5 Август, 2021 09:39 5 837 44

Проф. Герджиков: Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж

  • слави трифонов-
  • бойко борисов-
  • проф. огнян герджиков

По думите му едно правителство на малцинството е много нестабилно и е огромен риск

Проф. Герджиков: Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж - 1
Кадър БНТ

Не знам кой реди кабинета, аз съм далеч от кухнята, но е очевидно, че има сблъсъци, водещата роля е на "Има такъв народ". Слави е авторитарен тип, не позволява някой да му се меси, ако има твърдо становище по даден въпрос. От тази гледна точка малко си прилича с Бойко Борисов, един типаж са, не е нещо много по-различно, вероятно здравословни проблеми го въздържат да бъде министър-председател. Бих бил много изненадан, ако Слави Трифонов е кандидат за президент. Това коментира в "Денят започва" по БНТ проф. Огнян Герджиков.

По думите му едно правителство на малцинството е много нестабилно и е огромен риск. Според проф. Огнян Герджиков личи едноличен подход на ИТН.

"Не е сигурно, че предложението на ИТН ще мине в пленарна зала, има сериозни различия между "Има такъв народ" и партиите на протеста. ИТН действа с особено самочувствие, при наличието само на 65, а не на 165 депутати, неизвестните са повече от известните", заяви проф. Огнян Герджиков.

Той коментира предложения от "Има такъв народ" проектокабинет.

"Огромна част от предложените имена са непознати. Ради Найденов е изключително попадение, би бил добър външен министър. Петър Илиев е много качествен юрист, но се твърди, че е плагиатствал, аз обаче не виждам в тези имена изявени експерти, каквито са например на икономиката и на финансите в служебния кабинет. Допреди 2-3 дни бях оптимист, че ще има редовно правителство, но от вчера смятам, че е толкова крехка тази вероятност, че спокойно може да се счупи", поясни проф. Огнян Герджиков.

Той уточни, че е важно с какви хора ще бъдат обградени тези министри, за да бъдат успешни или не, като съветниците са дори по-важни.

"Давам висока оценка на служебния кабинет, има изключително качествени хора, свършиха много добра работа. Бих бил щастлив, ако поне една част от тези министри бъдат част от редовен кабинет. 99,9 процента третият мандат ще бъде в БСП, те имат готова формула служебният кабинет да бъде като експертен кабинет, в това има много логика и разум. ГЕРБ ще бъдат държани извън властта, ерата ГЕРБ си отива", каза още проф. Огнян Герджиков и добави, че е нелепо да се твърди, че вървим към президентска република.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юал

    7 9 Отговор
    не ми казвай това герджиков не не
  • 2 Типаж

    9 3 Отговор
    Те двамата са в една зодиакални група. Единият - Близнаци, другият - Везни.
  • 3 Тия феодални старЧета не знаят ли

    6 10 Отговор
    Старост нерадост и Младост Младост ти за старото си радост
  • 4 pepi777

    51 5 Отговор
    Герджиков, дава висока оценка на служебния кабинет, свършиха много работа и би се радвал те да се задържат !
  • 5 гадно

    39 4 Отговор
    Тиквата поне направи коалиция за да управлява, а дългия хем не може сам, хем се прави на велик иска доверие на празен лист.
  • 6 Севда

    47 6 Отговор
    подхода на ИТН е като на герб
  • 7 Тези

    21 3 Отговор
    двамцата са си дружки от години и са извадени като под индиго. Кое ще е новото? Добре забравеното старо или давай по борисовски и догановски. КОЙ създаде този хандрав /ей, много ми харесва тази стара дума/ проект е друг въпрос
  • 8 Инфантилни

    32 3 Отговор
    нарциси , комплексари с нестабилна психика , страхливци без топки , мъкнещи един бюлюк пазванти подири си , два пъти едно не казват , все други им виновни и не могат да носят отговорност !
  • 9 3862

    6 3 Отговор
    И ти беше сьщия !
  • 10 Бай Събин

    38 5 Отговор
    Глacувaш зa чaлгaритe,пoлучaвaш ДПC и дУгaн aгa..Глacувaш зa тиквитe,пoлучaвaш eдин прocтaк и диктaтурa...Тeжкo и гoркo нa Бългaрия,c тaкивa пишмaн пoлитици ..

    Коментиран от #14

  • 11 6969

    8 8 Отговор
    И ти си един типаж с Йордан Соколов, но не го разправяш;)?
  • 12 Последния Софиянец

    13 7 Отговор
    Борисов и Трифонов са един дол дренки! Да се оплача, снощи черирима роми ме нападнаха и се гавриха с мен, досега бях в районното да давам показания.

    Коментиран от #15, #32, #43, #44

  • 13 Шопендар

    14 12 Отговор
    С малка разлика,ББ свърши доста работа,а чалгаджията още не е започнал,до тук само простотии
  • 14 Бай той

    13 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Събин":

    Бойко остави фалирала държава, упс грешка с два млрд. над бюджета събирания, Слави остави една "печеливша" телевизия...
  • 15 Върви

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    на лекар , бе! Хич не те слуша главата. Какво се оплакваш тук, сякаш те знаем кой си. Че и с гордост се оплакваш. Сега остава да разкажеш подробности с гавренето.
  • 16 Българка

    18 2 Отговор
    "Дaвaм виcoкa oцeнкa нa cлужeбния кaбинeт, имa изключитeлнo кaчecтвeни хoрa, cвършихa мнoгo дoбрa рaбoтa. Бих бил щacтлив, aкo пoнe eднa чacт oт тeзи миниcтри бъдaт чacт oт рeдoвeн кaбинeт. 99,9 прoцeнтa трeтият мaндaт щe бъдe в БCП, тe имaт гoтoвa фoрмулa cлужeбният кaбинeт дa бъдe кaтo eкcпeртeн кaбинeт, в тoвa имa мнoгo лoгикa и рaзум."
    По принцип не симпатизирам на Герджиков, но гере казаното от него е в десятката. Само не разбирам защо депутатите от ИТН се отказаха от собствените си избиратели и ги предадоха с подкрепата си за очевидно задкулисно нареден и некомпетентен кабинет със спорни фигури в него и още по-скандални зад него

    Коментиран от #20, #22

  • 17 шщшщиешщ

    7 3 Отговор
    Вече целта е ясно Прокопиев печели, както се знае служебния кабинет е негов, Христо Иванов и ДБ са неговите хора, за да избегнат да управлява ИТН и да не могат да откраднат нищо, са се уговорили, да отхвърлят правителството на ИТН и с третия мандат на БСП, Нинова да предложи служебното правителство да стане редовно, което веднага ще бъде подкрепено от ДБ, БСП и Изправи се, Тогава ИТН ще са на топа, ако те не го подкрепят, всички ще скочат отгоре им, че няма правителство, тоест те ще бъдат притиснати да гласуват за служебното провителство, така Прокопиев ще поеме властта в България, честита ви подмяна и никаква промяна, ДБ и Изправи се се оказаха задкулисните играчки на кукловода Прокопиев. Честито на електората, пак ви измамиха.
  • 18 Верно

    4 0 Отговор
    И двамата са "изучени" !
  • 19 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    10 5 Отговор
    ЕДНА УМНА ПРИКАЗКА ДА КАЖЕ ПРОФЕСОРА!!
  • 20 Бамбука

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Много просто. Тези които ги спонсорираха, те редят и кабинета. ИТН са само статисти в тази схема.
  • 21 ТИ ПЪК

    2 2 Отговор
    ЩО СЕ ИЗКАЗВАШ?!?. КОЙ ТЕ СЛУША.
    НИЕ СМЕ СЪС ВАС КОИТО СТЕ НА ВЛАСТ. ПОЧНА ДА СЛУШАШ И
    МНЕНИЕТО НА НАРОДА. КЪСНО Е
    ЧАДО.
  • 22 Въпрос

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Одобряваш блокирането на райони и невъзможността им да гласуват, дори и платено. Между другото в корпоративната партия пет за четири има ли финансови взаимоотношения помежду им.
  • 23 Далече е

    1 1 Отговор
    господинът и не само от кухнята. Това показват поредицата от постни интервюта
  • 24 Алтернатива пред всеки

    3 0 Отговор
    Или приемаш трета възраст, или се “гъташ, гръмваш, скриваш”, особено когото се мислиш за вечен. Има формулировка: поради прослужени години и старост. Това което си бил, назад не можеш да го върнеш, само ставаш смешен.
  • 25 Браво на Герджика

    13 3 Отговор
    Този път една напълно точна оценка!!! Само глупаците още не са проумели, че Тулупа и Учиндолски са двете лица на една монета.
  • 26 3854

    4 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж и това е типажът на българина.
  • 27 чичо Митко

    4 3 Отговор
    За това и двамата трябва да бъдат изчегъртани!

    Коментиран от #28

  • 28 и още двама

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "чичо Митко":

    И да идват Мая, Таня, Христо и триото ли?
  • 29 12212

    5 3 Отговор
    ТОЗИ ЛИ Е ДАЛЕЧ ОТ КУХНЯТА, НИЩО ЧУДНО ТОЧНО ТОЙ ДА Е ОСНОВНАТА ФИГУРА В ТОЗИ НДСВ-ДПС-ГЕРП ПРОЕКТ ЗА КАБИНЕТ!!! НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ!
  • 30 То е ясно

    3 1 Отговор
    Славуца иска безкрайни избори.Накрая ще върне Тиквоча на бял кон.
  • 31 БОРУНА ЛОМ

    1 1 Отговор
    ГЕРДЖИ АЙДЕ СКРИИ СЕ! НЕ ЗНАЕЛ, А СИФОН БЕ!
  • 32 БОРУНА ЛОМ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    ДА НЕ НА ПЛИСКА?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Джейсън дин Алт

    1 2 Отговор
    С каквито и хора да се обградят въпросните министри, човешката природа не е устроена да бъде коректна, когато е облечена във власт. Хомосапиенс е извънпланетарен в душата си и ако не бъде контролиран, никога не градира за нищо освен за себе си или близките си. За да бъде контролиран е необходимо образовано общество. Във всяка точка на милата ни планета, където образованието липсва се акумулират средства за лично облаготелстване. Каквито и авторитети да се изказват и да дават съвети, каквито и планове да се чертаят без да учавства винкела в образователната система са пълни безсмислици запълващи времето на говорещи и слушащи. Поне 30 години, яка тупаница в даскалото, никакви компромиси за права на цигани извън даскалото, ежедневни шутове в даскалото, без телевизори и телефони в даскалото и пълна диктатура в даскалото за да му светне на обществото, че не е безгласно а е просто неграмотно!
  • 35 Обикновена Пунта Мара

    4 0 Отговор
    "Другарю" Герджиков, къде са РЕЗУЛТАТИТЕ от Вашето предишно, ОБЕЩАНО РОВЕНЕ?! ПОМНИТЕ ли????
  • 36 5ко

    3 0 Отговор
    Да започнем от начало по реда си:
    Как чичко Герджиков во главе с Камелия Касабова, под натиска на ФАЩ, във връзка с писмо, внесено в деловодството на парламента под №439-00-139, дата 19.11.2004г., час16:34 председателстват промяна на закона за ИЗКУПУВАНЕТО НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ от чужди граждани. Промяната е направена в полза най - вече на Израел и Турция. Под благовидния предлог за "инвестиции". Интересно е да се отбележи, че писмото е адресирано до:
    председателя на парламента Камелия Касабова
    посланика на САЩ Джеймс Пардю
    посланика на Израел Авраам Шарон
    посланика на Турция Хайзар Берк
    До сега колко земя е опоскана от тези "инвеститори" не се знае. Но чичко герджиков си въобразява, че хората забравят или не знаят и сега си дава правото да критикува "градивно", вместо да е в панделата до живот и да осмисля деянията си за държавна измяна. А ние би трябвало да си дадем сметка защо сме толкова зле във всяко отношение и защо прогонват младите извън страната. На времето не помня кой посланик на фащ през 90-те най - цинично заяви:
    - Вие не ни трябвате повече от 4 милиона.
    Не е лошо да се замислим по тези въпроси.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Абе,

    3 0 Отговор
    А Ради,няма,ли някой да го попита за продаденият ,за без пари, имот на посолството в Берлин ?!

    Коментиран от #40

  • 39 Васил

    0 1 Отговор
    Я чакай бе шушляк Слави ли ни вдигна данъците храните това водата парното да не би да теглеше заеми всеки месец?
  • 40 7262

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Абе,":

    Ако питаш за наденицата опашката с въпроси не си заслужава малкото земни години, с които разполагаш. Друг е въпросът ако визията на Бенатова ти харесва и желаеш да заприличаш на нея :)
  • 41 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Адолф навремено доказа,че и за сапун не стават,цапали полуфабриката.Зелените пък няма да разрешат крематориумите-замърсявали атмосферата.И сега кво?Да му мисли министърката по циганските въпроси( сега дето им казват ромски).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове