Last news in Fakti

15 Юли, 2021 12:48 5 648 52

Хърсев: Доходите на хората ще се увеличат значително

  • емил хърсев-
  • доходи

Според него дисбалансите в Румъния са сериозни и са опасни

Хърсев: Доходите на хората ще се увеличат значително - 1
Снимка: БГНЕС

"В България имаме ръст на доходите с 10%. Една трета по-ниска е нашата инфлация в сравнение с американската. Ако някой ми беше казал преди, че ще има шестмесечие, в което инфлацията ще бъде по-ниска от Германия, нямаше да му повярвам. Това заяви финансистът Емил Хърсев.

Според него дисбалансите в Румъния са сериозни и са опасни. Опасно е, защото трупа дълг и намалява конкурентоспособността на фирмите, а същевременно „помпа инфлация“. Той критикува данните на КНСБ, че са необходими минимум 1069 лв. за нормален живот: „Всички синдикални изследвания по света страдат от идеята за нормалност. Въпросът е в това кое ви се струва нормално потребление“, коментира Хърсев по Нова телевизия.

„Политическото безвремие и неяснотата за управление ще се отразят. Пример за това е планът за възстановяване, който не е внесен от страна на България“, добави финансистът.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не че

    37 1 Отговор
    ще стане , де !

    Коментиран от #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мнение

    52 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: дисбалансите в Румъния са сериозни и са опасни

    но е факт че олиото и захарта в Румъния са по евтини.
    Нас това ни интересува

    Коментиран от #23

  • 4 Крум

    68 0 Отговор
    Абе мизер....ник ти в магазин влизаш ли,че ми разправяш за инфлацията че била ниска!
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    61 0 Отговор
    Доходите все се УВЕЛИЧАВАТ , ама покупателната способност все НАМАЛЯВА ‼️

    Коментиран от #20

  • 6 ТаУмВзе

    38 0 Отговор
    Пак вицове и тъпотии за дъвка. Доходи от кое?
  • 7 Много сме прости

    50 0 Отговор
    Направили сте ни живот по хубав от германците, скоро ще стигнем и швейцарците, и пак сме недоволни, а всъщност сме по зле и от Нигерия,
  • 8 5645

    15 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    В България имаме ръст на доходите с 10%.
    Припомням на непомнещите и незнаещите
    увеличението на цените през 1979 г. беше формулирано така

    увеличаване заплатите и другите доходи на трудещите се и привеждане цените на едро и дребно в съответствие с обективните условия за развитие на икономиката и повишаване на нейната ефективност.

    Протокол № 516 от 9 ноември 1979 г., от заседание на Политбюро (ПБ) на ЦК на БКП с взети решения за: утвърждаване проект за постановление на ЦК на БКП


    Това го знаем - заплатите нагоре с 10 % - цените - 50 %

    С БКП НАПРЕД!
  • 9 Тиква

    31 0 Отговор
    Старите крадливи светила започнаха да излизат пак. Хърсев, не помниш ли кой беше, от къде тръгна и как???
  • 10 Ленко Петканин

    36 0 Отговор
    Този плъх Хърсев е продажен и обслужва който му плати.Същият като Каролев и Хампарцумян.
  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    16 0 Отговор
    За статистиката : дядо ми правеше суджук от свинско и заешко 1:1 ! На едно прасе и един заек !
  • 12 Учебникарски пример

    28 0 Отговор
    За поговорката на предците ни:" Сит на гладен , вяра не хваща! " За този,хиляда лева са Мноого пари.Всяка от чантите на снаха му струва пет такива" огромни заплати".Но опре ли да ги дава като заплати- Олее ле,страшно! Всичките от един калъп вадени- крибчовци,банкстери,фирмаджии.Искат да му изработиш сто лева печалба,за да ти плаща два лева от тях!
  • 13 Българка

    28 0 Отговор
    Хърсев съди по себе си и дава за пример доходите на калинките. Къде са се увеличили доходите -в бюджетния сектор. А в частния сектор, особено ударения от ковид и неподпомогнат?
  • 14 Мдаа

    18 0 Отговор
    Ми ще ви кажа.Храня 3-4 улични котета,живеещи в двора на коопетацията ни,бях по мои дела от март до преди седмица в Дания и жена ми се грижеше до като ме няма за тях.Давам им всеки ден пилешки бутчета,пазарв от вериги Болеро,през март когато за последно аз купувах бутчета струваха 2.80,днес за първи път след връщането си отидох да им пазаря бутчета..е...вече са 4.60,кво повече да кажеш?!?
  • 15 Антикомунист

    15 1 Отговор
    хахаха, тоя и румен гечев що не земат да се гръмнат, червени боклуци .
  • 16 Шопо

    24 0 Отговор
    Как беше в Началото? Кой не скача е червен! Е,Ние скачахме за да дойдат тези- "За него милион,за теб- скачащия пари за лебец."Ето ви и " Демократичен Преход" ,Свободен пазар,Свещена Частна Собственост,"и пазар на труда! Забележете- Пазар на труда!?
  • 17 Пешо от блока

    36 0 Отговор
    Сит на гладен не вярва. Така Хърсев смята, че 1069 лв са страшно много пари, а той сигурно няма да се наведе за толкова, ако ги види на улицата. Да не говорим, че подобна сума е мечта за милиони българи.Скрийте този измислен финансист някъде.
  • 18 Верно ли

    19 0 Отговор
    На кои хора, бе, Хърсев? На тия, дето останаха без работа ли?
  • 19 Студопор

    24 0 Отговор
    Ами Хърсев да се опита да преживее 6 месеца в София с 1000 лева, да го видим какво ще каже по Нова след това. Не съм привърженик на Тато, не съм гласувал и за Бато, ама все едно живеем в 1982. Всички виждаме проблемите и недостатъците, но от телевизора ежедневно ни убеждават, че живеем в рай. Заприличахме на Северна Корея.

    Коментиран от #29

  • 20 Верно ли

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Хаха, ми точно покупателната способност е крайъгълния камък, ама да си чул някой да я споменава? Ей сега скоро един и.иот ми обясняваше колко евра била руската пенсия, опитах се да му обясня за покупателната способност, та ме гледа като маче у дерек :)))

    Коментиран от #25

  • 21 Един

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: " Хърсев: Доходите на хората ще се увеличат значително" Да така е - но само за НЯКОИ ХОРА! Другите ще плащаме кредитите на Бойко и кражбите на гербаджиите!
  • 22 да бе да бе

    20 0 Отговор
    знаем. с цели 10 процента а? ами защо стоките са с повишения от 50-70 че и 100 процента ве? що се хвалите че инфлацията ви е ниска. такава е ама е за сметка на доходите на мизерния народ а не щото няко ,,специалист,, е направил нещо в полож посока. и вместо само да се сравнявате с др. държави, които видимо вече са пред нас, що не се сравните с Чад например или Уганда. Там поне няма да ви се налага да ръсите бисери и да мислите че само малоумници ги четат и ви вярват
  • 23 гост

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "мнение":

    Верно ли ? И колко ще спестиш на месец от олио и захар ?? При положение че нормалното потребление е по 1-2 кг и от двете и даже това е много ? Или ти напук искаш диабет и сърдечни болести , ама захарта да е по-евтина със 50 стотинки , щото за толкова говорим !!

    Коментиран от #27, #34

  • 24 Варна

    10 0 Отговор
    Днес го гледах сутринта. - Мисля, че Хърсев вече е "изтървал рейса". Преди намирах смислени доводи в мнението му... - Сега откривам много приказки хвърлени "ангро".
    Пролича си, че въобще не е наблюдавал пазара и не е правил анализ. За трети път забелязвам, че не е подготвен и импровизира.
  • 25 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #20 от "Верно ли":

    И колко е покупателната способност на руската пенсия , като бензина в Раша е по-скъп от САЩ ??? Даже водката е по-скъпа !!! Кое ти е евтиното , дървената барака в деревня забравена от Бога ?? Щото апартамент в голям град е дори не мечта , а жива подигравка с руската пенсия !! И с покупателната и способност ! Интересно руските пенсионери що вдигат бунтове , сигурно трябва да им обясниш колко са заблудени , хахаха !!
  • 26 chi

    4 0 Отговор
    Какво да му слушаш на това плямпало?
  • 27 Пламен

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Не, няма да спестя, но ще ги използвам за друго.Вместо да 'гуша' изпълзяли от нищото "бизнесмени". Пример-Градус. Две думи не може да съчетае в изречение, но... Е"БИЗНЕСМЕН". Разбра ли?

    Коментиран от #33

  • 28 ЛЪЖА

    9 1 Отговор
    4 ЛЕВА ОЛИО И КОЕ ЩЕ СЕ УВИЛИЧИ ЧЕ НЕ МИ Е ЯСНО?МЕЖДУ ДРУГОТО В ГЕЙРОПКА ИМА НЯКАКВА ИГРА С ОЛИОТО ЗАЩОТО ОТ 0,90 ЦЕНТА СТАНА 1,45 ЕВРО НО ПАК НЯМА 4 ЛЕВА.
  • 29 Що в София, бе,

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Студопор":

    Да не би в Каспичан да е по евтино, а.
  • 30 Изморихме се

    9 0 Отговор
    От едни и същи с години икономисти, социолози, политолози, .....- озииии.
    Няма значение кой е на власт, песента им е все една и съща, добре сме, но ще се оправим.
    Няма ли млади начетени хора, ами все от нафталина.
    Поне ги поизтупайте!
  • 31 Ала Бала

    12 0 Отговор
    Хърсев, уж си банкер и финансов експерт, обаче тук не си прав! Слушах те сутринта и ми идваше да счупя телевизора! Инфлацията била 2.7%, а доходите се били увеличили с 10%...Но не спомена с колко са се увеличили всички, повтарям ВСИЧКИ, стоки и услуги? Да вземем например обичайните стоки за сезона, домати, краставици, пипер...Ми че на пазара домати под 2 кинта няма, краставици също, за пипера не говорим, ами олиото, захарта, ХЛЯБЪТ, млечните продукти, месо и колбаси, пилета и т.н. и т.н...А токът и водата, топла и студена, а парното? Това повишение на доходите с 10% изобщо не компенсира ни инфлация, ни главоломното повишение на цените на всичко! А за горките над 1 милион пенсионери не споменавам изобщо...Да, от банкерската камбанария 10% увеличение на доходите може да изглежда много, но оня от профсъюзите рече, че за да живее човек нормално му трябват 1069 кинта! Колко хора вземат толкова ЧИСТО? И колко пенсионери вземат пенсии НАД ГРАНИЦАТА НА БЕДНОСТТА, която е 369 лева? Хайде отговори де! В момента покупателната способност на населението спада катастрофално и не виждам как ще се оправи положението с цените! Хранителните продукти и стоки от първа необходимост биха могли да паднат, но е крайно невероятно, но ток, вода, парно...Йок!

    Коментиран от #48

  • 32 Симо

    7 0 Отговор
    Кое е нормално потребление, пита г-н Хърсев. Ами половината на вашето, господине...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Човекът

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    просто ти е спестил,че освен по-евтините стоки и заплатите им са 2-3 пъти по-високи.
  • 35 Ахахах

    8 0 Отговор
    Ние живеем в бутикова страна с бутикови цени, но заплати от мутрите сравними с африканските. Апартаментите в Барселона са по-евтини от София!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Безочие,

    12 0 Отговор
    как е възможно, човек, който според медийте живее в апартамента на Цветан Василев в Кристал да ни хвърля тази помия в лицето.Прокламатор на еврото, кажи по-добре кой ще прибере 50- те милиарда лева от валутния борд, след приемане на еврото.
  • 38 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не че":

    В БГ имало ръст на доходите с 10%? от кога бе?! на мен ми вдигнаха с 3% заплатата, а цените скочиха с 8 до 10 през последния месец само.

    Какъв ръст какви 5лв?!
  • 39 Мушморока

    8 0 Отговор
    знаем,че винаги има РЪСТ на ДОХОДИТЕ,защото се залепва за точните хора.Но ние не сме усетили такъв.Свободни съчинения не щем.Искаш да кажеш ,че няма нужда от увеличение на доходите на пенсионерите и в аванс да подкрепиш корумпето-НИКИТО,което ще води такава политика на икономия за бедните и ларш за богатите-КОНЦЕСИИ,ГРАНТОВЕ.МНОГО СТЕ ДОЛНИ ОЛИГАРСИТЕ.САМО СТЕ ЗА СОп-.
  • 40 Мнение

    5 0 Отговор
    Тоя хърсев е абсолютен измамник. Много са яли попарата му. За затвора е, а не да му се дава думата.
  • 41 georgi

    5 0 Отговор
    Пълни глупости ,и какво като се вдигнат доходите значително ?имам приятел с голям хранителен магазин ,няма ден в който да не дойде доставчик с нова по висока цена на ,основните продукти няма такъв ден всичко е нагоре.да не говорим шоковото поскъпване на ел.енергия газ,парно ,горивата .та господин хърсев я ходи на маи.... си с твоите глупости !!!!
  • 42 4932

    6 0 Отговор
    Айде стига ни лъгахте, че доходите щели да растат! Спряхте 50 лв. на пенсионерите, актуализация няма да правите, МРЗ е най- ниската в ЕС, в Прованса масово се работи за 500- 600 лв, а вие ни разнасяте старата герберска пропаганда, че доходите щели да растат. Тия дни слушаме само лъжи.
  • 43 ИДИОТ

    2 0 Отговор
    Значи вдигнаха предизборно заплатите на всички на хранилка в държавните структури и администрация и се качиха доходите на всички работещи в БГ? Голям майтап! Като отбележим огромното количество работещи в държавните структури стана като вица - Иван взима 10000 лв заплата, а Петкан 2000, значи средно взимат по 6000лв, да ама не.
  • 44 Гошо

    3 0 Отговор
    Е и, кво като се увеличат с 10%? Вдигнете горивата, газа, тока с 20% и ми обяснявайте на дедовия дали съм по-добре!
  • 45 безпартиен

    2 0 Отговор
    Интересно кои доходи се увеличават?Тези на всички чакащи заплати от държавен или общински бюджети се увеличиха с административни актове на МС!Това са едни "само" около 700 хил.души и всички са верни избиратели!Има и едни около 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 1 млн.ц.игани без образование и професионална подготовка и трудови навици!Та този маоже да сметне колко останаха ад работят,да плащат издръжката на всички по-горе?Всяко такова определяне на заплатите без тези средства да са налични БЕЗ ЗАЕМИ не е логично!Каква е разликата от управлението преди 32 години когато ЦК на БКП и МС определяха заплатите на хората и сега,когато МС ги определя?
  • 46 Финансист

    3 0 Отговор
    Хърсев, не говори глупости.
  • 47 Кальо

    0 0 Отговор
    Да , ще се увеличат както до сега . Депутат 12 000 и минималната за страната с 40 лв . Кога не са се увеличавали доходите ама един път да е по равно - не по братски. На тях с проценти в хиляди ,на работещите бедняци с реално 20 лв от тези 40 уж. Искам да го видя този хубустник и да му лепна един шамар за 1096 лв . и с удоволствие ще му ги отделям три месеца поне. Изроди ,сър.
  • 48 Калинчо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ала Бала":

    тоя много добре знае директивата ,че "Еврото" няма да ни е виновно за двойното покачване цените на всичко в Бг. Стоките трябва да скочат двойно за да се нагушкат няколкото мултимилионера и политиците и тогава въвеждат справедливото Евро . Скоро хляб най-евтин 2 лв. и после само 1 евр. самото въвеждане няма да ни е виновно с нищо за алчността безмерна на политици олигарси. На бас ,че най-късно във второто заседание на новия парламент и ще си гласуват автоматично осигурените и постоянно скачащи в проценти заплати на депутати ,министри ,директори и държавна апаратна машина изобщо закото надолу по длъжностите се разпределя от базата на върха. В % върху хиляди задълбочаващи разделението и оправдаващи приказките на този за просперитет. Ми те банките как си вдигнаха двойно таксите още от сега и какви ли не измамни трикове ,като задължително заплати по сметка и карта. Хайде изтегли си последните 9,90 лв от сметката и заплатата за месеца ? Само от там колко са?

    Коментиран от #49

  • 49 Ала Бала

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Калинчо":

    Като спомена евро, се сетих, че например в една Гърция преминаването от драхми към евро не беше хич безболезнено за народа! Гърци са ми разправяли, че цените са се "нагаждали" по някакъв трънски курс, демек кой как му текне...Та и у нас съм склонен да вярвам, че ще се получи същото...
  • 50 Иван

    0 0 Отговор
    Този каквото каже правете на обратно, защото последните 30 години, каквото е казал е станало ама в противоположна посока.
  • 51 УРА и НАПРЕД

    0 0 Отговор
    Щом е така , както казва Хърсев , да връщаме ли Борисов на власт ?
  • 52 Циркаджия

    1 0 Отговор
    Хърсев,ти си пълен нещастник и го знаеш нали?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове