Last news in Fakti

14 Юли, 2021 21:30 4 616 27

Без онлайн обучение при нова вълна на COVID-19

  • дистанционно обучение-
  • онлайн обучение

Данните показват, че в почти две трети от учебните заведения у нас ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%

Без онлайн обучение при нова вълна на COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Без онлайн обучение за учениците, дори при нова вълна на COVID-19. Прогнозата е на просветното ведомство, съобщи Нова тв.

Условието обаче е да има достатъчен брой ваксинирани учители. От министерството готвят и стимули за имунизираните, като 2 допълнителни дни платен отпуск.

Данните показват, че в почти две трети от учебните заведения у нас ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%. А училищата в страната, в които 70 на сто от служителите са имунизирани са едва 4%. За да се наваксат тези цифри, от образователното министерство започнаха нова кампания, в която здравни експерти ще убеждават учителите в ползите от препаратите срещу COVID-19.

Може ли ваксинирането за работещите в училищата скоро да стане дори задължително – гледайте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещо

    8 40 Отговор
    Умно най накрая.. То 90 % вече го минаха
  • 2 Те даскалите

    31 21 Отговор
    от две години вече не ходят на работа,а резултатите на учениците се подобряват. Колко са безполезни и дори вредни.

    Коментиран от #22

  • 3 Гост

    22 2 Отговор
    А защо се инвестира толкова много в онлаин техника! Веднага министъра да фи плати от джоба си. Пуснаха субсидии на туроператорите до Май 22 значи не мислят скоро да приключат с пандемията освен ако не изкараме късмет и не се появи жестока криза.

    Коментиран от #10

  • 4 Анонимен

    19 51 Отговор
    Училищата не трябва да отворарят по никакъв повод!
    Това е най рисковия фактор на зараза.
    При нова вълна учебната година трябва да се обяви още от самото начало за нулева за да няма такива непрвидимостти.
    С отварянето на училищата от 15 септември си пишете смъртоносната присъда!
    Да се знае това нещо!

    Коментиран от #19

  • 5 Гост

    52 2 Отговор
    Защо тормозите учителите, сега като напуснат половината, ще го закъсат за старта на учебната година.

    Коментиран от #7

  • 6 Мангъров

    26 13 Отговор
    На лъжата краката са къси. ,,Народна мъдрост,, Ковид лъжата не може да продължи вечно. И сега Ковид феновете които подхранваха тази лъжа трябва да се ваксинират. За даскалите и медиците говорим.

    Коментиран от #24

  • 7 Мангъров

    26 15 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Има много млади учители които не могат да преподават, по простата причина че старите караконжули не напускат дори и след навършване на пенсионна възраст.

    Коментиран от #9, #23

  • 8 Алоо

    8 30 Отговор
    Училищата са най-долното гадно и мизерно място за децата!
    По никакъв начин учебната година не трябва да почва присъствено това е много опасно за всички родители и деца.Тия хорица не можаха ли да разберат че втората вълна миналата есен правокира това ,че децата бяха в училище.
    С присъствения старт на учебната година от 15 септември си пишат смъртоносната присъда .
    Най-разумното и най-логичното нещо при нова вълна е да се въведат възможно най-крутите мерки и учебната година да се обяви за нулева, ето това трябва да се направи така всички деца ще бъдат спокойни както и всички родители и учители.
  • 9 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мангъров":

    Ами тия младите да си работят бре? Нека се ваксинират ако са достъчно п.р.ости. какво обръщаш темата на млади и стари?

    Коментиран от #12

  • 10 Мангъров

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Като свършат парите и ще приключат с Ковида. България вече ги свърши.

    Коментиран от #14

  • 11 Црик

    27 3 Отговор
    Цирк.. васкинирани .. изобщо не им пука за вашето здраве пука им да си вземат заплатката и да се отчетат пред шефовете
  • 12 Мангъров

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Младите даскали го карат Ковида безсимптомно.

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мангъров":

    И що си мислиш, че няма да ги ваксинират ако стане задължително? Дали са млади или стари все едно! Важното е да напускат! Да не се тровят!
  • 14 Гост

    21 4 Отговор

    До коментар #10 от "Мангъров":

    Грешиш като свършат пари евро съюза ще ни даде ама ще ни направят децата опитни мишки на отрови!
  • 15 Оптимисти

    29 0 Отговор
    Не можете да си позволите да манипулирате учители и лекари, защото и без това ги няма. Иначе ще се лекувате и учите в youtobe

    Коментиран от #17

  • 16 Няма вълни

    28 1 Отговор
    няма нищо,всичко е манипулация по масмедиите,играят си с числа,които никой не може да провери,есента ще видите как ще пищят истерично при разни хреми и настинки, за да потръгнат токсичните "ваксини",които са в пъти по-опасни от каквито и да е вируси.
  • 17 Каква ирония

    25 2 Отговор

    До коментар #15 от "Оптимисти":

    Ако ги задължат да се ваксинират - те ще напуснат и ще стане още по-зле. Не са положението на другите европейски страни да поставят такива условия, защото така са си нагласили така нещата години наред.
  • 18 Всеки

    38 0 Отговор
    който настоява "ваксинацията" да стане задължителна , оспорва конституцията и подлежи на съд.
  • 19 БРЦК

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Ти си по смъртоносен от бубонна чума . Разнасяш заразата на идиота.
  • 20 Лост

    11 1 Отговор
    Голям стимул -два дни отпуск.
  • 21 Спрете се

    10 9 Отговор
    Ако има пандемия децата трябва да са онлайн. Какви са тия глупости. Свестните учители ще напуснат. Искаш ли да учиш и имаш учители става и онлайн
    .
  • 22 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Те даскалите":

    Некомпетентно и невярно.
  • 23 Дрън дрън

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мангъров":

    На некадърните все друг им е виновен. Няма оправдание за тъпата посредственост, не се извинявай с другите!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анонимен

    6 6 Отговор
    Не само за неваксинираните учители е рисково, а и за родителите, особено на големите ученици в гимназиите, тъй като са по-възрастни. Така, че при нова вълна, онлайн задължително.
  • 26 Потребител

    2 0 Отговор
    Никой не може да задължи учителите да се ваксинират и всеки здравомислещ човек го знае много добре. Опитват се да пробутат поредния номер, с който да обвържат присъственото обучение с ваксинациите.
  • 27 Ха, ха, ха!!!

    2 0 Отговор
    Аз имам 80 дни невзета отпуска, те ще ми дават още 2!!! И аз кога ще ги ползвам?????? Една трета от тях ще изгорят след няколко месеца!!! Стига отпуски!!! Инвестирайте в материално-техническа база!!! Не само компютри и чинове, но и климатични системи!!! С това повишаване на температурите класните стаи се превръщат във фурни!!! Септември, октомври и юни е ад под небето! Преподавай и изисквай униформи в това време!!!
    А на тези, които им се вижда много лесно вземането на пари от "даскалята" да заповядат!!! Търсят се и ще се търсят учители под дърво и камък!!!
    Хубав ден на всички! Аз отивам да моля една ученичка да си предаде дневника от производствената практика, за да и дадем "Удостоверение за завършен първи гимназиален етап"!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове