Last news in Fakti

18 Юли, 2021 11:18 2 994 28

Виолета Комитова: Нямам самочувствие, че изсветлих много неща

  • виолета комитова-
  • мррб-
  • ам хемус-
  • хемус

В краткото време, в което сме не можем да правим генерални промени, сподели служебният регионален министър

Виолета Комитова: Нямам самочувствие, че изсветлих много неща - 1
Снимка: БГНЕС

"В краткото време, в което сме не можем да правим генерални промени. Аз се придържах към прозрачност, законност и борба с корупцията. Освен пред медиите ние постоянно даваме информация на запитване от граждански организации. Не даваме да се строи без разрешение за строеж. Не приемам никакви обяснения по този въпрос. Съдействам да си придвижат документите, но не и да строят без тях". Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройство в неделния сутрешен блок на БНТ, коментиайки работата на ведомството.

"На магистрала „Хемус“ се строят участъци 1,2 и 3. Спряно е строителството на тунели в тези отсечки", съобщи регионалният министър. Тя каза, че ежедневно се получават множество сигнали за нередности в МРРБ. Даде пример с прекратяване на проект, след което фирма е атакувала МРРБ по медиите.

„Някой под масата се опитва да продаде имоти в мътната вода. Ние се борим за това. Няма да се строи без разрешение“, заяви Комитова. Тя многократно увери, че фирмите получават съдействие, за да узаконят документите си.

„Боря се с фирми, които имат по-малки поръчки. Едни от тях са фирми на абонамент, които в рамките на 5 години получават средства. На второ място, има придворни фирми, които получава предимство. Има и фирми с дублиращи функции“, обясни регионалният министър.

Тя каза, че е против една фирма да прави проекта и да го реализира: „Инженерингът е начин сметката да бъде надписана. Това е предпоставка за скъпо строителство. На институциите им е по-лесно да правят процедури по инженеринг заради обществените поръчки“.

Комитова коментира идеята на Слави Трифонов за магистралите на концесия: „Аз си представям магистрала да се строи на концесия. Това означава съответната магистрала да се даде на концесионер, той прави всичките проекти, носи риска, построява магистралата. След това той трябва да си върне инвестицията. В много държави има строителство на магистрали на концесия. Не мога да го коментирам, защото трябва да се види дали работи в България“.

„Нямам самочувствие, че изсветлих много неща. Напротив, бяха малко. Имам претенция, че законите трябва да се приемат с едногодишна давност. МРРБ има задачата да прави свързаност и да развива регионите“, сподели регионалният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 7 Отговор
    Зам министърът на регионалното развитие Тодор Стоянов е от нашите на площада.Разправи ми че гербавите са се окопали и изобщо не го слушат.Правят Саботажи и крият документи.Всички са за уволнение.

    Коментиран от #3

  • 2 Емил

    8 40 Отговор
    Борисов е апостола на демокрацията и свободата

    Коментиран от #11

  • 3 Софийци от село

    8 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    като говори с зам. министъра, на колко ракии беше?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 гост

    14 2 Отговор
    как да напишеш нещо лошо за арх.Комитова ...само да обясни какво е това да се гради на или чрез инженеринг
  • 5 Последния Софиянец

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Софийци от село":

    На две уискита.
  • 6 Деймос

    14 8 Отговор
    Напротив трябва да имате !! Да се изправите срещу десетки милиарди ... е голяма смелост ! Съмнявам се ДЕВОЙКИТЕ на СЛАВИ да имат характер да го направят ! Лесно ще ги купят , в чекмеджетата на ГЕРБ има още много кюлчета ..
  • 7 психиатър

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Софийци от село":

    Мисля, че не пие, но е узрял за преглед при мен ! Смятам да му запиша час за прегледа !
  • 8 Хубав въпрос

    11 0 Отговор
    зададе на Герджиков арх. Комитова. Не за първи път му се задават подобни въпроси...
  • 9 така е

    15 5 Отговор
    Жената е интелигентна и знае за 2-3 месеца не може да осветли всички схеми на опг герб и банкянския мутропитек, дето ти вършеха 12г.
  • 10 Българка

    14 7 Отговор
    Комитова е успешен министър на МРРБ. Тя е професионалист, който спазва принципите на законност, прозрачност еи експертност. Политически необременана и експедитивна, тя е хубаво да продължи работата си в редовен кабинет. Самата тя в интервюто по БНТ каза, че е свършена малко работа и има още много
  • 11 Българка

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Не скверни Апостола и то на днешния ден. Да кажеш , че най-големият национален предател, крадец, рекетьор, лъжец е апостол е чутовен цинизъм.
    България има един Апостол- Васил Левски
  • 12 Конкретно до дамата

    12 5 Отговор
    и Служебен министър на едно от най тежките,сложни по структура министерства в държавата- МРРБ,-г- жа Комитова. Без никакви условности мога да кажа.От 90- те години,до сега,не сме имали по успешен, и професионално подготвен министър,в този сектор.Сектор,който е може би,най важният в държавата.От неговото правилно ръководство,зависи буквално живота на обществото ни.Инфраструктура,водопреносна мрежа, равномерно насищане на всички региони с бизнес проекти.Стрителство на обекти от национално значение за столетия напред.Ако изобщо има кабинет,а в парламента истински мислещи и умни депутати,г-жа Комитова е идеалният ,дялан камък за този пост.Независимо кой ще има мандат. Но по нашенски маниер,Ние унищожаваме читавото.Или го махаме,или в трета глуха!

    Коментиран от #13

  • 13 Румен

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Конкретно до дамата":

    Подкрепям!
  • 14 Хъмпи

    2 5 Отговор
    А защо пак пуснахте Артекс?

    Коментиран от #18, #21

  • 15 някой

    7 4 Отговор
    Не съм фен на Радев, нито одобрявам повечето действия на служебното правителство!
    За госпожата обаче, само уважителен респект!
  • 16 Отговор

    4 4 Отговор
    Платиха с апартаментчета от небостъргача и на тези.
  • 17 Цоциялист

    2 2 Отговор
    Я оди се гръмни и нени занимават с глупости
  • 18 За Хъмпи

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хъмпи":

    Пусна ги ВАС,а не- ММБР и самата Комитова! Сега,схващаш ли,защо трябва яко метене,след това направо с пароструйката да се изчисти до блясък,цялата съдебна система.Не само прокуратурата.Крайният ,решаващ фактор е съда. И докато там са под закрилата " несменяемост" така ще бъде.Затова поляците, вкараха промени в закона за съдебната власт.Да отпадне приципа за" несменяемост" в цялата им система.И с фокус върху - съдиите.Когато срещу теб стоят огромни финансови интереси,а всичко зависи от Твоето решение,и ти знаеш че си Недосегаем,защото си Несменяем,как мислиш,че ще решиш даден казус? В полза на Обществения интерес!? Смях в залата!
  • 19 Хлъц..

    9 0 Отговор
    Госпожата здравата закова Огито Герджиков,с поканата да формулира като юрист ,кога е изтекъл срока за строеж. Но ясно е,как ще лавира Оги.Достатъчно е,клиповете ,който излъчваха ежедневно и с негово присъствие. Всички знаем,колко е " евтино" такова излъчване в национална медия в продължение на месеци.
  • 20 хари п

    8 2 Отговор
    Спокойно г-жо министър, правило действахте!
  • 21 Ха хо

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хъмпи":

    Въпрос на умствен инвалид с логика на паяк! Обяснили са ти кой е разрешил подновяването на строежа на Артекс! Но трябва да си много кух за да не знаеш отговора-съдийчетата на Баце от ВАС! Затова трябва здраво чагъртане, а за такива, като теб природата има функцията естествен подбор!
  • 22 А реално

    3 7 Отговор
    Какви тунели си спряла там при положение, че там имаше само един и то в първоначалния проект и в последствие същия се реши да отпадне. На негово място сега се прави голяма траншея с цел по малки разходи и по бързо строителство. Има видео от лота и въпросното място.Правите хората на дебили!!!!! Преди имаше напредък по лотовете а сега в най-доброто време за строителство всичко буквално спря. За това сте виновни вие!!! Парашутисти изпълняващи партийни поръчки на оня с дрона!
  • 23 121212

    4 8 Отговор
    А на др. Комитова, така и нищо не и разбрах...?! Уж, някакви схеми, но пък така било по закон...?! Очевидно "устройството" в главата и не работи!

    Коментиран от #25

  • 24 Повече министри ни трябват...

    6 5 Отговор
    Като госпожа Комитова!Само тогава ще бъдем нормална и богата държава...С качествено построени магистрали,обществени сгради и легални,законови разрешения за строителство на всичко...
  • 25 меги

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "121212":

    То се иска ум, за да може да схванете. Иска се и съответно образование.
  • 26 Бивш герпаджия

    3 3 Отговор
    Не сме имали по грамотно правителство от това за 30 г. Върхът на грабежа беше с комуниста мутрата ББ. Нагла и проста истинска мутра, като тези от вицовете.
  • 27 Василева

    1 1 Отговор
    Нима мислите,че строителя няма да се договори с проектанта за по висока цена на строителството.
  • 28 Оставка на юмрука

    1 0 Отговор
    Каква си вещица, погледни се! Злобата струи от тебе! Нагла, нахална комплесарка си. Фигуранта е търсил всички дърти министри от служебното да са злобни комплексари! Трябва да се махнете с вашата злоба, за да може отново да диша България и ние народът. Оставка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове