Last news in Fakti

15 Юли, 2021 12:14 2 759 39

Крум Зарков готов да се откаже от мандата си заради загубата в Русе

  • крум зарков-
  • русе-
  • мандат

БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система, написа Зарков

Крум Зарков готов да се откаже от мандата си заради загубата в Русе - 1
Снимка: БГНЕС

Крум Зарков е готов да се откаже от депутатското си място, след като БСП в Русе взе само един мандат на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това написа самият той в отворено писмо до русенските социалисти, което пусна и в профила си във фейсбук. Така той поема отговорност за загубата, тъй като на вота на 4 април социалистите в дунавския град спечелиха 2 депутатски места, а сега паднаха до едно.

"Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому. Случи се. БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система", написа Зарков.

Той уточнява, че ще сезира Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдят заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат.

"Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи", допълва социалистът.

Ето пълния текст на писмото на Зарков:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО РУСЕНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БСП В ОБЛАСТ РУСЕ

Уважаеми приятели, другари, колеги,

ЦИК официално обяви резултатите и разпределението на мандатите за следващия парламент. Равносметката за БСП е много тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. Въпрос на разбиране и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой как смята да реализира тази отговорност.

Аз лично се извинявам на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че като водач на листата не можах да я изведа до по-добър резултат. Положих много усилия, имах нужната подкрепа от нашите организации по места, изпълнен съм с благодарност към организаторите и участниците в стотиците срещи и събития в кампанията, благодарен съм и на регионалните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме.

Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому.

Случи се. БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система. Първите признаци на опасни импровизации в нея вече са налице. А съвсем скоро, буквално след броени дни в парламента ще трябва да се заемат отговорни позиции - такива, които да допринесат за съставянето на кабинет с ясни приоритети и видим хоризонт. Депутатите - социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях - младите семейства, работещите бедни, пенсионерите. Това винаги е била трудна битка. А сега, поради слабия ни изборен резултат, тя ще е още по-тежка.

Вярвам, че като народен представител мога да бъда полезен за каузата ни. Не смятам обаче, че изборите сами по себе си ми дават правото да я водя от името на русенските социалисти. Защото истината е, че на тези избори в Русе не спечелихме, а загубихме един мандат.

Ето защо още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи.

Ще успеем само заедно.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    10 5 Отговор
    ИЗБОРИ ДО ДУПКА!!!

    Коментиран от #6

  • 2 русенец

    14 17 Отговор
    Много добре ще направиш. Лично аз щях да се откажа още първия път от това, да съм депутат от Русе, че и водач на секция. Нали помниш как Нинова те натресе на русенци? С думите " Те това е синът на Ани Заркова, той ще ви е водач на листата". А защо ни натресе 36 годишен младеж, който НИКОГА до този момент не е работил нищо, а очевидно се е държал за полите на мама Ани, това не стана ясно. Не стана ясно и защо русенските червени гласуваха. Както и да е.

    Коментиран от #9, #15

  • 3 Българка

    29 8 Отговор
    Достойна позиция на Крум Зарков! Браво! Само че моето лично мнение е, че мястото на Крум Зарков е в НС! и се надявам то да има по-дълъг живот от 45-тото НС!

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Въх

    16 19 Отговор
    На мама момчето.Колко е честно и принципно.Че,каква работа имаш в Русе бе каУн!?То и един мандат ви е много.
  • 5 русенец

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Като го харесваш си го избери от София. За Русе нищо не е направил, няма и да направи.

    Коментиран от #10

  • 6 Българка

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "дедо Герчо":

    Дедо в коя дупка падна? Явно си си ударил главата!
    Имаме нужда от работещо НС, което да приеме спешни закони и започне реформата! На следващите избори 20% ли ще гласуват?
  • 7 ПИШИ И ТИ ОСТАВКА

    4 23 Отговор
    ПИСНА НИ ОТ ВАШИТЕ ФИЗИОНОМИИ.....
    БЕЗСИЛНИ СТЕ ПРЕД БАЦО
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 сила

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ С МОЗЪК,НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ КОПА С ЛОПАТА ИЛИ ДА СЕ ВЛАЧАТ КАМЪНИ......заради такъв начин на мислене имахме едни 45 години плюс сега още 31 а за последните 11 от тях не искам да си спомням

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 русенец

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "сила":

    Разбира се, че може да се работи с мозък. Даже предпочитам да ме представлява в парламента човек, работил с мозък. Та, къде е работил Зарков с мозъка си? Защото аз и не очаквам на мама синчето да е въртяло лопата някъде.
    ...
    Виж, приятелю, ти явно съдиш за човек по това как говори. И Зарков и Борисов им идва отвътре да си бръщолевят. За мен и двамата не стават.

    Коментиран от #16

  • 12 русенец

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "сила":

    Там е работата, че хлорът си беше чист планински въздух в сравнение с това, което в момента дишат русенци. Та, като не си русенец и като не знаеш за какво иде реч, то не се бъркай! А ако ти харесва момчето си го избери да те представлява и говори от твое име. Той определено може да говори, но нищо повече.

    Коментиран от #20, #33

  • 13 я помисли

    10 1 Отговор
    Е не е разумно , един що годе читав и да си правиш отвод. Все пак и отговорност пред народа трябва , не само пред партията бе Зарков.
  • 14 ПЕНКО

    3 7 Отговор
    И ТОЗО Е В БеСиПи ВЪРХУШКАТА ПО "НАСЛЕДСТВО " -ПРОБУТАНЯК !! КАТО Е ГОТОВ -КАКВО ЧАКА -БОЙКО ЕДВА Я ПОДАДЕ В МАФИОТСКАТА ЦИК !!!!!!!
  • 15 Будилника

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Софиянци живеят с мисълта, че владеят всичко и всеки!
    Включително и хората и душите им?
    Комунизма свърши , преди 31 години,
    но мисленето им остана същото!
    Камъка си тежи на мястото, където е създаден?
    Премахнат от мястото си , става на парцал?
    Зарков не е проблема , БКП не се променя и се ръководи от
    олигархията!
    НЕ МОЖЕ ,ДА СИ МИЛИОНЕР И ДА СИ КОМУНИСТ?
    Социализма отцъства със социалната си политика,
    в стремежа си да
    се изсмучат максимално гласове от изберателя!
  • 16 сила

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    Зарков завърши Сорбоната,там четат,пишат и дискутират.....интерната в Симеоново е ясен......последно какво искате,умни и начетени хора или ТОЙ Е ПРОСТ И ВИЕ СЪЩО...
  • 17 стоян

    3 6 Отговор
    Въх да не вярваш -честен кумунис
  • 18 Просто човек

    13 3 Отговор
    Рядко достоен политик...
  • 19 ПЕНКО

    2 5 Отговор
    МРЪСНОТО -ПОДЛО КО ПЕ ЛЕН ЦЕ ЧУДЕСНО ЗНАЕ ,ЧЕ НЯМА ТАКОВА ВРЕМЕ И ИГРАЕ БСП -РЪЧЕНИЦА КЮЧЕК !!!!!!!!!!!!!
  • 20 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    В момента ли? Аз мисля,че Русенският комитет реши проблемите Си на 10/11/1989.Гледайте звездите и мечтайте,но преди това поемете дълбоко "въздух" с 200.

    Коментиран от #25, #34

  • 21 КРУМЕ, СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ

    9 3 Отговор
    ТАЯ НИНОВА ЯКО ВИ ЗАКОПАВА...ДОКОГА БЕ КРУМЕ.....

    Коментиран от #27

  • 22 ЧЕ БАЦО ВИ СКАПА ОТ БОЙ

    4 6 Отговор
    СЕГА И СЛАВИ ВИ ТРЕСКА.....СТАНАХТЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТУПАНИ НА БЪЛГАРИЯ......И ИЗБИРАТЕЛИТЕ ВЕЧЕ НЕ ВИ....ВЯРВАТ
  • 23 Фери

    2 10 Отговор
    Заради такива като него БСП загу би изборите.
    Др. Нинова не е виновна,,долу ръцете от Нинова
  • 24 Доко

    8 3 Отговор
    Точно Зарков заслужава това единствено място в Русе. Той го заслужава. С мнение от безпартиен.Успех, Зарков.
  • 25 русенец

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Само питам":

    Да. Не си стъпвал в Русе май.
  • 26 КИКО

    5 2 Отговор
    Изгонете/свалете Кордела Нинова и работите ви ще тръгнат на по дбре !!!
  • 27 КИКО

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "КРУМЕ, СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ":

    Докат я изгонят !
  • 28 .......

    3 1 Отговор
    И КАКВО ЩЕ РАБОТИ АКО СЕ ОТКАЖЕ ,ЦЯЛАТА УЖ ЛЕВИЦА СА ПРОФЕСИОНАЛНИ ХРАНТУТНИЦИ
  • 29 Умница Гюро

    4 1 Отговор
    I.
    "Случи се. БСП загуби тежко." - Така рече един от дружината умници, която гласува в 45-ото НС Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, обнародван на 01.05.2021. Не се "случи", господине Зарков, а се СБЪДНА! Случват се случайните неща, а неизбежните неща се сбъдват! Отворено общество (на дявола) - до 2021 г. Сорос, - а от януяри 2021 г. барон, начерен лорд и на дяволa - Molloch-Brown (едно от имената на Diablo, Diavolo, Satan e Molloch, в жертва на когото са изгаряли малки деца - проклет от Мойсей във Второзаконие на Тора) ли ви подучи да въведете машинното гласуване, при това на 100% и още при това, с машините на компанията Smartmatic, председател на борда на изпълнителните директори на която е бил самият дявол (Molloch Brown) - президент на Отвореното общество (на дявола) от януари 2021 г.? Защо се подведохте по акъла на Мая Обща - слугиня на Отворено общество (на дявола) и на откровения сатанист Станислав Трифонов? Искахте да изчегъртате ГЕРБ?! А НЕ РАЗБРАХТЕ КАК MOLLOCH ВАС ВИ ИЗЧЕГЪРТВА.

    Коментиран от #31

  • 30 Русенец

    3 0 Отговор
    Мъ как така?! Русенци не са ли доволни от кмета бесепар? Той не показа ли на русенци, какво могат и как се справят лидерите на левицата?
  • 31 Умница Гюро

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Умница Гюро":

    II.
    Вашата умница, начело на вашата дружина умници, сама си напъха главата в хралупата на баба меца и сега всичките умници от вашата дружина и от умното село на БСП се чудят имала ли е глава Корнелия Нинова, като е избрала машинното гласуване, за да изчегърта и тя ГЕРБ (Бойко Борисов) или е нямала глава!!! ЗАЩОТО ЦЯЛАТА СЦЕНКА Е ДИРИЖИРАНА ОТ ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО (НА ДЯВОЛА). И КРАЙНАТА ЦЕЛ Е НЕ ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО НА ГЕРБ (БОЙКО БОРИСОВ), А ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО НА БСП. ЗА КОГО РАБОТИ УМНИЦА ГЮРО И ДРУЖИНА УМНИЦИ? - ЗА СОРОС/МОЛОХ/ДИАБЛО/ДИАВОЛО/САТАН ИЛИ ЗА "УМНОТО СЕЛО" БСП И "УМНИЯ НАРОД" НА БЪЛГАРИЯ? Едно време българският народ е стигнал до извода: "Стой зло, че без теб - още по-зло!" Но от последните избори е видно, че днешният български народ не е онзи мъдър български народ, стигнал до горния извод. ИЗБОРИТЕ НА 100% С МАШИНИТЕ НА СМАРТМАТИК (НА МОЛОХ) БЯХА НА 100% МАНИПУЛИРАНИ ЧРЕЗ СКРИТИЯ В ЗАКОНА И ПРАКТИКАТА ВЪЗРАСТОВ ЦЕНЗ НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И НАЙ-ВЕРОЯТНО - ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО - СА ФАЛШИФИЦИРАНИ! Фалшификацията винаги е на 100%. Няма частична фалшификация, както и частично забременяване.
  • 32 .......

    2 0 Отговор
    ВСЕ ЕДНО КОРНИ ДА ИДЕ В СЕВЕРОЗАПАДА И КАКВО ЩЕ РАБОТИ
  • 33 Русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Само русенци си знаем какъв въздух дишаме сега, от новите ни инвеститори. Само ние знаем, колко протести имахме срещу тях. Само ние знаем, как новите ни управници ни обещаваха, че ще оправят екологията на Русе, а всъщност погнаха бабите с печките на дърва, обвиниха колите на нафта, а за заводи замърсители дума не обелват. Русенци си знаем, но хората от другите градове няма как да те разберат. Те не живеят в Русе и не дишат нашият въздух.
  • 34 Русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Само питам":

    Ела в Русе и поеми дълбоко въздух, привечер. Опитай се да не се закашляш.
  • 35 ДБ жалко

    1 0 Отговор
    Не съм симпатизант на тази партия , но мисля че Крум Зарков е качествен политик и ще е загуба за българския народ ако се лишава точно от такива депутати.
    БСП не бива да допуска отичане на качествените си хора, а да привлича отнова хора като Румен Петков, които са неприемливи и за собствените им симпатизанти.
  • 36 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор
    Г-н Зарков, вие сте загубили гласове и в следствие на това 1 мандат. По-важното е не, че сте изгубили 1 мандат, а че сте загубили хиляди гласове. Загубили сте 7 000 или 12 000 гласа.

    Най-добре ще направите, ако напуснете менте социалистическата партия БСП. Със скелетите в нея като Станишев. Нинова, Герков, Кирил Добрев, Румен петков, Георги Първанов ... Преосмислите политическите си бесепарски възгледи и станете истински социалдемократ. И с група млади осъзнати бивши бесепари, направите нова истинска българска социалдемократическа партия скъсала всички връзки с БСП и Москва. И не взимайте комунистически скелети, като Корнеия Нинова, Антон Кутев, Румен Гечева, Велислава Дърева ... в новата социладемокртическа партия.

    Коментиран от #38

  • 37 КРУМЕ...МНОГО ВИ БИХА

    1 1 Отговор
    БСП НЕМА СПЕЧЕЛЕН ЕДИН ОБЛАСТЕН ГРАД...ТОВА НЕ Е БИЛО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ПАРТИЯТА...СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ БЕ КРУМЕ...ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТУПАНИ НА БЪЛГАРИЯ....ТО БИВА, БИВА АМА ТОЛКОВА БОЙ ЗА ТРИ МЕСЕЦА И ХИТЛЕР ПРИ СТСЛИНГРАД НЕ Е ЯЛ
  • 38 16СИМВОЛА

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯТА Е СМАЗКА ЗА КАПИТАЛИЗМА.

    Димитър Благоев казва в "Що е то социализъм и има ли той почва унас?", че социализмът има почва у нас, с социалдемокрацията е катраник за капитализма, т.е. смазка за безпроблемното ограбване на труда на работещите от страна на капитала - било то поименен или анонимен капитал.

    А твоят ник е много верен. Само бих добавил, че и другите парламентарни партии в България не са социалистически, а са партии на капитала за ограбване на трудовите хора. Затова ти предлагам да си удължиш псевдонима с ИТН, ДБ и ИМВ и да се представяш като ГЕРБ=БСП=ДПС=ИМВ=ДБ=ИТН=СЛУГИ НА КАПИТАЛА.

    БСП стана социалдемократическа партия още със приемане на названието "социалистическа" на мястото на "комунистическа" през 1990 г. от Лилов, Луканов, Джиров и другите ревизионисти, превратаджии и използвачи в бившето БКП, поради което такива като мен на момента отказаха да станат катраник на капитализма, а такива като Зарков доброволно му се наведоха.
  • 39 Бойко

    0 0 Отговор
    Мчкай Баце! Какво карахме до 90-а година като управляваше партията на г-н Радев? Тогава се чакаше по 12 години за кола, караше са само в неделя или събота. :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове