Last news in Fakti

12 Август, 2021 15:35 5 214 66

Синята зона в София нараства двойно, удължават и работното време

  • синя зона-
  • зелена зона-
  • софия

Част от зелената зона в районите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец” бъде превърната в синя

Синята зона в София нараства двойно, удължават и работното време - 1
Снимка: БГНЕС

Местата за платено паркиране в синя зона в София да се разширят от 5000 на 13 000. Това предлагат от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет, съобщи зам.-председателят на транспортната комисия Зафир Зарков, пише "Монитор".

Това ще се случи, след като част от зелената зона в районите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец” бъде превърната в синя. Така зелената зона ще намалее с над 7000 места.

В предложението е заложено и удължаване на работното време на синята зона с 30 минути. В момента то е до 19,30 часа. Хората, които са заплатили вече годишни стикери за паркиране няма да доплащат. Зелената зона пък ще продължи да разширява обхвата си в район “Възраждане”, където в ж.к. Зона Б-19 ще се разкрият 550 места за платено паркиране.

Общинарите предлагат да се ограничи възможността за заплащането на служебен абонамент до 5 коли. Това ще доведе до 430 места за ползване на платените зони за паркиране. Предлага се и служебният абонамент да бъде удължен от 19,30 до 22,30 ч. и разширен през събота и неделя.
С друг доклад общинските съветници планират да променят и местата за паркиране, ползвани от депутатите.

В платените зони за паркиране за товарно-разтоварни дейности също са предвидени промени - контролирано паркиране за живущите и бизнеса до 30 минути. За живущите ще е безплатно до два пъти на ден. За бизнеса ще се издават нарочни пропуски за 30 минути - 1 лв. за синя зона и 0,5 лв. за зелена.

Зарков коментира, че зоните за платено паркиране имат основна цел да ограничат притока на автомобили.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    92 5 Отговор
    Много поздрави и на майка им на общинарите , и на леля им на общинарите , а най големите поздрави - на самите общинари... Идват избори и за кмет , и за общинари...

    Коментиран от #8, #15, #49

  • 2 Fan28

    79 6 Отговор
    Не се наядохте от Герб-Сдс....
  • 3 Анонимен

    59 5 Отговор
    Не се наядоха
  • 4 гост

    61 5 Отговор
    простата самоковска да се маха

    Коментиран от #19, #22

  • 5 днес

    62 3 Отговор
    Как ще ограничат влизането на коли, КОГАТО НАГЛИТЕ ОБЩИНАРИ ЗАЕМАТ НАД 100 МЕСТА НА ПЪПА НА ГРАДА ОКОЛО КАДЕДРАЛАТА "СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ" ТЕЗИ ХОРА СА ЗА ЛУДНИЦАТА - ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ, ЕДНО Е ДА СЪБИРАШ ПАРИ, ДРУГО Е ДА СТРОИШ ОБЩЕСТВЕНИ ПАРКИНГИ!!!!!!!
  • 6 ДРАНЕ СКУБАНЕ МАЧКАНЕ

    43 4 Отговор
    На НАРОДЕЦА. ТОКА НЕСКА МИ ДОЙДЕ ОТ 200. ЛЕВА НА 320 ЛЕВА.....

    Коментиран от #23

  • 7 провинциалист

    34 3 Отговор
    "...имат основна цел да ограничат притока на автомобили" - мисуиш уи?
  • 8 Ггггг

    48 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Това е отмъщението на гербавите , че загубиха
  • 9 Баня шора

    38 5 Отговор
    Тези типове от ГЕРБ само мръсно правят на всички....
  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    52 3 Отговор
    Синя зона - от табела София до табела край на София ! Важно е кинти да падат !
  • 11 Hahahah

    38 6 Отговор
    ГЕРБ и СДС нямат наяждане. И не е случайно бившите слуги от БКП да са толкова алчни. Слугинажа от БКП създаде СДС и след това ГЕРБ.
  • 12 Ех, леле, да вземе по една сопа,

    41 5 Отговор
    Че да ви запукаме! Само на лапачи ще ми станете! Най-ви е сладко, без нищо да правите, да лапате! Що не инвестирахте някой паркинг да построите, пари да дадете, та тогава да печелите! Ама не, по сладко е направоот улиците! Ми, що не направите такса и за вървене по тротоарите, а? Ама така е, като сме овце и ви търпим!
  • 13 Toxic

    34 3 Отговор
    Гербаджийската мафия започва да тероризира държавата и хората по всякакъв възможен начин с цел да предизвиква недоволства. Те все още имат доста лостове за влияние. Трябва да се протестира срещу действията на циганската кралица и шайката й в СГО.
  • 14 Това е...

    15 4 Отговор
    Маджо да лапка на Баце човека!
  • 15 2020

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    А може и да не чакаме до изборите - метлата е винаги в ръцете ни!
  • 16 ECO LAB

    8 30 Отговор
    Идeaлнo,и дa ce нaучитe дa увaжaвaтe вcички учacтници във движeниeтo пo пътищaтa,и нe зaбрaвяйтe чe вeлocипeдиcтитe и пeшeхoдцитe ca cъc пeдимcтвo.Cкoрo щe ви трябвa дa гo знaeтe, чe нe вcички щe мoжe дa изпoлзвaтe трoшкитe cи във цeнтaрът нa грaдът!

    Коментиран от #27, #30, #34

  • 17 Софиянец

    9 14 Отговор
    Подземни паркинги трябват в топ центъра, а зоната 5 лв на час

    Коментиран от #26

  • 18 Като искат да ограничат притока

    15 4 Отговор
    Просто да зазидат всички места за паркиране така нема да има грабене
  • 19 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И какво си мислиш , че другите ще го отменят ?? Тепърва се почва , първо цената по 2 , че и по 3 , а после направо забрана за тия без екостикерче от най-високата категория !!
  • 20 Викат че инфлацията била по малко😂😂😂

    18 2 Отговор
    Тя инфлацията е със над 100% в час
  • 21 доволен

    8 16 Отговор
    мн.съм доволен трябва и в Варна да удължат раб.време и събота и неделя иначе ще обикаляме така е по добре плащам годишен абонамент 55лв.колко е 2бутилки по малко уиски и за черния
    по дроб добре .
  • 22 Искам я

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Колите на парламента и на общината са над 450 к.с ама те не замърсяват защото са нови никой не забелязва че пълнят от същия бензин!! Тоя който го измисли закона за стикерите да го тества и да лапне ауспуха на автомобил който отговаря на критериите!!
  • 23 ПРОВЕРИ В ЕНЕРГЕТИКАТА

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "ДРАНЕ СКУБАНЕ МАЧКАНЕ":

    ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА ОТ КВ.ЛЕВСКИ ГЪ ДА НЕ СЕ ВКЛЮЧИЛА В ТВОЯ ЕЛЕКТРОМЕР,ЧЕ ТИЯ ГОРНА И ОТ УЧЕН ДОЛ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ,А ВИЖ НЯКОЙ С ШНОРХЕЛ ВЕЧЕР ДА НЕ ОБИКАЛЯ ОКОЛО ВАС!!!!
  • 24 Община

    5 18 Отговор
    Също трябва да се приеме закон който забранява паркирането в междоблоковото пространство,който иска автомобил да има и собствено парко място,маркирано и обозначено по нормативният ред!Трябва да се стимулира грацкият транспорт.

    Коментиран от #54

  • 25 Реалист

    4 3 Отговор
    Денги нет:)
  • 26 ПРАВ СИ 6.13лв НА 33минути

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    ЗОНАТА НА ЗДРАЧА ТРЯБВА ДА Е МЕЖДУ ЦЯЛОТО ОКОЛОВРЪСТНО ШО СЕ,СОФИЯ:ОТ КРАЙ ДО КРАЙ ...И СТАВА ЗЕМЕН РАЙ!
  • 27 ECO SCHOOL

    17 6 Отговор

    До коментар #16 от "ECO LAB":

    Ти не раздавай акъл и не ни поучавай , а се научиш първо да уважаваш българския език!!!
    Пише се В ДВИЖЕНИЕТО, а не ВЪВ.
    Пише се С ПРЕДИМСТВО, а не СЪС
    Пише се В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА , а не ВЪВ ЦЕНТъРЪТ НА ГРАДЪТ ! Ти и колело не трябва да караш. Не знам дали можеш да четеш табелите?! Ти ще бъдеш опасен дори за децата си!!!

    Коментиран от #28

  • 28 UNIVERSITY

    6 9 Отговор

    До коментар #27 от "ECO SCHOOL":

    Преводача се е объркал,важно е че си разбрал какво е искаL да каже.Лошото е че ти си опасен за моите(деца).

    Коментиран от #29

  • 29 ECO SCHOOL

    9 8 Отговор

    До коментар #28 от "UNIVERSITY":

    Ти от цигански ли си превеждаш?! Явно баща ти се е объркал, а не преводача!
  • 30 БАЙ Х@Й ‼️

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "ECO LAB":

    А ти НЕ забравяй, по тротоарите могат да карат велосипеди САМО ДЕЦА до 12 години !!!!! И в тъмната част на денонощието е ЗАДЪЛЖИТРЛНО велосипедистите да ползват светлини ( за да не ползват свещи познатите им)!!!
  • 31 bai ivan

    12 2 Отговор
    Ами айде подписка против, тая се ненаяде дано за свещи общинарите и фънди да ги дават тия пари, децата им само на инвалидни места да паркират до 9 коляно
  • 32 XAXAXA

    6 7 Отговор
    Ецо цървулче, превеждам от турски!Вижда се че си със много малък капацитет на мислене, също като тоя професор бай Х@й със свещите, вие сигурно сте съучиници във ECO SCHOOL,А!Аз Карам коолото на село с лампата на телефона.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хирургче

    10 2 Отговор
    То няма улици, всичко е в дупки. Тия паркоместа като ги зашарят навсякъде- преди кръстовище и светофари- няма минаване. А за парламента и общината служебните абонаменти са до безкрая. Нормалният човек няма къде да паркира, а за живущите с затворените зони- здравото безумие. Да направят перловската река паркинг, градина, а не на командно сборище... 6 мил на година, та те 500 места по 2лв. на час колко правят - 1000 лв. на час само 500 места, сметнете ги колко са, после умножение по 10 и май 6 мил. ги правят за няколко дни. А къде отиват тези пари- не виждам никакво облагородяване. А такива милиони за няколко дни е сериозен приход с нула инвестиция...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хайл

    15 3 Отговор
    Вдигат и разширяват зоните,данък МПС за 2 години 2 пъти го вдигат,безумните еко стикери,които дават категория според годината,е не от замерването на газовете...а в какво инвестират?...?Колко детски градини са открили последните години,колко обществени безплатни паркинга,колко нови градинки или паркове,спортни съоръжения....Но разрешителните за строежи ги раздават като топъл хляб...До 2030г. се предполага,че София може да подмине 4 мил.жители....

    Коментиран от #47

  • 38 Фрао

    5 2 Отговор
    Сопата
  • 39 Пфууу

    13 0 Отговор
    Де да вземе да построят и някой паркинг накрая! Да правиш улиците платени паркинги, и после да се чудиш, що има задръствания. Малоумна работа!
  • 40 TDI

    6 8 Отговор
    Бойко, метро ви направи, вие със колите ще ходите на мола.
  • 41 еха

    2 12 Отговор
    Трябва да се забранят всички таралясници над 10г въобще да се движат по пътищата на страната! Щом в един малък Сингапур това е възможно ... не виждам адекватна причина това да не стане и при нас, освен селския манталитет на бай ти Ганя български.

    Коментиран от #46, #55

  • 42 big

    9 1 Отговор
    Тези "смучат" пари от всякъде, но нямат пари да издадат схема на градския транспорт на София! Не за подарък, а да я продават където намерят за добре! Преди около месец бях в София и беше нещо отвратително да се придвижиш от една точка до друга на града, особено като не го познаваш. Видях само една такава схема на една барака в диагонал на ЦУМ, а в подлеза продаваха карти!
  • 43 Пълни

    7 1 Отговор
    нещастници! Бирници!
  • 44 Гост

    6 0 Отговор
    Махнаха гражданството, но въведоха синя зона. Скоро ще е около цяла София.
  • 45 Гост

    8 1 Отговор
    Екоактивистите още ли си мислят, че всичко се прави в името на околната среда?
  • 46 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "еха":

    Проблемът със забрана на таралясниците си самият ти. Обяснявам, като на г08едо: Ако това стане, 70% от регистрираните коли в България ще спрат да се движат, съответно - ще спрат да плащат за горива, данъци, винетки, застраховки, прегледи, глоби, резервни части и т.н. все приходи за пълнене на хазната. Ти ли ще поемеш дефицитът в бюджетите? Плаща ли ти се 5 лв за литър бензин, или 1500 лв за ГО? А 1000 лв винетка как ти се струват, пЪрдльо?

    Коментиран от #60, #61

  • 47 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хайл":

    До 2030 България може да е 5 милиона, от които 4 милиона да са в София. Дано да бъркам!

    Коментиран от #56

  • 48 КОМУНИСТА

    7 2 Отговор
    тия корветки наяждане нямат...направете скобата 500 лв.а паяка 1000лв.господ да ви убие джендъри мръсми.простака радеф,стои зад всичко,комуниста мръсен подъл и предател на БГ.
  • 49 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Проблемът с изборите е, че хората глауват за партията, а не виждат, че в листата са същите грабители, които са ги прецакали предния път.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 жана

    3 7 Отговор
    АМБРИАЖА радеф,е.а майката на бг.
  • 52 БОКОКРАД

    10 0 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕНО ОТ ГЕРБ ........... Бойко Борисов
    Премиерът Бойко Борисов, пред металурзите от ОЦК - Кърджали
    Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"
  • 53 БОЛЕСТИ ЗАГЕРБ

    10 1 Отговор
    ЧУМАТА ДА ТРЪШНЕ ГЕРБ ФАНДЪШКА И БОКО
  • 54 Софианец

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Община":

    На теб трябва да ти стимулират аналн@та жлеза

    Коментиран от #57

  • 55 Хайл

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "еха":

    А твоя таралясник на колко години е?Сигурно е нов внос от миналия век
  • 56 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Ами на прав път си,само че ще има и вносни софиянци.Днес бях в една градинка в южния парк-там имаше двама китайци,един негър с детето си и една от малайзия май беше,а зад мен две си говориха на турски...по едно време се зачудих къде се намирам..
  • 57 Я да се мааш

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Софианец":

    Ама когато пожелаеш, може да ми я стимулираш ти-софиянецо от околните квартали на София, "жлезата" със палавото ти езиче!
  • 58 Сульо

    2 1 Отговор
    На гнусните софиенци трябва да им направят саранбозава зона за 100 лв. на час.Само това ще им попречи да паркират разбититите си дръндолети до леглото. Колкото и пари да се вземат на алтавите шопендери все е малко.

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хирургче

    1 0 Отговор
    Основните замърсители са строежите, комините по джадайските къщи и липсата на озеленяване
  • 65 Софянец

    0 0 Отговор
    Защо не си паркирате трошляците в някоя евр. столица без да плащате?Ще си паркирате без пари 20г. коли на село,откъдето дойдохте
  • 66 Читател

    1 0 Отговор
    Защо тези нещастници не помислят за създаване на места за паркиране, а само увеличават зоните за паркиране. Ако се плаща за паркиране, то нека да е на предназначени за това места.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове