Last news in Fakti

23 Юли, 2021 15:35 2 813 24

Президентът пред "Демократична България": Не искам кабинет на всяка цена

  • демократична българия-
  • румен радев-
  • консултации-
  • христо иванов-
  • дб-
  • народно събрание

Съпредседателят на коалицията Христо Иванов посочи пред Румен Радев необходимостта от подготовката за следваща COVID вълна, за да има минимални щети и минимално прибягване към рестриктивни мерки

Президентът пред "Демократична България": Не искам кабинет на всяка цена - 1
Снимка: БГНЕС

Предизвикателствата пред страната ни изправят НС пред отговорната мисия да състави по възможно най-бързия начин ефективно правителство, което да се ползва с широка парламентарна и обществена подкрепа, посочи президентът Румен Радев по време на консултация с коалицията "Демократична България".

Той отбеляза, че изискванията на ЕС непрекъснато растат във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост и посочи, че има редица области, в които ЕК иска да види отпусканите средства да бъдат гарантирано изразходвани по най-добрия начин. Това не е просто раздаване на пари, а инструмент за реформи, които да водят към модернизация на страната, отбеляза Радев.

Той подчерта, че тези реформи не могат да бъдат решени от служебен кабинет, изискват парламент с ясна реформаторска воля и правителство, обединено около общи принципи.

"Аз не искам кабинет на всяка цена, президентът не е и не може да бъде архитект на една управляваща коалиция. Това не влиза в моите правомощия и не искам да замесвам президентската институция в този процес, това е отговорност на Народното събрание и на политическите партии, но настоявам този път, преди да говорим за следващи предсрочни избори, да изчерпим всички опции на диалога в търсене на консенсус около интересите на България, така че да намерим разумно решение", заяви държавният глава.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов посочи необходимостта от подготовката за следваща COVID вълна, за да има минимални щети и минимално прибягване към рестриктивни мерки. Той отбеляза също, че ЕК посочва проблема за правосъдието като фундаментален не просто за да не бъдат откраднати някакви пари, а за да бъдат инвестирани в едно различно бъдеще на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо

    10 11 Отговор
    Само кабинет без бацо

    Коментиран от #16

  • 2 д а

    16 6 Отговор
    Много е важно да не забравите да вЕрвате в "промяната"!
  • 3 Наблюдател

    20 3 Отговор
    В заглавието думите на президента са малко извадени от контеста и дават погрешно мнение за цялото му изказване. В статията се вижда, че той приканва за максимално използване възможностите за правене на правителство.
  • 4 Последния Софиянец

    11 25 Отговор
    Само ДБ имат кадри за правителство но са само 12 процента.Служебното правителство да стане постоянно с подкрепата на всички партии!

    Коментиран от #9, #10, #12, #20

  • 5 Ми да

    22 4 Отговор
    Истанбулска конвенция, локдаун и всякакви други страхотии предлага Христо Иванов! Айде стига вече!
  • 6 ИБНИ Хаджи

    14 11 Отговор
    Абе фърчило ти какво искаш е без значение важното е какво Мустафата иска а Маджо- Костов е ясен ......
  • 7 Искаш искаааш

    14 13 Отговор
    А рейтинга ти пада главоломно,комуне

    Коментиран от #19

  • 8 Българка

    6 11 Отговор
    Допълвам към статията становището на Христо Иванов, че подвижните мнозинства могат да се превърнат в плаващи пясъци ( публ. Фрогнюс)
    Надявам се да имаме стабилно редовно правителство, в което мнозинството министри да са от служебния кабинет.

    Коментиран от #11, #13, #21

  • 9 Сгъвай цирка

    14 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Клоун
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ами надявай се

    7 11 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Кой ти пречи.Мечтите са безплатни.Само това оставаше,Слави да остави комунягите от служебното.

    Коментиран от #15

  • 12 Момче ,сериозно

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Си болен.Вземай мерки докато не е станало късно.
  • 13 УХАН 95

    12 8 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Ако някой някога ми беше казал, че ще си върнем комунистите и ДПС на власт,щях да му се изсмея в очите. Сега слушаме от нашите "десни и дрмократи",как на всяка цена трябва да се коалираме или да се уговаряме с тях!!! Наистина "няма такава държава, няма такъв народ"!!!
    Предците ни сигурно се обръщат в гробовете си. Но и да не забравяме, че Левски също е бил предаден, така че,има и такива дето за 30 жълтици.......... решиха да се уговарят с БСП и ДПС!!!
    Сега нека "чужденците", дето си ги избраха,да се върнат в България и да изпитат на гърба си това което избраха!!!
  • 14 Българка

    9 4 Отговор
    Ти ли не искаш, ти лиии, м а й м у н к е м р ъ с н а, ти лииии, ти колко си д о у е н.
  • 15 Сссс

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ами надявай се":

    Не, ще сложи царски юпита да продължат да крадат като Боко! Първият опит се провали , мислеше, че сме забравили техните грабежи.
  • 16 Болшевик

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо":

    На Бацо проблема му беше ДПС! Явно е че службите са превзели държавата и трябва тотално изчегъртване на тази анти-българска партия, тясно свързана с руските интереси.
  • 17 Бобо

    5 3 Отговор
    Той Радев не иска, ама Христо иска и ако може той да е активен участник в кабинета.
  • 18 Изпитвам

    5 3 Отговор
    Дълбоко в съмнение в качествата на малкото кадри които има ДБ и въпреки това предпочитам техните кадри въпреки моите съмнения пред досегашните "кадри"-калинки и тиквички на Борисов
  • 19 изрод от ГЕРБ

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Искаш искаааш":

    Смени дилара??!!!!!
  • 20 Служебното правителство

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    е на път да стане причина за хиперинфлация и бързо и масово обедняване на хората. Цените растат бързо и неконтролируемо.
  • 21 Това

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    значи, че се надяваш най-късно през идващата зима да бъдете пребити с камъни от хората. Когато спечелите избори,тогава ще имате думата за правителство, но хората ви изчегъртаха на изборите - не искат Обратните !
  • 22 Някой

    2 2 Отговор
    Ето хвърчилото започна да лицемерничи!
  • 23 КОЙ ТЕ ПИТА КАКВО

    0 1 Отговор
    ИСКАШ
  • 24 Червен Резидент

    1 0 Отговор
    Ама то и на децата е ясно, че не ти трябва ни редовен парламент, ни редовно правителство, ни главен прокурор и т.н.

    Служебното ти правителство слушка, изпълнява и вилнее най-добре и най-безконтролно под твоята гибелна опека, нали !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове