте конкретни, точни предложения, време за изпълнение, разходи и последици ако не се случи. Нещо като договор, който всяка партия трябва да подпише и спазва в случай, че се докосне до управлението, както и последици ако не се спази. Договорът да се подписва за всяко обещание. Отговорността да е лична.
  • 22 яко ни лъжат

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да гласуваш за БСП ,ДПС и СДС е съдизъм!":

    ДА ГЛАСУВАШ ЗА МАФИЯТА ГЕРБ И РАЗБОЙКО Е СУПЕР САДИЗЪМ. СМЕТИЩЕТО Е УЖ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ ЗА 50 ГОДИНИ НО ГО НАПЪЛНИХА С БОКЛУК ОТ СОФИЯ НАД 200 000 ТОНА СОФИЙСКИ БОКЛУК МОЖЕ И ДА КАРАТ ОТ ТОЯ СА КОРАБИТЕ НА МАФИЯТА ГЕРБ.
  • 23 Смешно

    6 0 Отговор
    Ами приемете специален закон и за Северозапада, Североцентъра, Югоизтока, Югозапада и Югоцентър. Како, много си зле....
  • 24 войводата

    2 2 Отговор
    ГЕРБ СА В КАНАЛА ЗАЛУДО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ
  • 25 вили

    2 2 Отговор
    ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ОТКАЧЕН ДА ГЛАСУВАШ ЗА ШАЙКАТА ГЕРБ АМА МНОГОО
  • 26 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор
    Престанете с тези комунистически бесепарски глупости и с този популизъм. „СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН“ за Видин, „специален закон“ за Силистра... Бедни хора има и в Родопите, и в Кюстендилско, и в Ямболско, Сливенско ... Бедните, от другите региони какво да правят? Да вземата и те ли, да се преместят в Северна Българи, та да получат „специална помощ“ по „специаления закон Нинова“ за северна България? Справедлив е ЗАКОНА, когато е един и същ за всички и за видинчани и за ямболчани и за кюстендилци и за родопчани и за софиянци ... „Специален закон“ за децата с увеждания, ами „специален закон“ за възрастните с увреждания, ами „специален закон“ за социално изолираните ...

    Ако ще има „СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН“, за бедни региони и за бедни хора. Той трябва да важи не само за Силистра или Видин. А трябва да важи за всички хора.

    НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БСП. ТАЗИ МАФИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧЕГЪРТА и ЗАЛИЧИ ОТ БЪЛГАРИЯ.

    България има нужда от истинска знаеща и можеща социалдемократическа партия. А не от пребоядисани московски комунисти менте социалисти и некадърници.
  • 27 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор
    Първо, в България трябва да има ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЗАКОН за всички СОЦИАЛНО СЛАБИ/БЕДНИ/ хора, като пенсионери, хора и деца с увреждания, социално изключени ... В този закон трябва да пише: Всеки, който отговаря на критерий за разполагам месечен доход и не притежавана голяма собственост и банкови влогове. Да има право на социална помощ/пенсия/. Второ социалната помощ трябва да бъде съобразене не само с нуждите на социални слабите, но и с възможностите на държавата и със заплатите на работниците особено с МРЗ и минималната пенсия. За да не се окаже като сега „Болен, здрав носи.“ Скандално е разни бедни пенсионери да реват, че са бедни и са им ниски пенсиите и да получават помощ за отопление. И в същото време да имат по няколко апартамента, вила, къща, банков влог над 50 000 лева и повече от един автомобил. И подобни „бедни“ пенсионери с 250-350 лева месечна пенсия да хвърлат от балкона 30 000 – 50 000 лева дори 100 000 лева на телефонни измамници.
  • 28 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    То има и мрежи за прозорци и врати срещу комари. И струват еднократнии петдесетина лева и служат 10 години. Ама на над 1 млн. "бедните" деби.лни пенсионери с 300 лева месечна пенсия. Им е "по-евтино" държавата да им взима всеки месец 50 лева ДДС от харчените от тах 300 лева месечно в магазините. И заради това да са по-скъпи стоките, дрехи, обувки и храните. И държават да прахосва едни 100-200 милиона лева годишно за пръскане срещу комари. От което ефекта е малък. Защото, да комарите намаляват, но не изчезват напълно.
  • 29 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Страхът си отива, ГЕРБ си отиват. И това":

    "новина след изборите в Благоевград" ... "c мaшиннo глacувaнe, ГEРБ нe прocтo нe ca първи - нe ca трeти!"

    Това не е новина, а засега е само прецедент. Ще бъде новина ако, се повтори освен на 11.07.2021 г., и на следващите, и на по-следваите парламентарни избори.

    Но има една опасност, ГЕРБ+"ПАТРИОТИ"+ДПС си отива. Но се връща БСП+ДПС, което като погеднем назад в историята. Може да се окаже дори по-лошо. Аз помня когато БСП управляваха 1996-97г.. Помня и 2005-2009г. - Тройната коалиция. Помня и кабинета Орешарски 2013-2014 г. когато БСП+ДПС+"Волен Сидеров" "фалираха" КТБ. И народа беше толкова ядосан на БСП, че върна Тиквата отново на власт.

    Българите се въртим в кръга на БСП управленията. Управлява БСП, пада от власт идва Иван Костов. Пада Иван Костов идва Симеон Сакскобургодски. Пада Симеон Сакскобургодски, БСП+ДПС се връща на власт. Пада БСП идва Бойко Борисов. Пада Бойко Борисов, БСП+ДПС се завръщат. Падат БСП+ДПС, Бойко Борисов се завръща. Пада Бойко Борисов ...
  • 30 дедогошо

    0 0 Отговор
    Лаф да става.
  • 31 Курнелия

    2 0 Отговор
    Да адашке така е неравенството е лошо нещо !!! Ама ти си имаш милиони и предполагам че искаш да ги дадеш на тъпият ти електорат със по 300лв пенсии да се чудят как да оцеляват !!!но нека пак да гласуват за БСП и вярвайки е евтините ти предизборни лъжи!!! Е ако излезнеш и публично заяваиш че се отказваш от заграбените милиони ! Тогава и аз бих гласувал за теб ...а и заместникът ти кирчко Добрев и той да дари милионите които е натрупал
  • 32 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Правопис":

    Ти колко си изкарал на матурата по български език и литература в 12 клас? Ако нямаш пълна шестица, веднага да млъкваш.

    За мен много по-важно е политика, за който гласувам или човека, с който контактувам или работя. Да е честен, макар и „неграмотен“. Отколкот да е „грамотен“, но пък за сметка на това да е лъжец и измамник или гербаджия или бесепар или депесар. Особено някои депутати от ДПС-то, само като ги слушам как говорят, си представям как "грамотно" пишат.

    Ако сме честни, над 98% от хората в България са в някаква степен "неграмотни". Едни провече - тройкаджиите, други по-малко - тези с 5-ците и 6-ците. Доказват го резултатите от матурите по български език, след 12 клас. На които от 50 000 - 60 000 явили се на изпит. Само стотина успяват да издържат матурата без нито една грешка.


    Така че ми е много чудно откъде се взимат тези 10000-20000 "безгрешни" учители, преподавататели, доценти и професори по български език. Когато изпитите показват, че на 100% грамотните у нас, са едва около 2000-3000 човека. Ще дам един пример: Откъде накъде правилно е да се пише думата вертолет защото така е решил някакъв дървен професор. Че била заемка от руски от "вертикално излитене". Вместо вЪртолет, което да идва от българската дума въртя, което да означава лети чрез въртене на перките. И защо и двете да не са правилни, а само едното вертолет да е правилно, а другото вЪртолет да е грешно.
  • 33 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ДРИС":

    "НЕГОДНИК"

    Моля пишете на български, тази дума е руска, буквално означава ПОДЛЕЦ. Дрогото, вероятно значение, е човек, който е негоден за нищо, нищо полезно не може да свърши. На български думата за това е НЕКАДЪРНИК.

    Те БСП и ГЕРБ са и двете и НЕКАДЪРНИЦИ и ПОДЛЕЦИ. Че и МОШЕНИЦИ на всичко отгоре.
  • 34 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор
    Тази "червената бабичка" най-отпред на снимката. Защо е завела внучето на партийни сбирки? Пък го изтипосала
    най-отпред на снимката.

    Онзи ден деца, ги бяха снимали с фанелки с лика на Тиквата. Сега дете го снимат с червената КуКУвиц@. Няма ли Агенцията за закрила на детето да си свърши работата.

    Децата до 16-17 годишна възраст, родител и баби и дядовци, не трябва да ги водят на партийни мероприятия, митинги, сбирки, протести.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове