Last news in Fakti

1 Юли, 2021 18:50 8 897 22

Сянката на Пеевски „изникна“ зад нови разкрития за Правителствена болница

  • делян пеевски-
  • правителствена болница-
  • болница лозенец

В медицинското заведение още текат проверки заради незаконните трансплантации

Сянката на Пеевски „изникна“ зад нови разкрития за Правителствена болница - 1
Снимка: БГНЕС

На бял свят излизат нови скандални разкрития за начина, по който е била управлявана и е функционирала болница „Лозенец“, известна още като Правителствена. Покрай тях изниква и фигурата на Делян Пеевски.

Наскоро от служебното правителств съобщиха, че там са извършвани незаконни трансплантации. Оказва се, че в продължение на пет години една и съща фирма е спечелила половината от обществените поръчки за доставка на консумативи и извършване на други медицински дейности в Правителствена болница. Става дума за „Медилон“ ЕООД с управител Даниела Желязкова.

Възмутени от това, медици споделиха пред "Фрог нюз", че в случая вероятно става дума за концентрация на поръчките, съответно и парите от поръчки, в едни и същи ръце. По коридорите на болницата неофициално се коментира, че въпросната дама е била в много близки отношения с бившия шеф на лечебното заведение проф. д-р Любомир Спасов. Подозира се, че именно на тази основа са се крепели и доверителните отношения между двамата.

Справка показва, че сумата, която е взело въпросното дружество за петгодишния период, възлизат на над 32 млн. лв. До този момент от болницата не могат да кажат официално дали процедурите, на които би трябвало да се е явявала фирмата, са минавали по правилата. В момента в лечебното заведение тече пълна проверка на сключените договор и чак след време ще стане ясен отговорът.. Тази проверка ще засегне и наетата за охрана на лечебното заведение "ВИП Секюрити". От МВР съобщиха за "Фрог нюз", че тази фирма се свързва с бившия депутат и бизнесмен, преследван по закона „Магнитски“ – Делян Пеевски.

Проверяващите ще ровят при какви условия е сключен този договор и дали той изобщо е изгоден. Работещи от болница „Лозенец" са алармирали "Фрог нюз" за друг парадокс. Оказва се, че немалка част от сградата е заключена и до нея все още никой няма достъп. Има подозрения, че бившият шеф Любомир Спасов си е направил лични покои на етажа, където се намира кардиохирургията, за сметка на бюджета. Съобщава се, че мястото се обитавало единствено от Спасов, където той живеел, отмарял и посрещал свои гости.

Твърди се, че фамозният апартамент, който е с големина на половин отделение, е бил изграден от същата тази фирма „Медилон“. Настоящият директор доц. Радосвет Горнев е забранил да се припарва до въпросните изолирани места, докато специално назначена комисия не ги отвори и опише детайлно в протокол. Медици с десетки години работа там са признали пред "Фрог нюз", че кракът им никога не е стъпвал там. За изпълнение на началническата заповед отговорност носят именно "ВИП Секюрити", обясниха от болница „Лозенец“.

Според тях обаче Спасов е можел да бъде засечен да влиза там по късни доби, обичайно в късните часове на денонощието. Източниците смятат, че гардове си затварят очите, като нарушават указанията на сегашната управа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор ох боли

    63 4 Отговор
    Като се каза че стълбите се метът от горе надолу, кога ще стигната до Боко Бокорисов?
  • 2 1618

    91 4 Отговор
    Цяла България е затънала в корупция и кражби заради управлението на диктатора с еднолично управление Борисов. Този човек трябва да бъде съден!
  • 3 Тая

    74 4 Отговор
    болница тъне от десетелетия в корупция и мръсни тайни , шефът с имение за милиони , търговия с човешки органи , гнусни мошеници от алчност , покровителствани от власт и съдействие на нотариуси и институциии - срам за читавите медици !

    Коментиран от #5

  • 4 Ххх

    8 21 Отговор
    Абе свързва се.. ако някъде му седеше подписа вече щеше да е следствен.. явно не могат да го пипнат…
  • 5 kkk

    39 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тая":

    Ако там изобщо някога е имало "читави медици" следва много отдавна да са схванали какво се случва в болницата и да са напуснали. Но след като въпреки това са останали там за да си взимат заплатите тези вече се броят за СЪУЧАСТНИЦИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА
  • 6 Дирекция СОД на МВР кой я закри

    46 2 Отговор
    Какви са тези честни частни фирми в държавни институции
    МВР да си влиза в правомощията да охранява и отбранява сградите на държавните учереждения и държавните имоти

    Коментиран от #20

  • 7 Вальо топлото

    29 1 Отговор
    С джакузи в офиса на топлофикация беше
  • 8 Рошко

    40 3 Отговор
    Аман вече писна ни, хванали разследвали, а кога ще чуем за арестувани и осъдени, кучетата си лаят керванът си върви

    Коментиран от #10

  • 9 Последния Софиянец

    28 1 Отговор
    Затвор за мафията в бели престилки!
  • 10 Последния Софиянец

    35 2 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Ще има арестувани и осъдени като свалим Гешеф
  • 11 Неделко

    35 2 Отговор
    Ясно ли е на всички защо шайката има милиарди , а държавата е в окаяно състояние ? Мислете и гласувайте за бъдещето си българи ? Ясно ли ви е какво е състоянието на съдебната система и защо прокурора си трае и разследва И ДНЕС ПЕЕВСКИ И СИКАДЖИЯТА ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 lkjh

    18 3 Отговор
    Защо тогава няма нито един арестуван?

    Коментиран от #16

  • 14 Честен неционист

    30 2 Отговор
    Защо прокурора мълчи по казусите ШИШИ и Мутрата от сик ?
  • 15 Ива

    30 2 Отговор
    Срамно е когато българите си стоят в къщи и не гласуват , срамно е етническа партия , забранена от конституцията да има решаващ глас и резултатът сънародници е ПЕЕВСКИ ! Нима това ви харесва ? Срам !
  • 16 оня

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "lkjh":

    Питай гешефт-каскетов:))
  • 17 Хайде

    16 1 Отговор
    Български власти, да земете да окошарите престъпниците- Мутри , всички знаем всичко, властта не прави нищо а по ско толерира.. Чак Американците ни научиха и ниГо натриха.. Пфу и крадлиеювите хора тая порутена държава
  • 18 Аз съм Спасов милионера

    13 1 Отговор
    Всички сме заедно в далаверите ! Ама сега когато ме подгониха мен ! Пеевски избяга ,Бойко все едно не ме познава ! Аз се чудя какво да лъжа и мажа да прикрия далаверите си ! Добре че имам заделени 60-70милиона в евро че и да стане нещо да си имам за черни дни бели пари ! Както казва бедният народ
  • 19 Евала баце

    9 2 Отговор
    Браво Спасов недей да им отваряш частният ти апартамент !! Че там ти е трезора!! Дано си успял да измъкнеш кинтите от там ! Другото е лесно ти можеш да лъжеш ! Ще измислиш някоя лъжа !ама парите ако бяха намерили ! Лошо нямаше какво да кажеш !
  • 20 Всички видове

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дирекция СОД на МВР кой я закри":

    собственост по Конституция в Република България са равнопоставени ! Аман от глупави люде.
  • 21 ФИНЦИ

    4 0 Отговор
    БЕ ДА Е.А И ГЛИГАН МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ТОИ Е ЧОВЕКА КОИ АКО ТОИ Е СХЕМАДЖИЯ АЗ ЩЕ СЕ РАЗСТРЕЛЯМ ТО ЧОВЕК НЯМА ВИИ ГО ИЗДИГАТЕ В КУЛТ ТАЯ МИШКА АДИ СТИГА
  • 22 аха

    0 0 Отговор
    Секюрити фирмите са едни от най-безполезните и мутренски фирми. Там наемат глупави мъже на ниски заплати и им дават оръжия да тормозят хората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове