Last news in Fakti

19 Юли, 2021 21:35 1 677 27

Петър Витанов: БСП има нужда от съществени реформи

  • петър витанов-
  • бсп

На заседание на Националния съвет на партията в неделя ще се решава какви мерки трябва да се предприемат с цел БСП да се превърне в атрактивна за младите хора партия, сподели евродепутатът

Петър Витанов: БСП има нужда от съществени реформи - 1
Кадър: БНТ

БСП има нужда от съществени реформи, всичко ще се обсъжда вътре в партията, няма да се говори през медиите. Най-важното оттук нататък е да бъде прекратен моделът на управление на ГЕРБ. Това коментира пред БНТ Петър Витанов, евродепутат от БСП и член на Националния съвет на левицата.

По думите му резултатите от изборите са показали три неща.

"Първото е, че за първи път от 2009 година Борисов губи избори, но по-важното е, че страхът си тръгна. Втората новина е, че раздялата с политическа партия ГЕРБ ще бъде тежка, дълга и продължителна поради голямата фрагментация и необходимостта 4 партии да подкрепят правителство, както и поради желанието на ГЕРБ да се върне на власт. Третата новина е лошото представяне на БСП", отбеляза Петър Витанов.

Според него БСП има много ясни приоритети.

"Те са свързани със социалната дейност, не са свързани с концесиониране и приватизиране на банки и пътища. Хората питат не за Космоса, а за цената на лекарствата, за пенсиите, за огромните неравенства в доходите в България", заяви Петър Витанов.

Той подчерта, че на заседание на Националния съвет на партията в неделя ще се решава какви мерки трябва да се предприемат с цел БСП да се превърне в атрактивна за младите хора партия.

Петър Витанов оцени работата на служебния кабинет, като подчерта, че изборите са били честни и почтени. Той уточни, че не е наясно на какъв етап е правителството по преработката на Плана за възстановяване, но поясни, че само 2 държави не са си внесли плана в Европейския съюз, едната от които е България.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И вие сте едни льольовци..

    6 3 Отговор
    Таман като нас,квот почукало,таквоз му пръднало..
  • 2 Софиянец

    7 6 Отговор
    Да не сте пипнали Нинова и Симов, прекрасен тандем са, водят партията към светлото бъдеще.
  • 3 по скоро

    7 9 Отговор
    БСП има нужда да се разформирова. ГЕРБ и ДПС също.
  • 4 барета

    5 11 Отговор
    От съществени реформи има най-голяма нужда вашата партийка, жалка ,малка и разкъсана отвътре,единствените млади хора в нея, са само наследниците на посткомпарт.В световен мащаб сте нежелани, въпрос на време е да бъдете забранени, така ,както вашите прародители (националсоциалистите) ,които са забранени по целият свят!

    Коментиран от #14

  • 5 olo

    7 2 Отговор
    "... всичко ще се обсъжда вътре в партията, няма да се говори през медиите..." ***** а дано!...щото някой от вас Умрете да си гризете партийните цървули публично, за радост на Бою и други подобни сволочи!
  • 6 Социалисти

    4 8 Отговор
    милионери??!!! , червени ъристукрати /пояснение ~мързеливи, тъпи цървули = отрицателен подбор /
  • 7 решението

    8 1 Отговор
    БСП има един единствен полезен ход.Трябва да се превърне в яростна антиглобалистка партия.Това иска българският ляв избирател,но не го вижда.Затова и не гласува.Ляво и дясно,синьо и червено вече не съще4ствуват.Има глобален сблъсък глобализъм срещу антиглобализъм.
  • 8 БСП на Бунището

    6 11 Отговор
    Искам да използвам този Форум да благодаря на всички Българи,които запратиха Престъпната Комунистическа Партия - БСП право на Бунището на Историята....Дори да няма Закон за Лустрация- Народа ще го свърши това....И Господ е с ,нас,защото е Българин!!!!
  • 9 Младите, да

    6 1 Отговор
    Но, трябва да се търси и приемственост. Те с лека ръка си търсят успех лесен...не им е ясна историята на Партията въобще; и без познания, какъв принос, освен падение...
  • 10 Кви реформи бе?!

    4 2 Отговор
    Или Капитализъм,или Комунизъм,кво ми дращите по кухненската маса като "домашни любимци" ей това ще е истинска реформа!
  • 11 гост

    1 4 Отговор
    ''...Публикувано във факти.бг: Хората питат не за Космоса, а за цената на лекарствата, за пенсиите, за огромните неравенства в доходите в България"...' Ами наемете си икономист, направете си колонка в официланият ви сайт за въпроси на граждани и плащайте на икономиста, за да отговаря възможно най- простичко на въпроса защо има неравенство и защо то се увеличава. Нека да обясни на електората ви, че предлагането вече само на една наемна ''гола'' трудова сила, неподкрепена с повече умения и знания, в никакъв случай не им гарантира нормална за България заплата. Научете ги да спрат да гледат в канчето на другите и да подобрят уменията и квалификациите си и така да се измъкнат от положението, в което са заседнали. Впрочем- няма какво да ви уча- платете на точния специалист, за да получите квалифициран съвет- аз не съм икономист, а юрист...
  • 12 Предпочитам

    1 4 Отговор
    Капитализма, защото съм капиталист.
  • 13 Фактъ

    4 4 Отговор
    БСП , герб и ДПС трябва да се исчегъртат .
  • 14 101010

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "барета":

    "партийка, жалка ,малка и разкъсана отвътре,единствените млади хора в нея, са само наследниците на посткомпарт"


    Христо Иванов е такъв наследник
  • 15 Предпочитам

    1 4 Отговор
    Капитализма, защото съм капиталист.
  • 16 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор
    Като говорите за големите неравенства. Бесепарите коментирайки, голямото неравенство при пенсиите. Разликата между минималната и максималната пенсия в България е 4,7. Ето това е огромно неравенство. Трабва да се направи пенсионна реформа, така че да се намали разликата между минималната и максималната пенсия. Пак ще има различни пенсии, за хората с различен трудов стаж и насяни осигуровки. Норазликата межу малките и големите пенсии ще е по-малка. Например 1,5 или 2 пъти. А 4,7 пъти като сега.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 бекапето

    2 1 Отговор
    Важното е че Минеков, определи Строежа на Бузлуджа като - паметник от национално значение.
    За тая сграда всеки един живял тогава е дал по 5 лв.
    При цена на хляб 36 стотинки и кисело мляко - 23 стотинки.

    С БКП НАПРЕД.............
  • 18 селтак

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Значи ако аз съм работил във мините и на 55г. плюя кръв от силикозата,сиганина дето нема и един ден трудов стаж примерно, ше зима със 100лв. по малко пенсия от мене така ли? Тва ли е идеята?
  • 19 9333

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    пенЦиите не са проблем.
    проблем са заплатите.
    и проблем е кой ще ги изкарва.
    виж статистиката на НСИ за смъртността по раиони.

    Нагоре
    Търговище + 54 % спрямо 2020
  • 20 Турбо

    2 0 Отговор
    Още не сте много насолили, са ще взема думата за кратко ;) има едно нещо (което определено липсва в палитрата от партии(, което отличава БСП, а именно - идеология. Сложно ли звучи или ще наскачат купища платени? Да социалната и солидарната държава се нарича социализъм. По една или друга причина в България, дясно няма, всички искат социализъм, а най-обичям като набор 92 ми обяснява, как комунистите са му провалили живота!!!! Обратно на темата, онези 80/100 на служба искат да работят, ама не много, да взимат много (ама не става, защото герберите прееееее...ха всички капиталови и еволюционни разходи и стъпки в последните 12 г) и да ходят на море за 2 седмици на ски, а като дойде гроздобер да са болнични. Та дясно няма, защото онзи с ябълките покани на закуска група (дисиденти - професори ;) ) и си вика ето ш България като Прага ама ниц... Прехода греда, тъпотия след тъпотия, приватизация (отчайваща тъпотия), земята в реални граници ( още по зле, инженери се сдобиха с ниви) и тн, и след 30 години Корни( верно, че е готина, ама съм израснал с нощна София) пак да и скачат всички да та влязат в парламента. А после? Бюджет, визия? Перспектива? Добре че освен 92 в нощта София има нов устрем! Набор 04!!! Играйте си на избори и на демокрация, бедни сте - душевно. Социализма предлага утопична възможност за просперитет на мнозинството! Другото е чалга

    Коментиран от #22

  • 21 Фаро

    4 2 Отговор
    Едно и също говорите 30 години а реформите хич ги няма.Нещо не сте наред с главите
  • 22 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Турбо":

    ''...Публикувано във факти.бг: Да социалната и солидарната държава се нарича социализъм....'' БРАВО- поне ЕДИН коментатор да признае този ноторен факт. Затова критикувам нонстоп свръх социалната, а де факто- социалистическата държава германия. Ние вече бяхме в социализъм, Не- мерси, социализма не ме устройва, но устройва всеки, който иска само мекото на живота, не ще да се пъне да учи и изобщо- не иска да влага усилия, да придобива повече квалификации, за да получава по-висока заплата и да расте в йерархията на фирмата, в която работи.
  • 23 Б С П

    4 1 Отговор
    има нужда да изхвърли мишките като теб, които лично Нинова издигна до Европарламента.

    Станишко плаща ли добре, жалък у рун гел.
  • 24 Аз, врачанката

    0 2 Отговор
    Не ги харесвам-мразя социалистите,но според мен,комунистите,ще си стъпят на крака,само ако си сменят вожда-Нинова. Другият вариант е разпадане на партията и отиване в историята. В момента на България не й трябват,нито комунисти,нито гербовисти,нито слависти! В момента на България й трябват хора,които не са корумпирани и милеят за родината и,ще работят за нейният просперитет,но това,ще се окаже само една утопия и нищо повече,което е много жалко.

    Коментиран от #26

  • 25 БСП....ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ

    0 2 Отговор
    НИНОВА, ПОДАВАЙ Я ОСТАВКАТА, ЧЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИЩЕ СТЕ ПОД 10%.....
  • 26 Феня

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Аз, врачанката":

    С Нинова БСП приключва.Боко отдавна каза за Нинова,че трябва да стои още дълго начело на БСП защото са си партия,а и е много лесен противник и му върши работа.Да ама червените зомбита не разбират от дума и Нинова та Нинова.Видя се резултата.Край с БСП.Или друг лидер и ръководство или сбогом за винаги.Това е положението и така ще стане.
  • 27 СПЕШНО

    0 0 Отговор
    ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА СТАРИТЕ ПРЕСТЪПНИ МУЦУНИ КАТО СТАНИШЕВ И ПИРИНСКИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове