Last news in Fakti

13 Февруари, 2013 14:57 1 583 12

Холандия ни пуска в Шенген

  • шенген-
  • цветанов-
  • хага-
  • холандия
Холандия ни пуска в Шенген - 1
Снимка: МВР

България е готова за Шенген и трябва да влезе в безвизовото пространство на европейските държави. Това заяви в Хага министърът по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието на Холандия Фред Теевен след среща с вътрешният министър  Цветан Цветанов, съобщиха от МВР.

Теевен заяви, че има убеждението, че страната ни е готова за членство в зоната за свободно движение на хора в Европейския съюз.

„Със сигурност Холандия гледа на България като на един партньор, който излъчва впечатление за сигурност и безопасност. Сътрудничеството с България е повече от добро. Аз проведох един изключително открит и откровен разговор с представители на българското правителство и в лицето на вицепремиера Цветан Цветанов добих убеждението, че България е готова. Г-н Цветанов излъчва увереност, че България е готова и че е време за допускане в Шенген. Това, което трябва да се свърши като работа през следващите дни, е консултации между останалите държави в Северозападна Европа. Това предстои, защото датата 7 март наближава и трябва да действаме”, каза холандският министър по имиграцията и държавен секретар по сигурността и провосъдието.

Основен акцент в срещата на Цветанов и Теевен беше поставен върху темата за присъединяването на България към Шенгенското простраство. Българският министър увери домакините си, че страната ни спазва стриктно необходимите условия и стандарти. «Независимо от ситуацията и въпреки икономическата криза, България продължава да засилва сигурността на външните граници, като прилага най-добри практики за контрол и наблюдение»,  каза министър Цветанов. Той допълни, че е създадено отлично взаимодействие между българските и турските гранични власти с оглед недопускане на нелегални имигранти на територията на ЕС.

Двамата министри обсъдиха сътрудничеството в областта на вътрешните работи между България и Холандия и подчертаха, че работата между службите на двете страни е на изключително високо ниво. Укрепено е и доверието между правоохранителните органи на двете страни на всички нива – оперативно, в областта на разследването и на ниво координация.

Двамата министри разговаряха и по теми, свързани с противодействието на наркотрафика и на трафика на хора, където двете страни си сътрудничат отлично. Посочени бяха примери от успешни операции по задържане на големи количества наркотици. Министър Цветанов представи проведената в България инициатива, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, при която студенти от три български университета се запознаха с конкретен оперативен случай на трафик на жена и рисковете, които този вид престъпление крие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батиста

    0 0 Отговор
    Бре - тез Холанци сега четки ще ни правят да влезем в Шанген.Сигурно има причина да го правят сега.
  • 2 pacoran

    0 1 Отговор
    Ми има дойдоха ГЕРБ и секви НАГЛИ, Октоподи риби и скариди са по съдилищата даже някой с присъди други изчезнали към топлите страни тва при тройните глупаци немаше как да стане щото беха заедно с престъпниците
    Пак за ГЕРБ ще гласувам само и само да не ни управляват никога повече ДПС и БСП
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Някъв си министър направил комплимент и будистите ревнаха с лъжите.По голяма престъпност в България не е имало никога. Всеки ден грабежи, обири, убийства, атентати, корупция ит.н. и т.н. Официално становище няма. Имаме мутри които се хвалят и крадат кат за последно.

    Коментиран от #4

  • 4 pacoran

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Ей явно добри ти плащат тия от БСП-то да пишеш глупости те така са свикнали и така управляваха едно време и се радвам че никога повече няма да крадът и еправляват щото при тях бяхме в такава дупка че историяте не помни такава престъпност такива кражби и убийства тва е истината хората помнат и на избори 2013 ще го дакажат като НЕ гласуват за ДПС и БСП за всеки друг по добре отколкото за тая шайка престъпници
  • 5 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    НЕ БЕ СЕГА ХОЛАНДИЯ ЩЕ КАЖЕ МОЖЕ ,Ь БЕЛГИЯ ЩЕ КАЖЕ НЕ МОЖЕ
  • 6 Пако Рабан

    1 0 Отговор
    pacoran- пич недей се пени толкова бе.Какво толкова си доволен от живота си.Да не си някой министър или депутат.Ако всичко е по мед и масло народът няма да се оплаква.

    Коментиран от #7

  • 7 pacoran

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пако Рабан":

    Пич нито съм депутат нито министър още по малко богат съм нормален човек който се радва на малките неща и вижда направеното от тва правителство и колко е трудно с тва наследство което им оставиха тройната коалиция не ми се обяснява като ученичка от къде знам и кво знам но повярвай ми това което са причинили тройната коалиция на България още десетилетия няма да се оправиме Бойко може да е секъв но го предпочитам пред тия мизерници от ДПС и БСП където на думи са най вериките а на дела са кръгла нула
  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор
    Я изброй поне едно две от направените неща от мутрите. Аз ще започна с калинките, министър председателите които гонят митничарите от предприятия без лиценз, строенето на опасни магистрали без аварийни ленти, неприемливи увеличения на сметките за енергии, не изплащане на заплати, следенето на Българите в мрежата, наемането на клакьори във форумите, и т.н. и т.н.
  • 9 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    ПРЕЗ 2013 ГОДИНА ,ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ РАДВАШ НА ГЕНЕРАЛЧЕТО БОКО СИ Е ЧИСТА ПРОБА,МАЗОХИЗЪМ,ЧЕСТИТО НА ВЛЮБЕНИТЕ В БАТ БОЙКО

    Коментиран от #10

  • 10 pacoran

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Христо Ковачев":

    и що така Христо обоснови се кво фърляш некви думи без смисел и значение имам право да харесвам и симпатизирам на който искам а и за разлика от много като тебе болни от склероза помна кво беше по време на тия крадци БСП и ДПС само ДДС-то което се е източило благодарение на тях щото без съгласието и подкрепата на Държавата няма начин се изчислява на 6млрд. лева и после питайте още що са такива заплатите и пенсиите изберете още един път Станишев и ще ровите по кофите от мизерия
  • 11 батко

    0 0 Отговор
    Май ще излезе че Бойко е спазарил признаването на Хизбула за терористична организация с приемането ни в Шенген. Ако до м. юни в американския сенат се вкара разглеждането за допускане на българи без визи значи съм прав. Америка изкомандва Холандия за българите. Първо трябва да ни приемат в Шенген а после да ни вдигнат и визите за САЩ. Да събираме братя пари да пратим всички циганори в САЩ. Там е по-далеко и по-трудно ще се върнат. Американските затвори са модерни и на нашите цигани ще им харесат.
  • 12 нъци

    0 0 Отговор
    Март се събира комисията за да даде становище за българите и румънците и този път ще бъде положително,не защото някой го е спазарил за нещо, а защото така или иначе не могат повече да ни отлагат.Вече ще сме европейци с всички права и това е огромно постижение изстрадано от по-голямата част от българския народ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове