Last news in Fakti

13 Юли, 2021 13:12 9 006 31

Скандална заменка с Гергов лишава Пловдив от нова математическа гимназия?

  • георги гергов-
  • пловдив-
  • математическа гимназия

Подобно нещо се случи през 2008-ма година

Скандална заменка с Гергов лишава Пловдив от нова математическа гимназия? - 1
Снимка: БГНЕС

Задава ли се чутовен скандал в Пловдив? Има ли опасност градът ни да остане без терен за нова математическа гимназия? В политическите среди върви страшен слух, че олигархът-бизнесмен, маскиран като социалист, Георги Гергов иска да замени огромния терен на разсадника на "Рогошко шосе" срещу терена зад SPS. Именно на терена зад SPS е предвидено да бъде изградена новата математическа гимназия. Планира ли обаче Гергов да построи цял жилищен квартал там?

Това пита PLovdiv24.bg.

Той ще се опита ли да изтъргува подкрепа в общинския съвет за заема, който кметът Здравко Димитров иска да изтегли, срещу скандалната заменка?

Общински съветници от "червените", пожелали анонимност, заявиха пред наш репортер, че са твърдо против заема, но Гергов оказва натиск над тях, за да гласуват "за". От нас те научиха за евентуалните причините за мотивацията му да подкрепят заема.

Припомняме, че държавата вече е обещала пари за нова математическа гимназия на Пловдив и ще е огромен скандал, ако проектът се провали заради подобна скандална заменка.

Предстои да видим утре как ще гласуват общинските съветници на "червените" по време на точката за новия 40-милионен заем на Пловдив.

Длъжни сме да отбележим, че в общината все още няма входирани документи за подобна заменка. Но след оттеглената подкрепа днес от съпартийците му от ГЕРБ, това може да принуди кмета Здравко Димитров да вкара Георги Гергов в управлението на Пловдив. Подобно нещо се случи през 2008-ма година.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 3 Отговор
    Рашков каза че не е викал Тиквата на разпит.Хем знам че Тулупа само лъже и пак се хванах
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    20 0 Отговор
    А всичко тръгна една сутрин от един кораб с фураж .......

    Коментиран от #13

  • 3 Истината

    13 8 Отговор
    Училищните сгради са наполовина празни ,за какви нови училища бълнуват тези Кметове?
    Краденето на бюджета, минава през ненужни "мега сгради"!

    Коментиран от #23, #27

  • 4 Що ни са математици?!

    3 7 Отговор
    Само да ни правят прогнози за следващата Ковид вълна,аре бай-бай! Ше ви ... и у математиците! Че и училища да им строиш и поддържаш!
  • 5 ЗНАЕЩ

    26 0 Отговор
    В ЕДНА МАСОНСКА ЛОЖА СА С ЦАЦАРОВ,КОМЕНТАРА ОСТАВЯМ НА ВАС!
  • 6 Чудя

    14 0 Отговор
    се какво се разсмърдя ?!
  • 7 Що ни са математици?!

    4 8 Отговор
    Само да ни правят прогнози за следващата Ковид вълна,аре бай-бай! Ше ви ... и у математиците! Че и училища да им строиш и поддържаш!
  • 8 Гост

    22 0 Отговор
    Тоя толуп до кога ще ни граби? Окрадна панаира, окрадна и ленинград. Да не ги е строил той? Стойли са ги майките и бащите ни. Не го е срам. С какви пари и как ги взе тия неща? Рашков къде си? Що не те направи народа един главен прокурор тебе?

    Коментиран от #17

  • 9 1618

    16 1 Отговор
    Сега ли разбрахте, че цялото обкръжение на Борисов са крадливи и корумпирани? Те участват във властта с цел лично облагодетелстване!
  • 10 АМОН

    20 0 Отговор
    НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ КАК ПО ВРЕМЕТО НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА ОКРЪЖНИЯ СЪД В ПЛОВДИВ НА ЛИЦЕТО СОТИР ЦАЦАРОВ БЕ НАПРАВЕН ПОДОБЕН АКТ ПРИ КОЙТО ГЕРГОВ ВДИГНА ДЕСЕТОКРАТНО АПОРТНАТА СИ ВНОСКА И ПРИДОБИ КОНТРОЛНИЯ ПАКЕТ ОТ СОБСТВЕНОСТТА НА МОСТРЕНИЯ ПАНАИР.

    НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВЕНО И НИЩО НОВО НЕ Е НАУЧЕНО.


    ЖАЛКО ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
    СЪСИПАХА Я РАЗНИ ЗИДАРО - КОФРАЖИСТИ ОТ ЛОЖАТА СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ И БОЛНИ ЗА БОГАНСТВА ЦАРСКИ ВЕЛМОЖИ.

    НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ОСЪМНА ДА ВИДЯ СТРАНАТА НИ ОСВОБОДЕНА ОТ ТАЗИ БОЛНА ЗА БОГАТСТВА И ПАРИ ИЗМЕТ.
  • 11 О неее

    14 0 Отговор
    Те в Бургас, гербаджийския кмет половината морска градина подари на близкия хотел Приморец, направи синьо зелена зона за да не избягат почиващите, хариза пристанището пак на същия.... аве крадци. Имаше един дом за сираци, събори го и на негово място хотел гради сега...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Царевица. От Америка. И не беше един кораб. А имаше и чичка владика!

    Коментиран от #16, #19

  • 14 сгур

    11 0 Отговор
    да висят на лампите в центъра
  • 15 Дебил Герберов

    17 1 Отговор
    "олигархът-бизнесмен, маскиран като социалист"
    Някой още не е разбрал, че всички са от червеното котило и не си правят труда да се маскират.
  • 16 БАЙ Х@Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Става дума за друг кораб !
  • 17 АНОНИМЕН

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ами ЦУМ?! Ами 42 милиона от дупката във Варна!? Само дето Гергов парички вече няма! Пощенската кутия е празна!
  • 18 гост

    18 0 Отговор
    Тя затва Корнела го изрита като мръсна котка. Е на, вижте го колко е убавец.

    Коментиран от #22

  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    WWW::::: Първият милион на Гергов идва като по поръчка, твърдят запознати с житието му от онова време. В началото на 90-те Георги Гергов още се води директор, но свинекомплексът на практика е ликвидиран, животните са изклани и изядени или изнесени зад граница. Изведнъж от Гърция се получава съобщение, че идват четири кораба фураж за свинете. Пристигат корабите с фураж, платен от българската държава. Да, но свине вече няма. Гърците казват, той е платен и си е ваш. Само, че соцдържавата, която го е платила, вече я няма. При тази манна небесна за директора, той прави крачката и от държавен директор на несъществуващо предприятие се превръща в милионер, като продава за своя сметка фуража. Неофициално се твърди, че в джоба му са влезли около 10 милиона долара,

    Коментиран от #20

  • 20 Майкооооооо

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Няма грешка. Няма. Царевица беше. Американска царевица. А провери и кой беше министър на земеделието тогава
  • 21 Слави Трифонов

    6 6 Отговор
    Не може да бъде - БСП са най-честните почти като ГЕРБ

    Коментиран от #24

  • 22 АНОНИМЕН

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Тя искаше от Гергов да се отчита на нейните човечета, а не на ония другите не нейни човечета! Тя не разбра, че пощенската кутия Гергов беше почти празна! Сега е изцяло празна!
  • 23 АСНГ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    То щото новите стройтелства са толкова пълни че.
  • 24 МАФИЯ НА ББ

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Слави Трифонов":

    ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО, МАЙНИ. ГЕРГОВ БЕШЕ ПОДВОДНИЦАТА НА РАЗБОЙКО С БСП. ДОБРЕ СТАНА ,ЧЕ НИНОВА ГО ИЗРИТА ОТ БСП. ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ДАЛАВЕРАТА ГЕРБАВА-.!!!!!
  • 25 такаето

    6 0 Отговор
    добре че БСП се отърваха от този щото тоя си гледа келепира и няма нищо общо с лявото за това куца тази партия и не трябва в редиците и да има бизнесмени

    Коментиран от #26

  • 26 Бай Нанай

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "такаето":

    Че тая Твоя партия да не е Работническа бе !! Откакто Луканов им връчи куфарчетата, те там са все бизнесмен до бизнесмена мила моя Кури ! "Нас червеното знаме роди ни...Ние сме на всеки километър "- справка ГЕРБ, БСП, НДСВ, ПАТРИОТАРИ и всякакви деПутари..
  • 27 Друга истина

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Да, като цяло България обезлюдява с 85 хил на година. 35 хил. емигрират и 50 хил е отрицателния приръст. Но има 3-4 града като София, Пловдив, Варна и Бургас, чието население се увеличава защото хората емигрират от малките населени места към тях. Понеже там има някаква работа, теглят кредити и изплащат кутийки по 60 кв.м. Специално в Пловдив е пренаселено, дори от Северна Блъгария идват хора.
  • 28 хасибе

    1 1 Отговор
    Много добър човек

    Коментиран от #29

  • 29 Фирибирище Исмаилова

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "хасибе":

    Наистин справедлив и добра човек
  • 30 кочо

    1 0 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ УПРАВЛЯВАТ ТОЗИ ХУБАВ ГРАД СТОЛИЦА НА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ.ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ ГРАДА НИ.
  • 31 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЧЕ ЗА КАКВО НИ Е МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ..ЗА КАКВО НИ Е МАТЕМАТИКАТА..ПАК ПРОСТОТИИ..НИЕ СМЕ РАЗВИТА АГРАРНО ЧОБАНСКА ДЪРЖАВА С ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове