Last news in Fakti

21 Юли, 2021 18:33 3 563 102

Доц. Кунчев: Спадът спря, започва повишение на случаите

  • доц. ангел кунчев-
  • заразени-
  • ваксинирани

Той подкрепя идеята за задължителна ваксинация за някои професии

Доц. Кунчев: Спадът спря, започва повишение на случаите - 1
Снимка: БГНЕС

Всеки трети новорегистриран случай на коронавирус в България е на Делта вариант. Спадът на случаите спря у нас, оттук нататък чакаме повишаване. Много бавно този месец и много по-бързо през август. Такава прогноза относно развиването на епидемичната обстановка от COVID-19 направи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По думите му всичко, което би могло да убеди хората да се ваксинират, е добро дошло – информация, организация на ваксинационния процес.

"Моето лично мнение е, че е много наложително да бъде въведена задължителна ваксинация за медицинските работници и за хората, които се занимават със социални грижи в центровете за възрастни хора", коментира още Кунчев.

В около 10 европейски държави това вече се случи. Дали това ще се случи е въпрос на преценка от страна на специалистите и на ръководството на Министерството на здравеопазването. Търсим баланс да осигурим максимална защита на общественото здраве, добави той.

Ако тръгне нова вълна на вируса, засягаща ниските възрастови групи, ще има по-голям интерес към ваксинацията, допълни Кунчев. Добре е да се обмисли как да отпаднат някои ограничения за ваксинираните, добави още той.

Кунчев обясни - разликата в заболяемостта в момента между България и Великобритания е 108 пъти. Ние сме от страните с най-ниско разпространение на Делта варианта, уточни доц. Ангел Кунчев. В някои страни процентите на разпространение достигат 93%.

"Ако погледнете картата на Европа, България е все още по-светлата част с най-ниската заболеваемост от COVID-19. За съжаление, обаче, има обръщане на тренда. Засега е в малки размери, до края на юли ще има леко повишение на случаите. След това, през август, вероятно ще видим ускорението, което виждаме в някои други страни. Ситуацията в отделните страни се движи в изключително широки граници. Ако имахме заболеваемостта на Великобритания, щяхме да имаме 8700 случая на ден, а не 141 случая – нещо, което достигнахме в най-тежките вълни. Ако имахме заболеваемостта на Кипър, щяхме да имаме над 15 000 случая на ден. Бройка, която се съмнявам, че здравната система може да издържи", изчисли Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    216 11 Отговор
    Затвор за НОЩ и Кунчев!

    Коментиран от #3, #4, #59

  • 2 Бе ЯЯЯЯЯЯ

    146 2 Отговор
    Оди у кичи......
  • 3 Последния Софиянец

    139 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И Ковида ще изчезне.

    Коментиран от #58

  • 4 пита се

    34 103 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В лудницата защо има интернет?

    Коментиран от #5, #22, #50, #73

  • 5 Последния Софиянец

    105 10 Отговор

    До коментар #4 от "пита се":

    Ти кажи!Нали си там.
  • 6 Сложил

    163 1 Отговор
    маска до веждите ! Не го знам хрантутника кога и дали е изобщо е лекувал пациенти ! Винаги с настоящата власт и винаги на стол зад бюро !

    Коментиран от #61

  • 7 тарикату

    121 0 Отговор
    Тоя нали го назначиха при фандъка, що още не е убедил ромите да се боднат? Нали е много голям капацитет.
  • 8 Васил Коларов

    88 0 Отговор
    Първо да се научиш да говориш Български. После всичко останало.
  • 9 Този

    96 0 Отговор
    да не е роднина на Ванга,че пророкува ?
  • 10 Рошко

    91 0 Отговор
    Сложи си памперс на мусурата та да си по убедителен като лъжеш
  • 11 Румпелщилцхен

    105 0 Отговор
    Тоя мишок се вълнува само от далаверата си с ковид истерията.
    А защо ли не е подведен под отговорност за всяване на паника?
  • 12 А да те видим

    79 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: всичко, което би могло да убеди хората да се ваксинират, е" - да поемеш персонална наказателна отговорност за всеки починал "ваксиниран" гражданин (а не лице) .
  • 13 гост

    3 81 Отговор
    Moята прогноза е, че този, който е решил да ползва годишната си отпуска след около 20 август 2021 г., може и да бъде неприятно изненадан от затягане на противоепидемичните мерки в хотелите и изобщо - в България. Кой както иска, така да го разбира- не ме засяга. Семейството ми се е подготвило за 4тата вълна с подновени запаси от маски ФФП3 и еднократни ръкавици и дезинфектанти, а всеки е свободен да си взема своите решения и да носи последиците от тях. Затова след края на 4тата вълна едни хора за пореден път ще имаме нула среща с вируса, а други ще са в различно положение.

    Коментиран от #30, #31, #32, #62, #85

  • 14 БРЦК

    70 2 Отговор
    Кунчев ти да не си врачка . Пландемията си има сценаристи и ти си им ибрикчия . Смърт на ТИРАНА
  • 15 Стар бой

    73 2 Отговор
    Сега ни убеждават, че като се ваксинираш и край, няма да боледуваш, но според мен и други хора, ваксината предпазва само от УВОЛНЕНИЕ. Замислете се наистина от какво ви предпазва ваксината.
  • 16 АУУУУУ

    5 52 Отговор
    Да му мислят антиваксърите. ...... КОВИД не иска да чуе за човешките им права 😂😂😂😂😂😂
  • 17 Смърфиета

    37 0 Отговор
    След като са нараснали гъбичните инфекции, върнете сома Кантарджиев.
  • 18 Я у Лево

    66 0 Отговор
    Я вземете и го разкараите този лакей на ГЕРБ.Пак ли почнаха да ни плашат.Делта вируса напада само ваксинираните.В Израел,Гърция,Франция и Англия 99% от заразените са ваксинирани.

    Коментиран от #23

  • 19 Смърфиета

    13 1 Отговор
    Дай да видиме колко са циротиците в декомпенсация от пост-ковид.
  • 20 провинциалист

    52 3 Отговор
    Ако погледнете картата на Европа, България е все още по-светлата част с най-ниската заболеваемост от COVID-19. Ако погледнете пък процента на инжектирани, ще си обясните защо.

    Коментиран от #25

  • 21 Ако ми дадът 100 %

    25 0 Отговор
    Ефикасност най - много от две дози и да не се ваксинирам докато съм жива ще го направя! Също така и да няма странични ефекти върху ограни!
  • 22 Гост

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "пита се":

    Тоя беше поизчезнал малко сега пак се върна. Няма смисъл да го четеш тоя трол
  • 23 Гост

    9 21 Отговор

    До коментар #18 от "Я у Лево":

    И 99% не стигат до болница камо ли по-лошо. Ще видим тука как ще се развият нещата . Дано не се препълнят болници като преди щото все пак българина е първенец по сърдечно съдови заболявания , диабет. Вероятно се дължи ба факта , че ние сме специалисти по всичко дори и здраве. По това ще рабзерем защо делта мутацията е кофти като няма свободни лега и мед.екипи … Дано не се случи така!!
  • 24 Гост

    31 2 Отговор
    Вие го започвате пак бе Кунчев. Какво се правите на ощипани и втълпявате вина на хората
  • 25 Ваксиниран1403

    3 45 Отговор

    До коментар #20 от "провинциалист":

    Индия като не бяха ваксинирани защо бяха много зле до преди няколко месеца? Индонезия като няма много ваксинирани защо са много зле сега?
    Русия като нямат много ваксинирани защо пак са зле? Япония като не са с толкова много ваксиниране защо положението им се влошава с всеки ден?
    Когато се влоши и нашето след около месец каква ще е новата опорна точка на антиваксърите?

    Коментиран от #41, #48

  • 26 селтак

    21 0 Отговор
    Я па вече карам гама вируса ай на здравичката!
  • 27 Кирилов

    40 2 Отговор
    Тази година кой щам на грипът ще върлува и какъв Ковид ще го наречете?
    Безбожни таргаши и търговци на животи....
  • 28 асдсд

    24 1 Отговор
    ewi си мамата ясно ли ти е кунчо?
  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 4 Отговор
    великобритания има 9,565 пъти повече население от бг.данни на 2седмична база...Великобритания
    7.07–20.07
    Общ брой случаи 560 734 : 9,565= 58623,523 : 985=59,516 пъти е по малка епидемията в Българската земя от английската...59,516, а не 108 Пъти! на СЕДМИЧНА база е 119,0325 пъти!Никъде освен в кунчевата глава няма 108..............Всяко ваше число е погрешно!Не Е случайно,че ви побеждавах на шах бг като тъпани ви биех и ви прибирах парите на покер!


    Данни бг: България
    7.07–20.07
    Общ брой случаи 985
    Смъртни случаи 57

    сега да опровергаем и другите числа... Aкo имaхмe зaбoлeвaeмocттa нa Вeликoбритaния, щяхмe дa имaмe 8700 cлучaя нa дeн, a нe 141 cлучaя – нeщo, кoeтo дocтигнaхмe в нaй-тeжкитe вълни. Aкo имaхмe зaбoлeвaeмocттa нa Кипър, щяхмe дa имaмe нaд 15 000 cлучaя нa дeн.Първо днес са 145,а не 141 поне така ги дава Ковид Портал...Да се уточнят с кунчев как да мамят по убедително...Да умножим 145 с 59,516=8629,82 вирусоносители на ден тук е по близо с 8700....Едно число вярно нямате факти!



















    Смъртни случаи 555

    Коментиран от #36

  • 30 Верно ли

    32 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    За по безопасно купи няколко найлонови гащеризона.удари на гърба една лозова пръскачка пълна догоре с дизефиктант като слизаш да пазаруваш пръскаш от ляво дясно и си готова.обезопасена и защитена.а да не забравиш да туриш на обувките торбички той ковита най много по обувките се лепи.

    Коментиран от #34

  • 31 EdinotBG

    30 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ами отиди и се ваксинирай, барабар със семейството ти. И без това се чудят на кой да ти сложат ваксините. Даже, може да си боцнете по 3-4 за по сигурно, а и ще спестиш от дезинфектанти и маски.
  • 32 Абе

    20 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ей аман от врачки !
    Ми гушвай Кунчев , зазидайте се у вас в мазето и си “ прогнозирайте “ на воля...
    За по сигурно и противогази наденете !

    Коментиран от #35

  • 33 Вълчо Кумчев

    32 1 Отговор
    Кунчо- Вълчо...виж сега! Ако по твой съвет,,или по съвет на евро-бейовете..на някой му хрумне да предложи "задължителна" ваксинация....щер бъдете скъсани от съдебни дела....и не само!!! Юда Искариотски!!!!! За колко сребърника си заложи честта?
  • 34 гост

    2 19 Отговор

    До коментар #30 от "Верно ли":

    Ти си пиши по нета глупости, а в това време семейството ми вдигна доходите си именно с нашия начин на мислене- да видим коя от 2те страни след края на 4тата вълна ще остане с нула срещи с ковид и ще може да си позволява фимансово 3 пъти по 12 дни вг 5звезден хотел през 3те летни меееца, когато мерките отново ще са охлабени. За сега резултата не е в твоя полза.

    Коментиран от #37, #53, #71

  • 35 гост

    4 13 Отговор

    До коментар #32 от "Абе":

    Не съм врачка, а бивш лекар без специалност, който в последствие придобива и друга магистратура и от 22 години упражнява адвокатска професия, но не е забравил А и Б на микробиологията, която де ли на две- обща и специална микробиология, а вирусологията е част от специалната микробиология.

    Коментиран от #43, #66

  • 36 Ваксиниран1403

    3 18 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А какво ще се случи когато достигнем тези стойност на нови случаи на ден? При нашето застаряващо и много болно население колко ще са смъртните случаи на ден тогава? Индийците имаха делта вълна 4 пъти по висока от алфа вълната им. Ако при нас Делта вълната се окаже 3 пъти по-висока от Алфа вълната ни това означава максимум от 11 хиляди средно дневно нови случаи и 375 средно дневни смъртни случаи без да се отчита пълния колапс на здравната система които ще настъпи. Дали тук имаме капацитета да се справим с такава вълна?

    Коментиран от #47

  • 37 Извинете мадам

    15 3 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Много сте "умна".С вашия начин на мислене не мога се меря.И като идиш на 5 ***** хотел внимавай да не те отнесе някоя делта вълна.

    Коментиран от #40

  • 38 Д р Вирхов

    25 3 Отговор
    Ще ме ваксинираш задължително,но първо аз тебе ще ваксинирам с една топоришка добра в ауспуха герберски!!!
  • 39 Няма проблем

    14 2 Отговор
    Но няма задължителна ваксинация, докато има подписване на информирано съгласие. Ще се наложи да махнете подписите. Ако сте готови да поемете отговорност - действайте. Аз съм ЗА

    Коментиран от #79

  • 40 гост

    2 15 Отговор

    До коментар #37 от "Извинете мадам":

    Остракизмът и сарказмът Ви са безсмислени- видно от коментарът Ви , не сте от моята социална група. Това предполага различен бекграунд в манталитета и в начина на живот. Лек ден.

    Коментиран от #44, #45

  • 41 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    Ехооо ,да намираш разлика някаква между изброените от теб и бг???Защо при толкова ваксинирани англичаните са пред ЛОООКдаун???Защо при евреите вирусоносителите днес са 120/100000...Та,русията е 150милиона Индия милиард и половина индонезия 278 милиона,Япония 127милиона и барабар с тях слагаш бг....Умник си ми ти,умник...Да не би да смяташ,че сме НА Три морета????Дай боже,били сме ,но сега сме само 5200000-5400000 ,които можем да боледуваме!Повечето бг са ,като мен САМИ СЕ ОПРАвят!!!Срещнаха ужасното НЕЩО,дет те плаши и,ако трябва пак ще го срещнат!Не се бой ние си плащаме ЗОО,но на лекар не ходим!Сам лекувам и счупване!Та не мисли за нас,а се боцни още веднъж та дано хване.....Утре ще ти дам данни за англосаксонциите и ги виждам на 600 на двуседмична база....уж дупчени па мрът!
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 2 Отговор
    Ехооо ,да намираш разлика някаква между изброените от теб и бг???Защо при толкова ваксинирани англичаните са пред ЛОООКдаун???Защо при евреите вирусоносителите днес са 120/100000...Та,русията е 150милиона Индия милиард и половина индонезия 278 милиона,Япония 127милиона и барабар с тях слагаш бг....Умник си ми ти,умник...Да не би да смяташ,че сме НА Три морета????Дай боже,били сме ,но сега сме само 5200000-5400000 ,които можем да боледуваме!Повечето бг са ,като мен САМИ СЕ ОПРАвят!!!Срещнаха ужасното НЕЩО,дет те плаши и,ако трябва пак ще го срещнат!Не се бой ние си плащаме ЗОО,но на лекар не ходим!Сам лекувам и счупване!Та не мисли за нас,а се боцни още веднъж та дано хване.....Утре ще ти дам данни за англосаксонциите и ги виждам на 600 на двуседмична база....уж дупчени па мрът!
  • 43 Д р Вирхов

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Абе ти нормален ли си?Има много лекари без специалност,но си работят,а ти като си шарлатанин рече да се откажеш.И въобще недей да лъжеш тук,че си станал адвокат.Пък може и да си ,изпечен мошеник!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Д р Вирхов

    15 2 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Каква ти е социалната група бе кияк,да печелиш пари от човешкото нещастие!
  • 46 Помак от микре

    5 0 Отговор
    ,,аверо,, ти данчо пенчев ли ти снесе тия данни а кунчо
  • 47 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 2 Отговор

    До коментар #36 от "Ваксиниран1403":

    Нямаш МАТЕРИАЛ не можеш ли да разбереш????Тук има над 65% хора,които са срещнали НЕЩОТО под някаква форма!Няма кой да боледува,не разбираш ли???Не разбра ли,че е за Определен генотип???Това от една година ти го наливам в главата,но как да разбереш!Другите са само ПРЕНОСИТЕЛИ!

    Коментиран от #64

  • 48 Ваксинираните

    19 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    Няма от какво да се боят, и да се интересуват дали ние не ваксинираните ще се разболее! Вие сте избрали да се боцкате по няколко пъти годишно до края на живота си! А ние ще чакаме може да се разболее, а може и да не се раболеем Божа работа!

    Коментиран от #68

  • 49 Ох тежко се живее в българия

    10 2 Отговор
    Махаи се бе, ей няма отърване от тез.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ник

    26 2 Отговор
    Защо наричате експерименталният разтвор - ВАКСИНА, не мога да разбера?!? Казвайте нещата с истинските им имена.
  • 52 ддд

    6 1 Отговор
    смешници
  • 53 рон джереми

    10 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Да го поставя на семейството ти на нежната половина!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Браво

    13 2 Отговор
    Чета коментарите и ми се връща Вярата в хората. БРАВО. Здравомислещи хора с ценности . На Здраве да Ви е.
  • 56 нашенец

    21 2 Отговор
    Как не Ви омръзна да лъжете с този измислен вирус ? увеличение на случайте, спад на случайте, умрели, заразени, щамове, ваксини - първа, втора, трета, пета....Егати дъртите лъжи ! Сигурно здраво Ви плащат да бръщолевите всякакви глупости ?

    Коментиран от #60, #70

  • 57 Локумчев

    11 2 Отговор
    Ако изчезнете и вируса ще изчезне. От сърце ви моля!!! Pls!!!
  • 58 Политолог

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Трябва ти да изчезнеш и червените безмозъчни орки, коментиращи тук...
  • 59 Наблюдател

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хвала на аргументираното ти мнение!
  • 60 То нали няма вирус казваш

    3 7 Отговор

    До коментар #56 от "нашенец":

    Що лъжат, бе!? Откъде са ви събрали тука всите 0лиг0френи в Ганьостан...
  • 61 ала бала

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сложил":

    За това е учил. Ти като не си пишеш по форумите.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Кунчев, чуеш ли?

    7 0 Отговор
    Чегърт… чегърт…
  • 64 Ваксиниран1403

    2 11 Отговор

    До коментар #47 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ами то и в началото на тази година не трябваше да има но се оказа, че има.
    То в коя страна по света “материала” е свършил и повече вълни нямат? Нима мие ние ще сме първата такава страна? Това, че някои се е срещал с вируса не го прави не възприемчив за винаги, а и вируса се променя. Дори и ако вируса е бил прицелен само към определени гени той се приспособява и се променя така, че да може да атакува и други това е в основата на вирусната еволюция. Ако има нещо положително то ще е ако вълната ни удари още през лятното или ранната есен защото тогава ще е много по-лека отколкото би била през късната есен или зимата.

    Коментиран от #91

  • 65 песимист

    5 1 Отговор
    Преди време, четях по тия форуми и вземах отнощение!
    После видях, че няма никакъв смисъл!
    Сега само прочитам донякъде и изпращам мислено по един "поздрав" на всеки ,който заслужава!
    Каквото е писано, ще стане!

    Коментиран от #69

  • 66 Смърфиета

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Има нещо гнило в този циротик, мирише на мухъл. Я викайте Кантарджич да пръска правилния фунгицид, че ще мухляса кашкавалът в Била и как ще живеем после с тая мечта за Македония.
  • 67 Айде стига

    3 5 Отговор
    Не затваряйте нищо, вирус няма. Който остане, остане! Българина докато не види с очите си, не вярва. Трябва да му се покаже, за да повярва!

    Коментиран от #72

  • 68 Ваксиниран1403

    2 20 Отговор

    До коментар #48 от "Ваксинираните":

    Единственото за което се притеснявам е, че ще трябва да живея в икономическа криза породена от нежелаещите да се ваксинират и ще плащам за тяхната наивност. Кой ще изплаща спасителните заеми които ще бъдат изтеглени след поредната вълна на епидемията и ужасяващата икономическа криза гарантирана ни от отказани от масова ваксинация като общество.

    Коментиран от #81, #92

  • 69 Смърфиета

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "песимист":

    МХМ. Така ше излезне накрая. Суверенът направо си е еал аата
  • 70 Делта вариант

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "нашенец":

    Като дойда, да не ми запееш друга песен?!
    Ако изобщо запееш!

    Коментиран от #82

  • 71 отчето

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Ти деца имаш ли?Те слепи ли са?Ако не са ,не те ли е срам да прочетат какво си писал тука?Бъди внимателен,че Господ много дава ама и много взема.

    Коментиран от #75

  • 72 Кантарджиев

    2 3 Отговор

    До коментар #67 от "Айде стига":

    Няма вирус, това са гъбички на което простите му викат вирус. Ама не е вирус, а е гъбичка.

    Коментиран от #77

  • 73 МУНЧУ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "пита се":

    Е ЗА НЕКОИ „КРОТКИ” ИМА ЗА ПО ПЕТ МИНУТИ😇ИЛИ ЗА ПЕТ РЕДА ЕДНИ И СЪЩИ ГЛУПОСТИ!
  • 74 Уфффф

    18 0 Отговор
    Айде, почна се. Точно бяха поспрели за малко и пак същата песен запяват в хор. И Кунчев, и Витанов - великия математик, и знайни и незнайни доценти, академици, анализатори.... Малко по малко, със ситни стъпки ни подготвят. Промиват мозъци, набиват ни страх от предстоящото. Отвратително говорене отново!!!!!Не си направиха труда да изследват и установят колко човека реално са срещнали вируса, защото не всички са в статистиката. Обаче да стресират, равни нямат
  • 75 Людовик Толумов

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "отчето":

    Отче искам да се изповядам за последната седмица.
  • 76 приятелски съвет

    16 1 Отговор
    Кунчев, бягай докато можеш. Ще се намери някой на който няма да му издържат нервите като те види и ще те ликвидира. Ти за по-умен от целия народ ли се мислиш?
  • 77 Да де да

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Кантарджиев":

    Разбрах. Ти си умен и може да ходиш за гъби!

    Коментиран от #80

  • 78 Алоооо,Кацаров

    7 1 Отговор
    Този тип е за изчегъртване,защо го държите още?
  • 79 Ваксиниран1403

    2 11 Отговор

    До коментар #39 от "Няма проблем":

    Вземи прочети какво точно подписваш при ваксинация, а не пиши глупости. Единствено се подписващ, че искаш да бъдеш ваксиниран с еди си коя ваксина и, че се си запознал с противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции описани в характеристиката на ваксината. Нищо повече от това. Не се подписва документ за освобождаване от отговорност на никои.
    Когато в болницата ти правят определени манипулации също се разписващ, че си съгласен и си запознат с това което ще ти правят, но то не значи, че не можеш да си търсиш правата по съдебен път ако смяташ, че са ти накърнени.
    За ваксините по желание винаги се подписваш, че си съгласен. Така е било и преди така е и сега така ще бъде и в бъдеще. Въпроса е принципен и няма нищо общо с конкретна ваксина. При ваксинация срещу грип срещу се разписваш.
    Откъде на къде твърдите подобни глупости за съгласието което се подписва при ваксинация. Това е гнусна пропаганда в която няма нищо вярно. Това много лесно може да се провери, но никои не си прави труда да провери и това се използва като “сигурно доказателство” от антиваксърите.

    Коментиран от #86

  • 80 Кантарджиев

    3 3 Отговор

    До коментар #77 от "Да де да":

    Аз като професор-вирусолог както казвате вие простите, а то е миколог, ти казвам, че вирусите са гъбички и Ковид 19 е гъбичка, и тя нанася необратими поражения на мозъка, прави ви есенциални хипертоници и терминални циротици, а ти, да се разбереме, ще ми ядеш патката щом си по-умен от мене.
  • 81 до ваксинирания

    11 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ваксиниран1403":

    Ти нали си ваксиниран, значи трябва да си спокоен. Теб вече какво те интересува ковида? Една ваксина преминава протокол за безопастност който е няколко години. Ковид ваксините нямат пълните изпитания за безопастност и са медицински експримент с милиарди хора.

    Коментиран от #90

  • 82 Кантарджиев

    3 4 Отговор

    До коментар #70 от "Делта вариант":

    И вие още не сте се заразили от сомалийския вариант на гъбичката Ковид19 а той е още по-заразен и от нигерийския. Единствения начин да останете живи е да ме слушате. Например ако ви кажа да постъпите на лечение за пост-ковид цироза да не дрънкате като доносника Кацаров, а да се чекирате с лична карта в клиниката на доктор Атанасов. Нещо неясно да има?
  • 83 питащ

    7 1 Отговор
    Скрий се бе герберска подлого! Ти искаш само и само да се извършва ваксинация за да печелят вашите фирми. Не разбра ли,че герб вече са никои, престани да правиш изявления които изкуствено увреждат здравната ситуация в страната. Преди време великата прокуратура образува дело срещо лице, което заяви нещо съвсем реално, липса на определени лекарства. Гешев къде спиш сега и защо не го треснеш този,аааааааааа. Защото е гербер.
  • 84 Сопри се бе

    3 1 Отговор
    Гад мръсна!
  • 85 хе хе хе

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Какво семейство, като си сам като куче? Хе хе хе
  • 86 Абе...

    9 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ваксиниран1403":

    Тя комшийката от горния етаж се бодна и подписа тоя документ и сега бере душа в болницата-алергична реакция.Днес комшията изкачва стълбите и псува завалията ...видях страх в очите му.Имат две дечица едното на 8,а другото на 11.
  • 87 Тишо

    12 1 Отговор
    Абе раиран костюм за тоя няма ли?Най-малкото на насаждане на страх и паника.Ако болните бяха по-малко хоспитализирани сега щеше да има повече живи.Благодарение на здравната система имаме повече починали отколкото през ВСВ.Благодарение на лаладжиите,знайни и незнайни професори като Кунчев,хората изгубиха доверие и в лекари и във ваксини.Не съм антиваксър,но започнах да се замислям и за другите ваксини.
  • 88 Всички

    7 1 Отговор
    ще платим цената мутрите хотелиери да си напълнят гушките по морето.
  • 89 Питанка

    9 2 Отговор
    Имам чувството, че на Кунчев му е много кеф като съобщава тази новина. Едно такова мазно му тече мисълта. Отврат
  • 90 Ваксиниран1403

    2 10 Отговор

    До коментар #81 от "до ваксинирания":

    Ваксини които са тествани повече от половин година не са нещо което не е изпитвано. Продукт които е минал клонично изпитание с 44 хиляди участника не е продукт които не е изпитан. За тези ваксини никои не е променил процедурите за тестване и изпитване. Те са си минали процедурата която минават и всички други. Ако трябва да сме коректни единствено руснаците и китайците почнаха да прилагат своите ваксини малко преди да са завършели изпитанията по правилата, но за другите ваксини такива нарушения на правилата не са правени. Това че обикновено една ваксина и трябва 5-6 години за да стигне до пазара това не значи, че ако друга излезе на пазара за 10 месеца тя не е изпитана по същия начин. Просто когато има интерес и практически почети неограничен финансовия ресурс за разработването всичко се случва без разкатаване и мотане.
  • 91 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    Другите ти обясниха са ПРЕНОСИТЕЛИ,това не го ли осъзна.И Простфесорите ти го казваха.Тези,които ....са Преносители!Това,за боледуването повторно е 00005%!айде да сметнем колко могат повторно да заболеят в бг.още 2650 човека могат да боледуват от 5300000!Много ли ти се вижда???Погледни в страните с малобройно население НЕЩОТО вече не е актуално!Не заради боцкането!Ако помага Боцкането,англетата щяха да са ОК,а не на 849,596/100000

    Коментиран от #93, #94

  • 92 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ваксиниран1403":

    Ти па кви пари плащаш на държавата?Та ти не си платил стотинка ни ДОО ни ЗОО,ни патент ТИ не можеш данъмчната си декларация да попълниш!какво си седнал да лъжеш!На мене ли ще платиш,на кой???На кой ще платиш???

    Коментиран от #95

  • 93 Ваксиниран1403

    0 7 Отговор

    До коментар #91 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    В коя точно страна с малко население не е актуално “нещото”? Кои е критерия ти за малобройно население? България с малобройно или многобройно я класифицираш? От къде ги вземащ твоите проценти с много нули, които могат да се заразят повторно не знам? Миналата година един цял град в Бразилия го преболедува два пъти в рамките на 5 месеца. Колкото до Англичаните ако ваксинираните при тях бяха колкото при нас още преди три четири седмици щяха да са под най-строгото си затваряне от началото на епидемията.
  • 94 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Вероятноста за повторно е с 5 нули...000005%.....265 човека....

    Коментиран от #96, #98

  • 95 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    За съжаление плащам и то много повече от колкото ми се иска да плащам.
    А при икономическа криза страдат всички дори и тези които не плащат нищо от изброеното от теб на държавата От ДДС никой не се спасява, а то е брутална директна конфискация на 20% от доходите на всички независимо какви са те. Едно време под турско робство са имали десятък сега има двадесятак, но на никои не му прави впечатление, че робството е много по-тежко от тогава.

    Коментиран от #97

  • 96 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не каза от къде го измисли процента, но щом са 256 човека значи аз познавам двама от тях доказани официално с тестове и може би още един или двама за които има само подозрения.Каква ли е вероятност да са толкова при това положение? Не даде пример и за страна.
  • 97 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Ваксиниран1403":

    ДДС всеки плаща това е пряк данък,акцизи също!Колко плащаш за недвижима собственост,10% данък печалба,това са данъци!Доо,зоо ДЗПО!Слабо хаберен си!

    Коментиран от #99

  • 98 Ваксиниран1403

    0 4 Отговор

    До коментар #94 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Потърси информация за бразилския град Манаус като си толкова категоричен в твърденията си, че и проценти даваш.
  • 99 Ваксиниран1403

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Пряк или косвен се тя. Все държавен или общински напълно законен рекет
  • 100 Гост

    1 1 Отговор
    Този защо още не е изчегъртан и пратен на село да си мйеца на спокойствие и скубе лук...
  • 101 Медицинските

    2 1 Отговор
    работници могат да преценят кое е най-доброто за тях. Чудно е как персони с подобен речников запас успяват да завършат университет, че и доценти да станат....
  • 102 СВОБОДЕН

    1 0 Отговор
    КУНЧЕВ Е ПЛАТЕНА САТАНИСКА СЛУГА.
    ПРЕДАТЕЛ, КОЙТО ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
    ВСИЧКО Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове