6 Юли, 2021 05:54 4 086 33

Заседава съдът по делото срещу българските гранични полицаи в Турция

  • дело-
  • турция-
  • граничари-
  • бракониер-
  • смърт

Те са обвинени за смъртта на местен бракониер

Заседава съдът по делото срещу българските гранични полицаи в Турция - 1
Снимка: БГНЕС

В Турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе поредно заседание по делото срещу 4-мата български гранични полицаи, които са обвинени за смъртта на турски бракониер през 2008-а година, предаде БНР.

Делото срещу тях в Турция беше заведено през 2019-а година.

На делото ще бъдат представени документи по съдебната поръчка на Турския наказателен съд, която частично е била изпълнена от Бургаския районен съд, каза турският адвокат, който защитава правата на българските гранични служители - Джошкун Молла:

"Има отговор от българския съд за частично изпълнение на съдебната поръчка. Ще научим какво ще реши съдът."

Бургаските магистрати отказаха да предоставят биометрични снимки, заедно с пръстови отпечатъци на бившия граничен полицай Михаил Цонков и колегите му Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков. От българска страна са изпратени само справки, че граничните полицаи са неосъждани.

На днешното заседание адвокат Молла отново ще настоява турският съд да се откаже от искането за екстрадиция на българските граничари с мотив, че е неоснователно. По делото предстои да се направи превод на решението на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, който се произнесе в полза на България по дело, заведено от роднините на загиналия Ялчин Ерджан.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 6891

    60 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пускайте":

    Какво очакваш, нали Борисов е персоналната к*рва на Ердоган!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бивш граничар

    52 4 Отговор
    Ако не се подаде нота към Турция за незабавно прекратяване на "съдебните" им упражнения, значи че България не е държава, а разграден двор.
  • 6 Без Негри в БГ

    49 3 Отговор
    Жалко, за загиналия бракониер, но това, което иска Турция е абсурдно. Има нарушител на границата ни, нарушителя не се е подчинил и е нападнал граничарите, а те си мислят, че това е сбиване в кръчма между посетители.
    Както знаете, Турски войници от край време убиват невинни Сирийци при бомбардировки, а също и Турция е директно отговорна за подкрепата си към ИДИЛ, нанесла много големи щети на Сирия.
  • 7 Патриот

    35 2 Отговор
    Да се наградят граничарите границата е свещена да се стреля без предопределено
  • 8 слаба

    34 3 Отговор
    герберска държавица - а оня турски тираджия .който блъсна и уби моторист и после избяга ?
  • 9 К Георгиев

    41 0 Отговор
    Във времето когато аз служих тези момчета щяха да бъдат герои , а сега дори български съд водеше дела срещу тях дори ги уволниха от служба. Позор. За 30 години стигнахме до там че да не защитаваме нашите войни които пазят стигналата до дъното нашата държава. Защо вместо войници не сложат на границата хлебари за да докажем колко гостоприемен народ сме за да може всички да посрещаме с хляб и сол а не с оръжие.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 IVAN 1

    15 2 Отговор
    НЯМАЛИ КОЙ ДА ЗАЩИТИ НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЕРОЙ ???????
  • 16 Нали

    14 1 Отговор
    Баце е голям приятел на Ердоган, толкова съдебни дела смачка у нас, не можа ли по време на царуването си да поиска от султана да прекратят това безумие срещу служебни лица, защищавали по закон българската акватория от нарушители?
  • 17 Сюжет за Комедия...!

    18 0 Отговор
    Борисов бе на посещение в Турция,правейки метани в краката на Ердоганя и молейки със сълзи на очи,султана да освободи нашите граничари...!!!А в действителност Борисов бе при Ердоган,мислейки само и единствено за собствената си кожа,дори и за миг не се сетил за българските герои-граничари...!Какво падение,каква пародия на държавник...нямам думи...

    Коментиран от #18

  • 18 Да,но...!

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сюжет за Комедия...!":

    Борисов мълчи по въпроса с българските граничари,като Комунист на разпит...ни дума,ни вопъл,ни стон...!НО да,предположим,дори и теоретично,че вземат да ги освободят...!Олеее...тогава жална ний майка как Борисов ще оцърка всичко наоколо,как той ЛИЧНО ги е освободил,водейки много труден и настоятелен разговор по темата със своят приятел-Ердоган...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дядя

    15 0 Отговор
    Турски съд с юрисдикция на българска територия? Вилает ли сме? Майче да!
  • 24 Мехмед

    1 10 Отговор
    Ако турците се решат и искат, тия убийци ще бъде закопчени, пакетирани внезапно в Турция без "искане за екстрадиция".
    Кой ти пита българия? Турция не е искала, не ги е взимала.

    Коментиран от #25

  • 25 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "Мехмед":

    По-яваш с емоциите! Турските рибари са нападнали граничните полицаи и са се опитали с канджи да надупчат патулния катер, за да го потопят. Трябвало е всички да бъдат разстреляни! Убийци са тези, които първи са тръгнали да убиват - турските рибари!

    Коментиран от #26

  • 26 Мехмед

    0 8 Отговор

    До коментар #25 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ти пък не прояваваш изобщо емоции нали? Какво и да е било, не е трябвало да се стига до убийство. Тези ганювци на снимката да се радват, че не са убили някой кюрд. Каквито са отмъстителни, ако ще на луната да се скрият пак щяха да си го върнат без да чакат законна справедливост. Те гърмят най-милото, детето на врага за да го заболи възможно най-много. И отърване няма. Не е като при вас само да се заканват и дърдорят.

    Коментиран от #27

  • 27 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мехмед":

    О, какви ги разправяш? Нямало е начин да не се стигне до убийство, що се отнася до опита на турските рибари да се измъкнат! Да нападнеш въоръжен полицай и да се опиташ да му избиеш оръжието? Полицая неволно е прострелял нападателя си. Това е спряло атаката на рибарите. Ако не беше се случило това, рибарите щяха да имат смелостта (по-точно наглостта) да продължават се бият с полицаите и пак щеше да се стигне до убийство! Каквото си го търсиш, ще си го получиш! Граничарите са на пост и изпълняват служебен дълг. Ти в казарма ходил ли си? На пост бил ли си? Ти защо не идеш да закачиш американски полицай, или даже турски?
  • 28 КОЛЬО ПОМЕН

    8 1 Отговор
    ЕЙ МЕМЕД, МА.. Н... Г.. АЛ. В БЪЛГАРИЯ СИ

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мехмед

    1 7 Отговор

    До коментар #28 от "КОЛЬО ПОМЕН":

    Ма-нг-ал-и сте вие българите. От десетилетия не съм в кочината. За да се оправи тая страна е необходимо да изчезнете. Остават още 1-2 поколение и край с вас. Проблемът са не малцинствата а именно вие гадните българи. Ай сега газ да пикаеш от яд.

    Коментиран от #31

  • 31 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мехмед":

    Сега като махнем двойното гражданство, ти ще пикаеш газ от яд! И след хиляда години България ще я има! А ти си мери приказките малко!

    Коментиран от #32

  • 32 Мехмед

    0 7 Отговор

    До коментар #31 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ще премахнете на дядо си цървулите. българийката отдавна е обща държававичка на всички нейни граждани. Много скоро братята роми ще са относително мнозинство, а след още време и абсолютно. Вие българите ще сте просто едно екзотично малцинство. Безсемейни и бездетни злобни твари такива.

    Коментиран от #33

  • 33 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Мехмед":

    Още отсега почни да мислиш къде да останеш - в България или в някоя кочина? Щото после няма да имаш време безродник такъв! Тоя келепир с двойното гражданство ще го сънуваш скоро! Българите сме велик народ! Щом не си съгласен - пътеката и да те няма!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове