Last news in Fakti

27 Юли, 2021 20:32 2 264 22

Без допълнителни пари за депутатите

  • депутати-
  • бонуси-
  • заплата

Не е обсъждано предложението за нов ред за заседанията

Без допълнителни пари за депутатите - 1
Снимка: БГНЕС

Без допълнителни възнаграждения, които да се дават на депутати по работата им за "приоритетни за България задачи". Около това решение се обединиха представителите на всички партии в Комисията, която изготвя новия правилник за 46-ия парламент.

Не е обсъждано предложението за нов ред за заседанията на депутатите, който предлага председателят на Народното събрание Ива Митева. Тя искаше депутатите да не заседават от сряда до петък всяка седмица, а да има редуване на седмици с пленарни заседания и седмици със заседания на комисии.

Засега предложението само е поставено за обсъждане и не е част от проекта за правилник на 46-ия парламент. Очаква се той да бъде гласуван в пленарната зала утре.

"Имало е обсъждане в председателския съвет за това на председателите на парламентарните групи и на ръководството на Народното събрание да бъде предложен европейският принцип за разделение на седмиците В правилника, който гледаме, такова предложение няма и ние не го обсъждаме. Парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" сме против това предложение", каза Мария Капон от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Трудно би могло да се представи в благовиден вид пред обществото това, че няма да работят народните представители една седмица", посочи Димитър Главчев от ГЕРБ-СДС.

"Да се наблегне на качеството и на други реквизити в правилника по отношение на това явяване на народните представители в комисиите, да няма делегиране на правомощия. Българският гражданин няма да е удовлетворен от това", коментира Анна Александрова от ГЕРБ-СДС.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 1 Отговор
    Депутатите не трябва да получават заплати.Да си работят нещо и в свободното време да депутатстват.
  • 2 дада

    15 2 Отговор
    Само така да работят за 4000 лв заплата без допълнително, тогава нямя да има такъв наплив за депутати (прости и още по прости ) и партии които да се вмъкнат на хранилката.
  • 3 Ай стига бе

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "приоритетни за България задачи"
    Боже и заради това ли са получавали допълнително пари?
  • 4 РЪМПЕЗИ

    5 2 Отговор
    ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ ОТИВАТ В ЧЕКМЕДЖЕТО...НА ЗДРАВЕ..АБЕ ТОКА ЛИ СПРЯ КЪМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ...ТОЛКОВА ПРОСТ НАРОД, НА ТОЛКОВО МАЛКО МЯСТО....
  • 5 Не стига

    15 0 Отговор
    Че искат да работят по-малко, а и да взимат допълнителни пари! Да им се плаща на час колкото работят толкова да взимат!

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Не стига":

    Нищо не трябва да им се плаща.Нали са патриоти!Мене за цяла година протести някой плаща ли ми?Правя го за децата си и България.

    Коментиран от #15, #16, #20

  • 7 Нищо

    13 0 Отговор
    Не трябва да вземат
  • 8 1618

    3 3 Отговор
    Крадливите и алчни депутати от ГЕРБ ще си умрат от мъка!
  • 9 12345

    10 0 Отговор
    Те са големи гяволи ще си направят заплати по 15 /20 хилки.Нищо не трябва да получават нали за народа работят
  • 10 1618

    10 0 Отговор
    Новото предложение от ИТН депутатите да заседават през седмица изобщо не е правилно! Тези депутати, които не са в комисии какво ще правят?Получава се така, че няма да ходят в Парламента на работа , а в същото време ще получават заплата?Ако така работеха всички хора в България да получават заплата без да работят и да ходят на работа, държавата ни ще фалира!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 РЕФЕРЕНДУМ

    10 0 Отговор
    Да взимат ли депутатите заплата, и ако е ДА колко трябва да е тя? Да реши българския народ който се явява работодател на депутатите! Нали казват, че работят за нас!
  • 13 Тази

    5 1 Отговор
    Ива Митева съвсем изпращя. Не ми харесва и това е. Лично мнение.
  • 14 нннн

    4 0 Отговор
    Заплатите, а и отгоре, халал да са им. Но за пари под масата - по законите на Крум.
  • 15 Че нали

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    уж си частник, бе! Кой искаш да ти плаща! Правиш, нищо не правиш. И не лъжи. Изобщо не си бил цяла година на протестите. Изобщо не беше на големите протести. Хукна из София след тях.

    Коментиран от #22

  • 16 Аз знам

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Аз нам защо квичите червени тролове!
    Защото правителството на ИТН ще бъде избрано с мнозинство!
    От всички парламентарни групи!
    С изключение на московските комунисти от ГЕРБ!

    Коментиран от #17, #19

  • 17 зъл пес

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Аз знам":

    Кат гледам,квичиш ти
  • 18 ХА ХА ХА

    4 0 Отговор
    АБЕ МИТЕВА , ПРЕДЛОЖИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАПРАВО ДА СЕ САМОРАЗПУСНЕ !!! МНОГЪ ЩЕ СЕ РАДВАТ ТИЯ КОИТО ВИ ИЗБРАХА !!!!!
  • 19 Ми ся

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Аз знам":

    Ми ся' кой е комунист и кой НЕ е се вижда със вързни очи !!! Фатмаков го тегли към Москва , БСП също !!!! Що тъй казваш за ГЕРБ ??? То ша излезе , ЧЕ всички гледат на изток .....нещо се бъркаш и то мнооого ! МЕЖДУ другото , да ти е честита шведската тройка ...ИТН + БСП + ДПС !!! НАЦЕЛУВАЙТЕ СЕ ХУБАВО !!!!
  • 20 ХЕЙ ТРАФИКАНТА НА ТОК , НЕ ПИШИ

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Тук за справедливост ....първо си закачи електромерите на заведенията !! После плати глобата си ...а след това пиши колко е справедливо да се качва цената на ток и вода !!!
  • 21 Ревизоро

    4 0 Отговор
    А членовете на комисиите и председателите ще получават ли допълнителни пари за това, че са членове/председатели на комисии?! Значи хем ще работят през седмица, хем ще пулучават пълна депутатска заплата плюс още отгоре за това че другата седмица ще дремат по комисиите?!
  • 22 Мрънкач

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Че нали":

    Е ти каде беше ... Сигурно си де наливал у вас на Азис с водка и мятал тоалетна хартия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове