16 Февруари, 2013 13:31 3 756 48

Борисов: Протестират, защото аз ги чувам и решавам проблемите

  • бойко борисов-
  • министри-
  • протести
Борисов: Протестират, защото аз ги чувам и решавам проблемите - 1
Снимка: БГНЕС

"В депутатските листи за изборите ще има доста нови хора", заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „България говори” по Нова телевизия. Той отново отхвърли съмненията, че ГЕРБ може евентуално да влезе в предизборна коалиция с друга партия. „Няма да влизаме, защото никога не сме го правили”, обясни премиерът.

Що се отнася до работата на министрите, Борисов коментира, че в момента златен медал би дал на регионалния Лиляна Павлова. „Това, което правим с нея, ще остане най-дълго”, смята министър-председателят.
Запитан хипотетично да посочи наследника си, ако имаше право само на един мандат, премиерът заяви, че би посочил Менда Стоянова. „Тя има обща визия за работата на всички министерства”, каза той.

Без конкуренция за шеф на предизборния щаб на ГЕРБ пък е Цветан Цветанов. „Той е моторът и душата на партията, той е медалистът и пълният отличник”, заяви Борисов.

Според премиера социологическите проучвания за рейтингите на партиите се правят от няколко агенции около лидела на БСП Сергей Станишев. „В момента чрез форумите облъчват общественото мнение”, заяви Борисов и цитира “инструкция” на БСП по този повод: „Ако политикът е честен, изкарайте го крадец”.

Борисов определи като тежък компромат казуса „Агент Буда“: „Това са бивши служители на ДС и на МВР, които нямат какво друго да правят, затова по цял ден стоят и мислят и са царе на компромата”, коментира Борисов и поясни, че не би се обидил, ако го наричат фалшив герой. Обижда ме, като ме наричат фалшив агент, тук този компромат издъхна, каза Борисов.

За земеделския министър Мирослав Найденов, чието ведомство е разследвано от ОЛАФ за конкурс, при който са отпуснати 50 000 лева за поддържане на страници във Фейсбук и Туитър, Борисов каза, че ще трябва да докаже своята невинност, а ако е дал пари неправомерно - ще си отиде.
 
Премиерът коментира и незаконната продажба на цигари в он-лайн магазина на Юлиана Иванова, новия шеф на ДКЕВР, след като Ангел Семерджиев беше уволнен. Той бе категоричен, че ако е знаел за тази история, никога нямало да я назначи.

„Поканих я, тя прие, изрично я попитах има ли нещо, което да я смущава, тя каза, че няма”, обясни премиерът. "Познавам я от времето, когато беше с германците от RWE, акционер в проекта „Белене”. Тогава ми направи добро впечатление. И тъй като няма никакви връзки с нас - нито партийни, нито служебни, поканих я, тя прие. Ако знаех това, никога нямаше да я назнача”, заяви Борисов.

По думите му ДКЕВР е изключително важна комисия и тя трябва да се ползва със сто процента доверие. „Неслучайно отстраних Ангел Семерджиев и съм убеден, че той ще има среща с прокуратурата”, допълни Борисов. Според премиера “Семерджиев върви с Трайков” и е трябвало да бъде уволнен още преди две години.

На 8 февруари пратената от нас проверка в ЧЕЗ на Финансовата инспекция излезе с резултати и констатациите там са такива, каквито преди три години, когато ги глобихме, посочи още Борисов и за пореден път запита защо протестиращите сега не са недоволствали, когато правителството на Тройната коалиция е платило милиарди за „Цанков камък" или за „Белене". “Защо не протестираха тогава? Защото сега аз ги чувам и като дойдат, решавам проблемите!” - подчерта Борисов.

Междувременно от пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че Борисов няма да може да осъществи посещението си във Велико Търново. Днес там за откриването на мултимедийния център „Царевград Търнов“ е министър Томислав Дончев. Премиерът Бойко Борисов ще бъде довечера Македония заедно с външния министър Николай Младенов и ще се срещне с премиера Никола Груевски, за да обсъди в неформална среда перспективите за отношенията между София и Скопие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    2 1 Отговор
    Мачкай Бойкоооооооооооо,мачкай комунистическо-турски хлебарки !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #3, #24

  • 2 кали.

    1 2 Отговор
    Какво да мачка , Бойко като се е изцапал с г..на от всякъде. По скоро би трябвало да си подаде оставката от колкото да мачка. Хората вече му нямат доверие. И тои като другите за последно се мъчи да се защити но няма даго бъде, малко късничко се сеща .
  • 3 испанец

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    Той вече така омачка държавата че почти нищо не остана.Само гладен и беден народ.Всеки ден под негово управление вече е опасно.И това си личи на площадите.Само БУДА-лите гледат с розови очила.Вижда му се края на него,но сега големия въпрос какво да се направи че власта да не я вземат комунистите./нали никой не се съмнява че мутрата е тяхно създание/
  • 4 bam

    2 1 Отговор
    prav e Boiko
  • 5 kykydo

    2 1 Отговор
    И кой предлагате да изберем за да ни изглади?Може би г-жа кунева,или пръмова,или не знам каква може да стане до изборите.Фамилните имена са с малки букви,защото и личноста която ги носи е такава
  • 6 Христо Ковачев

    1 2 Отговор
    ГЕНЕРАЛА Е ТОЛКОВА НАГЪЛ,ЧЕ ДОРИ КОГАТО ЗАГУБИ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ТВЪРДИ ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ,БУДА ДАВА ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ПАВЛОВА ЗАЩОТО ДВАМАТА КРАДЪТ ЯКО ОТ МАГИСТРАЛИТЕ,БРАВО БОЙКО ЗА 4 ГОДИНИ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА,НИКОЙ ПРЕДИ ТЕБЕ НЕ БЕШЕ УСПЯЛ ДА ГО НАПРАВИ
  • 7 ha-ho

    1 0 Отговор
    Бойко е №1

    Коментиран от #12

  • 8 todor kolev

    1 2 Отговор
    ti li be pojarnikar takav vie za nishto ne stavate samo lqva raka desen djob nishto drugo ne napravihte za nashata strana
  • 9 Б.Б

    1 1 Отговор
    Е Аз първо ги създавам проблемите ,а после ги решавам.Иначе какво ще решавам.А виновни за сегашното положение на държавата са всички от Хан Аспарух до сега.Ама за още един мандат - всички ще ви оправя.
  • 10 станишев

    1 2 Отговор
    Референдума показа че това е началото на края на ГЕРБ и БОЙКО-БУДА.мутра отсега реве зада си вдигне рейтинга че някой го заплашва по телефона.Това е истинския комунист.
  • 11 Чичо Гошо

    1 1 Отговор
    Аз Б.Борисов съм по-велик и по-голям от Господ
  • 12 Петка Лелина

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "ha-ho":

    И какво направи толкова за тебе,че мислиш по тоя начин..на изборите които предстоят Б.Борисов загива...
  • 13 Христо

    1 2 Отговор
    Изборите идват, Боко си заминава! Определено няма да гласувам втори път за него!
  • 14 калайката

    3 1 Отговор
    надут ,престъпник ! То бива бива безпочвено самочувствие но чак такава наглост , рядко се среща . Никога повече няма да гласувам за теб и физкултурника .
  • 15 Бай хй

    1 2 Отговор
    Никога вече ГЕРБ.
  • 16 Васил Василев

    0 1 Отговор
    "Ало,Ваньо,в телефона,Мишо Бирата спаси",Ало,Ваньо..."се-ре-се-то,властно някакси звучи.ес-ем-ес със ЕГЕНЕТО,"Вучката ми ти върни"Цяла нощ със Емо Фаса,бридж-белот,кара плющи.Власт по къси панталони и в ръка със "Винету".
  • 17 naroden chovek

    0 1 Отговор
    budalite hich ne sa svurshili i tova ste vie vsichki koito pliuete s/u GERB i BB
  • 18 lz1sdi

    1 1 Отговор
    Хора кажете нещо хубаво за човека та нали го обичат 50% от българите? или това е в някой друг живот

    Коментиран от #28

  • 19 icotira

    0 1 Отговор
    hora pobyrkali ste se vsi4ki razlikata pri ednite i drugite e 4e ednite kradat mnogo i bezo4livo a drugite samo ot danykoplateca i koito i da doide nqma da q opravi tazi dyrjava to ot svalqneto na bai To6o e zeinala edna golqma dupka kato na magistrala i ot godina na godina po-golqma i po-golqma za koito i da glasuvame vse taq vsi4kite sa mo6ennici Boiko e prav v nqkoi otno6eniq no iponqkoga gre6i no i toi e 4ovek vseki gre6i 6to se otnasq za magistralite edna strana trqbva da ima infrastruktura i togava da se razviva ikonomi4eski no pri BG ikonomikata si q ima6e ot bai To6ovo vreme trqbvaha samo pyti6ta no sega ostanaha pyti6tata no bez ikonomika za6toto vsi4ki pe4eliv6i predpriqtiq se zatrivat umi6leno ot rykovodstvata im i ot tam ve4e dyrjavata za vsi4ko sme vinovni nie samite HORATA vinagi tyrsim vinata v drugiq no ne i v sebe si
  • 20 ааа

    0 1 Отговор
    Продажник
  • 21 icotira

    0 0 Отговор
    ей от такива бекове като теба е тая държава
  • 22 KOREKTOR

    1 1 Отговор
    До #1и #7

    Само това ще попитам, вие двамата нормални ли сте или само на такива т-ъ-п-и се правите? Или наистина сте си такива неспасяеми?
  • 23 icotira

    0 0 Отговор
    защо бе човек
  • 24 буда-2

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    изберете пак Доган и ще бачкате на околовръстното ама вечер
  • 25 Human

    0 0 Отговор
    .... бате Бойко, си вкарва автоголове. Работата стана,че само ако вожда гледа, тогава народа си правел протестите,защото кой друг би ги видял и решил проблемите им.
  • 26 бд

    1 0 Отговор
    сигурно и земята се върти Борисов да види слънцето.Ужасни наглетци.
  • 27 ЛУД ЛЕР

    1 1 Отговор
    ТО Г.З УШИ НЯМА БЕ КАК ЧУВА ТОГАВА
  • 28 гнида

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "lz1sdi":

    Едно хубаво нещо-Бойко има желание , да прави нещо.Само с това желание си остана 4 години , дори не попречи държавата да спре да се разграбва.Не подобри с нищо живота на обикновеният човек.Той не е полезен и е време да си върви.Повече няма да гласувам за него , празнословия не ми се слушат.
  • 29 адон

    0 1 Отговор
    Нищо не направи за обикновения човек и мисля,че е време да си ходиш...,но не в къщи,а на друго място...!!!
  • 30 ТРОШАЧА

    0 1 Отговор
    ТАКА ЛИ ? ЗА ТОВА ЛИ ПРОТЕСТИРАТ ХОРАТА ... ? ЗАЩОТО ИМ ,,РЕШАВАШ ПРОБЛЕМИТЕ'' ...? АЗ ПЪК МИСЛЕХ ЧЕ ХОРАТА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТИ ПО УЛИЦИТЕ КАТО ПОЛОЖЕНИЕТО ВЕЧЕ СТАНЕ КРИТИЧНО НЕТЪРПИМО И Е ВЪЗМОЖНО ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ДА ПРЕМИНАТ В КЪРВАВИ СБЛЪСЪЦИ С ТИЯ ДЕТО ТЕ ПАЗЯТ ... ! ЗНАЧИ ПО СВЕТА ВСИЧКИ ХОРА КОЙТО ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТИ ГО ПРАВЯТ ЗАЩОТО ИМАТ ПРАВИТЕЛСТВА КАТО НАШЕТО - ,,КОЕТО ИМ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ '' - ТАКА ЛИ ДА ТЕ РАЗБИРАМЕ ...??? ЛЕЛЕ ЩЕ СЕ СПУКАМ ОТ СМЯХ !!! ТИ ИЛИ ИМАШ ОТКЛОНЕНИЯ ИЛИ СИ СИ ВЪОБРАЗИЛ ЧЕ СИ ИМПЕРАТОР В РИМ ??? БОЖЕ КАКВА НАГЛОСТ И САМОУВЕРЕНОСТ - ТОВА Е ПРОСТО ВЪРХА НА БЕЗОЧЛИВОТО САМОХВАЛСТВО . НЕ БЯХ ЧУВАЛ ПОДОБНО СМЕХОТВОРНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ ДО СЕГА ! ЗНАЧИ АКО ПАК ХОРАТА НАПАДНАТ ПАРЛАМЕНТА ТОВА ВЕЧЕ ЩЕ ЗНАЧИ ЧЕ РАЗЧИТАТ МНОГО И САМО НА ТЕБЕ ... НО ДАЛИ ЩЕ ТЕ НАМЕРЯТ А ДАЛИ НЯМА ДА СИ ОФЕЙКАЛ ВЕЧЕ ПРЕДВИДЛИВО НЯКЪДЕ ПО-ДАЛЕЧЕ СЪС СМЕШНИЦИТЕ ОТ ,,ГРОБ'' КОИТО ДОЗАКОПАХА БЕДНИЯ МИЗЕРЕН И НЕЩАСТЕН НАРОД ...? ( до колкото съм наясно в нормалните държави ако правителството е умно и грамотно и решава проблемите на хората и се грижи за тях без да злоупотребява с труда цените и доходите то тогава хората -ВЪОБЩЕ НЕ ИЗЛИЗАТ ДА СТАЧКУВАТ И ПРОТЕСТИРАТ ... или аз греша ? ) ГОЛЕМИ КЛОУНИ СЕ ОКАЗАХТЕ ВИЕ ... И НАПРАВИХТЕ ДЪРЖАВАТА НА ЦИРКОВА АРЕНА !!!
  • 31 tost

    0 1 Отговор
    И според мен Бойко ще загуби изборите,но всички преди него се изакаха(напъниха си джобовете) и комунисти и социалисти и седесари и царе и тройни коалиций.И така за кого ще глсуваме ?

    Коментиран от #33

  • 32 Красимир Димитров

    0 1 Отговор
    Вече съм сигурен,че е пиян.
  • 33 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "tost":

    За Национален фронт за спасение на България
  • 34 нфсб

    0 1 Отговор
    "Той бе категоричен, че ако е знаел за тази история, никога нямало да я назначи." е казал Б.Б., никога не е късно да я уволниш!!

    2. Хората протестират, защото 24 години не са видели такова безумие. Сега Б-я е в дъното, крайно време е народа да се събуди и да протестира докрай, докато нещата се променят. "СЪБУДЕТЕ СЕ НАРОДЕ"
  • 35 Армагедон

    0 0 Отговор
    А бе само Станишевски комунистически ли се изказват по тази статия тук! Е га ти наглеците, демократични комунисти! Завой ще ми правили ,свят ще им се завие! Свикнали да крадат ,комунистическото племе и сега ги е яд ,че не могат вече!И си приписват негативите които сътвориха през десетките години на който прави за първи път нещо за развитие на България!
  • 36 Армагедон

    0 0 Отговор
    Много бързо забравихте приватизационните фондове и сделки с предприятия,а комуняги? Всичките тия АКБ-ета Форести и всякаква комунистическа крадлива измет?Баневци,Чолаковци и всевъзможни подставени лица,само и само да давате финансова кръв на изкуфялата столетница!И имате наглост пак да се стягате за победа на изборите със старци в делириум!
  • 37 на диваня е по-убу

    0 0 Отговор
    А бе той "великий" чува ама не слуша. Сега какво, ще казваме на едните лоши, а на другите добри ли!? Да бе, да, 24 години не беше крадене , не беше лицемерия, лаят, обиждат и накрая на една маса сядат да правят далаверите. Сега са виновни тройната колаиция, преди това, царя, а преди костов...Все предният е виновен. И накрая ще дойде ден в който ще се надигнем от "диваня", ще се слезе до улицата "по стълбите" , щото "асансьоря" спрян заради тока и да си кажем тежката дума, ама не, звучи доста трудно. Я по-добре на "диваня" и да гледаме тв и сърбаме "рикия", че тъй по-убу.
  • 38 Prizrak

    0 0 Отговор
    Бабаитлъшките ти номера край нямат...... Много доверие изгуби а ГЕРБ я очаква съдбата на НДСВ.
  • 39 Буда

    0 0 Отговор
    Будиското управление в БГ се прави по формулата ГЕРБ+БСП+ДПС+ДСБ= ДС
  • 40 Армагедон

    0 0 Отговор
    Аз съм просто момче,от село.Нищо не разбирам от политика,ама много обичам да се изказвам на такива места.Плащат по някой лев.Ко да прайш,мизерия.
  • 41 кико

    1 0 Отговор
    писна ми от подобни изказвания това вече е върха защо има протести а защото на нас ни писна да ни убеждават колко сме добре а в същото време разни монополи и олигарси да ни съдират кожите къде със сметки къде с робски труд. ми не може да сме добре финансово когато разходите надвишават приходите в народа поне 80%от населението е така а те с цялата си наглост ми говорят за бюджетен изишък а от каде идва тои от нашия джоб нали това е грешно державата да е добре а населението да мизерства . та за това протестира хората а не защото някои е решил че е месия
  • 42 Иванаки

    0 0 Отговор
    до 40.Ами някой може да даде някой лев и да те оп.не.Върви си ги изкарай.Ко да прайш,мизерия.
  • 43 Бойко Борисов

    0 0 Отговор
    Ще се намеся в коментарите тука защото много ме коментирате нещо.Какво искате още?Магистрали ви правя ,спортни зали ви правя както и детски градини.Спрях престъпноста.Здравеопазването и енергетиката са тип топ.Повиших заплатите.Какво още искате?И марш на лято към урните да гласувате за герб че да не ви подкарвам с гьостерицата,калцуни такива!
  • 44 Факт

    1 0 Отговор
    тиква да я светне някой, че протестират срещу нея и мутренските й дружки!
  • 45 испанец

    0 0 Отговор
    Мутрата пусна полицията срещу народа!Скоро може да изкара и армията.От този самолюбив всичко може да се очаква!Скъпи полицаи,срещу вас са вашите майки,бащи,братя,сестри и приятели!Не се поддавайте на мутренски провокации.Бъдете умни и предпазливи,български полицаи!
  • 46 Димо

    0 0 Отговор
    В България омразата е национална черта . Ако някой се опита да направи нещо позитивно макари малко, бива размазан!
    И ако не започнем да се променяме и да си търсим интереса без да изпадаме в политически пристрастия, нищо добро не ни чака.

  • 47 митко

    0 0 Отговор
    недостатъка партията да се върти около един лидер е ,че няма как да уволняваш бушони и да ти минават номерата:)
  • 48 Батиста

    0 0 Отговор
    Как посмяха да намеся полицията.Как полицаите утре ще погледнат приятелите си и роднините които са били.Не можаха ли да стоят мирно от страни.Не е почтенно да биеш гладен човек който и без това няма кой да защити.Това ли е демокрацията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове