Last news in Fakti

13 Юли, 2021 08:42 9 643 29

Дачев за кабинета на Слави Трифонов: Хубави автобиографии

  • красимир дачев-
  • слави трифонов правителство

Промяната на системата е най-трудното нещо

Дачев за кабинета на Слави Трифонов: Хубави автобиографии - 1
Снимка: БГНЕС

Какво очаква бизнесът от новата власт и необходима ли е приватизация на ББР?

"Винаги гледам позитивно на такива неща, винаги е много полезно. Но е рано да се говори, свикнал съм да преценявам правителства, след като видя кой какво оставя след себе си. Хората са си направили много хубави биографии. За тези, които сме ги виждали вече, имам позитивно мнение, начело с министър-председателя. Едно е да си много добър теоретик, много добре подготвен, но в живия живот е малко по-различно", каза предприемачът Красимир Дачев за "Денят ON AIR".

Той се надява, че младите кадри, заложени от Слави Трифонов, ще могат да направят нещо, но според него ще се сблъскат с нещо, с което се сблъска и Борисов.

"Промяната на системата е най-трудното нещо и той трябваше да избира между това да промени системата или да свърши нещо. И той предпочете второто. На един грамотен човек, когато му поставиш правилната цел - той знае как да я гони. Докато на един, който няма опит - каквото и да му казваш, той няма да уцели правилния път", допълни Дачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му всичко трябва да има дългосрочни и краткосрочни цели, както и всичко да бъде подредено по приоритети.

Запитан дали е добре Българската банка за развитие да бъде приватизирана, той отговори: "ББР е една илюстрация на приказката, че пътят към Ада е покрит е с добри намерения. Нейната идеята беше да се стимулират малкия и средния авангардни стартъпи, но тя във времето се изроди. Целите ѝ бяха различни и документите, с които се създаде, дадоха възможност за шикалкавене. Банката е страхотен инструмент, България в последните 20 години не е дала лиценз за банка. Самият лиценз да имаш банка струва десетки милиони. По-добрият вариант за страната ни е да се осветлят процедурите вътре. Всички казват, че тя е в добро финансово състояние.

Дачев е категоричен, че трябва да има приемственост между правителствата, защото носят една щафета и това е държавата.

Той коментира и "ин хаус" процедурите, при които служебното правителство откри, че 8,6 млрд. лв. са изхарчени по друг начин: "Ако искаш да построиш нещо - минеш ли по процедурата, няма да построиш нищо. И парите ще си ги вземат обратно в ЕС. Системата трябва да се смени. Борисов нямаше тази свобода да променя законите, както си иска."

Експертът допълни, че са поискали корекции по Плана за възстановяване, но не са ги получили.

"Преди 3 седмици поискахме писмено, обещаха да ни дадат - или само промените, или концепцията, или пакета, който ще се внася, но нищо. Те казаха, че днес - 12 юли, ще бъде внесен", каза още Дачев.

Предприемачът настоя да види Плана за възстановяване преди да бъде внесен, а от новата власт искат да чуят концепцията им.

"Не може да има чужди инвеститори, ако вътрешните не са активни. Ние само си говорим за чужди инвестиции, те са само 7-8%", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    27 2 Отговор
    Възмутен баща мърмори на току-що прибралата се дъщеря:
    - Дъще, днес, както си вървях по улицата, те видях зад волана на една кола, а редом с теб седеше симпатичен, белокос мъж...
    - Стига бе, тате! Нищо лошо не съм направила. Този мъж е моят инструктор от шофьорските курсове. И ако искаш да знаеш, той си беше брюнет, преди да се кача в колата...
  • 2 Оффф

    36 12 Отговор
    и ти ли ми говориш за промяна , бе ? При една истинска такава , щеше да умуваш в затвора !!!
  • 3 Данчо Полицая

    14 55 Отговор
    Стабилно правителство може да има, само ако всички демократично настроени и интелигентни българи се обединим зад Министър Николай Василев! В лицето на г-н Николай Василев, България ще има за министър-председател образован, знаещ и можещ лидер! Огромен професионалист, патриот, родолюбец, човек следващ заветите и идеите на Васил Левски гарантира на нас българите светло бъдеще, изпълнено със справедливост, социално равенство, финансов просперитет и благоденствие за всеки един българин!

    Коментиран от #17, #20, #22

  • 4 ОЩЕ..

    40 9 Отговор
    ЕДИН "ШОУМЕН"СЕ ПОДИГРА СЪС НАС. И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА.
    БЕЗ БОЙ И ЗАТВОР. НЯМА ДА СЕ УПРАВИМ.

    Коментиран от #10

  • 5 БАЦЕ И СЛАВИТУ...ВЕЛИКАНИ И...ПОБЕДИТЕЛИ

    20 10 Отговор
    ЗАЕДНО ВИ СМАЧКАХА....ЗАЕДНО СЕГА ЩЕ СА ОТНОВО НА КОРМИЛОТО НА ДЪРЖАВАТА...БАЦКАТА И СЛАВЧО...МАЧКАТ ЯКО...ТРЕСНАХА ВИ НА ИЗБОРИТЕ КОАЛИЦИОННО....БСП ИЗБОРЕН РАЗГРОМ. .РИСТЬО И МАЯ...И ХАДЖИГЕНЧО...ГЛЕДАТ В ЗАХЛАС...СЛАВЧО И БАЦКАТА...ОТНОВО НА ВЛАСТ....ДИДО ЛИКУВА ....ААМЕЕТ ТАНЦУВА...
  • 6 Георги И

    9 7 Отговор
    Къде е Бойко-мутрата ''пак ги бих''
  • 7 Miro

    19 10 Отговор
    На есен на избори Слави и Боко са аут
  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    6 3 Отговор
    Из биографиите на двама братя ::: " ... моят брат ръководи ПИК..." , " ... моят брат ръководи Бивол ..."
  • 9 пешо

    2 0 Отговор
    словослагател...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Слави Трифонов

    12 4 Отговор
    Се скри като мишка в трици.. Лъднаха му игрите с НДСВ
  • 12 ТАКА Е

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Елате в Испания живот да видите":

    НО ИМА ХОРА КОИТО И ТО НАЙ
    ИЗЛЪГА И И БЕДНИ КОИТО ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ. А ТЕ СА ДВА
    МИЛИОНА И ПОЛОВИНА.
  • 13 Цар Вул

    23 0 Отговор
    Неадекватни приоритети. Безумно самочувтвие, при условие, че си получил 9% от всички, които имат право да гласуват. Крайно десни политики с участието на Ъмериканското послоство. От цялата работа пак ще намаже ДПС - това прозира доста видимо
  • 14 Адвокат

    30 1 Отговор
    Василев е емблема на корупцията. Десетки корупционни сделки са на неговата сметка. Само си спомнете как Халяско шитна под масата БТК, външния дълг, БМФ, енергоразпределенията, варненска корабостроителница, всичко което Костича не успя да ошмули. Лице на ДС. Потомствено ченге.
  • 15 плюс минус

    21 2 Отговор
    То с хубавите автобиографии не се работи за народа, а за себе си.
  • 16 Говори ми

    8 4 Отговор
    Ванче Костовски ти подари заводи, Свилоза неше с пазари за целия си капацитет, пък ти ги унищожи
  • 17 Кака Мара

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данчо Полицая":

    Крадец от висока класа - с дипломи и езици. Мошениците говорят на един и същ. Вервайте ми
  • 18 Бай Шиле

    15 1 Отговор
    Другарю Дачев,прав си,че кандидата Василев е подготвен.Страхувам се обаче,че най подготвен за приватизацията на ББР и концесиите на "Тракия" и "Хемус".В Лондонското Сити две наши момчета вече са готови с някоя офшорна фирма.Добре знаеш за кои говоря.
  • 19 Пешо

    11 0 Отговор
    Работата мирише на кютек.Зареждайте .
  • 20 Бай Шиле

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данчо Полицая":

    Данчо,какви идеи на В.Левски бе,гълъбе?Идеите са за съвсем друго:хората да заживеят по богато.Мога да ти ги изброя по именно кои са тези.
  • 21 АМОН

    16 1 Отговор
    КАДРИТЕ СА "ЧУДЕСНИ", ОСОБЕНО МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ КОЙТО ИЗВЪРШИ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ГРАБЕЖ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

    СЪЩИЯТ ТОЗИ МАГЬОСНИК ПРОДАДЕ С КОНПЕНСАТОРКИ ДЪРЖАВНАТА БТК НА ВИВАВЕНЧЪРС ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ ТОР БЬОФГОЛСОН И ЦЕЦА БОРИСЛАВОВА НА ЦЕНАТА НА КАБЕЛИТЕ Й !!

    ПОСЛЕДВА ПРОДАЖБАТА НА БТК НА БОРСИТЕ НА ЦЕНИ ДЕСЕТОКРАТНО ПО ВИСОКИ , А ПОСЛЕ И ФАЛИТА НА КТБ ЗАРАДИ СЪЩИЯТ ТОЗИ ВИВАКОМ, КОЙТО В МОМЕНТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЦАРСКИТЕ ХОРА - Спас Русев.

    Малко са тези които осъзнават как гласувайки за ДЪЛГИЯ избират царското НДСВ. Кой да им каже ?!! Кой да им каже , че след бившият представител на НДСВ - БОЙКО БОРИСОВ , ща дойде друг шут какъвто е този посочен от Слави.

    ДАЛИ ЩЕ МИНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО??

    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ДА!!
    ЩЕ МИНЕ С ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС, и за ваша изненада и с галасовете на ГЕРБ И БСП!!

    ХОДЕТЕ ПАК НА ИЗБОРИ.
    Гласуваш за дългия избираш мадритския тарикат!!
  • 22 Ха ха ха🤣

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данчо Полицая":

    Мильо, кога стана полицай?!?... Или "доносниците (децата на доносниците) и през 9 баира се подушват".
  • 23 Куку

    6 1 Отговор
    Много хора, включая журналисти и разни предприемачи, не правят разлика между "биография" и "автобиография"...Нека да уточним, че "автобиография" е "биография", написана от самото лице и пълна с себехвалебствия, доста локуми, а в много случаи и целево послъгване за собствената значимост на лицето, което се самоописва...А "биографията" трябва да я напише друг, по възможност безпристрастен, като избягва хвалебствията, локумите и лъжите в описанието на житието и битието на съответната личност...
  • 24 Перо

    7 2 Отговор
    Кой е Дачев да дава акъл и да иска плана за възстановяване? Той е един пример за неуспешна и крадлива приватизация и произвеждането на държавни милионери. Няма никаква експертиза!
  • 25 Нико

    3 0 Отговор
    Дълго ни излъга. На есен няма да го има!
  • 26 Ася

    3 1 Отговор
    Този е некоректен още с първите си думи: Хубави автобиографии. Не, това са Биографии, защото не са литературни четива, а фактология. По-надолу не съм го чела.
  • 27 Скорпи

    4 0 Отговор
    Определени резерви за хора с престижни университети от чужбина.Трудно се вписват в нашата действителност.Примери...Дянков...Велев....
  • 28 Има такъв Чалгар

    3 2 Отговор
    Ще ви оправя за 800 дни, алабуги
  • 29 big

    1 0 Отговор
    Да, прав е за автобиографиите, но дали те отговарят на истината? Досега съм бил свидетел на мои познати кандидати за нещо си, които си "украсяваха" биографиите и професионалните умения. Доста се изписа и за Сачева и нейните "дипломи", "сертификати" и професионален опит! Убеден съм, че няма да са само те.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове