Last news in Fakti

2 Август, 2021 09:53 2 848 25

Ивайло Калфин: Ако ИТН продължават така, ще паднат в собствения си капан

  • ивайло калфин-
  • итн-
  • пламен николов

Пламен Николов ще бъде в една много тежка ситуация. Премиер, който няма мнозинство в парламента, ще бъде всеки ден с оставката си в джоба

Ивайло Калфин: Ако ИТН продължават така, ще паднат в собствения си капан - 1
Снимка: БГНЕС

Всички партии в парламента ще направят така, че да бъде избран кабинетът. След това ПГ на "Има такъв народ" ще попадне в един капан, в който ще трябва да обикаля и да търси подкрепа за гласуванията. Това значи безкрайна работа с компромиси. Има и вариант да изкарат един месец, да вдигнат ръце и да подадат оставка, защото повече не могат да работят така. Това каза в сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд Ивайло Калфин.

Това правителство може да изкара и много дълго, може да си изкара и мандата, но ще има безкрайни преговори, пазарлъци, заяви той.

Най-важното в ситуацията са политиките. Ако ще се търси мнозинство, то трябва да е около политиките. Нито една партия няма интерес от нови избори. Обективният интерес е да има правителство. Не е въпросът просто да има правителство, а да има работещо правителство. Ако ИТН продължава по същия начин, ще падне в собствения си капан, подчерта Калфин.

Пламен Николов (номинираният за премиер от ИТН - б. ред.) ще бъде в една много тежка ситуация. Премиер, който няма мнозинство в парламента, ще бъде всеки ден с оставката си в джоба. По този начин не могат да се провеждат дългосрочни политики. Това ще бъде управление ден за ден. В известен смисъл изпитвам съчувствие към г-н Николов, отбеляза Ивайло Калфин.

По думите му пенсиите у нас трябва да се увеличават и то бързо. Темата за увеличаване на доходите е смислена. Не можеш да имаш 40% в риск от бедност и да подминеш този въпрос, каза още Калфин.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те паднаха

    17 1 Отговор
    вече. Ясно пролича, че не искат да управляват. поне един закон да бяха предложили за парлама.

    Коментиран от #20

  • 2 LOSHIA

    10 0 Отговор
    Разбрахме вече че сте едно и също. Творения на Държавна сигурност.
  • 3 Ти нали

    5 0 Отговор
    Винаги си извън капаните като върти опашка...
  • 4 смех

    4 11 Отговор
    Колко вида комунета има, кеф ти ИТН, кеф ти БСП, Възраждане, Патриоти, Мутри Вън

    Коментиран от #15

  • 5 Тука има, тука нема

    5 1 Отговор
    Тука има - тука нема... И Т . Н .
  • 6 Салазар

    16 3 Отговор
    Нека да си го кажем безжалостно директно: те вече паднаха в собствения си капан! От нафуканост, наглост и безхаберие. Мятат се на ден по три пъти от една крайност в друга и все се обясняват. Все недоразбрани. Все другите са им виновни. Агресивни, невъзпитани нискочели момченца, къде сте тръгнали, горкичките? Че то и тъпото ви шоу почти никой не го гледа вече, повръща ни се от вас. А Слави да си гледа здравето, че с всяко появяване, цупене и нахокване става обект на все по-голяма омраза и събира люти клетви.
  • 7 жгожгжг

    2 8 Отговор
    Тия с опорките пак почнаха. Споко и да няма правителство и да се отиде на избори, дългия направи всичко възможно да направи такова, топката сега е в Хр.Иванов, ако ДБ подкрепят правителство хората ще са доволни, ако ли не, на следващи избори очаквам ИТН да вдигнат още процентите а ДБ да намалят своите, така че се съмнявам Хр.Иванов да си направи такова харакири и мисля че правителство ще има. От тук нататък, тъй като то ще е под лупа, ще се види кой е за добри политики и кой против и на следващите избори ще има големи размествания.

    Коментиран от #14

  • 8 Американеца

    4 0 Отговор
    Като Видя Пламен Шноркела и Йвайло Облизвача и
    Компютъра ми в главата ги слага в една категогия - оборска тор
  • 9 КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБ

    3 0 Отговор
    ГЛЕДАЙ СИ....БИЗНЕСА
  • 10 ЧОЧО

    6 1 Отговор
    Тоя лизач откъде изпълзя!

    Коментиран от #21

  • 11 ДУДУКА

    3 0 Отговор
    КАТО НИКИ ДУДУГА!!ТАНЦ ЗА ЕДНО ШЯТО
  • 12 ДУДУКА

    3 0 Отговор
    КАТО НИКИ ДУДУКА!ТАНЦ ЗА ЕДНО ЛЯТО!
  • 13 ГЕРБ

    1 2 Отговор
    Тая комуняга да си трае да не ......
  • 14 никакви

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "жгожгжг":

    проценти няма да вдигне ИТН. НИКАКВИ. При едни следващи избори ще са на 4-то място /за което мечтаеха/ или на никакво. Не може така нагло да се лъже с предизборни обещания, а после удобно да ги забравяш!

    Коментиран от #17

  • 15 Тъпу тролче

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "смех":

    Пропусна най-големите комундета - ГЕРБ!
  • 16 303

    7 0 Отговор
    Народът има една хубава приказка "Не става за чеп за каца за зеле".

    Калфин греши /браво, намерил си е хубава длъжност, да се мота по форуми/, но тези не могат да управляват и един месец, камо ли година.

    Искат се качествени хора, но кой Дългуча ли / повреден от белия прашец, с татуировките/ или Тошко /като го видя ми идва да се смея/

    Кой ще контактува с тях, та ние ще станем последните парии в света.

    А, този човечец с плавниците, все едно е телепортиран от паралелен свят.
    Е, кой ще говори сериозно с него ??
  • 17 жгоааж

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "никакви":

    За какво са излъгали? Единствения лъжец е Христо Иванов и ДБ! Уж щяха да подкрепят политики, ИТН казаха ОК, седнаха, разбраха се и след това като се видя, че май правителство ще има и Хр.Иванов, предлагаме този за финансов министър, оня за Регионалното, еди си кой за Екологията... чакай малко ти кой си? кой те е питал за министри? Нито си получил мандат, като четвърта политическа няма и да получиш, защото другите два мандата ще отидат при ГЕРБ и БСП!! Иска си човека постове, иска да яде, оказа се че не го интересуват никакви политики а очите на ДБ са светнали като тройни барове и искат пари, лигите им текнали до земята. Еми на следващите избори ще са пета политическа сила.
  • 18 Перо

    5 0 Отговор
    Калфин много бързо забрави недъзите на системата и при пълно мнозинство,когато се съобщаваше по телефона,какво да гласуват депутатите и НС се превърна в гумен печат и личен нотариус.Квотният принцип пък смаза механизма за завладяване на всички власти и комисии.После,много лесно се прокара мутренския модел на ОПГ в държавната администрация и бетонирането и за 12 г. Сега това води до голямо губене на време и съдебни процеси с назначените калинки и битка с превзетите държавни институции!
  • 19 АМОН

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ивайло Калфин: Ако ИТН продължават така, ще паднат в собствения си капан.

    ТЕ ОТДАВНА СА ПАДНАЛИ В КАПАНА НА ОСЪДЕНИТЕ ДУШИ.

    ИМАТ ЕДНА ПОСЛЕДНА КРАЧКА КОЯТО МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ - да предложат министрите на ФИНАНСИТЕ , на ИКОНОМИКАТА, на ЕКОЛОГИЯТА и на ЗЕМЕДЕЛИЕТО ХОРАТА ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

    ЩЕ ГО НАПРАВИ ЛИ?!!
    НЕ РАЗБИРА СЕ!!

    ЧАЛГАДЖИИТЕ ОТДАВНА СА АТСОРСВАЛИ ПАРТИЯТА СИ НА НДСВ !!!

    НА НАС НОВА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ НДСВ - ДПС -БСП не ни трябва.

    Трябват ни хора като тези които се га управляват България.
    Иначе промяната ще се превърне в подмяна.
  • 20 АМОН

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Те паднаха":

    За законите си прав. Дори не предложиха Закон за промяна на бюджета. Тези чалгари заедно със стоящите зад тях партии на НДСВ , ДПС и БСП отдавна са решили да сглобят една нова ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ и да продължат грабежа започнат от ГЕРБ.
  • 21 От ирландия

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЧОЧО":

    Той си кара все по тротоара. Никога в центъра на проблема и все той е най по, А не може да си изглади ризата...
  • 22 КуКу Къш

    3 0 Отговор
    Хайде да не се заблуждаваме!
    Правителство, което не е е сигурно дали въобще ще бъде одобрено, няма абсолютно никакъв шанс за сериозни реформи. За какво ни е тогава?
    Колкото до това, че никой няма интерес от нови избори, това изобщо не е вярно! При нови избори кукувците ще се сринат, както и БСП, а ДБ и ГЕРБ ще се борят за първото място. Тогава ДБ ще е с реален шанс да направи правителство.
  • 23 ТАКА Е

    5 0 Отговор
    Г-Н КАЛФИН, МНОГО СТЕ ПРАВ ЗА НИКОЛОВ, ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ С ОСТАВКА В ДЖОБА, НО НАРОДА НЕ СЛУЧАЙНО Е КАЗАЛ И ИЗРАЗА, ЧЕ КАКВОТО ЧОВЕК САМ СИ ГО НАПРАВИ НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА МУ НАПРАВИ. ЗА ИТН ТАЗИ ПРИКАЗКА НА 100% ВАЖИ, ЗАЩО - ЗАЩОТО ИТН ДЕКЛАРИРА, ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ С ГЕРБ И ДПС, Т.Е. С ПАРТИИТЕ КОИТО ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ ДО КАТАСТРОФА, ЗАЩОТО ТЕ УПРАВЛЯВАХА, А ЩЕ РАБОТЯТ С ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА.
    СЕГА КАКВО ПРАВЯТ ИТН - ТОЧНО ОБРАТНОТО. СЪЮЗИХА СЕ С ДПС /БЯХА ПОКАНЕНИ И НА ПРЕГОВОРИ/, С ГЕРБ ЗАД ЗАВЕСИТЕ СЪЩО. ГЕРБ ЩЕ ОСИГУРИ ИЗБОРА НА КАБИНЕТА НА ИТН, КАТО НЯМА ДА СЕ РЕГИСТРИРА В ЗАЛА /ВЕРОЯТНО И ТОВА Е СЛУЧАЙНОСТ/.
    ПРЕМИЕРА Е ПОСТАВЕНОТО ЛИЦЕ НА ДПС В ИТН - СЛУЧАЙНОСТ ЛИ Е, ЧЕ ТОЙ Е ТОЧНО ОТ ШУМЕН - ЕДИН ОТ БАСТИОНИТЕ НА ДПС? СЛУЧАЙНОСТИ НЯМА! Т.Е. ТРИФОНОВ САМ СЕ ОТКАЗА ОТ ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ, А ГИ ПОЛЗВАШЕ ЗА ПАРАВАН И ЗАТОВА ТЕ СЕ ОТДРЪПВАТ. ТЕ РАЗБРАХА, ЧЕ СЛАВИ РАБОТИ ЗАДКУЛИСНО С ГЕРБ И ДПС. НИНОВА ГРЕШИ С ПОДДРЪЖКАТА СИ ЗА ИТН, ЗАЩОТО ЩЕ Я УПОТРЕБЯТ ИЛИ ПЪК ТЯ ПО ТОЗИ НАЧИН ИСКА ДА ЛИКВИДИРА ПО-БЪРЗО БСП.
    В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА СЕ ГОВОРЕШЕ, ЧЕ СЛАВИ Е МУТРА, СЕГА ТОЙ ГО ПОТВЪРДИ СЪС СЪЮЗА СИ С ДПС И ГЕРБ. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОСТАНА ИЗЛЪГАН ОТ МУТРА-ЧАЛГАР. ПОЗОР!
  • 24 пешо

    1 1 Отговор
    калфин е боклук .
  • 25 Антимилиционер

    0 0 Отговор
    И така българският парламент се напълни с комунистически и чалга партии. Няма оправия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове