Last news in Fakti

4 Август, 2021 13:14 2 477 23

Скандал в парламента за комисията за СРС-та

  • парламент-
  • скандал-
  • срс-
  • подслушване

Проблемът е в ниското ниво на политическо мислене

Скандал в парламента за комисията за СРС-та - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът разглежда проект на решение за създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание.
От ДПС обявиха, че ще подкрепят комисията, но настояват за промяна на нейното име. "Името да бъде: Оказван ли е полицейски натиск върху симпатизанти и кандидати на политически партии, включително и използването на СРС срещу тях", предложи Хамид Хамид от движението, цитиран от "Фрогнюз".

"Тази комисия е единственият вариант според мен да приключим с плакатните изказвания на министъра на вътрешните работи или на някой друг, на политически лица", заяви Маноил Манев, депутат от ГЕРБ - СДС. "Да покажем, че всеки, абсолютно всеки има право да има своите политически пристрастия, да участва в политическите процеси и че това му конституционно право е гарантирано от правилата на играта. Когато МВР започне да прави избори, когато министърът на вътрешните работи започне да се хвали, че е направил изборите и е избрал Народното събрание, повярвайте ми, негов пратеник може да почука на всяка една от вашите врати, когато сте от другата страна на неговата палка", заяви още Манев.

Георги Свиленски от БСП му отговори, че благодарение на Бойко Рашков и служебното правителство са били ограничение гласовете, с които ГЕРБ прави мнозинства през последните 12 години. "Квартал "Христо Ботев" в 24-ти МИР 8 секции с ромско население, за 45-ото Народно събрание с министър г-н Терзийски, 1912 гласа за ГЕРБ. 80 % от всички гласоподаватели гласуват за ГЕРБ. 46-ото Народно събрание - само 2 месеца след 4 април същите тези 8 секции - 121 гласа за ГЕРБ. Ето това е резултатът г-н Манев. Ето това е резултатът, това е истината. Това е истината не само в кв. "Христо Ботев". Това е истината в цяла България". Това свърши г-н Рашков, това свърши служебното правителство", обяви Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

Ако Рашков е министърът на МВР който да ръководи институцията имаме сериозен проблем с демокрацията. Този нарцисизъм трябва да бъде премахнат. Тези репресии и едновластие трябва да бъдат прекратени, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Горските в смесените региони са функция на ДПС'', заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по време на дебата по създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на граждани, участващи в предизборната кампания. Тошко Йорданов направи реплика на Йордан Цонев от ДПС, който обяви, че разполага с клипове как горските бият с метални пръти по време на предизборна кампания.

Както е лицемерно ГЕРБ да говорят за полицейското насилие, по същия начин е лицемерно вие да говорите за натиска на горските. Горските са функция на ДПС в тези райони и тормозят хората на най-ниско битово ниво. Ако има кабинет, ще има сериозна ревизия на горските в тези региони, предупреди Тошко Йорданов Цонев.

Проблемът е в ниското ниво на политическо мислене - ако има проблем за него е виновен ГЕРБ. Проблемът е, че дори и да се направи комисия нищо няма да бъде направено заради този начин на мислене. Господин Иванов помнете ми думата, че това изодзадзе ще дойде и до вас. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Има явни репресии срещу депутати от ГЕРБ, а те не са купувачи на гласове. Не подкрепяме това МВР да се ползва за бухалка и репресивен апарат срещу една определена политическа партия", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Атанасова смята, че парламентарната трибуна се е превърнала в трибуна не на правото, а на мнението на определени лица, представители на партии или на Министерския съвет. Според нея от партията не разпъват политически чадъри. Подкрепили са комисията по ревизията, защото искат обществото да е наясно с всички факти.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    12 8 Отговор
    Има такъв народ няма да съставят правителство на подмяната! 60% от хората в България не подкрепят кандидатурата за министър- председател на Пламен Николов! Има такъв народ започнаха с лъжи и измама спрямо Пламен Николов, със заплахи към журналисти спрямо Петър Илиев- масон свързан с Цацаров , със задкулисни договорки с ДПС и БСП, с нападки към Служебното правителство и протестиращите партии, с липса на всякаква политическа далновидност , с нагло, арогантно и пренебрежително отношение към всички избиратели!ИТН ,ДПС и БСП –пълна подмяна на вота и предателство ръка за ръка! Главен кукловод и проводник на лъжата и подмяната-седящият на дивана!

    Коментиран от #4

  • 2 Пич

    8 17 Отговор
    От Държавна сигурност си пазят Рашков... Винаги имат мръсни поръчки за него...
  • 3 изгрев

    17 4 Отговор
    МАНЕВ ,БЕШЕ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО В СИСТЕМАТА НА МВР!!!!!

    НАТЕГАЧ И ПОДЛИЗУЛКО!!!

    Коментиран от #14

  • 4 Джамбаза

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Севда пусна нова опорка.
    ГЕРБ подкрепя ИТН.

    Коментиран от #10, #17

  • 5 1618

    14 5 Отговор
    Колкото по- бързо Борисов и ГЕРБ/СДС разберат, че падат от власт завинаги , толкова по-добре за тях! В противен случай ще стават все по- безпомощни,защото кражбите им бяха разкрити и спрени от Служебното правителство! Ще им остане само злобата и смачканото его!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сатъра на Хана

    10 3 Отговор
    Халифат - Мамуните се карат в Народното Събрание , а Мутрата , Бея и Чалгаря лежат в къщи на диванчето и чукат видео-конференция по Скаип
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай Георги

    4 2 Отговор
    Само Татко Раза у Месут от опасни улици могат да се справят с корупцията в България.
  • 10 Сатъра на Хана

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Джамбаза":

    По - скоро е че ГЕРБ И ИТН имат едни и същи Началници
  • 11 Gowo

    5 4 Отговор
    Службите и МВР и прокуратура бяха в услуга на престъпния контингент.Негови наместници бяха на ключови позиции домогнали се до властта.Гешеф и Бойко Методиев.За това няма съмнение никой не се съмнява.
  • 12 Gowo

    5 4 Отговор
    Не ви ли звучи познато от филмите.Диктаторс и хунтата се жалват и оправдават за насилието върху гражданите с някакъв измислен преврат.Хледалу сме го поне.Но не е за вярване че точно на нас ни се случва.Вкарайте Бойко и Гешеф в ареста и всичкото тая цирк да приключва
  • 13 Българка

    4 6 Отговор
    Само да попитам, за 46 НС ако са гласували за ГЕРБ само 121, а останалите до 1912 не са отишли от СТРАХ да гласуват, това какво е. Аз го наричам разпасана комунистическа полицейщина.

    Коментиран от #20, #21

  • 14 Всичките

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "изгрев":

    физкултурници там бяха, ама този изби рибата.
  • 15 Сега

    3 4 Отговор
    ако Георги Свиленски е искрен, БСП не трябва да подкрепят това измислено правителство!
  • 16 Хмммммм

    6 3 Отговор
    Хора без достойнство, това са приматите гербажийски . Поведението им трябва да се изследва от най-добрите български психолози!!!
    Спешни мерки за озаптяването им!!! На бунището!!! Завинаги!!!
  • 17 Тц Ще гласуват

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Джамбаза":

    против за парлама!
  • 18 Служебното

    4 3 Отговор
    Правителство да си остане ида се приключва с плюенето по хората.

    Коментиран от #19

  • 19 Българка

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Служебното":

    Няма начин, ЦСЗ ги очаква.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "само да кажа 2":

    Кражба е когато вземеш чужда собственост, по дефиниция. Нотариален акт за ник имаш ли?
  • 23 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Е няма угодия...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове